Fugalaau

Fugalaau sili ona lelei mo le olaola i luga o le ava i luga o le windowsill

O totonu o vaomatua o nisi taimi e taua o le "paluga ola" - o se mea umi tumau i le tipiina o fugalaau. Ae pei o totonu o laau toto, e moni lava, e mafai e se tasi ona mafaufau i fugalaau "bouquet" moni - lanu, e masani ona fesootaʻi ma le seleseleina o fua o laau. O le feaveai i totonu o fagu, o nei laau e foliga sili atu ona mataʻina nai lo le sili atu ona sili ona fiafia i totonu o tauvaga totonu. Chrysanthemums ma lela, eustomas ma begonias, seevae ma tolauapiga o fetu faapitoa ia e le mafai ona e vaʻaia. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i foliga o lo latou galueaina i tulaga o potu.

Chrysanthemums ma eustoma i ipu.

Faʻailoga Floristic i le filifilia o totonu o laau

O le filifiliga o totonu o fale i aso nei e matua eseese lava ma e mafai ai ona e fatuina ni aoina o mataupu e matua ese lava. O se tasi o nofoaga sili ona lauiloa o le fugalaau. E le na o le totoina o laau toto, ae o aganuu e fesootaʻi ma fugalaau sili ona lelei mo bouquets e aumaia ai se elemene o mea taugata ma faapitoa i totonu.

E ala i le filifilia o ituaiga meaola lelei ma le faʻaaogaina o le tele o le "bouquet-like" o laau uma e mafai, e mafai ona e liua lau windowsill i se miti moni a le tagata fai faila. O le mea moni, o le taugata o le fugalaau o le a tatau ona totogi le tausiga faifai pea ma le tele o galuega ina ia maua ai ni tulaga mafanafana mo i latou. Ae o fetu autu autu e totogi atu taumafaiga a tagata alolofa ma o latou matagofie matagofie.

I aso nei, o fafine ma alii ua faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaalofa laiti i totonu o ipu mo aso malolo ma aso faapitoa. O nei mea na amata ona sili atu ona sili atu ona lelei nai lo le sili ona matagofie o fugalaau, lea a mavae ni nai aso (i vaiaso sili ona lelei) o le faamemelo e tatau ona lafo ese. O le mea lea, i totonu o fuataga o laau i totonu o laau ua foliga mai ua sili atu ma sili atu igoa "ituaiga" - o ituaiga na tupu muamua na o le tipi.

O le a le "fugalaau" fugalaau e mafai ona i totonu?

O le mea moni, o vaitau ia o le vaitau e faʻapitoa mo le faʻaleleia atili o le fugalaau ma le matagofie o fugalaau pupula tumau e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. E faʻatatau i le umi o le ola ma le tuputupu aʻe o uiga, e mafai ona vaevaeina uma i luga o le fale i totonu:

  • O laau uumi ma uumi umi e mafai ona tupu e pei o se fale toto mai lea tausaga i lea tausaga. E mafai ona latou fuga, pe a latou faia ni tulaga talafeagai i le vaitaimi o loʻo moe.
  • Faʻaosoina o laau - pulufana, masini pipili, mea toto, e mafai ona faʻamalosi e fuga i soo se taimi faʻafetai i le pulea lelei o tuutuuga ma le faʻamalosia o le fuga.
  • O tausaga taʻitasi o aganuu ia o le a fiafia i le fuga ma le foliga mai o se "pafe ola" mo naʻo le tasi le vaitau, ae o lo latou tupuga o le a le umi ma le mafaagaloina.

Pulupuna puna i luga o le windowsill.

Bulbous

O tagata e sili ona iloagofie mo se nofoaga i le faaputuga fugalaau i luga o le windowsill o tulip ma o latou "aiga": o laffodils maoaʻe, o mea e le masani ai, ituaiga laiti ma le masani ai o tulip, o mea e le masani ai - e tele naua e filifili mai ai. Hippeastrum ma eustoma atonu e aofia ai i le vaega o le faʻamalosia.

