Fale taumafanafana

Greening le facade o le fale

Soʻo se faʻaaliga sili ona tulaga ese o le laufanua e faʻaalia ai se seti o fuafuaga e faʻatatau i le teuteuina o le fale, faafetai lea o le a avea o se mea e tasi i totonu o le galuega tele o togalaau. E tatau ona e faʻamaonia e le mafai ona fetaui lelei puipui puipui o le facade i totonu o le vailaʻau faʻapitoa o loʻo i ai i totonu poʻo togalaau matagofie ma faʻalapotopotoga na totoina. O se ata faapena o le a le foliga tutusa lelei, aua o le a amata ona iloiloina le fale o se fale ese. O le fale ma le togalaau o le a le foliga tutusa, pe afai o tagata e ona o le a feagai ma le faatulagaina lelei o luma o le togalaau, teuteuina o le terrace pe na o le talepeina o le moega fugalaau. O le fale ma fale uma e lata ane, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le fale e manaʻomia ai le itiiti o le gauai. E tele taimi mo nei faʻamoemoega, o fualaʻau eseese "ofu" mo puipui ua filifilia poʻo le fugalaau faʻapena e totoina i le laufanua lata ane i le fale.

Ina ia fausia se tulaga tutusa o le fale ma le togalaau, e tatau ona tusia saʻo se fuafuaga amata mo le tuʻuina atu o fale uma o le a totoina ai laau i le lumanaʻi. O i latou, i le isi itu, e tatau ona pei o elemene o se tasi mea ma e foliga mai e le gata i le faʻaaogaina o nisi auala masani. O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o mea e manaʻomia mo le faʻatulagaga o le togalaau, lea e tatau ona filifilia e tusa ai ma le fausiaina. Aua e te ita pe afai e te le manuia i le tausiga o ia ituaiga ao lei amataina le galuega i luga o le poloketi. E tele faʻamaoni e mafai ona faʻamaonia i le taimi mulimuli, ae mo lenei mea e tatau ona faʻaalu se aofaiga sili atu o tupe ma mea e teu ai. Ina ia tuufaatasia le fale ma le togalaau, atonu e na o le totoina o ni laau toto i le sone o soloaiga. Ae ui i lea, o isi poloketi o loʻo i ai ni feteʻenaʻiga i fafo e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tasi i le isi, ae na o se faʻatalanoaga masani o le facade.

Faʻatoʻaga togalaau puipui

I le tele o tulaga, o le totoina o vine, fualaau oona po o fualaau a teine ​​e faʻaaogaina e tuʻufaʻatasia ai le fale ma le siʻosiʻomaga laau i luga o le saite. O nei ituaiga o laau e mafai ona fatuina se lauulu lanumeamata masani. I se taimi puupuu e faigofie ona latou siomia pa pupuni ma ni mai umi. I le avea ai o se tulafono, o le lianas e faʻalauteleina le umi i le 1-1.5 m i le gasologa o le tausaga. O le mea lea, o le facade ua vave faʻavavevave. O le facade amata ona foliga manaia ma matagofie. Ae ui i lea, o ia tagata fesoasoani i le vailaʻau o loʻo i ai a latou faʻailoga. O loʻo matou talanoa e uiga i ipu malolosi e inu ai aʻa, lea e matua pipii mau i luga o puipui e le mafai ona faʻaumatia vine i le lumanai pe a manaʻomia. O puipui o loʻo i lalo o le paolo e faigofie ona faʻaleleia i le matagofie o vaomatua. E mafai foi ona ia faia e aunoa ma ni lagolago i le taimi o lona tuputupu aʻe. Afai e te filifilia laau e pei o honeysuckle, rosa poʻo clematis, ona tatau lea ona latou faʻapipiʻi se laupepa lagolago. Mo nei faamoemoega, e mafai ona e faʻaaoga le telefoni masani. O se tapoleni maaleale e faia i fugalaau manogi, ioe, e le mafai ona faatusatusa i lau paʻu lanu meamata e faia i vine. O le toatele e toetoe lava a natia atoa le fausiaina o le fale i lalo o le puipui o vine, ae le o tulaga uma e talafeagai ai lenei mamanu. O fale fou, matagofie ma faʻataʻitaʻi faʻamatalaga facade o le a sili atu ona lelei e faʻaalia nai lo le lafi i le loloto o se vaʻaiga lanumeamata lanumeamata.

