Fugalaau

Ituaiga o Auala Faatoaga

O foliga vaaia o le 'upega tafaʻilagi e faʻalagolago i le lelei o le fuafuaina ma le faʻatinoina o auala. (uila ma le taavale). O le ulufale atu ma le ulufale atu i le 'upega tafaʻilagi e mafai ona vavalalata pe vavae ese. O la latou faʻalapotopotoga e faʻalagolago i le fefaʻasoaʻiga o fale, nofoaga e teu ai fale mo mea faufale, faʻamaʻi, suauʻu, paka mo taavale. O togalaau faʻatoʻaga e le gata o se faʻatinoga aoga, e fesoʻotaʻi ai nofoaga e sili ona asiasi i luga o le togalaau, ae o se mea taua tele ma se mea matagofie. Auala e tatau ona faʻaaogaina i soo se tau. I le taimi lava e tasi, ou te manaʻo latou te le manaʻomia le tele o tausiga, ma o latou foliga vaaia e tumau pea le matagofie.


© Horia Varlan

Meaola

O le foliga o le auala, o le pa, mamanu ma le lanu o le mea e faia ai auala e mafai ona fesuisuiai ma faalagolago i lo latou faamoemoega ma le tulaga masani o le saite. E le gata i lea, o le siakiina o mea e ufiufi ai e tatau ona aoga, umi, ma faigofie ona faatumauina.

Faʻasalaga faigofie o auala mai mea e mafai ona maua ma salalau e mafai ona faia e se tagata taoto. I lenei tulaga, o le taulaiga autu e tatau ona totogi i le itu taulima, lea e tatau ona atagia ai ou uiga. Mafaufau ma le loto i ai faʻamatalaga, o faʻatinoga mataga o tulaga autu ia mo le manuia.. I luga o togalaau togalaau, e mafai ona e faia auala o ituaiga eseese: eleele, mutia, iliili, iliili, piliki, poʻo le clinker, pito i luga, tiʻetiʻe (faia i le maa poʻo le sima) ma le monolithic sima. O le filifiliga o le inisiua e masani lava ona fesoʻotai ma le faamoemoe o auala, o le siosiomaga aoao o le mamanu o le 'upega tafaʻilagi, o le maua o mea ma a latou tau. O eleele, mutia ma vaega o iliili ma alalaupapa e manaomia ai le tausiga faifai pea. Ae o auala uumi e sili atu ona umi, mama i taimi uma, mama, ma masani ona sili atu ona matagofie.

Auala maʻa

Auala papaʻe e masani lava ona fausia i totonu o le vaipanoa o loʻo i ai se fagu vili poʻo se mea e gaogao latalata ane. O maa tafe ma maavili e umi ma faigofie ona gaosia.. Mo le fausiaina, e tatau ai ona saunia se moega e loloto lona 15 cm, faʻaleleia lelei le pito i lalo, faʻapipiʻi se laulau maʻalaʻau fefiloi ma le mamafa mamafa 10 cm le loloto i le pito i lalo, sasaa lenei palapala i le vai mai le pulupulu, tuʻu i totonu ma faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi pe taʻavale le maʻa maʻa. Luga ma se laulau o le kalaupapa manaia 3-5 cm le mafiafia, tafe ma sasaa i le tele o vai i le vai mo le faʻavave.

O le auala maʻaleʻale e lelei tele le faʻaleleia o le siosiomaga, o mea masani e foliga mai e masani ma e le faʻaaogaina ma e tuʻufaʻatasia e toetoe lava o soʻo se mamanu. E le gata i lea, o le kalave o le palasitikiti ma le gaogao, ma o le mea lea e mafai ai ona faigofie ona tuʻuina atu soʻo se foliga i le ala.