Taumafanafana

Bright tausaga na malaga atu i potu mai faamalama o le mafanafana ma le faapaleʻale, terraces ma fugalaau fugalaau e foliga mai e fuga mai ao. Mai le maiisies poʻo le navyavniks i le balsam, calceolaria, atua matagofie ma le malosi - filifili, aua le faʻavalevalea! E oo lava i le gypsophila ua tupu i totonu o ipu, o fugalaau fugalaau e fetaui lelei ma tagata solosolo tetele i luga o laupepa lelei ma e mafai ona faataunuuina le matafaioi tutusa i totonu o ipu.

Faatoaga togalaau

Ae o fetu moni ma le tulaga o se teuga ola o loʻo avea pea ma laau totō e muamua ona tosina atu i luga o fata i le faatalitali i aso malolo. Maoaʻe ma umi, e faigata ona tausia, ae e le mafai ona faʻaaogaina totonu o roses i totonu, hydrangeas, chrysanthemums, asters, gerberas foliga toe. O nei mea teuteu matagofie e mafai ona faʻafefeina ai soʻo se faʻalavelave faigata i totonu.

O faigata o le tuputupu aʻe o fua o le "tipi" i le fale

I le faʻatoʻaga o falaoloa ola, e tusa lava pe tatou te talanoa e uiga i laau taʻitasi poʻo faʻalauiloa, e le mafai ona alofia faigata. Muamua, faamemelo i rosa matagofie po o chrysanthemums i ipu, e taua le iloiloina lelei o ou gafatia. Ina ia mafai ona avea ia laau toto ma teuteuga o fale mo umi atu nai lo ni nai vaiaso, o le a latou manaomia le faia o ni tulaga faapitoa ma maua ai le tausiga faifaipea.

"Bouquet" fugalaau totonu i totonu.

O le susulu malamalama o le faafitauli sili lea. E masani lava, a oʻo mai i fua o le "seleselega", o le ao o le ao ma le malosi e matua taua. O le saʻo lelei o le pulega mo ia laau totō e fatuina i soʻo se fale mautotogi o le a le galue. Talu ai ona o le malamalama e manaʻomia e masani ona lafoaia a latou masini pele ma asters.

Ou te manaʻo e tuʻuina sea falala i luga o se laulau poʻo se pusa fagu, i luga o le laulau 'ai, e faʻaaogaina e avea o se teuteuga moni o le tulaga, ae i le taimi nei, na o se faamalama sill e fetaui lelei mo na laau totō. Ae tutusa foi le taua o le vevela. O le mafanafana o le mea e manaʻomia mo le faʻaauau pea o le tele o meaʻai i totonu. Ma i tulaga o le taulaga, o le mauaina o se nofoaga lelei mo fetu fugalaau o se faafitauli ogaoga.

Aua nei galo e uiga i isi faigata o le alu. O le faʻaleleia, faʻaleleia o le ea mo laau totino, lea latou te mananaʻo ai e ausia se foliga le lelei ma le olaola matagofie, e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete. O suʻesuʻega faifai pea, mataʻituina le faʻapalapalaina o le palapala, ma tali atu i nai faʻailoga o le le faʻavauvau poʻo isi faafitauli e manaʻomia tele taumafaiga. Ae o meaola e ola ai o le a manaʻomia ai foi le puipuiga mai pusa, ma le filifilia ma le faʻaeteete o faʻamalolo, ma teuteu taimi, ma le taimi saʻo e malolo ai.

Faigata ma le tele o galuega - o le mea lenei o loʻo faʻatali mo tagata uma e fia fatuina se mea e teu ai fugalaau. O falaoloa ola mai totonu o laau sili ona lelei e seleseleina e le talafeagai mo tagata uma e teu. Ae afai e te le fefe i faigata ma ua e sauni e ofoina atu se vaega o lou taimi i lau fugalaau sili ona e fiafia i ai, o lona uiga e le mafai ona e mafaufau i se taui e sili atu nai lo le matauina o mea mataga ma meaola matagofie i ipu i le fale.

Sei o tatou iloa sili atu laau e sili ona lelei o loʻo fai mai o ni miti a soo se tagata fai fafaga faiʻai ma ua manuia i le va o le aganuu. E manaia, e matua ese lava, ae tutusa i la latou tulaga mataʻina, o laau sili ona lelei e seleseleina i totonu o ipu e masani lava ona saunia e manumalo ma lo latou atoatoa.

Mo se lisi o fugalaau e sili ona lelei mo le olaola i luga o luga o le windowsill, tagaʻii le itulau e sosoo ai.