Fugalaau

Mea uma e uiga i ituaiga tulip - vasega, kulupu ma ituaiga

O tulips matagofie e ofi atu ma o latou eseesega e le itiiti ifo nai lo se matagofie e le masani ai. O fugalaau fugalaau eseese, o foliga vaaia, taimi o le fugalaau, o le amataga o le fiasefulu afe o ituaiga taʻutaʻua o lenei punavai autu e sili ona fiafia e faia le faʻavasegaga o tulip e matua fenumiai lava. Ma o le faʻaaogaina o fai togalaau e tele ina filifili e le fiafia i se faʻalavelave faʻapitoa poʻo se faʻavasegaina tele, e sili atu ia i latou faigofie ma sili atu galuega aoga lea e faafaigofie ai ona filifilia ituaiga eseese pe a faʻatau ma vave faʻaleleia se tele o mea e totoina.

Tulips - o punaoa autu o togalaau totogo

Tulip Selection Criteria

E matua faigata lava ona iloa le numera tele o tulip ituaiga o loʻo faʻaalia i luga o le vaomatua o togavao i aso nei. O mea totō o le totoina o Dutch, e faʻafeiloaia ai le matagofie o ata ma toetoe lava o taimi uma o se faʻamatalaga atoatoa o uiga masani o le laau. E mafai ona e filifilia tulip i au mea e te fiafia i ai ma mea e te fiafia i ai. Ae ui lava i lea, e taua le mafaufau i tulaga lautele mo le iloiloina o nei lanu.

O le mea muamua e mafaufau i ai o le tetee o le ituaiga filifilia e vaʻaia ma isi faʻamaʻi. Eseesega o loʻo faʻatau atu e sili atu ona faigata, o vailaau fou ma le faʻaleleia o le tumau e sili ona lelei i vine vine.

E tatau ona e manatua e mafai ona fuga mai tulips i taimi eseese (o la latou ituaiga e amata mai i le vave fugalaau i le vave ma le tuai ona fuga mai), latou te o mai i tulaga eseese. O gafa o lenei laau e mafai ona ola e oʻo i le 20-25 cm (o lenei ituaiga e talafeagai e le gata mo le avanoa e tatala ai, ae mo le totoina i totonu o pusa), ma e mafai ona faalauteleina i le 60-70 cm Afai e te totoina tulip mo falaova, ona fai lea o tulip " tipi "e tatau foi ona sailia i le faamatalaga o se ituaiga faapitoa.

Fugalaau tulipipi e pei o le fugalaau

O le taʻiala autu pe a filifilia tulip ma iloilo a latou eseesega e ala i foliga teuteu o le foliga lava lea o le fugalaau lava ia. E tusa ai ma foliga o le fugalaau, e fitu vaega tulipili e iloga:

  1. Vasega sikuea - tulipili ma mamanu malolosi, maualuluga ma fugalaau tumau o se foliga masani, o lona ata foliga e pei o se tioata ma se laulau, e masani ona fausaga sikuea.
  2. Oval ituaiga - ituaiga matagofie ma matagofie i fugalaau laiti-o se fuamoa lelei.
  3. Ituaiga eseese - matagofie, masani lava tulivae tulivae ma fugalaau lautele ma teuteu.
  4. Lili ituaiga - o nei tulips e tosina atu i ai ma a latou alofilima taʻitoʻatasi, tolu tafatafa, lea, pe a faʻaoʻo i fafo, fai se mea e pei o se fuga lili.
  5. Fetu Star - tulipili e toetoe lava tutusa lelei le taʻi tolu tafatafa, pe a amata le fugalaau, latou te faia se faʻatulagaga o fetu.
  6. Ituaiga o meaʻai - laau totō faʻatasi ma se foliga fugalaau fulafula, fulafula, paʻu, palu faʻasolo.
  7. Terry ituaiga - ituaiga uma o tulip ma se terry eletise, ia le itiiti ifo ma le faalua le numera o tepals.

