Laʻau

Tausiga Tatau Fale mo Kalanchoe Kalandiva

O le totoina o fugalaau i le fale o se mea manaia tele. Kalanchoe i lenei tulaga, o le laau e matua faʻamalosi lava, ma e mafai ona tupu i le fale e aunoa ma se faigata.O se fugalaau manaia lenei e matagofie i ona fugalaau pupula matagofie o ituaiga eseese.. O le laau lava ia e matua faʻatusatusa lava. Sei o tatou iloa Kalanchoe Kalandiva, ae maise lava foliga o tausiga ile fale.

Faamatalaga o Kalanchoe Kalandiva

O lenei ituaiga e sili ona taatele i le va o tagata atamamai ma tagata tomai faapitoa. Kalanchoe Kalandiva pe a faatusatusa i le eseesega Kalandiva mini e eseese i le tele o togavao.

Kalandiva mini - Laʻau faʻatau ma le maualalo.Kaloneiva mix pe a faʻatusatusa i isi togi, o le sili lea ona faʻamaonia ma o le maualuga e masani lava e le silia le 25 simita. O lenei mea o se uʻamea lea na susu mai le tele o le Kalanchoe. E mafai ona maua i lalo le auala e tausia ai lenei meaola.

Kaloneiva mix
Kalandiva mini

Microclimate

Lulu ma moli

O le maualuga o le taumafanafana mo fugalaau e 20 - 25 tikeri Celsius. Ae Talu ai ona o le kalanchoedostuply unpretentious, e mafai ona tupu i le + 30 ma le12, ae o le a sili ona lelei. O eseesega vevela o le fugalaau mo le fugalaau o le a aoga pea, talu ai i lalo o lenei tulaga, o Kalanchoe o loʻo faʻapipiʻiina le faʻaoga o le fomaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le malulu, faʻapupulaina le tele o meaʻai, ma o le a faʻapipiʻi atu i latou i aʻa ma aʻa.

O le malamalama mo le laau e taʻalo foi i se vaega taua. E mafai ona e tuu le fugalaau i le itu i saute, sisifo, windowsill i sasae o le faamalama o le fale. I le itu i saute, e tatau ona e faaeteete ia aua le faʻaalia i le susulu o le la.o le mea lea, i le aoauli e tatau ona pupuni laitiiti. O itu susulu o faamalama sisifo ma sasaʻe ei ai foi se aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻe o le fugalaau. Ae mo le tuʻuina o fugalaau i le faamalama i matu, o le a le lava le malamalama o le laau ma e ono afaina ai le atinae o Kalanchoe. O le tuputupu ae e mafai ona faʻagesegese, o le tele o fugalaau e mafai ona faʻaitiitia, ma o le taimi o le vavalalata e mafai ona faʻaititia lelei. I lenei tulaga, o le malosi o le malosi o le malamalama e fesoasoani tele.

Faʻamamafana ma fafaga

Kalanchoe o se laau totoa, ma e taʻu mai ai lena mea o loʻo ia te ia ni fale faʻapitoa mo le faʻaputuina ma le tuʻuina atu o vai. I Kalanchoe, o ia ituaiga o meaola e maua i laumei mafiafia. O le mea lea, o le eleele palapala mo ia e le o se mea taua. O nisi taimi mo fugalaau, e mafai ona e taʻele i le vai, pe fufulu laulaʻau, talu ai ona o le tele o palapala ma le pefu e faʻapupula i lau.

Aua le tuʻu i tafatafa o maʻa vevela. O le ea vevela e leai ni elemene e manaʻomia, ma o le maualuga o le vevela e mafai ona faaleagaina ai laulaau. O le a lanu samasama ma paʻu.

I le pito i lalo o laʻau lanu o stomata, lea e manava ai le laau. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a latou osofaʻiga e tupu, o lona uiga. fesuiaʻi vai. O lea, pe a iai le maualuga o le vevela, latalata le stomata, ma le tafe o le okesene ma le carbon dioxide, lea e matua aafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le fugalaau.

Afai e te le inu vai Kalanchoe mo se taimi umi, e mafai ona oʻo atu i le lua masina

Faʻasaga mo lenei fugalaau manaʻomia faʻalelei. Talu ai ona teuina se tele o vai i laulaau, e mafai ona ia tuʻuina atu i vaega talafeagai o le laau pe a manaʻomia. I lenei auala, o le laau e mafai ona ola i le oge. Suavai ma sina vai itiiti ina ia susu ai le eleele. Afai o le eleele e faʻafefe, ona faʻaitiitia ai lea o le suauu i le okesene o le a faʻaitiitia le tafe o le ea i aʻa. O le a amata ona faʻavaivaia le laau ma i le aluga o taimi, o le aʻa e mafai ona pala ma o mea uma o le a oti i le lumanaʻi.