O loʻo i ai se isi auala e faʻapipiʻi ai se auala maʻalaʻau: faʻapipiʻi se fasi maʻa mafiafia 5 cm le mafiafia i luga o le moega sauniuni ma le oneone se vaega o le oneone e faʻafefiloi ma le 'eleʻele 2 cm le mafiafia. , sasaa se laulau o le iliili 2 cm le mafiafia i luga ma sasaa i luga o le vai. E mafai ona ufiufi le auala maʻalaʻau i se maatulimanu, lea o le a faʻamalosia ai ma puipuia ai kalave mai le faataapeapeina i itu o le ala. I lenei tulaga, e mafai ona tuu le maa i auala eseese e fesootai ma le eleele; luga i luga atu i se maualuga o le 5 cm po o le pepelo e felafolafoaʻi ma luga o le ala ma le vaovao. O le lautele o le auala i le mataupu o le faapipiiina o poloka e aofia ai le 20 cm o le avanoa faigaluega i le itu taumatau ma le agavale. O le moega o le ala e faia 30 cm le loloto ma o le faavae (toese i vaʻa) o loʻo tuʻuina i luga o faʻavae, pei ona faamatalaina i luga. I le gapa o loʻo totoe i le pito o le 20 cm, o le faavae mo le maʻa mafiafia e faia i luga o le maʻa mafiafia. E faʻapipiʻi le uʻamea i luga o le sima ina ia oʻo i le 5 cm i luga ae o le pito o le auala poʻo lona pito i lalo o le vevela ma le iliili.

O le sima faʻavae e tatau ona faʻafefe sina centimita mai le pito i fafo o le maʻa, pe a le o lea, o le a oso i luga pe a paʻu le ala.

O lanu o le ituaiga o le ituaiga e tutusa, na o le iliili e suia i le oneone oneone.


© Tracy O

Piliki piliki

Ina ia fausia sea ala, e sili atu ona lelei le ave o piliki mausali o soo se lanu, i le ala, e mafai ona tuufaatasia ni lanu e ausia ai se ata matagofie. E masani lava, o piliki auala e faia i ni vaega laiti, i tafatafa o vaituloto, i nofoaga malolo, luga o terraces ma malae taʻavale. E ala i le faʻafesoʻotaʻia o filifiliga, e mafai ona e maua le tele o mamanu. O le faapipiiina i piliki e faigofie atu nai lo le fausiaina o se maa nutililii po o se maatulimanu. Taofi maa maʻa ma le mafiafia o le 5 cm i luga o le pito i lalo o le moega sauniuni, ma faataatia se vaega o le oneone 5-7 cm le mafiafia ma malelemo lelei, sasaa suavai mo le toe faapaleni ma le faapipii. E mafai ona tuʻu saʻo piliki i luga o le oneone pe i luga o se sima sima o loʻo faʻaaogaina i se papa i luga o le oneone ma se va i le va o piliki e le sili atu i le 5-6 mm. E sili le amata i le tuʻuina atu o pito o le ala ina ia faigofie ai ona siaki le maualuga o isi piliki. O piliki e tatau ona tuʻuina atu i le mamanu ua filifilia, ma tuʻuina atu i totonu o le faavae. A uma ona tuʻu laina taʻitasi i luga o le fogaeleele, e tatau ona tuʻu se laupapa ma tuʻituʻi atu i se samala e faʻafetaui piliki ma ausia ai le latou vavalalata i le eleele ma le tasi i le isi. masini vailaʻau faʻamama. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faataapeapeina i luga o piliki ua faʻapalaina ma fufulu pe fufulu ese i totonu o vaeluaga i le va o piliki ma faʻapipiiina faʻatasi ma se pa laupapa ina ia le mafai ai ona fausiaina mai le lafu o le ea. A maeʻa lenei mea, e tatau ona sasaa le auala piliki i le vai, faʻaaogaina le faʻafeinu faʻatasi ma se manoa moa po o se maea faʻatasi ma se paso ma se tamai moli. E taua tele pe a le fufuluina le faʻafefiloi mago i fafo o le va i le va o piliki ma i le taimi lava e tasi e fufulu ese le paʻu o le paʻu mai piliki. Afai o loʻo i ai pea ni sima o sima i luga o piliki, e tatau ona fufulu ese ma se mea susu seia oʻo ina aisa. O le faʻafefiloi mago i tuʻufaʻatasia i lalo o le gaioiga a le vai o le a faoa faamalosi ma mafai ona faʻalagolago i piliki. E mafai foi ona e faʻatumu faʻamau i luga saʻo ma le faʻaoga e faʻaaoga ai se tala faasolopito.


