Laʻau

Le tatau ona totōina ma tausia tamaʻaiga

I le maofa, o loo ufiufi i tala, o le laau o le heather e taugata e le gata mo ona vaega faamalolo ma meatotino o le meli. O ona laʻau faʻamafanafana ma fugalaau fugalaau ma se manogi matagofie e nofo ai i se nofoaga faapitoa i togalaau ma paka. O a tulaga e tatau ona faia ina ia maua ai e le togavao se lagona lelei i totonu o le papa ma luga o luga o se mauga maualuga?

Faʻamatalaga ma uiga o le heather masani

O le ituaiga o aiga o Heather Erikov e na o le tasi le ituaiga o meaola - o le heather masani. I le salalau atu mai Asia i Sautesasae, na faatumulia ai vaomatua, mauga mauga, pusi paʻu ma oneone, pine ma vaomatua vaeluaina o Amerika, Eastern ma Northern Europe, Siberia. Faʻaopoopoina foʻi i le Urals.

O loʻo faia ai ni vaomatua e taʻua o heathlands poʻo heaths. O loʻo tuʻuina atu i ai le aʻa maualuga o aʻafiaga o le aʻa, e maua ai meaʻai e mafua mai i symbiosis ma protozoa.

E tele isi igoa, o mea nei e na o ni mea: vela, Ledum, heather dried, heather, lipitsa, vineberry, greenery, pine vao vao poʻo le henberry, daffodil, ryskun, hateva poʻo le keke.

Evergreen heather bushes live for more than four decades. O le lala laau toto, e oʻo i le maualuga i le 25 i le 100 cm. O le tuputupu ae faaletausaga e vaivai, e oo atu i le 2 cm.

Laʻau faʻamalolo faʻapipiʻi fugalaau latalata-up

Crohn e masani ona lapotopoto, foliga o le broom. O le tele o lala lanumoana po o le lanumumu lanumumu o loo lalagaina i laulaau laiti (e oo atu i le 2.5-3mm le umi) lau laau lauolaola.

O fugalaau e pei o le logo e faʻaputuina i le tasi itu o le paʻu. Valivali o fugalaau e eseese: lila-piniki, fusi-violet, lalac malamalama, e le tele - paʻepaʻe poʻo beige. E fuga mai le ogatotonu o le taumafanafana ia Setema. O le seleselega, o fugalaau e tumau i luga o lālā ma taofi la latou lanu, lea e mafua ai le lagona o se laʻau umi.

Tulafono mo le totoina ma le tausiga ile eleele

Heather ituaiga faatasi ai ma fugalaau ma lau lanu eseese o lanu, faatasi ai ma vaitau eseese o vaitau, na faia. O lenei mea e maua ai le tele o mafaufauga i le fatuina o ni lanu felanulanuaʻi, lea e faʻapupulaina ai le lauiloa o fualaau le lelei i totonu o faifaatoaga.

Ona o le papa o le rhizome, e le taliaina e le laau toto le gaoioi i eleele tatala, o lona uiga e tatau ona togafitia le taualumaga ma le gauai faapitoa.

E leai se mea e gaogao ai le lau o le eleele. E mafai ona pala, oneone, ae e aoga. E le gafatia le faʻafefe o le susu i aʻa, e ui lava e manaʻomia le fufuluina ma le faʻafeinu, o lea e tatau ai ona lelei le alavai.

A o leʻi totoina, o loʻo lelei le susu o le palapala. E totoina se togavao ina ia tumau pea le ua i luga o le eleele.

Tutu vao e ola i le va o maa

O le tausiga mulimuli a Heta e aofia ai:

  • totoina ma fufuluina i le tautotogo ma le taumafanafana, i le tautoulu - fafaga;
  • popo i luga o le tautotogo ma fugalaʻau faʻapitoa faʻapitoa, e faʻasalalau solo i le vao i le fua o le 25-30 g (1 lekati) i le laau;
  • fufulu mama; amata mai le tausaga lona tolu o le ola - teuteuina vine;
  • veleina masani.

E fautuaina ina ia faʻaleleia le fugalaau i le vai, faʻamaʻaʻaina ma le citric acid poo le 9 pasene le vineta.

Mea aoga o le vao

E faʻaaogaina Heather i vailaau faʻapitoa, ma i fafo atu o Rusia - e avea o se fualaau faasaina. Seleseleina uma vaega eletise o le laau, tipiina vao i le taimi o le tele o fua. Mūlūina e ala i le salalau i totonu o se mea manifinifi i totonu o le paolo i lalo o se pupuni poʻo totonu o se vaʻa lelei.