Ole malo malosi e tatau foi ona le faatagaina, aua o le a le toe iai ni mea e gaosia ma o le a maanuminumi ma vaivai. E mafua lenei mea i se tafega tele o le vai ma meaʻai i lalo o le toto o le laau. I lenei tulaga, e tatau ona e toe faʻafouina le faʻagavai.

I masina taumalulu o le tausaga, o le suavai e tatau ona faʻatusatusa pe a faatusatusa i le vaitau o le taumafanafana. O le tafe o le malamalama i le taumalulu e faatapulaaina, o lona uiga e le tele ni fugalaau e teu ai meaʻai mo le fuga.

Soʻo ma luga o laʻei

Kalanchoe meaʻai e mafai ona saunia e ala i le faʻafefiloi o vaega o le eleele, oneone oneone ma peʻa. Aʻau ma le oneone o le a avea ma faiva tao ma le fatuina o pore e sili ona lelei mo le manava lelei.

Substrate mo le cacti ma le soʻo

Mo le ituaiga Kalandiva, e mafai ona e faʻatau se mea e saunia i totonu o le faleoloa poʻo le nofoaga autu o le togalaau e talafeagai mo le suauʻu ma le cacti.

E pei o laau totō uma o Kalanchoe, e fiafia Kalandiva i luga o laei pito i luga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatauina ni fomaʻi faʻapitoa saunia mo le cacti ma le soʻo. O nei mea o fomaʻi faʻapitoa o loʻo faʻafefe i le vai ma faʻaaogaina faʻatasi fafaga faalua pe faalua i le masina.

Fuga

Kalanchoe e fesuisuiai taimi. O le mea lea, mo lenei mea e tatau ai ona fatuina tulaga lelei. O le suāsusu masani lea, faʻamafanafanaina ma faʻamalama.

Kalandiva e fuga

O le a le mea e fai pe afai e le fuga o Kalanchoe. A maeʻa lana tagi mo le taimi muamua, e manaʻomia ona ia malolo. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻamalamalama lelei, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamafa. I lalo o ia tulaga, o le fugalaau e faaosofia ai le gaosia o meaʻai i le vaega eleni o le laau, lea o le a mafua ai ona tupu fua. O le faatosinaina o le laau ina ia totogo, o le a mafua ai foi ona fusi le fuga o le tupu i le fugalaau. Afai e faia lenei mea ia Novema, ona fuga mai lea i le taumalulu.

Faʻapenaina ma le gafa i le fale

Tofiga

O le auala sili ona faigofie e faʻato'ā fanau ai Kalanchoe toso faʻasologa. Ina ia faia lenei taʻaloga, e tatau ona e vavae ese le vaʻai ua saunia. A maeʻa lena mea, e tuʻuina i totonu o se siosiomaga le lelei. E mafai ona avea ma oneone, peat, perlite, vermiculite poʻo mea faʻafefiloi.

Mo le lelei atili o aʻafiaga, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina e faaosofia ai le faʻavaeina o aʻa. Ae talu ai e tele le manuia o Kalanchoe e aunoa ma lea, e mafai ona le amanaʻia lenei taotoga.

Shank o Kalanchoe Kalandiva

A maeʻa ona tuʻuina le uʻu i totonu o se meaʻai, e mautinoa e susu ma ufiufi i se fagu poʻo se taga manino i le pito i luga ina ia maua ai le mafanafana ma le maualuga o le vevela. I le vaiaso muamua, ua mafai ona amata e le fatu le amataina o se aʻa. Ma a maeʻa le lima i le fitu masina e mafai ona e vaʻaia le fua muamua.

Mo fugalaau fugalaau masani e mafai ona fetaui lelei faʻaleleia e laulaʻau lau. Mo lenei mea, faia, lanu manu, lanu uliuli e ave ma tuu i totonu o se meaʻai paleni. O tuʻutuʻuga e tutusa ma le taimi e faʻalauteleina ai e se vavae, ae manaʻomia le vaʻaia ma le poto masani.

O Kalanchoe e mafai ona faʻaleleia ma le fesoasoani a fatu, ae i lenei tulaga, e le mafai ona puipuia le varietal o le fanua. E mafua lenei mea i le mea moni o fugalaau e paʻuina i isi laau totō. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tapuni pe fusi se fugalaau fugalaau ma se ie laei ona ia faʻaleagaina lea o ia lava. E talafeagai lenei mea mo tagata e filifilia fugalaau.

Suiga

Afai o le laau e laʻitiiti lava, ona mafai lea ona gaosia pe afai e manaʻomia i tausaga taʻitasi. E tatau ona faia lenei mea i le tautotogo.