O se faʻavae tetele, poʻo le faʻavaeina o tulip e sili atu ona faigata. E le gata ina aʻafia ai le faʻavaeina o foliga o le fugalaau, ae faʻapea foi le taimi o lo latou fugalaau ma isi uiga iloga.

O tulipasi matagofie e ofi i la latou eseesega.

Vasega o tulivae o le faʻavaeina faavae

O ituaiga uma e masani ma ituaiga o tulips, na maua mai ona o le filifilia o le tele o ituaiga laau totō, faʻaogaina o le tele-stage ma le faʻavasegaina, ua vaevaeina i vasega e 15:

  1. Tuai le tuai tulip
  2. Muamua tulip.
  3. Tulips Triumph.
  4. Darwin Hybrids.
  5. Faʻasologa o le leai o se terry tulip.
  6. Lilac-lanu tulip.
  7. Laʻau tuli.
  8. Laʻau Taligala Laulaau.
  9. Rembrandt Tulips.
  10. Laʻau tulimanu.
  11. Terry tuli tuli tulips.
  12. Kaufman Tulip Hybrids.
  13. Foster Tulip Hybrids.
  14. Greig's Tulips.
  15. Meaola, poo tulipe, faʻasaoina uiga masani o uluai kopi.

O lenei faʻavasegaga o tulip ma ona vasega e 15 e le faigofie tele ona faʻaaogaina. O le faʻafaigofieina, ia faafaigofie le faagasologa o suʻesuʻega e tusa ai ma le iloiloga autū - o le taimi o le fugalaau - varietal tulip ua faʻapuʻupuʻu ese, faʻapipiʻi i vaega e fuafua i le uiga taua - o le taimi o le fuga, o vasega e tuʻuina i ni vaega se fa.

Faʻavasegaga o tulip i le vaitau o le ola

Le faʻavasegaina autu (pe faavaomalo) o tulip:

Vaega 1. Vaʻa vave tulip (mai le muamua Mati tulips i ituaiga uma e fuga mai ia Aperila ma amataga ole Me). O lenei vaega e aofia ai vasega muamua ma le lua o tulip.

Vaega 2. Faʻalautele fua tulip (mai i le amataga o Aperila e oʻo i le amataga o Me e oo atu i le faaiuga o Me). O le vaega e aofia ai vasega e lua - vasega 3 ma le vasega 4.

Vaega 3. Luga o le fugalaau tulip (o le afa lona lua o Me - le amataga o le taumafanafana). O le kulupu e aofia ai vasega e ono o tulip - mai le lima i le sefulutasi.

Vaega 4. Isi tulipe e le mafai ona tofia i vaega e tusa ai ma le vaitau o le vavao, tele totoga o ituaiga tulips.

E manaʻomia e le tulips Species se iloiloga faapitoa, talu ai o nei laau totō e eseese lava i tekinolosi tau faʻatoaga, ma e oʻo lava i ituaiga o vaega lona fa o tulip ua tuʻuina atu mo le faʻatau atu i aso nei e iai ni eseesega taua mai ituaiga sili ona lelei ma hybrids. Ae o kulupu autu e tolu o tulip ma o latou sui e tutusa ma le tasi i le faiga o togafiti, e ese mai na o auiliiliga o le fausaga ma o latou uiga matagofie. Ia e iloa lelei i latou.

Tulips e vaevaeina lelei i ni vaega e tusa ai ma le taimi o le fuga

Vaega ma ituaiga o tulip vave

Tulips e muamua ona aliali mai i togalaau e masani ona itiiti ifo i le fugalaau ma ituaiga o foliga ma lanu i na ituaiga e fuga i le ogatotonu poʻo le tuai. Ae ui i lea, o tulips muamua, latou te le mafaamatalaina le matagofie: o le amataga o le tautotogo o le tau e faatalitali ma le le mautonu e faapea o fugalaau uma e oo lava i le tauagafau i le amataga o le tautotogo e foliga mai o se vavega moni lava.

