Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia lelei le woodwood evergreen

Boxwood (faleoloa, axlebox, maa) ua lauiloa o se fale e teuteu ai le vao i se taimi umi. O se tasi lea o laau sili ona lelei mo le faʻaleleia o fanua ma le faia o puipui. O le palasitikiti, faigofie ona faapaleniina se lauulu lauulu, ma e oo lava i le taumalulu na te fiafia i ona foliga le lelei.

Faʻamatalaga faʻatoʻaga

O Boxwood e aʻafia i le ituaiga taimi uma lava. E tusa ma le 100 ituaiga eseese. I totonu o le vaomatua, ua tupu aʻe pusi i le Metitirani, Aferika i Sasae, Asia Itiiti, Amerika Tutotonu, ma le Caucasus.

Buchus o se laau e tupu maualuga i le natura e oo i le 15 mita, i le aganuu, e masani ona tupu e leai se sili atu i lo le 6 mita. O le pale pupula o le vaomatua e ufiufi i le susulu, paʻu, laʻau manogi manogi. O le vaega pito i luga o laulaau e lanu uliuli lanu meamata, o lau pito i lalo e samasama - lanu meamata.

I lo tatou tau, e seasea lava ona fetogi le faleoloa. Lanu laʻitiiti, manogi manogi - o fugalaau lanumeamata e aliali mai ia Mati - Aperila.
Pepa laupapawoodwood
E seasea ona tulaʻi mai inflorescences i le tau Rusia

Ituaiga o laupapa

O mea taatele i lo tatou atunuu o:

  • lauiloa pe masani;
  • laiti-faʻaleleia;
  • Colchic poʻo le Caucasian;
  • Balearic.

O loʻo maua le pusa i le itu i saute o le atunuʻu, e avea o se mea teuteu ma le ola faʻateleina (i le Caucasus). Tuputupu ae mafai i se vaega o le paolo ma le la.

Evergreen
Laiti laiti
Colchis
Balearic

Aiga laiti-oso boxwood o Iapani ma Korea. O le mea lea, o lenei meaola e sili atu ona aʻafia i malulu malulu ma e tusa lava pe leai se fale e mafai ona faʻafetaia le malulu i lalo ifo o le 30 tikeri. Colchis boxwood o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula. O ia o se uumi ma o faʻataʻitaʻiga ua iloa e toetoe 600 tausaga talu ona ola. E maualuga lona maualuga i le 20 mita ma le lautele o le 30 cm.

Balearic O le boxwood o le ituaiga sili ona tele. O laulaau e oʻo i le 4 cm le umi ma le 3 cm lautele. Faʻailoa i le tuputupu aʻe vave, amio lelei teuteu. O le solo atu e mafai ona maua i le lelei o le vevela.

Totoina o boxwood evergreen

Filifili se nofoaga tulaʻi i luma atu: susulu, ae aunoa ma le susulu o le la.

Buchus e toetoe lava o soo se ituaiga eleele, ae o le eleele e lelei mo le totoina:

  • loamy;
  • le i ai o le eletise e le faaituau;
  • lelei le timu.
Fale laupapa laau
E mafai ona faʻaleleia eleele i se vaega o le paolo ma i se nofoaga pupula

E tatau ona totogia lelei ile faʻaleleia ole alavai. O lenei laau toto e faigofie lava o le a le tupu i le eria o loʻo tafe ai le vai. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le totoina i fugalaau tetele.

O le taimi sili mo le totoina o fualaau talavou i Moscow po o Leningrad o le tautoulu. E tusa ma se masina e aʻafia ai le atigi pusa. O le mea lea, o le totoina o le taimi e tatau ona fuafuaina ina ia mauaʻa le fatu aʻo leʻi amataina le kiona muamua. Totogi e sili atu i le 3 tausaga le mafai ona totō i soo se taimi o le tausaga sei vagana ai le taumalulu.

A oʻo mai le faʻatau mai o laau, vaʻai ma le totoa: laʻau ma tipu e tatau ona lanu ma lanumeamata. Lafoaʻi ma lanu samasama e taʻu mai ai o le a vave ona oti le vao.

O le faʻaleleia o eleele e faia i le maeʻa o le lā poʻo luga o se ao puaoa. Lisi se pu ile tele e tusa ma le tolu taimi le tele o se coma fatuina. Ina ia totoina se pa puipui, eli ai se lua. Ua faataatia se alavai i le pito i lalo. Afai e le lelei le eleele, e mafai ona e faaopoopoina eleele lelei poʻo le faapalaga i luga ole alavai.

Aumai le laau mai le fagu sosolo malie atu aʻa uma. O le lelei ma le taimi o lona aʻafia e faʻatatau i ai. Ina ia faʻalelei le palapala, manava, e mafai ona e faaopoopo le perlite i le eleele. Tuu le fatu i totonu o se pu, faatumu i le eleele, ia mama le manogi ma sasaa.

Tausia ma tuputupu aʻe tulafono

I le vaitau o le tuputupu ae, o le tausiga e faigofie lava. O le uluai laʻei pito i luga e faia i le masina talu ona totoina. I le lumanaʻi, o le laei pito i luga e toe faalua 1-2 taimi i le masina i le vaitau o le tuputupu ae. I le tautotogo, o tamaʻi fugalaʻau e tamaoaiga i le gaosiolosi, i le taumafanafana ma le tautoulu - fugafula - vaʻaiga.

Pe a faʻafeinu, e taʻitaʻia i latou i tulaga o le tau. Afai e leai se timu, ona faʻafefete lea o le vai ile 1 - 2 vaiaso.