© jonathanjonl

Ala faʻasologa

O auala laumei e masani lava ona faia i na nofoaga e mafai ona maua mai ai o se fale, e masani lava ona fuafuaina i le latalata o le faletalimalo. O le maatulimanu e matagofie tele, e tofu le maa ma ona lava mamanu tulaga ese, lanu, lanu, ma o le a mafai ona latou faia se mosaic stone natural panel. O le mea lea, o auala maualuluga ma laufanua e foliga matagofie tele. O le mataupu faavae o le fausiaina o sea auala mafiafia e tutusa ma le taimi e faataatia ai se auala piliki. O le faavae mo lea mea o se vaega o maa maʻa ma se vaega o oneone ma le omea ua faataatia i luga. A maeʻa faʻapipiʻi le oneone oneone, e tufatufa atu i luga ma le faʻapipiʻi le sima i luga ma luga o luga o le lapisi i luga o le fale ma faʻasolosolo i se mea faʻapitoa poʻo se foliga o se mamanu e pei lava ona mafai i le tasi ma le isi. Aʻo faʻataʻoto, o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le fofo, o le fofo sili atu o loʻo aveeseina mai vaʻa ma se talaaga faʻapitoa. I le faagasologa o le faʻapipiʻiina o maʻalaʻau, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le masini ma se laupapa laupapa ua faataatia i luga.


© Llima

Auala e faia i maʻa masani

Auala faʻapipiʻi ma alalaʻau e sili atu nai lo isi ituaiga o meaʻai ma le faʻalauteleina, tumau pea mago ma mama.. Ae ona o le maualuga o le tau, o lo latou faʻaaoga i luga o le 'upega tafaʻilagi e tapulaa. E masani lava ona latou fausia auala e ulufale atu ai i le fale. E lelei le faʻaogaina o ala vaapiapi e ui atu i le mutia i nofoaga eseese poʻo isi vaega fugalaau. O le tele o papatusi e faʻalagolago i le ituaiga maa ma pe faʻafefea ona gaosia. I nofoaga e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o lagisa paʻepaʻe papaʻe. E mafai ona eseese o latou lapopoa ma foliga, ae o la latou mafiafia e tatau ona tutusa, lea o le a faafaigofieina ai le faataatiaina. O paʻu maa laʻau e sili atu le taugofie nai lo paʻu masani, e eseese o latou lanu, o lea e manaʻomia ai ona filifilia ina ia fetaui ma le lanu o le faasitepu, puipui ma isi elemene. O le mafiafia o le maa ua lelei ona sasaina, e manaʻomia le tuʻuina atu o le fomu manaʻomia e faʻaoga ai se samala ma se solo. O le faʻaaogaina o maʻa ma maʻa e mafai ona faia i auala eseese: o le maʻa na tuʻuina i luga o se vaega faʻapitoa o le oneone ma le mafiafia o le 8-10 cm, ma ua tumu le fagu i le oneone; maa ma maʻa mafolafola o loʻo taatia i luga o se palapala o le sima e faia mai le sima ma le oneone (1: 5), ma ua tumu ia sooga i le sima e faʻaaoga ai se tala faasolopito; lapoa mafolafola mafolafola e tasi i luga o le eleele e aunoa ma le sauniuni o le faavae. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le vavae, latou te otootoina le itu o le tile ma se kesiuni o se suo ma tipi ese se fasi pepa i le foliga o se tile i le loloto e sili atu nai lo lona mafiafia. O se vaega lamolemole o le oneone e sasaa ifo i le pito i lalo o le malologa na faia i totonu o le turf e faʻasaʻo ai lona luga. Ona tuu lea o le maa i le malologa ina ia laʻititi ifo i lalo ifo o le mutia ma e le mafai ona pau i lalo o le naifi o le moa vao. O le tuʻuina o mamanu e faʻatatau i foliga o le maʻa ma le faʻamoemoe o le ala (nofoaga). Pe a fai ni papatusi, e tatau ona faʻamautinoa e le liua faʻasalaga i le tasi itu.

O taʻaloga o le ala e mafai ona faʻamafola pe fai se polyline.

Pe a faʻatumu sooga i le va o maʻa ma le sima, ia taumafai e faʻamafolaina i latou i le mea e gata ai. O faʻamalologa le faʻaeteete e mafai ona faaleagaina ai le ata atoa. E le gata i lea, o le sima sima mo sooga e mafai ona togitogi i ni mea faʻapitoa i se eseesega o lanu ma ausia ai se lanu lanu matagofie. O le manaia o auala masani o le auala e le gata i le teuteuina o maa masani, ae faapena foi i le mamanu, lea e faia i papatusi ma fasi maa eseese eseese ma foliga.