Tagata matutua - totoina pe afai ua tupu se aʻa tetele. Ua totoina i totonu o se ipu telē. E masani lava ona tupu i le va o le 3 ma le 5 tausaga.

Maʻi

Malosiaga malosi

Malosiaga malosi i Kalanchoe Kalandiva

Fungi e faʻaalia ai lenei maʻi. O le mafuaaga autu o le paʻu paʻu e maualuga le tulaga o le vevela ma le ea vevela. O se faailo o le faʻamaʻi o le faʻaalia o papa paepae i luga o laulaau, o se taunuuga, o laulaau e amata ona liu samasama ma faasolo ina mate. Mo le puipuia o le faʻalavelave o le maʻi, e tatau ona e tausisi i le faigamalo lelei o le vevela ma mataʻituina le maualuga o le ea. Afai e faʻapupulaina le faʻamaʻi, ona mafai lea ona e faʻaumatia na o le fesoasoani o fualaau faʻapitoa. Fungicides e tatau ona faʻaaogaina i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Lanu mata

Faʻailoga o mama

Kalanchoe ua faamuta le tuputupu ae ma atinae ona o foliga vaaia o tau o le annular i laulaau. O ia tulaga e iu lava ina le mautonu ma maua ai se foliga le lelei, e lafoaia. E le togafitia le faʻamaʻi ma na o le pau lava le auala e faʻaumatia ai, o le taimi lea e faʻaumatia ma faʻaumatia ai lau o loʻo aʻafia.

Paʻu mumu

Late le malaia Kalanchoe Kalandiva

O le faʻamaʻi o se tasi lea o mea sili ona taatele e le gata i Kalanchoe, ae faapena foi i isi laau. E masani lava ona tupu i le le faʻavaveina o vai ma i totonu o se nofoaga e le lelei le vaʻaia. O le tele o timuga, o le tele o le eletise i totonu o le eleele ma le malosi o le fesuiaiga i le vevela e ono mafua ai foi lenei maʻi.

Pe a afaina, o le a le toe i tua i le tuputupu ae; O le lanu Brown e aliali i luga o laʻau.

O le puipuia mai o le faamaʻi o le faʻamaʻi le palapala i le taimi o le totoinafaʻaaoga meafaifaʻaili ma siaki i taimi uma e mafai ai.

Mo le togafitia o le fugalaau, e tatau ona faʻaogaina fuluʻi, aʻo faʻaitiitia le inu. E fautuaina e sui le palapala.

Gau pala

Kalanchoe na taia e le lauulu enaena

O aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi i lenei faʻamaʻi o se paʻu lanu enaena ma ni mea e tagi ai. O lenei faʻamaʻi e vave ona tupu vave, faʻalauiloaina i luga o le ea poʻo meafaigaluega, pe a fai e iai se fesoʻotaʻiga ma se faʻamaʻi maʻi. O mafuaʻaga o le paʻulea enaena o loʻo faʻamaluina lelei eleele, le lelei le leleina ma le malamalama. Afai e aʻafia le laau i lenei faʻamaʻi, ona amata lea ona ola ma afaina ai le laʻau ma e mafai ona mate atoatoa le fugalaau. Talu ai ona o le pala e pala o se afaina, e manaʻomia foi ona togafitigaina i le fomaʻi.

Sue lemu

Stalk Rot Kalanchoe

O le maualuga o le maualuga o le ea o le a faia ai ni tulaga lelei mo le atinaʻeina o lenei maʻi. Afai e amata ona aliali mai le vai i luga o le laau, ona pisia lea o le Kalanchoe. O le tasi auala e faʻafefe ai le pala o le faʻaaogaina o iniseti. Afai latou te le fesoasoani, ona tatau lea ona e lafo ese le fugalaau.

Pests

Aphids

O nisi taimi atonu e foliga mai aphids i fugalaau ma lau o Kalanchoe Kalandiva

O le parasite o se tasi lea o mea sili ona leaga. E masani ona ulu atu i totonu o le fale ma maua ai laau mai faleoloa. Aphids i Kalanchoe e lanumeamata ma uliuli.

O faailoga autu o le faʻaalia o le manufeʻai o le samasama lea o laulaau, faʻapea foʻi ma foliga vaaia o le paʻepaʻe paʻepaʻe o aphids. Na te suʻeina le sua mai le pito i luga o laau, o pulupulu ma fugalaau, aʻo pipiʻi le pusa o le laau. O se taunuuga, o le fugalaau e le mafai ona manava. O le atinaʻe malosi o meaola faalafua e amata i le tautotogo, ma e tatau ona matauina i le vaitaimi lenei.