Faʻaaogā faʻamalologa o le fale:

  • mo le togafitia o faʻamaʻi o fatugaʻo, vevela;
  • e avea o se mea e le mautonu;
  • ma faʻamaʻi o le toto;
  • ina ia faʻamaonia le mamafa o le toto;
  • lapisi ma meaola vevela - faʻatasi ai ma gaioiga mimiti i luga o le paʻu, dermatitis, eczema;
  • afifi - mo mumu, gaʻo, manua;
  • mo le taʻavale ma le malulu, stomatitis, tonsillitis;
  • mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, faʻamaʻi faʻamaʻi, maʻisuka, faʻalavelave faʻatasi;
  • e pei o se faʻasologa, diaphoretic, diuretic, antiseptic, antipyretic, faʻamoemoe;
  • faʻatasi ma le bronchial asthma, colds, tuberculosis, arthritis - i le ituaiga o lauti poʻo se teuteuga.

Ina ia fufulu le faai, e 1 le sipuni sipuni o le laau nutimomoia ua sasaaina i se ipu vai inu, faʻafefiloi i totonu o se vai taele mo le 15-20 minute. Aveese ma tumau mo le tusa o le itula. Filu.

Fuga vao vao vao

E tutusa le faʻavae e faʻaaogaina mo urolithiasis, e ave le 1-2 punetini i le tele o taimi i le aso.

Tea ua saunia e pei ona taua i lalo: sasaa 1 sipuniti o le heather i totonu o le ipu inu vai, faapipii mo le 10-15 minute.

Mo le kuka taele o le 50-70 kalama o le heather e fufulu mo le itula i le 3-4 lita o vai inu. Filu, sasaa i totonu o le taele vai.

Aua le fautuaina e faʻaaoga le laau:

  • faatasi ai ma le masalosalo, moe;
  • faatasi ai ma le maualalo o le eletise o le sua suamalie;
  • faʻatasi ai ma le faʻateleina o le faʻamalosi.

Legends ma agaifanua e uiga i se fugalaau i Rusia

O le tala sili ona tautaua o le ata lea o R. Stevenson e uiga i le meainu a le heather "Heather Ale" (moni "Heather Ale", na faaliliuina e S. Marshak - "Heather Honey"). O lenei tala e taʻu mai ai le ala na tausia ai e le sui mulimuli o se tamaʻi malo, tama ma le tama, le faalilolilo o le saunia o le ava. Na folafola atu e le toeaina ia i latou na manumalo e faaali mai le fua, ae fai mai na ia maasiasi e faia le faalataina ma lona atalii. Sa lafo le atalii i le sami. Na fai mai le tama, na masalosalo o ia i le malosi o le tama, na musu e faaali atu se mealilo o lona ituaiga. Sa fasiotia foi o ia, o le mealilo na alu ese atu ma ia.

O le isi tala e le o iloa. Fai mai o le Atua, teuteuina le Lalolagi, valaau i luga o laau e ufiufi ai laufanua, tafaoga, ma mauga. Na o Heather na tali mai, ma nofo i luga o mauga papaʻe, i luga o le eleele, ma le afaina. Na avea ona puaa lalac ma teuteuga o nei tulimanu mataʻutia.

Le faʻaaogaina o le tama i le mamanu o le laufanua

Isi faʻaogaina o le laau

O vailaau ma mea matagofie o le vao e le faatapulaaina.

O se mea totino e le mafaamatalaina o le meli. 'Aʻai fai faʻatau mai ia te ia pe a uma fugalaau uma. O le meli o le meli e matua manogi lava, tart, ma le oona. E aoga tele e avea o se punavai o vitamini, faʻamafanafana ma le faʻafefe-inflammatory.

I tu masani a aganuʻu, e faʻaaogaina tannins ma vailaʻau o le heather. I totonu o Sikotilani ma Nouei, o meainu e maua mai i luga o puʻupuʻu o le heather e faia ni vali mo le valiina o ie ma vulu.

Ua toe foi Heather i le mamanu fausaga. E sili atu i le 5 selau ituaiga laau ua uma ona gaosia. Faatoagaina e le Faatoaga ia fiafiaga, tuaoi, teuteu alpine mauga ma laau afu. O le togavao o Heather e lanuina, ona o le eseese o ituaiga ma ituaiga totoga, o le fuga o ia ituaiga o fatuga e tele masina. E tumau pea ona teuteu fugalaau i soo se taimi o le tausaga.

O le faʻafefefe faʻafefe o le heather masani e faatoilaloina loto o tagata fiafia i togalaau matagofie. O le fugalaau e faigofie ona tausia, faʻasaʻo i faʻamaʻi, e le fefe i mea faʻamaʻi. Faʻamamaina ma le faʻalelei. Filifiliga sili mo se togalaau uigaese.