© jon_a_ross

Nofoaga sima

E sili atu le taugofie o auala faʻasalalau nai lo maʻa masani. Ona o le eseesega eseese o foliga, lanu ma ituaiga o taʻale, e faigofie ona fetaui ma le leo ma le ituaiga o le 'upega tafaʻilagi. O le solitū i fafo atu o le sima e faʻatagaina ai oe e faʻapipiʻi tui i piliki, maʻa mafiafia, maʻa masani. E faʻalagolago lava i ou mafaufauga. O auala ma fausaga mai faʻamau mafolafola maeʻa ua fausia e pei ona taua i lalo. O le oneone e sasaaina i luga o le faavae ua uma ona saunia, pe a uma ona faʻavasegaina ma vevela, ona tuʻuina lea o papatusi. O lea latou te le gaoioi pe a savavali, e tatau ona faʻalolotoina e le hama e feʻaveaʻi i luga o se laupapa laupapa poʻo se laupapa. I le fausiaina o auala mai laʻau paʻu e oʻo i le pito i luga, o le oneone i luga o oneone oneone e mafai ona 2-3 cm. I luga o le eleele ma eleele eleelea, e muamua tuʻuina i le 5-10 cm, ma le 4-5 cm o le oneone. . O faʻatasi ma le paʻu i luga o le mutia e mafai ona faataatia ile eleele e aunoa ma se lagolago faaopoopo. O isi metotia o le faʻapipiʻiina o laʻau mafolafola o loʻo tuʻuina i luga o se fofo e faʻaaogaina i se aluga sauni. O le fofo e masani lava ona tufatufa i vaega laiti: 4 i tulimanu o le fale ma 1 i le ogatotonu. A paʻu i lalo o le mamafa o le tui, o le fofo e tufatufa atu ile vaega atoa.

O le nofoaga o papatusi e faalagolago i le ituaiga ma le faamoemoe o le auala, nofoaga.

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le paʻu i luga o se ala e taʻitaʻia mai le auala i le fale e tatau ona teu le isi i le isi.
  • I auala e le masani ai, e mafai ona e tuua va i le va o papatusi, faatumuina le eleele ma lulu vao ma fugalaau taʻitasi.
  • I luga o le eleele i tafatafa o le vaitaʻele ma le vai, e mafai ona e tuu avanoa i le va o papatusi mo le totoina o fugalaau poʻo ni laau lafoaʻi i totonu.

Afai o le ala e alu i se laina saʻo ma e faia i luga o papatusi se tasi e faataatia i luga o se mutia, ona tatau lea ona tutusa le mamao i le va o papatusi ma fetaui ma le umi o le laasaga laasaga. I luga o auala saoloto, o le mamao i le va o papatusi e mafai ona ese. O auala ma fausaga mai papatusi eseese o ituaiga eseese, faapea foi mai papatusi e fesootaʻi i le goto ma le maa, foliga matagofie.

E mafai ona faigofie ona e faia i luga o laau laupapa pe tuusao i luga o le eleele e faʻaaoga ai mamanu laupapa poʻo metala. O le maua o le faʻamautuina o laumei e mafai ai ona tatou faia se poloketi lea e afaina ai mea uma i se manatu e tasi, e amata i le foliga o le tile ma faaiu i le mamanu mamanu. O le tui e mafai ona faʻaifa, faʻamaufaʻailoga, tafatolu, faʻasalaga 'trapezoidal poʻo le faʻavalea i foliga. E mafai ona valiina i le lanu o piliki, maa i toetoe o soʻo se lanu e manaʻomia. I le pito i luga, e mafai ona e faʻaopopo i ai le maa po o le maamora mafiafia, tioata lanu, vailaʻau poʻo metala, ma teuteu ai le falesa ma se mamanu fesoasoani. Mo le lafoina o papatusi e faʻaaoga ai laupapa laupapa, e tuʻituʻi faʻatasi mai laupapa ma fagu. Afai ei ai ni faʻamaumau se lua e gaugau i se togavao i totonu o se togavao, latou te faia ni sooga faʻamalosi e faigofie ona vavae pe'ā tatau. O papatusi ua lafoina i le telē o le 40 x 60 ma le 50 x 60 cm ma le mafiafia o le 5-8 cm faatasi ai ma le faʻamalosi e faia i le pa uʻamea lapotopoto ma le lautele o le 5-8 mm, na faia i le foliga o le laulau. A o leʻi sasaaina le sima, e tatau ona lūlūina le fomu maeʻa i le suauʻu ua faʻafefiloi poʻo soʻo se suāuʻu faʻapitoa.