Aʻo leʻi amataina le malulu o le tau, e matua tele le suavai, o le palapala o loʻo siomia ai le ogalaau e mulumulu. E ui lava i le mea moni o le boxwood evergreen e faʻafeoloolo le vevela o le vevela, e umi le umi afa matagi e mafai ona faʻaumatia le laau. Laʻau laʻititi e ufiufi i atigipusa ma pu faʻala. O le pa puipui o loʻo ufiufi i le nonweven tisini na fuafua faapitoa mo lenei faʻamoemoe.

I le tautotogo, aua nei faatuai le malupuipuia e aloese ai mai le matua o le pusa uamea po o le atinaʻeina o maʻi afaina.

Le faatumauina o foliga o le boxwood manaʻo e taʻe ni mea fou. Ina ia maua le matagofie o vao, e tatau ona faia se seleulu lauulu i vaiaso uma.

Tofiga

Boxwood e mafai ona faʻasalalau:

  • fatu;
  • toso;
  • lafoaʻi.

Fatu

Buchus fatu faʻalauteleina e seasea lava. E mafua lenei mea i le mea moni o le a vave ona leai ni fatuga o fatu.

I le vai mafanafana faataapeina le tuputupu ae tuputupu ae (Zircon poʻo le Epin) ma o fatu faatoa maeʻa ua faʻamaluluina i lenei fofo mo le 24 itula. A maeʻa lena, ona tuʻuina lea i fafo i le va o solo susu poʻo paʻu uumi. I totonu o le 2 i le 3 vaiaso o paʻepaʻe paʻepaʻe.

Plantwood fatu

O fatu o le a tuʻuina i totonu o se pusa 'oloʻo tumu i le faʻafefiloi o peat ma oneone i tutusa tutusa. I lenei tulaga, e tatau ona lafoina totogo ile palapala. Ufiufi le atigipusa i se ata tifaga po o se tioata i luga ma tuu i se nofoaga mafanafana, nofo lelei, paolo mai le susulu o le la.

A maeʻa ona tupu mai le lanumeamata, ona aveese lea o le tioata po o le ata. E mafai ona e totoina ile laufanua i le tautotogo pe a maeʻa faʻafefea ona alu le taufaamatau o le kiona.

Laʻau

O le auala sili ona taatele o le faʻalauteleina o le atigipusa o le afaina o le tautotogo. Mai se tagata matua vavae ese i se tau talavou e le lignified pana e tusa ma le 15 cm le umi.

Aveese laupepa mai le pito i lalo o le aʻa, togi i le pito pito i lalo i Kornevin ma tanumia i totonu o se moli, eleele paleni ole tolu o le umi. Ulutala pito i luga i se fagu palasitika.

Manaomia ea i aso taitasi laau toto. E faʻamamaina 'oti e ala i le faʻaleleia o le vai mai se mea faʻapipiʻi luga. O aʻa muamua e aliali mai pe a ma le masina.

Fale laupapa laupapa
O laʻau maualalo e tatau ona aveeseina.
Laasaga o loʻo taʻavale
Ina ua taunuu i le eleele

Tuʻu

Mo le faʻalauteleina e ala i le taoto i le tautotogo tautotogo punou i le eleele ma le malo. I le vaitau o le tau mafanafana, e faʻamaʻaina ai le fana ma fafaga faatasi ai ma le togavao. A uma ona totogo pupu, e vavaeese ma totoina.

Maʻi ma meaʻai

O le tele o siama o loʻo maua ona o le le tausia lelei pe a maeʻa pe ona o le faaleagaina o le laau e faʻamaʻi.

O nisi o faʻamaʻi masani o:

  • solo o aʻa;
  • toesea o laʻau ma togi;
  • tuai;
  • lanu paʻepaʻe;
  • cytosporosis;
  • faamamaina o lala ma lau.
Lanu samasama ma le lau
Paʻu mumu

O laau sili ona matautia mo lenei mea meaola faalafua:

  • fana laupapa;
  • vaeluaga;
  • fuga laupapa;
  • vaʻavave mite;
  • se tinker;
  • laupapa;
  • fua puipui;
  • anufe.
Firewood Fire
Gallitsa
Mealybug

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

Faʻavave le tuputupu ae, palota, faigofie tausiga, le mautonu, le i ai o laʻau i le taumalulu - o nei uiga lelei uma i totonu o le avanoa e tatala ai avanoa e le faʻaumatia mo tagata e faia fausaga e faʻaaogaina ai lenei laau.

Faʻatoʻa totoina vao i le fesoasoani o se lauulu lauulu e tuʻuina atu ai ni fomu eseese: mai se ata faʻapitoa i foliga faigata. O mea e maualalo le tuputupu ae ma le tuai ona faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai moega fugalaau ma laʻau, faia ai ni tuaoi. Mai ituaiga malolosi ma maualuga, e maua ai se pa puipui ola e puipuia mai le pisa, matagi ma le prying eyes.

Faʻaaoga foi lenei vao, e natia mea e le mautonu i luga o le 'upega tafaʻilagi: otaota lapisi, pusa fale faga. I fugalaau mo togalaau, o pinewood e masani ona faʻaaoga e avea o se talaaga mo isi laau totō.

Boxwood i le mamanu o le laufanua
Boxwood i le mamanu o le laufanua
Boxwood i le mamanu o le laufanua

O le pa puipui po o le matagofie o fuainumera o le a avea ma se teuteuga o soʻo se 'upega tafaʻilagi; e tatau lava ona faʻaalu se taumafaiga laitiiti i le tausiga faigofie o lenei fale matagofie.