Faʻaleleia fanua ile fale

Mo i latou o loʻo umia fale o le atunuu latou te le mananao e natia i totonu o laau, e mafai ona e maua le tele o auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le totoina o togalaau faʻataʻamilo i se fale o le a le o se mea e sili atu ona fai galuega. O se tamai fugalaau fugalaau i tafatafa o le puipui ma ala savali o le a aoga e teuteu ai le fale. E lata ane i le facade, ua totōina laau totō o loʻo faʻaalia e le maualuga o le tuputupu ae, ma e lata i le auala lava ia - ituaiga eseese e faʻasaʻo ai vaega uma o le eleele leai. Faʻafetai i le vaivai ma oʻo lava i suiga, o le faʻavaeina o le faʻatulagaga e mafai ai ona iloa le manatu atoa e uiga i le mamanuina o se faʻafanua. O faʻatoʻaga mai vao matagogo e foliga mai e le itiiti ifo le manaia. E tuʻuina i luga o le auala i le tasi itu ma faʻalautele atili i le loloto o le togalaau. O le taunuʻuga o se lipine lush lea e valaauliaina ai malo e tilotilo i isi tulimanu uma o le fugalaau. Faafetai i lenei togalaau toto, o le mamanu e sili atu ona faigata ma fenumiai.

Totoina o laau ma laau uumi

I le tulaga pe afai e le mafai ona faatulaga se fugalaau fugalaau vaapiapi i luga o le auala, e mafai ona e faʻaogaina isi laau toto. Soo se laau fualaau aina, ogaoga lapopoa, o loʻo felelei faʻalelei le vaʻaiga mamao i le va o le fale ma le togalaau ma fatuina se fesoʻotaʻiga vavalalata. E mafai ona totoina taʻitoʻatasi pe i ni vaega i tafatafa o puipui poʻo i luma o le togalaau. Pergola nofo i tafatafa o le fale i luga atu o le ala ma mafai ona faʻaalia le ata lava e tasi. O le i fafo o le vaalele, e foliga mai o le a puipuia e le pito i lalo o le pito i lalo o le pito i fafo o le lalolagi. Pe a totoina laau poʻo laau talatala i autafa o puipui o le fale, e taua le mafaufau e leai se avanoa e maua ai pupuni i le susulu o le la. Tuuina atu se mea e sili ona lelei ile ituaiga o laau, ma e faigofie ona faatumauina.

Totoina o laau i totonu o ogaumu ma ipu

O loʻo i ai se isi auala e faʻaoga ai fanua. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai pusa, puʻu ma pusa faʻapitoa faʻapipiʻi, lea e mafai ai ona e totoina fualaau fugalaau mafanafana. E tuʻu saʻo i autafa o le fausaga o le fale, luga o laasaga o faasitepu, i luma o le faitotoʻa, faapea foi ma tulimanu o puipui. Faatasi ai ma nei elemene feaveai, e faigofie lava ona teuteuina le faamalama faamalama ma le potu atoa o le fale. O sea suiga o le a avea ma se mea lelei tele e oʻo lava i vine matagofie. Ae ui i lea, o fugalaau fugalaau uma ma atigipusa e manaʻomia le tausiga faʻapitoa, fafagaina masani ma fafaga. A maeʻa le tau, e faʻamamāina mo le taumalulu. O le tausaga e sosoo ai, o le fugalaau e mafai ona totō i se auala e eseʻese, e faʻaaoga ai ituaiga eseese o laau. E tatau ona e ofoina atu le tele o taimi i lenei mamanu laufanua, ae peitai, o le taunuuga o le a fiafia ia te oe ma lona tulaga taʻitasi ma lanu.