Isi

O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le fafagaina o fatu o kapeti ina ua uma ona toto i le eleele?

I le tausaga na teʻa nei, o se taumafaiga e tupu le kāpeti na faʻauʻu i le toilalo: o ulu o kāpeti na tupuititi ma e leʻi tausia mo se taimi uumi. Fai mai se tuaoi o lenei mea e mafua ona o le le lelei o le fausiaina o fatu. Tau mai ia te au pe faapefea ona toto le kuka tipi pe a uma ona toto i le eleele?

O le kapisi e tupu i le toetoe lava o togalaau uma. O nisi faifaatoaga e faatau mai ni fatu laau fai ma totō i totonu o le togalaau, ma oi latou e leai se taimi ma avanoa e ola ai i latou lava. Ae peitai, ina ia mafai ona maua ni ulu malosi o kapeti, e le lava le na o le totoina o laau faila. O se taunuʻuga lelei e mafai ona maua i le na o le matauina o tulafono mo le tausia o le totoina o laau.

O se tasi o manaʻoga manaʻomia e uiga i le tausiga o le malamalama i le auala e inu ai le kapisi pe a uma ona toto i le eleele. O lenei fualaau faisua e fiafia tele i le susu, ma e mafai ona na o le tausiga lelei ma taimi talafeagai e mafai ona gaogao ai ulu.

O le a se mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi alu i fafo e faʻafeinu ile luga ole kapisi? E taua le gauai atu i taimi faapena:

  • vevela ma le suavai;
  • taimi ma le taimi e fafaga ai;
  • luluina o laau;
  • le taimi e taofi ai le faʻasusu.

Laititi ma le suavai

Tusa lava pe o le a le ituaiga kāpeti e tupu, mo le fafagaina o laau i le eleele avanoa, e tatau ona e faʻaaoga:

  1. Suavai puipuia. E le mafai ona faʻatagaina le faʻaleleia o le suavai mai se vaieli poʻo se vaipaipa.
  2. Faʻamafanafanaina vai. O le vai vevela sili ona talafeagai e mai i le 18 i le 23 tikeri Celsius.

O ia manaʻoga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, o le malulu vai ei ai lona aafiaga leaga i luga o laau totō, faapea foʻi i luga o faʻatoʻaga matutua. O le iʻuga o le faʻavaivai i le vai inu, o loʻo i ai le tulaga lamatia o le tuʻuina atoa e aunoa ma se fua. O le malulu vai e faʻaalia ai le faʻaalia o faʻamaʻi eseese, o se taunuuga lea e mate ai le ola mama. E le gata i lea, o ia lavalava e nonoa i le vaivai, pe o le a leai lava. Vai vai i lalo o le 12 tikeri e taua tele ma e oʻo atu ai i le oti o le kapeti.

Ua fautuaina le au fai togalaau e faʻaaogaina pusa uliuli mo le faʻaleleia o le vai.

Taimi ma le taimi e fafaga ai

O le lua vaiaso muamua ina ua maea le totoina o laau i luga o le moega, e tatau ona faʻafeinu pe a uma le 2 aso, faʻaaoga mo le sikuea 1. m. pe tusa ma le 4 lita o vai. Ma, o le tele o le faʻamalosia e mafai ona faaitiitia i le lua taimi i le vaiaso, ae o le aofaiga o le suavai e mafai ona faateleina i le 12 lita. O fautuaga masani ia, e tusa lava pe o le a le taimi e tatau ona fuafua ai le faʻaleleia e fuafua i le siosiomaga faʻaitulagi ma tulaga o le siosiomaga.

I le taimi o se lamala, e tatau ona faaluaina le faaluaina o le fafaga. Ae e tatau ona e faʻaeteete - mai le tele o susu, o ulu o kāpeti e gaogao ma pala.

O le taimi talafeagai mo le faʻamaina o le taeao po o le afiafi, pe a le o le la.

Totogi laau

A maeʻa vaiinu uma, e tatau ona tatalaina le eleele i lalo o le vao ina ia le maua ai se mea e gaosia. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona totoina ni laau toto seʻia oʻo ina tapuni laulaʻau:

  • mo ituaiga muamua ituaiga e tasi o le mauga e lava;
  • aua mulimuli ane o le a oʻo atu i le 3 mauga.

O le a le taimi e taofi ai le fafaga?

Ma o le kāpeti e le faʻaumatia ona uiga ma e lelei ona teuina, e tatau ona taofi le vai aʻo leʻi seleseleina:

  • uluaʻi vasega - 3 vaiaso ao leʻi amataina;
  • ogatotonu ma tuai tausaga - i le masina.