Ulutama tulimanu e totogo ia Mati, e amata ia Aperila ma amataga o Me. O le taimi patino o le fugalaau faʻalagolago i le tau ma le tau i lenei taimi.

O tulipi muamua, e ui lava e le o se filifiliga sili, e tele lava, ma o ituaiga faʻatasi ma ni fugalaau faigofie pe lua o lenei vaega e sau i le tele o lanu ma foliga.

Vasega 1. Tuai Tuai Tuai (Toto Muamua)

O fugalaau fulafula o se oval e leai ni mea, o foliga o le tulipo poʻo foliga o le tulip e faigofie ona iloa i se tepa. O sui o lenei vasega o tulip ua fuga muamua lava - talu mai le sefulu tausaga muamua o Aperila, ma i le tau lelei - e pei lava muamua. O se tulaga iloga o tulip uma o lenei vasega o lo latou tuputupu ae ma le tumau. Faatasi ai ma se maualuga atoa e tusa ma le 30 cm, o fugalaau e mafai ona ola e oʻo ile 7 cm le umi.

O ituaiga sili ona lelei o le vave amataina o tulipi faigofie e aofia ai:

  • "Van der neer" - o se lanu piniki uliuli ma se lilac hue, o se lanu samasama samasama, o se laʻau felafolafoaʻi ma lau lanu meamata lanu meamata;
  • "Fiafia Mata" - o se ituaiga e foliga mai e susulu fiafia e faasaga i le tulaga o se togalaau fagua, faatasi ai ma se lanu mumu ma le lanu uliuli i le faavae o petals;
  • "Cramoisi Brilliant" - eseese ma se lanu mumu lanu ma se lanu samasama;
  • "Cardinal Colors" - se ituaiga lanumumu lanumoana ma se maualuga, e oʻo i le 40 cm, fugalaau fugalaau ma se suiga lelei mai se mea toetoe o le lilac hue i le pito i lalo o petals i se moli mumu i luga o le fugalaau;
  • vailaau suamalie, maualalo le togi le vasega "Diana".

Uluaʻi amataga o tulip faigofie "Van Der Neer".

Uluaʻi fufuluina o tulip faigofie "Fugalii Fetu".

Fugalaau vave tulip tulip "Diana".

Vasega 2. Vaomalo vave ituaiga o fugalaau (Tuai Faʻamata)

O le eseesega i le va o vasega e lua o tulips muamua e le na o ituaiga eleʻele e tele atu le tele o petals. E totogo tulipe o Terry i ni nai vaiaso mulimuli ane na o le fuga, o la latou fugalaau e masani ona lapoa ma sili atu ona mamana, ae na o sina mea lava. O ia tulip ua faatapulaʻa i le maualuga o le 25 cm, ua faʻailoaina i ni numera faalua. E lava le faigata, vave tulimanu tulips e talafeagai mo le ola i totonu o le togalaau, ma mo le kuka.

O ituaiga sili ona lelei o le vave selesele terry tulips:

  • vasega "Bonanza" faatasi ai ma se tuufaatasiga matagofie o le lanu mumu, o se lanu lanu samasama ma e tutusa lava le tutusa i le tele i peti i fafo ma totonu;
  • - vasega "Schoonoord" faatasi ai ma lanu paʻepaʻe ma le kulimi o fugalaau mananaia ma faʻamaufaʻailogaina o gaʻo, lea e maua ai foliga tutusa i rosa;
  • - vasega "Electra" - o se tulip mumu lanu mumu lanu mumu ma petivi ma se satin texture;
  • - vasega "Monte Carlo" ma fuga lanu lanu samasama teuteu i le lanu mumu lanu meamata;
  • - vasega "Murillo Maxima" faatasi ai ma se lanu tulaga ese lanu moana, o se suiga o paʻepaʻe paʻepaʻe i se lanu piniki o fugalaau fugalaau, fugalaau e pei o se paʻu, o se lanu samasama ma le papaʻe lanu piniki.

Uluaʻi fuālaau tulip "Bonanza".