O papatusi taʻamilosaga e lafoina i ni fasi uʻamea paipa; o se pakete masani e aunoa ma se pito i lalo e mafai ona faʻaaoga e avea o se foliga.

Faʻapipiʻi tuʻuina pe a uma le afa faʻapipiʻi le masini i se sima ina ia i ai i le ogatotonu o le sima sima. Ona faʻaogaina atoa lea o le masini i le sima, lelei le faʻaleleia, faʻasaʻo le luga. E tatau ona faʻamautinoa o le faʻamalosi ua maeʻa ona faʻaaogaina i le masini sima. Afai e manaʻomia le maua o se paʻu, lamolemole, e peiseai o loʻo faʻamaluluina, o le uʻamea: o le papa o le masima ma le mafiafia o le 5-7 mm o loʻo sasaaina i luga o le masima o le fofo ma faʻapipiʻi i se masini e faʻalanu ai le masima ina ia lamolemole le sima ma tumu le sima. Papatusi e tatau ona i totonu o fomu mo le itiiti ifo i le 2-3 aso, seia maeʻa faʻamalosi. E tatau ona faʻafefeteina o latou foliga i aso taʻitasi i le vai, sasaa mai le suāvai poʻo le pulumu, ma ufiufi mai le susulu o le la. O papatusi e mafai ona tuʻuina atu se lanu eseese. Mo lenei mea, o mea lanu vailaau e faʻapipiʻiina i le sima mafolafola poʻo ni laumei lanu manulele i luga ole laulau o le sima i luga o le pito i luma ole laʻau. O le lanu lanu samasama o papatusi e maua i le faaopoopo o le ocher (1/2 vaega o le 1 vaega o le sima ma le 1 vaega o le oneone paʻepaʻe) lanu - pe a faaopoopo le uber (i le tutusa lava e tutusa ma le ocher), lanumeamata - pe a faaopoopo le eleele lanumeamata (1 vaega eleele lanu meamata ma le 1 le vaega o le sinasina paepae ma le oneone paʻepaʻe).

Ina ia vali se sima sima, e te manaʻomia se vali minerale mago o le lanu e manaʻomia. Ae mo le fofo lea e tatau ona valiina, e faʻaaogaina le sima paʻepaʻe, ma faʻaaoga le kuluma paepae paʻepaʻe e avea o se mea faʻapipiʻi. O le lanu vali e aofia ai ni galuega autu se lua: o le vailaʻau vailaau ua sasaaina i luga o le sima lea na faatoa sasaa atu i totonu o le masini ma se paʻu ma ua faʻapipiʻi le vali i luga o le paʻu ma se paʻu uʻamea. O nei gaioiga uma e toe faaluaina, faʻaaoga le afa o le vali na faʻaaoga mo le taimi muamua. A uma ona liligi le palapala ma faʻavasega le fogaeleele, pe a faʻafefe le susu, e mafai ona e faʻaaoga soʻo se mamanu faigofie ma le fesoasoani o se makaina o le uaea malosi, faʻapipiʻi i le pito i luga ole tui i le loloto o le 2-3 mm. A maeʻa le faʻamaʻaʻaina o le fofo, o le mamanu o le a pulupulu i se pulumu.O le pito i luga o le tui e mafai ona maeʻa i ni iliili maʻaleʻale, iliili, iliili, mafolafola gaui, vali mamanu, maʻau mafiafia. I le metotia muamua, o le mea e faʻaleleia o loʻo salalau solo i luga o le tile i se vali tuʻufaʻatasiga i le fomu (togi o le kulimi o le 2-3 cm), faʻasala i le pito i luga ma se suauʻu paʻu. A maeʻa le faʻamalosi muamua, ona aveeseina lea o le fofo mai pito i fafo o le faʻatasi ma se pupuʻu malo ma vai.