E mafai ona faʻaaogaina insetiids e faasaga i aphids, ae o se filifiliga sili atu le agavaʻa mo le laau o le faʻaaogaina lea o se fasimoli vaifofo na saunia mai le faʻauʻu tagamea. Pe a totoina se laau i luga o aphids, o se paʻu o le paʻu o le soapy, o le a le faatagaina ai le ea e pasia ma o le a mate ai meaola faalafua.

Mealybugs

Afai e te matauina o petioles ma o laumei o Kalanchoe ua amata ona ufitia i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻeona nofo ai lea o se mealybug i luga o le laau. E maua ai faʻataʻaiga i petioles ma veins aafia.

Mealybug

O le faʻaumatia oe le faʻaleagaina e tatau sulu i sauniuniga talafeagai faasaga i iniseti (iniseti). E tatau foi ona e aveese vaega sili ona aafia o le laau.

Shield

Faʻailoga sikuea i Kalanchoe

O faʻamaoniga o siaki e talitutusa ma mea o aphids i luga o se laau. I foliga vaaia, e ese mai i le mea o iai se atigipusa. Na te sufuluina foi le sua, o lau lanu samasama ma pau i luga o le laau, tuputupu ae ma atinaʻe lemu.

E lafo mai e le siaki se paʻu pipiʻi lea e atiaʻe ai le togitogi.. O se potu vevela ma le malulu e fesoasoani i le siʻosiʻomaga e atiaʻe, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le maualuga o le ea.

Talu ai ona o le paluga o loʻo i ai se atigi anu, o togafitiga faʻatasi ai ma iniseti e le maua ai le manaʻoga. O le mea lea faatasi ai ma le faʻaaogāina o vailaʻau, auala faʻainisinia e tatau ona faʻaaogaina. I le faʻaaogaina o se cotton susu, e tatau ona e aveese le pest mai le laau. A maeʻa lenei mea, e mafai ona togafitia Kalanchoe i fualaau faasaina.

Teuteu

I totonu o le nofoaga o togalaau poʻo le faleoloa fugalaau, o Kalanchoe Kalandiva e masani lava ona fugalaau. O meaʻai ma elemene e faʻapitoa i lenei faiga. I lenei tulaga, o vaega o loo totoe o le laau, mo se faataitaiga, o le toto, ua vaivai tele. A uma ona fuga, e masani lava ona faʻalautele. O le mea lea, e tatau ona vavae ese Kalanchoe.

Faafetai i le teuteuina, e mafai ona e tuuina atu i le laau se foliga matagofie o vao

O le teuteuina o elemene vaivai ma pine uamea e talafeagai. I lenei tulaga, o le a le faʻaaluina e le laau le malosi i fugalaau fugalaau ma luga o le fatuina o fatu. Pe a seleseleina pine mai elela o laulaau, o le a amata ona ola lau laau fou. Latou te faia se fugalaau fugalaau fugalaau.

E mafai ona faʻaaogā pulou vao mo le faʻalauteleina.

Faamalologa meatotino

Kalanchoe e faʻaaoga uma i faʻamaʻi ma faʻamaʻi aloaia. O fua ma laʻau e aofia ai micro-ma macronutrients, vitamini, polysaccharides, faʻapea foʻi ma tannins. O nei mea e taua tele.

O laau totō Kalanchoe na ola aʻe i lalo o tulaga ogaoga ua manatu e taua tele. O le sua o nei laau toto e aoina ai le tele o meaʻai e aofia ai le faaosofia o auala taua o le tino o le tagata.

O mea manogi, pulumu, ma vailaʻau e faia mai le laau. O meatotino aoga o le suavai e mafai ona faʻamalolo ai se manua, faʻasaʻo le faagasologa o le inflammatory ma maua ai se aʻafiaga. Kalanchoe e faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi nifo.

O le sua o Kalanchoe e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga

I tala faʻasolopito a tagata, ua faʻaaogaina e togafitia ai le malulu, gutu o le isu, faʻaleagaina, ma faʻamaʻi tino.

Contraindications

E leai lava ni aʻafiaga i le faʻaaogaina o Kalanchoe. E le afaina fualaau ma o le faasaienisi lenei. E mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o tamaiti.

I tagata ei ai le maualuga maualuga mo le lagona lelei o le paʻu, o le sua atonu e mafua ai sina lagona mu mu.. I lenei tulaga, e mafai ona faʻaitiitia i le afa faʻatasi ma le tali o le novocaine.

I le tulaga lautele, o lenei meaola e taua tele ma aoga.

Kalanchoe Kalandiva o se tasi o laau totő e manaʻomia ona tupu i le fale. I le faaopoopo atu i le mea moni o le fugalaau e susulu ma umi ona tupu, o loʻo i ai foʻi mea e faʻamalolo ai..

O foliga vaaia o Kalanchoe i le fale o le ki lea i le lelei ma le soifua maloloina.