Uluaʻi fuālaau tulip "Schoonoord".

Uluaʻi fuālaau tulip "Monte Carlo".

O vaega ma ituaiga o tulipola o lauolaola

O tulipola uma e fuga mai i taimi masani, mai le faaiuga o Aperila ma le masina o Me, e saʻo lava e taʻua o le ogatotonu o le fuga. O nei ituaiga eseese ma fugalaau tele, afa mita pe laʻititi ifo foi i lalo o peduncles ma laʻau lanu meamata. O le ituaiga o tulipe e sili atu nai lo le vave, e talisapaia tele lava mo le tele o fugalaau ma ituaiga lanu eseese e lua.

O vasega e lua o tulip, e ese mai le tasi i le isi e ala i le ituaiga fugalaau, e aofia ai foi i le ogatotonu o tulipuni fuālaʻau.

Vasega 3. Tuputupu Tulips (manumalo)

I totonu o lenei vasega, siʻitia tele, faʻatasi ai ma limeti e oo atu i le 50, o nisi taimi e oʻo atu i le 70 cm, o le tulips e fai ai se kapoti, o fugalaau lapopoa tele o leo e lua-leo ua tuufaatasia. O fua o laau totoa e malosi tele, ma o le fuga o taimi e faigofie ona valoia e ala i le faʻamaʻi.

O le mea ua leva, ua faʻaumatia nei le kulupu o le Mendelian ua toetoe lava a aofia atoa i totonu o lenei vasega, sei vagana ai ituaiga muamua. Tulips Triumph ua manatu o se tasi o mea aupito sili ona gafatia.

O ituaiga e sili ona lelei o tulipuni o le toto-ulu mai vaega o le Triumph:

  • vasega "Armani" - o se tuliipipo tuli tulipolo masani ma se fugalaau lanumoana tele lanu moana, teuteuina i se lanu paepae paʻepaʻe;
  • vasega "Barcelona" faatasi ai ma se lole lanumoana lanumoana lanu piniki ma se fugalaau paʻepaʻe i le pito i tua o le pito i fafo o petals;
  • vasega "Negrita" ma se lanu piniki ma le lanu violē;
  • ituaiga eseese "Paʻepaʻe Sailia " ma "Snowboarder" i le paʻepaʻe sinasina, sinasina-paʻepaʻe i le la susulu;
  • vasega "Charmeur" i le lanumoana mumu, tumu, ma le lalelei.

Tulipulu o Fugalaau e Toto mai Vaʻavai o le manumalo "Armani".

O le tulipotoga o le totoina o fualaau mai le vaega o le Triumph "Barcelona".

O le tulipotoga o fua o fualaau mai le Triumph hybrids "Negrita".

Vasega 4. Darwin Hybrids

O le totogo i le ogatotonu o le tautotogo, o ituaiga vao ma se fugalaau ma le tele o le fugalaau e lauiloa mo la latou lanu mumu ma le lanu samasama, e masani ona lua lanu. O Darwin hybrids e mafua mai i le umi o le filifilia e mafai ona fausia ai ni poloka i luga o le 70 cm le maualuga. O le taʻitoʻatasi, o le maualuga tele e naʻo le faʻamalosia o le tele o fugalaau. O ia ituaiga o tulip ua manatu e sili ona puipuia.

O ituaiga sili ona lelei o Darwin hybrids:

  • vasega "Oxford" faatasi ai ma se lanu samasama lanu samasama o se fugalaau mumu mumu;
  • vasega "Apeldoorn" faatasi ai ma se lanu uliuli o le fugalaau lanu mumu-lanu enaena ua teuteuina i se lanu samasama vaivai;
  • yellow orange grade "Taeao Manaia" - tele-fuga, ma se fesuiaiga mai le pi i le apricot, o se ituaiga e sili ona lelei le piniki ma le mumu;
  • vasega "Fuafuaina o Ata" faʻatasi ai ma se lole piniki, lanu mafanafana, se laumei siliva o le laʻau ma lanu moli suamalie i le ogatotonu o petals;
  • vasega "Lonetona" faatasi ai ma fugalaau lautele lanu mumu lanu mumu ma faatasi ai ma se pito uliuli e siomia e se lanu samasama lanumoana.

