Laʻau

Cardamom

Cardamom poʻo Eletaria (Elettaria) e faatatau i faʻamatalaga o le aiga Ginger. O le lauʻeleʻele o lenei togavao faʻamaina ua taʻua o vailaʻau o Asia i Sautesasae.

Eletaria cardamomum (elettaria cardamomum) ei ai ana lava faailoga faapitoa fafo. O Caradamon ei ai sona aʻa mafiafia, e pei foi o le lua vaaia o fatuga - moni ma sese. I luga o se tasi o pu (i luga o le sese) o loʻo i ai se fuainumera tele o laulaau o lanu uliuli lanu meamata, lea pe a faʻasalaina e le manogi se manogi malosi ma faʻamatalaga tart. E leai ni laulaau i luga o le mea lona lua; o pulumu fugalaau e lua ma le tolu fugalaau lanu e aliali mai. A maeʻa ona fufulu, o fualaau 'aina suamalie mūmū e totoe.

Cardamom tausi ile fale

Nofoaga ma moli

I le taamilosaga atoa, e manaʻomia e le cardamom se faʻasalalauga faʻasalalau ae susulu. I aso vevela vevela e tatau ona puipui le laau mai le susulu o le la. I le taumalulu, e manaʻomia nisi faʻamatalaga faʻapipiʻi.

Lulu

O tulaga o le vevela o le Cardamom e eseese i le taumafanafana ma le taumalulu. I le taumafanafana, e manaomia e le cardamom vevela-vevela se vevela o le 20 i le 26 tikeri Celsius, ma i le taimi o le tau malulu, 12 i le 15 tikeri Celsius.

Faʻamamaga o le ea

O le maualuga o le maualuga o le suavai e faʻaleleia ai le tupu aʻe ma le atinaʻe o eletarium. O le mea lea, e fautuaina ina ia faʻamalolo le katemoma i le taimi i le vevela o le potu ma solo le pefu i luga o laulaʻau ma se laʻau susū.

Faʻasa

I masina mafanafana o le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻainu vai, e le o le susu. O le tele o vai e paʻu i aʻa o le laau, lea e mafai ona oo ai i lona oti. E fautuaina e tumau pea le susu o le susu. I le taumalulu, o le suavai e tumau pea i ni mea laiti, ae na o le faatumauina o le taua o le laau.

Soo

O le fofo lelei o le eleele mo le totoina o le katamato e tatau ona aofia ai le tasi vaega o le oneone ma vaega e lua o le humus ma le eleele maso. E mafai ona e faʻaaogaina muamua mea muamua mo le teuteu ma le deciduous ratsii.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fertilizing mo caradamon e na o le taimi o le tautotogo-taumafanafana e faia ai. E fautuaina e faʻaaoga fomuisa ua fuafuaina mo fualaʻau fuālaʻau ma faʻaoga faalua i le masina.

Suiga

Ona o le mea moni o le cardamom ua vave ona tuputupu ae, e manaʻomia ai le faʻatulagaina o tausaga. O le fugalaau e mafai ona laʻititi, ae lautele. E manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo.

Faʻasalaga Cardamom

O fatu e totoina i se loloto papaʻu (pe tusa ma le tasi ma le afa senitimita), nutimomoia i le palapala, faʻamama sina mea itiiti ma fai ai ni lauʻeleʻele e faʻaaoga ai se ata tifaga poʻo se tioata. Ina ia faia ni tulaga lelei mo le germination, o le malamalama lelei ma le vevela o le ea e le itiiti ifo ma le 20-25 tikeri e talafeagai.

Pe a faʻasalalauina e tipi, o le pito i luga o cardamom ua vavae ese ma tuʻu i le vai seʻia oʻo ina faʻavae aʻa.

A faʻalauteleina i le vaevaeina o le aʻa, o aʻa e seleseleina i le taimi o le gaosiga e faʻasusu i le pefu o loʻo faʻaaogaina pe o le malala i le tipi ma totō i le faʻafefiloi palapala.