O loʻo i ai foi se isi auala e teuteu ai paʻu, ma o laupepa mafolafola (maʻa), o vaega o sela uamea, o tioata mamanu o loʻo taatia i luga o le pusa i le pepa ma o loʻo tuʻuina i totonu o le fofo ma se poloka laupapa ina ia le ufitia ai i luga le fofo. A maeʻa le faʻamaʻaʻa muamua, ona fufulu lea o le kulupu i se pulumu susu. A maeʻa le 2-3 aso, e mafai ona faʻasolosolo le meaola, toe faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou ma toe sasaa faʻatasi ma sima.


© Horia Varlan

Auala faʻaogalua

Auala faʻasalalau e sili ona tumau, aua le faʻafefe ma aua nei faʻasalaina e tusa lava pe faʻalauiloaina se taavale, masini faʻatoʻaga, poʻo se uta mamafa. E taua tele le fausiaina o auala i nofoaga o le taunuu mai o le felauaiga, mai le faitotoa i le faletaavale, o le faleoloa po o le nofoaga e le atoatoa ai le fausiaina, talu ai i nei nofoaga e tatau i le ala ona taofiofia avega taua. Ae ui i lea, e mafai ona fausia ni auala faʻapitoa i le vaega atoa o le 'upega tafaʻilagi. E mafai ona maeʻa o latou foliga i auala eseese ma faia ai le teuteu. O le faavae o le teuteuina o se auala faʻapitoa o auala tutusa lava ia e faʻaaogaina mo le teuteuina o taʻaleʻa: ata vali ma vailaʻau faʻalanuʻu, faʻapipiʻiina o laupepa, tioata lanu, mea e gaosi ai le galala, fatuina o se mea ma se mapusaga. O sea ituaiga o tafaoga o le a le foliga mai e faigata, faʻaleaʻopiʻo ma mou atu. O isi vaega e valiina i lanu eseese ma nofoaga e teuteuina i maa, maa, teuteu i le va oi latou o vaeluaga ma tufatufa faʻavae e faia i laupapa ma uʻamea, poʻo le tuʻufaʻatasia o sima faʻatasi ma isi ituaiga o paving, e mafai ona e maua se seti eseese o mea teuteu mo auala ma tulaga. O le faia o se auala faʻapitoa o le sima e le faigata tele. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e tuʻuina atu i luga o soʻo se foliga, fatuina ni laina lamolemole ma fausaga faʻapipiʻi faigata. O le faia o se auala, o le otootoga o le auala poʻo le fausaga o loʻo amataina muamua ma ua saunia se moega, lea e ave ai se palapala eleele lelei i le loloto o le itiiti ifo ma le 15 cm, o le pito i lalo o le moega ua faʻapipiʻiina lelei. I luga o itu o auala, i luga ma le isi, (faatasi ai ma se vaitaimi o le 1.5-2 m), i luga o le tulaga, o le a tapenaina mai laupapa laupapa 2-2.5 cm le mafiafia. Ua sasaa atu Sand i totonu o le pepa, ona togi ai lea o le iliili ma se laulau 8-10 cm, ma sasaa atu i totonu o le tulaga o le tulaga. O le sima e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete, ma o le pito i luga o loʻo faʻapipiʻiina i le pito o se laʻau laupapa o loʻo taoto i luga o le laupapa. Maea i le maea ai o le vave faʻalauteleina ma faʻasolosolo. Faʻamatalaga i lenei mea, e ala i le 1 mita o le sima, o loʻo tuʻuina faʻamau faʻatasi, lea e mulimuli ane faatumuina.