O le tulipi o le totoina o fualaau mai le opu o Oxford a Darwin.

O le tulipotoga o le fuaina o fualaau toto mai Darwin hybrids "Design Design".

O le tulipi o le totoina o fualaau toto mai le vaega o Darwin "Lonetona".

O vaega ma ituaiga o tuli tulimanu e tuai

O lenei kulupu e tuʻufaʻatasia ituaiga ma ituaiga o tulip e faʻalauteleina le paʻu o le fuga o lenei pusa autu mo se taimi matagofie - toetoe lava a oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana. Pe a paʻu le tele o ituaiga, ma ua amata ona faʻalauiloa muamua fugalaau o peonies ma irises i totonu o togalaau, ua amata ona fuga mai tulips ma foliga mai o ni mea taua.

O le mea moni, o nei tulipe e fuga pe a matua fugalaau le togalaau, faʻafefeteina fugalaau i fafo i luga o se lanu lanumeamata matagofie o le matagofie o faʻaalia matagofie o mamanu na fuafuaina mo le afa muamua o le vaitau.

O tulip tulimanu e aofia ai ituaiga uma e fuga mai le afa lona lua o Me ma mulimuli ane.

O le kulupu o tulipatope tulipatope e faʻapipiʻi le tele o numera o vasega - 7 vaega matagofie o tulipe ma lanu sili ona matagofie ma fugalaau fugalaau. O lapisi sili ona eseese, o le faamaualuga o le au faifaatoʻaga ma tagata aoina.

Vasega 5. Late Tulips e le Faʻavavau (Late Nofofua)

Laʻau tele-faʻafefe, ituaiga o tulip ua leva-fugalaau fugalaau, faʻapipiʻi vasega ua faʻamutaina ma le masani ai o tulip tulip. O nei maualuga, e oo atu i le 60 cm ituaiga vine. Faatasi ai ma sui o lenei vasega ua maua:

  • O ituaiga o Darwin e iai fugalaau e pei o le fugalaau ma e toetoe lava tutusa le sikuea (eg. "Zwanenburg" faatasi ai ma fugalaau paʻepaʻe sinasina, e faasaga i le pito i tua o petale lea e tosina atu i ai le uaina, po o le maualuga o le malo o le malo roli paʻepaʻe "Princess Elisabeth");
  • vintage, sa masani ona lauiloa o ni faifeau, Gesner tulip ituaiga faʻatasi ai ma le oval, toetoe lava a aloese i fugalaau e iai ni lanu mananaia, o nisi taimi ma mea e gaosia ai, ma faʻafiafiaina (e pei o se lanu mūmū mūmū "Peresitene Hoover"auro lanu enaena "Cherbourg"lilac-fits variant "Bacchus" po o se ituaiga o taaalo i luga o se paluga o le lanu moli-fugalaau "Dillenburg");
  • ituaiga eseese, e lauiloa mo lo latou gafatia ona fua mai ni fugalaau i luga o le tasi pou, lea e mafai ai e le tulipulu ona lalelei ma puʻe (o ituaiga sili ona lelei o lanu moli "Taulaʻau Orange" ma le lanu mumu "Georgette").

Luga tulimanu e le o le tulip "Orange Bouquet".

Luga tulimanu tulimanu e pei o le lili "Marietta".

Luga tulimanu tulimanu e pei o le lily "Marilyn".

Vasega 6. Lilaflowers tulips (Lilyflowering)

O ituaiga uma o tulip lili-lanu e faigofie ona iloa e tusa lava pe sili atu ona aoina mai. O le lalelei o foliga o le fugalaau e faamamafaina i laina mama, matagofie. Fagafaʻafaʻafa, faʻafefete i pito pito i fafo e pei o laʻau o le lili, faʻatagaina le fugalaau e tu i fafo e aunoa ma soʻo se talaʻaga.

