Fualaau aina

Tomato i le lauʻeleʻele - o ituaiga sili ona lelei mo Midland

Ina ia aloese mai le taunuuga o le lauiloa lauiloa o Rusia o se atunuu o tamato totogo, o tagata fiafia i le totoina o nei fualaau faisua i le laufanua o le Tauloto Tutotonu e tatau ona manatua ni fautuaga faigofie.

O le faʻalavelave autu lea e puipuia ai fualaau totō e tupu mai i le tuputupu ae o le tupu aʻe o le toilalo o laau e ala i le lauiloa o le paʻu. Brown i luga o laulaau ma fualaau aina e avea ma mala, ma o loo latou tauivi e faaalu le malosi i le totoina oa latou fua e fiafia i ai.

Metotia mo le filifilia o ituaiga eseese

O le tulaga autu mo se taunuuga lelei i le ogatotonu o laina o le tau ia Aokuso - naʻo malogo ma vevela masina faʻamaonia tagata fiafia tomato i se taunuuga lelei. E aliali mai o le faʻafefe i le tuai o le paʻu e faigofie tele i tulaga tau uma i lenei taumafanafana. E tatau ona e manatuaina (tusia i lalo), faʻatusatusa laʻititi numera molematika ma mulimuli i fautuaga faigofie:

  1. Aua e te faanatinati e lūlū fatu mo fualaau o tamato mo eleele puipuia. O le tausaga sili ona lelei o le tipu o le 50-60 aso (mai le taimi o le galo po o le totoina ile eleele).
  2. Aua nei faanatinati pe a totoina fatu i le eleele. Faatali mo le taufaamatau o le kiona e pasia.
  3. Faʻasolo le umi o le taimi lelei o le tomati mo lau eria. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tusa ai ma le tele o tausaga o matauga a le au faifaatoaga i le itulagi o Moscou, o le taufaamatau mulimuli o le malulu o le po e tupu mai i le maeʻa o Iuni 5-10. Mo le itu lava e tasi, o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi e amata i le aliali mai o le "Aukuso o le tuputupu ae" i le ogatotonu o le masina. O le mea lea, o tulaga lelei o le a tumau ai le 65-70 aso, ma o laau mo fanua tatala e tatau ona toto i le aso 5 o Aperila.
  4. Manatua o tuutuuga mo le totoina o laau i le fale e le lelei ma e aafia ai le taimi ma le maualuga o le faʻavaeina o le fua muamua, ma ia amanaʻia le mea e taʻua o le leiloa o le fatuina pe a faʻafeiloaʻi ile eleele faʻatapulaʻa (acclimatization) - 5-10 aso. E le gata i lea, o lenei fuainumera e 15 aso.

O le mea lea, o le faaopoopo atu i faavae 50-60 (fatuina o tausaga) o eseesega o le alualu i luma alualu i luma 65-70 (mo le itulagi a Moscou) ma le aveesea 15 (taofia i le atinae), maualuga le taimi fuafuaina o le vaitau o laau mo tamato e talafeagai mo le totoina i le eleele avanoa o le pito i totonu o le 100-115 aso.

I le faʻavasegaina e ala i le matua o nei fuainumera e fetaui ma na o le vave o taumafa. O le mea lea, o le mauaina mai o fatu po o fualaau o le vave o le matua, o le matua po o le tuai o le tataina o tamato, o le a e "galue" i lou lava lamatiaga ma tulaga lamatia.

O nisi o fautuaga e le tatau ona e tuulafoaʻia

Ae ui i lea, e oʻo lava i le totoina o ituaiga o tamato muamua, e tatau ona manatuaina i le ogatotonu o le laina, i le taimi o le lamatiaga o le paʻu, o le a amata ona latou vevela. O le mea lea, ina ia mafai ona aoina le fuainumera tele o tamato papa, e te manaʻomia matau fautuaga nei:

  1. Faʻaaoga tekinolosi ufiufi. Afai e mafai, ia fausia ni laupepa faigofie (0.6 m) ma se ata tifaga, ae sili atu i se mea paʻepaʻe paʻepaʻe. O le faʻaaogaina o lenei metotia e mafai ai ona e totoina ni fatu 10-25 aso muamua nai lo le aso o le kiona mulimuli toe foi mai (Iuni 10) ma faʻalauteleina ai le taimi lelei. Ia mautinoa o pati tomato e le paʻi i le ata tifaga. O ia fale puipui e le mafai ona faʻasaina.
  2. Faatapulaa le numera o laasaga ma pulumu. O le totoina o tamato moneti ma le fua tele o tipu, laasaga ma fualaau aina o le a le taitai atu ai i se alualu i luma lelei. Vaiaso taʻitasi le aveeseina o fanau laiti faaopoopo, e aofia ai lalo ole lalo. Faʻatasi ai ma soʻo se fautuaga i le faʻamatalaga eseese, o le mea lava lea, faia se tomato i le na o le 1 pe 2 laina.
  3. Aveʻese uma mea leaga ma ovaries pe a uma le aso 1 o Iulai - o le a latou maua le malosi ma puipuia le fua o fua. Ia mautinoa e pipiʻi le fua o le tuputupu ae i le ogatotonu o Iulai ma o lenei togafiti faigofie o le a fesoasoani i le vave o le taumafa o tamato. Vaʻaia ese taimi taʻitasi uma, laʻititi ma maʻi.
  4. Tipi i luga laau uma. O le taliaina o le faapipiiina ua manatu e taua i le faiga o faatoaga o le totoina vave o ituaiga. I le faapipiina o laau i luga o siteki, o le ae faʻaleleia atili le ea ma faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi ona o le tapulaa ole fesootaiga o lau ma le palapala.

Aua neʻi galo e uiga i le puipuiga - o ia togafitiga e i ai se aafiaga ogaoga i luga o le tulaga lelei o le atinaeina o laau i se vaitaimi lelei. Faʻaaoga togafitiga faʻaonapo nei fou - mo se faʻataʻitaʻiga, Donor ma Biofora. Togi fatu, totoina aʻa (pe a oʻo i le eleele) ma togafiti togalaau ile 2 vaiaso. Aua nei galo e uiga i le masani o le galueina ma le laei pito i luga.

Faʻataʻitaʻiga Eseʻese Vaitausaga

Aua e te le fiafia ona o le mauaina o le tapulaa i le filifiliga o ituaiga e ala i aso mama o fua. Toto i luga o moega se tuufaatasiga o tamato o maualuga eseese, faatasi ai ma lanu eseese ma fualaau aina suamalie. Siaki se lisi laitiiti o fualaau o le pati vave totogo e talafeagai lelei mo le totoina i eleele puipuia i le ogatotonu o Rusia, lea o le a fesoasoani e faafaigofie ai le filifilia o fatu.

Uma

Alicante. Faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi ma le maualuga maualuga o le susu, ituaiga eseese ole Igilisi. Faʻavaʻaiga lanu ma le lanu mumu, mamafa 100 g, faʻailoga masani. Maua maualuga maualuga. O taʻavale e le faʻamaonia.

Bang. Laʻau maualalo e talia toleniga timuga ma malulu. Fualaau mumu - e oʻo atu i le 200 g. O se faʻalavelave o se faʻaleleia atili o le filifilia o le White Bulk e masani ai tagata uma.

Irina. O se laʻau laʻitiiti ma lanu mumu lanu mumu ma se mamafa o le 50 i le 70 g. O loʻo faʻapipiʻi lelei ovaries i le maualalo o le vevela. E ese mai i le 100% o fua o oloa gaosia ma le siitia o le gaosiga - 20% maualuga atu nai lo tulaga masani e tusa ai ma le faatulagaga o Argo.

Tagata faʻapitonuʻu. Carpal hybrids, faatasi ai ma le avanoa e luluina fatu ile laufanua. E talisapaia le matagofie o le tofo o tamato mumu, lanu mumu lanu, ma fua e fua i le 90 g. O le ituaiga o loʻo faaalia ai le lelei lelei e oʻo lava i vaega o le faifaatoaga o le faatoʻaga.

Salati ma fua tele

O i latou e fiafia e tausia i latou lava i fua suamalie tuusao mai le togalaau o le a fiafia i ai:

  • Ilona. Laʻau laʻitiiti ma "pateta" laulaʻau ma fualaau mūmū o se aga masani masani e oʻo i le 120 g. Faʻaali atu le mausali o taunuuga i soo se tau.
  • Lafanya. Se pupuʻu puupuu ma le tele o teteega i toetoe lava o faʻamaʻi uma e aʻafia ai tamato. Fua lelei ma fua lelei i taumafanafana malulu. Laʻau mumu, lapotopoto (90 g) faia i 3-4 toesega i luga o le 7 laulaau.
  • Portland. Vaitafe mai Gavrish. Laʻau o le tuputupu aʻe tuputupu aʻe ma fua mumu lanu mumu e oo atu i le 100 g. Ona o le filifiliga filifilia i suiga faafuaseʻi i le vevela ma le maualuga o le suavai, o nei tamato e maua mai ai gaʻo maualuga - e oo atu i le 5 kilokalama mai le tasi vao.
  • Persimone. Ole lapoʻa (e oo atu i le 1 m), ae o le vao vao ma fualaau suamalie e fua mai i le 150 i le 300 g. Faʻatauaina mo le maualuga o mea e gaosi. O se laau na fatuina i le 1 'au e tuuina atu le 2-3 kilokalama o tamato.
  • Delishes. O le fua tele, lanu mumu o le ituaiga masani o lenei ituaiga o se meaʻai moni lava. Faʻafetai mo le maualuga, mausali ma gafatia i tulaga leaga.
  • 100 pauna. Toa fua tele. Lelei lelei e oo lava i le avanoa tatala - tamato e maua le taimi e maua ai le tele mai le 500 i le 700 g ma le matua. O fua e mumu, e tino.
  • Tsar Bell. O se tasi o ituaiga silila lelei ma le le lelei o tamato mo le totonugalemu o Rusia. O se vao e maualuga lona maualuga e oo i le 1 m. O fualaau mūmū mūmū ua i ai se foliga lautele ma maua le mamafa 400-700 g.

Mo le faasaoina

Königsberg Gold. Orange taloina le ituaiga o tamato. O le maualuga e oo i le 1.8 m E ui lava i le mamafa o le tasi tomato (200-300 g), e faigofie tele mo le faasaoina - o fua o le paleni e faigofie ona pasia i le ua ma faatusatusa "laina luga" i totonu o fagu ma paʻu. O le fua o le tasi au o le 3-4 brushes ma le 4-5 fualaau aina taitasi.

Rocket. Se pupuʻu, pupuu laititi (50-60 cm) faʻatasi ma fualaau mumu vaivai (50-60 g) ma fua lelei. O le taunuʻuga o le faʻaleleia o galuega mo le totoina i le ogatotonu. Le filifiliga lelei ma le mautinoa.

Tolstoy. Se fuamoa tamato umi ma le maualuga o lona gaosiga - e oo i le 12 kilokalama mai le tasi vao vao! E mafai ona tupu i totonu o nofoaga paolo. O fua e mumu sesega, lapotopoto, ma paʻu paʻu ma mamafa 100 g.

Mo le salting

Tarasenko - 2. Umi (e oʻo i le 2 m) kulupu faapitoa filifilia "i lalo o le salting". O fua faʻataʻavale solo ma se uiga o le isu e toso ese mai le isu e le faigofie tele mo le salting, ae o loʻo i ai foi le lelei lelei o le tausiga ma e mafai ona tuʻuina atu se mea faigofie seʻi vagana ia Tesema.

Maroussia. O se ituaiga tele-tele lea e sili atu ona tu i tulaga leaga fesuiaiga. Tomato e mumu, lapotopoto, mamafa e oo atu i le 100 g. Laʻau e faʻafefeteina ai le lamala, ma o fua e le taʻe ma e le pa'ū.

O le vavega faavavega. Se laau vavao puupuu e iai ni fua, oval, fua mumu-mumu. Pauna - 100 g O le lelei tele o nei tamato "faʻamalosia" le faʻatauina o meaʻai fatu.

Mo le saluina

Charlie chaplin. Faailoaina (umi) laau ma lapotopoto lapotopoto, lautele, mūmū. O le eseesega o nei tamato na tofotofoina mo le tele o tausaga - ua totoina talu mai le 1953.

Faʻasalaga meaʻai. Laʻau maualuga-fua mai vine mai faʻatoʻaga Siamani. O loʻo iai ni puipui mafiafia o fuamato. O le ogatotonu o loʻo "faʻapipiʻiina" ma faigofie ona faʻaogaina. O fuamato e pei o kulimi e matua teuteuina - vali mumu ma ufiufi i lanu samasama.

I le faaiuga, tasi le isi faʻamatalaga - afai e te maua ni fua e aʻafia i lanu enaena, aua e te faatali mo le kuka, ae vave ona fufulu ma faʻapipiʻi i le caviar tomati poʻo le salamisi. O taumafanafana mafanafana, tomato suamalie ma seleselega lelei!