A maeʻa ona fufulu le sima ma se laupapa malulu i le tulaga o loʻo manaʻomia, ia sulu le lauʻeleʻele faʻasaga i luga o se mea faʻapipiʻi ina ia faʻalautele le salalau o le susu. A amata ona faʻamalosi le sima, o le a totoe, peitaʻi, e susu, e faia i se pulumu eleelea. Ua fausia se fausaga faigata ma le le lelei. Aʻo mūmū le sima, e mafai ona faʻafeiloaʻi ile laumei. A maeʻa ona tuʻuina, o le sima e ufiufi i paʻu palasitika, puipui mai le timu ma tuʻuina atu le avanoa e vave faʻagogo. Afai e faia se ala i le taumafanafana, e mafai ona e savali i luga pe a maeʻa le 5 aso, i le taumalulu - na o le 10 aso, mamafa mamafa - felaʻuaʻiga pe a uma le 2 vaiaso. Ona faia lea o le pepa. I tafatafa o le pito o le ala, ua faataatia ai se maa, lea e mafai ona avea o ni paʻu maa, piliki po o isi mea.


© Elsie esq.

Faʻasalaga ala

E tele auala, e aofia ai i latou e latalata i moega fugalaau ma laʻau, e le manaʻomia se faailoga manino o le pito. O isi e iloagofie le manuia mai le vaiti vaiti vavalalata ma mea eseese.. O piliki po o maa e pa ai ua faʻalolotoina i totonu o le palapala i luga o ni auala uʻamea po o ni paʻu. O le faʻamaeʻaina o le auala sima e sili ona faia i totonu o le pepa aʻo leʻi sasaaina i le sima.


© Muffet

Le masini o togalaau

Manatua o se laina sao mo se auala e le o taimi uma e sili ona lelei.. Seʻi vagana, ioe, o lau 'upega tafaʻilagi e le o vaevaeina i taimi uma ma, faʻafeiloaʻi, aua le taumafai e fausia ni auala i luga o lona teritori e taʻi mai le faitotoa ulufale i totonu o le vaeluagalemu o le vao seia oo i le faitotoa o le fale. O le a avea o se moemiti. Talu ai o se ala sao, e pei o se afu, o le a vaeluaina ma le le alofa le avanoa atoa. Le mea e fai O le feaveaiina o le faitotoa i se isi nofoaga o le a le aoga, o le mea lea, taumafai e toto ni moega fugalaau i tafatafa o le ala, teuteu i paʻu tiola; faatulaga ni paranesi i luga o le auala i luga o le auala i luga o le nofoa ma se nofoa po o se vaituloto.

I le isi itu, o ala tetele foi e le faigofie tele, latou te faigata ai ona faimalaga i le togalaau.

O laina taʻitasi e lautele lona lautele, faʻalagolago i le taunuʻuga. Sei tatou fai atu e le mafai ona uma le faitotoa i luma i le 3 mita. A leai, o le a tumau le taavale i tua o le pa. O le lautele lautele o auala galue o 0.6-0.9 mita. Ae o auala mo le savali i totonu o le ea fou e sili atu ona le i ai muamua 1-1.2 mita. Ona mafai lea e tagata e toʻalua ona vavalalata faʻatasi.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o auala, e lua ituaiga autu e masani lava ona iloagofie e latou meatotino: soliga (piliki, pave, maaʻauʻau, maa natura, sima, moli) ma le vaivai (teuteuga o le granite, penisini maamora, iliili, maa, oneone). O loʻo i ai foi le vaega lona tolu, o le tino e taʻua o ofu faapitoa, na faia i luga o le faavae o le faʻafefiloi o mea faitino masani ma resini gaosia.

  • Mo le auala ma le pakaina o taavale e na o ni mea faigata.
  • O nofoaga faʻafiafia ma patios e masani ona ufiufi i tila poʻo maʻa masani.
  • Ala savali - e faalagolago i le taumalaga, o ituaiga ma mea uma e faʻaaogaina mo i latou, o auala tuʻufaʻatasia e matua matagofie lava.
  • Taʻaloga ma taʻaalo taʻavale a tamaiti e tuʻuina atu ai faʻafiafiaga ufiufi (oneone, paʻu), mea e ufiufi ai le mutia poʻo mea faʻafefiloi faapitoa o ituaiga eseese.

O le fausaga o le fausaga e aofia ai le tele o palapala: eleele, faavae o le faavae ma le pito i luga. A filifilia se lapisi, e tatau ona e mafaufau: tulaga faʻagasolo, tulaga palapala, uta ma le tau.

O le mamafa autu o le palapala palapala, o lea e manaʻomia ai le sauniuni ma le faʻaeteete. Muamua, ae o le lautele o le ala ua aveeseina le sodoma ma le pito i luga (pe tusa ma le 15 cm), maualuga ma tipi aʻa, faatulaga se tafe mo le tafe vai.