E masani lava e le tele naua nei ituaiga laau, o la latou pito i lalo e vaapiapi, o le lanu e faigata tele, lanu moana, ma o faʻamatalaga o le tepals e matua taua lava. O nei mea e le o se mea sili ona mautu o ituaiga, ae e le o iloa le au tauva i lo latou tulaga lelei.

O ituaiga sili ona lelei o tulipi e pei o le lili e aofia ai:

  • vasega "Kapeteni Fryatt " faatasi ai ma se paʻu tulaga ese, lanu o le uaina, lea e feteenai lelei ma le lilac base o petals, e manatuaina mo peti maoti, peti vaapiapi;
  • vasega "Gold Ballada" faatasi ai ma se lanu samasama samasama, e pulapula i le pito i tua o petals, susulu ma susulu i luga o moega fugalaau;
  • vasega "Marietta" - o se fualaau lanu vasi-lanu mumu matagofie e tusa lava pe foliga mai e foliga mafolafola, ma le fesuiaʻiga o le silotilo i se pito paʻu laitiiti e faamamafaina ai le matagofie o nei fugalaau;
  • vasega "Marilyn" - se lanu paʻepaʻe, faʻamalosi, lanu ma le tele o petals e faʻalelei ai le paʻu, acrylic-pink strokes i lo latou nofoaga tutotonu;
  • vasega "Aladdin" - ituaiga faʻataʻitaʻiga o le lili ma faʻamalosi faʻamalosi lima i pito ma faʻatapulaʻa le faʻavae, lea e tuʻuina ai se lanu mumu mumu ma se lanu samasama eseese e latalata i le pito o le gaʻo.

Vasega 7. Faʻatoʻa fua (Fringed)

Tulips i le vasega fitu e faigofie tele ona iloa.O mea manaia, matagofie, o nisi taimi e le masani ai le vavalalata i tafatafa o le tepals e fetogi fugalaau taʻitasi i toetoe lava o mea teuteu. I le toetoe lava o tulivae uma, o le eseesega o lanu o le faavae e foliga mai e faʻapupulaina ai fugalaau, faʻamalosia le matagofie oa latou gaʻo. O se tusitusiga faigata ma umi e mafai ai e tulipe ona sili atu le tetee i le tau.

O tulip faʻasusu e taofi a latou mea totino pe a tausia mea o loʻo eliina pulu i le maualuga o le vevela o le 24 tikeri. O le igoa lona lua o ia ituaiga tulip toso.

O ituaiga masani o tulips faʻasaina e aofia ai:

  • vasega "Tasi" faatasi ai ma se lanu uliuli lanumoana o petals ma lau grayish, lea e tosoina uma ai le mafaufau i se lanu tele o lanu paʻepaʻe;
  • lanu vailaʻau suamalie "Cool Crystal" faatasi ma lanu-apricot lanu o petals, liliu atu i le piniki uliuli i itu o le papa;
  • o se tasi o ituaiga pito sili ona leaga o tulip ma se lanu enaena lanu enaena "Po o le Cuban";
  • samasama samasama lanu samasama "Hamilton" faatasi ai ma lanu lanu ma lapopoa tele;
  • matua manaia, teuteu i fasipolo ma se fasi uila laiti, o se tuli tulip "Matchpoint" ma le lanu piniki mafiafia ma e toetoe lava afolafola, fugalaau lautele.

Luga tuli tulipati "Canasta".

O tulip tulimanu tulimanu "Cool Crystal".

Faʻasologa Tipipati Faʻatau "Hamilton".

Vasega 8. Green, poʻo tulipuni lanumeamata (Viridiflora)

O mea taua, pele, e le masani ai i le talaaga o lanu o le tautotogo e masani ai, faʻafefiloi ma ata fou o lanu meamata ma lanu meamata, ituaiga tulip, o le lanu e tumau ai le lanu uliuli, latou te lauiloa tele. O le laumei lanu meamata e faʻapipiʻi faatasi ma lanu piniki ma isi lanu pe i totonu o le faai poʻo i autafa o pito o petals, o loʻo faʻaalia i le ala o stroke ma strokes.

