Fale taumafanafana

Ituaiga o le grinder beetle ma metotia o tauiviga

Faʻafefeteina o le pi - o se iniseti lea e lamatia ai le fafie. Na te oso i meaafale, fola laupapa ma pepa, tusi, pepa pepa. O le tele o le faaleagaina lea e mafai e lenei puaa ona mafua ai ona faalagolago ile ituaiga o iniseti.

Vaega ma ituaiga

Iniseti e aofia i le faasologa o pipi. Faʻalagolago i le ituaiga, o le tele e mafai ona ese mai le 0.2 i le 1 cm, o le sili ona lauiloa o le 0.5 cm. Faʻasolosolo anetnae, e aofia ai ni vaega se tele. Larvae, ae le o tagata matutua, e sili ona leaga.

O le muamua na amata ona atiina aʻe vae i ni manoa, lea e mafai ai e le iniseti ona uʻu mau i nofoaga ma fafaga i luga o le laau. Ona i luga o le vaega o loʻo aʻafia ai e iai ni pu laiti, ni mea e sosoʻo ai ma ni lapisi samasama.

O se uiga iloga o le tagata e faia le mea e fai ai le mea e tutusa lelei ma le taotoga o se uati. E tupu lenei mea i le vaitau o le faʻatoʻaga o le iniseti.

I lalo ifo e mafai ona e vaʻai i se ata o le masila, faʻapea foʻi ma a latou ituaiga masani:

  1. Meafale. E matautia mo soʻo se ituaiga laau. Mo le tele o tausaga, e mafai ona faia ni fola laupapa, puipui, faamalama e le mafai ona faʻaaogaina. Faʻasoʻoto i luga o se laau mamago.
  2. Brownie. E masani ona fafaga i luga o se laau susu (mo se faataitaiga, i totonu o se fale taele), o le mea lea e seasea maua ai i se fale nofo.
  3. Falaoa E fafagaina i luga o mea taumafa mago: fatu, pata, pasta, ma isi mea, o le mea lea e masani ona maua i nofoaga e teu ai meaai.

E faigofie le faʻafefeteina o le uʻamea paʻu i le paʻu. O le mea mulimuli e iai se uiga iloga - e naʻo le paʻu o se laau e ola ae e le faʻalauteleina i se fale nofo.

Faʻafefea ona alu ese?

E tele auala e faʻafefiloi ai se parasi:

  • faatasi ai ma le fesoasoani a togafitiga faa-aganuu;
  • faʻaaoga vailaau.

E sili atu le faʻaaogaina o recipes a tagata e faʻatau ai iniseti i le taimi muamua o la latou parasitism ma sina faʻaleagaina o le laupapa laupapa.

O metotia sili ona lelei o tagata o:

  1. Togafitiga o le vaega ua pisia faatasi ma le paluga o le turpentine ma kerosene (3: 1).
  2. Faʻagasolo i le faʻafefiloi o le naphthalene, o le acetal acid carbolic ma le resin (1: 1: 1).

E faʻafefea ona faʻaumatia faʻamalosi i le fale e faʻaaoga ai vailaʻau? Afai o le palasi na mafua ai le tele o mea leaga i le fafie, o le tele o iniseti o loo matauina, ona sili atu lea ona faʻaaogaina iniseti faapitoa mai le tagata e fai ai meaʻai, mo se faataitaiga: Antizhuk, Belinka Belocid, Drevotoks, Neomid Stop Zhuk, Bochemit Forte, WoodMaster Antizhuk, etc.

E mafai ona e tuʻuina atu lenei galuega i tagata tomai faapitoa oeo le a faʻamaʻi faʻamaʻi i se taimi puupuu e ala i le faʻamaʻiina i le malulu po o le vevela vevela, togafitiga faʻamaʻi i phosphine.