O le maa faʻasalaga e masani lava ona sasaaina i le isi laulau, o le faavae lea o le faavae. E le gata i lea, o le faasologa ma mea eseese e eseese e fuafua i luga o le lapisi filifilia: oneone, sima poʻo le sima.

Ma le pito mulimuli, pito i luga, papa, o le mea moni, o le ufiufi lava ia.

O le filifiliga o meafaitino ma mea e ufiufi ai e matua tele lava ou te fia faʻaaoga mea uma ou te fiafia i ai. Ae ui i lea, e tatau ona e taofi ma manatua le tulafono e le mafaamatalaina o le ata o le laufanua: o laufanua togalaau ma ala e paʻu ma mea e tasi o le fale. O lenei mea e maua ai le avanoa atoa i le loto gatasi. Afai e telē le teritori, ma e manaʻomia e tagata o le fale le tele o ituaiga, ona faʻatagaina lea e tuʻu faʻatasi ni ofu eseese. Moni, e le silia le 2-3 ituaiga meaola.

Gravel o se mea e le taugofie. E sili atu le taugata o suʻega a Granite poʻo peni maʻa. O ia auala e foliga matagofie, fetaui lelei, sau i lanu eseese. Ma o le masini siaki e le faigata. Galuega e amata i le sauniuniga o le pito i lalo ma se loloto o le itiiti ifo ma le 15 cm ma faamama le ogatotonu o aʻa ma maa. Ona latou tuʻuina lea o se ie faapitoa (geotextile), o nisi taimi o loʻo tuʻu ai i lalo o le papa maʻa. Ae o geotextiles ua faʻapipiʻiina i se mea e leai se mea e faʻaaoga.

Auala papala, e pei o isi palapala vaivai, o le a manaʻomia ai se vavave: piliki, laupapa, tamai ogalaau, taʻalo lapisi laʻau poʻo se maʻa faapitoa.

Mai le matagofie o laʻau laupapa, o auala sili ona manaia ua maua foi. Faʻamau le 'ie tipi i se togavao ma le oneone, talu ai na togafitia muamua le fafie i le pala. O se faʻalavelave, ae o le soifua auaunaga e faʻaititia i le 3-5 tausaga. E sili atu ona talafeagai le tuʻuina o se ala i na tulimanu o le togalaau lea e te le masani ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi auala mo le tausiaina o ni fugalaau lapopoa po o se mutia. Ae o le maualuga maualuga o le faʻataʻitaʻiga o le vavaeina o laau, lafo mai le sima, e talafeagai i soo se mea ma e umi, e le pei o le uluai.

O se ituaiga eseese o auala e vaeluaina (laasaga i lea laasaga) auala. O latou pito sili ona lelei o le maʻa, poloka, paʻu o sima teuteu, vaaia le tipiina o laau poʻo a latou faʻataʻitaʻiga sima. Afai e te fuafua e faʻavasega auala uʻumi, ona fautuaina lea e tuʻu ese mai le maʻa masani o le natura faʻanoanoa, lea e faamamafa ai le matagofie o le avanoa lautele ma e le manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o se tuaoi.

Aʻo leʻi faia se laasaga taʻitasi i le laasaga, savali i le auala e manaʻomia. Tuu papatusi i ou laasaga ma toe alu, ia suluina ina ia i ai taimi uma ei ai se isi ipu i lalo o lou vae. Aua nei galo e uiga i isi tagata o le aiga. Tusi se otootoga o le naifi faataamilo i le ipu. Sue i le itu ma tipi se fasi laumei e loloto atu nai lo le mafiafia o le ipu. Ona faataatia lea o le sima i totonu o le malologa, ia faapipii mafolafola le pito i luga ma faapipii i lalo ina ia pa'ū ifo i lalo o le maualuga o le mutia.


© Wonderlane

Faatali mo au faʻamatalaga!

Faʻamatalaga o Mea:

  • Faʻatoʻaga togalaau ile luga ole siteex.ru
  • Faʻatoʻaga togalaau i vsaduidoma.ru
  • Faʻatoʻaga i luga o le siteimprovement.ru
  • Faʻatoʻaga togalaau i eremont.ru