O faʻataʻitaʻiga o tulipuni sili ona lanu meamata-fualaʻau o ituaiga nei:

  • vasega "Tagata tusia", maofa e le o le lanumeamata lanumeamata, ae o se lanu uliuli lanu meamata auiliili; o se lanu lanu meamata lanu meamata i luga e liliu i le moli-lanu mumu o petals, i totonu o lanu lanu, e sili atu ona mama, faamamafa i ata lanumeamata ma isi;
  • vasega "Taina o Saina" - o se lanu piniki matagofie, e pei o se tulip ua vaivai, e faasaga i le talaaga o se lanu lanu moana lalelei lea e susulu malamalama ai ata lanumeamata lanumoana;
  • vasega "Green Green" - o se ituaiga malulu ma le lanu eseese o loʻo faʻapipiʻiina ai faʻamaʻega lanumeamata mumu ma se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe i le tumutumu ma itu o petals;
  • vasega "Green Bizarre" - o se mea ofoofogia e foliga mai e lanu meamata ona o le tuufaatasiga o se paolo malu lea e toe faia ai le lanu o laulaau, ma liliu atu malie i le lanu samasama o petals;
  • vasega "Red Springgreen"e faʻapipiʻi ai se lanu mumu lanu moana ma se paʻu lanumeamata lanumeamata i le ogatotonu o petals.

Luga tulipulu lanumumu-lauulu "China Town".

Luga tulipulu lanumeamata-o le tulip "Ata".

Luga o le tulip lanumeamata-lanu "Red Springgreen".

Vasega 9. Eseese o le vaega o le Rembrandt

O le igoa o tulips o le vaega o le Rembrandt ua leva ona faʻamalamalama mai o le uiga autu o ituaiga o la latou lanu. E ui lava o le fuga o le fugalaau e tele lava ina sili ona faigofie, e pei o le fugalaau, ae peitai o pulega masani e le mafaamatalaina o fugalaau i le eseesega o tuufaatasiga e tosina atu ai mata fiafia i na tulip.

E seasea lava, e le o se mea e sili ona faigofie ona tuputupu ae, o tulips e le maluelue, lea e sili ona taatele i le aoina nai lo togalaau masani. E taua ma seasea, o ituaiga o le vaega o le Rembrandt e tatau ona i ai se auala faapitoa e tupu ai.

O ituaiga sili ona lelei o Rembrandt tulips o:

  • paʻepaʻe-mumu, faatasi ai ma le leai o ni paʻu o le carmine i luga o se lanu papaʻe tulip "Totoga Faʻasusu" ma pei o ia "Sorbet";
  • lanu enaena, ma matagofie matagofie lanu samasama ituaiga "Ava";
  • lanu samasama lapopoa lanu samasama ma ituaiga paʻu mumu "La Courtine";
  • moli ma le tele o smears cherry variety "Princess Irene";
  • fesuiaʻi, faʻatasi ai ma paʻi paʻu, vali paʻepaʻe ma vaitusi ink "Paʻepaʻe ma le Paʻepaʻe".

Tipipuni o le vaega o le taui o le "Ice Follies".

Tulip o le vaega o Rembrandt "Absonlon".

Faʻasologa Late mai le vaega o le "Princess Irene" mai le Rembrandt.

Vasega 10. Itū lauʻau (Parrot)

Tesea, mea taufaaleaga, mea faʻalavelave - o le taimi lava e le valaʻauina ai le laʻau tuli. Latou te maua le latou igoa faafetai i le tele o ituaiga o meaʻai, fusi ma mea faʻafefe e maua ai le petal se lavelave lavelave ma tutusa ma fulu o manu felelei.

O lapisi tulimanu e masani lava ona maualuga, e oo atu i le 70 cm ituaiga eseese ma gaʻo mago ma lanu, o lona lavelave e le maualalo ifo i lo latou foliga. O fugalaau o laurot tulips e oʻo i le 15 cm le lautele pe a fuga uma.

O ituaiga e sili ona lelei o le pipi tulips ua saʻo le tulaga:

  • vasega "Tupu Parrot" faatasi ai ma se tuufaatasiga tulaga ese o le lanu samasama lanu samasama, lanu moli lanu meamata ma lanu mumu mumu, faamasani i ogalaau e oo lava i le ogatotonu o petals;
  • vasega "Estella Rijnveld" - o le tuli tulipisi faʻamalosi faʻatasi ma le lanu mumu lanu mumu, toetoe lava o le afa na natia i manuʻa ma kalu o kulimi, paʻepaʻe ma se uluai pulupulu lanumeamata i le ogatotonu o le petal;
  • vasega "Parrot Prince" faatasi ai ma se paolo tulaga ese o le lanu piniki ma le lanu enaena ma fugalaau mamafa tele o foliga le lelei;
  • vasega "Parrot Black" ma le paʻuliuli uliuli, e foliga mai o le lanu uliuli o lanu e masani ona fai;
  • vasega "Super Parrot" - paʻepaʻe, faʻatasi ai ma le malamalama faʻamalamalama lanu meamata, lapopoa-faʻafefete ma faʻafefeteina ituaiga uʻamea.

Luga tulilo tulip "Parrot King".

Luga tulimanu tulip "Estella Rijnveld".

Late Terry Tulip "Redwood".

Vasega 11. Late Terry Tulips (Lua Late)

O tulipulu tetele, o loʻo faʻaalia e se vaitau o le vaitau o le fugalaau, e teteʻi e le gata i le mausali. O ituaiga eseese ia ma le tele o petals e toetoe lava peony o fugalaau. I fugalaau taʻitasi, e oʻo atu i le 20 petals e fuga mai. O ogalaau e maualuga ma maualuga, e le pei o ituaiga meaʻai tele. O lenei vasega o tulip ua faʻamalamalamaina i lanu paʻepaʻe, susulu, paʻu o lanu ma fesuisuiai sili ona lelei o le fua o fua o fua oona ma le lua-tone combinations.

O ituaiga eseese o tulips tulimanu tulimanu e aofia ai:

  • vasega "Alofa i le La", po o "Lelei Faalua o Apeldoorn" - ofoofogia ma se tamaoaiga o lanu moli mai le lanu mumu-lanu moli o petals i le lanu apricot i pito, faatasi ai ma paʻu mumu, o se nofoaga tapunia ma se pito i lalo;
  • "Redwood" - lanu mumu, vailaʻau mūmū ma se uiga o le mulimulitaia;
  • "Miti Mana" - lilac, i pito o petals pale lilac, ituaiga uiga eseese ma se lanu loloto ma se foliga matagofie;
  • "Paʻu Paʻe" - kulimi kulupu ma lau lanu lanumeamata o petals;
  • "Manaʻo Manaia" - o se ituaiga laʻau vai e iai se laʻau lavender tulagaese o le lanu o petala i fafo, ma liliu atu i totonu o le lanu kulimi totonu o totonu, faʻatasi ma faʻamalama lanu meamata ma paʻepaʻe paʻepaʻe.

O tulivae tuliloa o le vaeluaga o le vaʻalele o se tasi lea o vasega sili ona atinaʻe o tulip. O ituaiga fou e aliali mai i tausaga taʻitasi, e mafai ai ona e filifilia se teuteuga matagofie mo moega fugalaau.

O a tulips e te faia, lau au faitau, tuputupu aʻe? E manaia le iloa o mea e te manaʻo i ai. Pe atonu o loʻo e faʻaleleia ituaiga eseese e le o taʻua i lenei mea? Faʻamatala mai ia i latou i faʻamatalaga i le tusiga. O le a tatou matua faafetai lava.