Laʻau

O le a le mutia vao ma pe faapefea ona foliga

O tagata nonofo i megacities o le upu "fugalaau vao" e masani, sei vagana ai mai le tusi o le botany. E toʻaitiiti na latou vaaia le avanoa o le laasaga e ufiufi ai i galu siliva o se mutia fugalaau fugalaau. Ma e toaitiiti tagata e iloa e uiga i mea taua o lenei fale. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa pe o se vao po o se mutia. O le a se mea e foliga i ai le laau ma i le a le tau feʻaveaʻi masani e ola ai.

Faʻamatalaga ma uiga o lenei steppe laau: o fea le sone e tupu ai?

Tatou amata i se faʻamatalaga puupuu o le fugalaau. O le vao mutia, e lauiloa e pei o le "oti mamoe", "tyrsa" poʻo le "pernik", - o se vaovao lauiloa o le aiga Cereals, o le aiga o Myatlikov.

E faigata ona fenumiai ma isi laau. O se pupuu puupuu, o se laʻau vaapiapi, e masani ona fealuai lau laulaau ma o se mea e sili ona leaga i luga o le pepa o foliga vaaia ia o ituaiga uma o fugalaau vao.

Laʻau vao vao

O le aʻa o le lanumoana e le lelei ona atiaʻe. O le mea lea, e le mafai ona ola le mutia fugalaau i luga o le vaovao malosi o laufanua lafulemu. Ae afai o ni nai tausaga malogo e pau le tasi ma le isi i nisi o teritori, e vaivai le laumei. O lona uiga o le a le pine ae lolovaia i le mutia vao. O le mea lava e tasi e tupu i nofoaga tafaoga ma vaomatua lea e susunuina ai le mutia i le tausaga ua teʻa. O lenei mea mataʻutia ua taua o le greening (picking) o le togavao.

I le faʻaopoopoga i laufanua ma steps, e mafai ona tupu le mutia fugalaau i luga o soʻo se palapala o le palapala: i maʻa, i papa, luga o mauga malulu na pala i le la.

Faiga faʻapisinisi ma faʻatoaga

O le mutia o le fugalaau e taua tele o se meaʻai mo lafumanu. O ona sooga lelei, faʻanoanoa i le amataga o le taumafanafana, fafaga fafaga ma mamoe. E le 'aina e le fagota.

E oʻo i le taimi e faʻamaʻa ai, e le mafai ona galo le vao i papa laʻau. O le fugalaau-maamaʻi, o manulele e pipii i totonu o le paʻu ma le mucous membrane o le gutu o manu, ma mafua ai le tiga tiga ma mafua ai le fulafula ma le pala, ma masani ai le faaopoopoina o nofoaga pupu. O lenei faafitauli e i ai lona lava igoa - "maʻi fuga o le vao".

O le isi ituaiga ituaiga o vao - esparto - ua faʻaaoga lelei i le alamanuia. O siliki ma pepa e faia mai ai.

Ituaiga o vao mutia i le steppe

I le lalolagi atoa, e sili atu ma le tolu selau ituaiga o laau, e tusa ma le tolu o laau.

I luga o le teritori o le Rusia Federation ei ai ituaiga ituaiga o fugalaau vao e pei:

  • cirrus;
  • matagofie;
  • lauulu;
  • Far Eastern
  • lauulu lauulu;
  • Zalessky.

O ituaiga sili ona taatele o fuga vao e lauulu ma fulufulu. E maua i latou i itu laugatasi o Europa i Sisifo, i tumutumu i saute Rusia ma e oʻo lava i Siberia. Ae ui i lea, o motu moni o manufeʻai, lea o loʻo ola ai le mutia mo le tele o seneturi, na o le lua faʻatoaga fanua na totoe - Khomutovskaya steppe (i le Donetsk region) ma Askania-Nova (i le itu o Kherson).

Hairy
Far Eastern
Zalessky
Le sili ona matagofie
Leafy
Hairy

Mea aoga

Ua leva ona talisapaia e vailaʻau faʻaleaganuʻu mea aoga o le fuga vao. E faʻaaogaina i le togafitiga o le puletini, rūmatism, tiga i totonu o sooga, tele sclerosis, adenoma o le prostate gland. Faʻatasi ma le maʻi pipili, e le mafai ona faʻaaogaina.

Ae ui i lea, e ui lava i ona aoga aoga, o le mutia o le fulu e maua ai le faʻamaoniga. O tagata e maua i le fomaʻi ma allergies i cereals e tatau ona aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo i totonu o lenei laau, pe sui foi i se isi.

Fua mutia vao - togavao o steppes

Le faʻaaogaina o laau masani mo togafitiga faafomaʻi

O vaega uma o le laau e alu e sauni mea teuteu faafomaʻi.

O le vaega pito i luga o le vao vao e seleseleina mo le lumanaʻi i le taimi o le vavao, lea e oʻo i le pito o Me ma le ogatotonu o Iuni. O le vao vao ua tuʻuina i lalo o le paolo ma faʻagogo mo ni nai aso. A maeʻaeʻa, sasaa i taga pepa ma teuina i totonu o se potu vevela i le vevela o le potu.

E tatau ona faʻamago le mutia i luga o se fola e ufiufi i se manoa, i le mea e lelei ai, faʻapala vave ma e le fesuiaʻi.

E seleseleina Rhizomes i le taufaʻaiuiuga o le autumn, pe a mate le aisa o le laau.

Afai e leai se poto masani i le aoina o togafitiga o togafitiga, e sili atu le atamai le faʻatau mai o se mutia vao vevela ile falemaʻi.

Cirrus feather recipes

Faʻasusu ma le faʻamalosi mai le suita

Liligi le 3 sipuni tele o le mutia vao i totonu o se vevela, sasaa susu susu (3 ipu).

Tuu le po ia tausisi. I le taeao, liligi ni ipu tioata se lua i le isi ipu ma inu sina vai i le aso atoa. Faʻasusu le isi i se ie ma faʻaoga i le fulufulu oona e avea o se compress.

E manaʻomia lou togafitiga mo le itiiti ifo ma le lua masina.

Laʻau vao i le taumafanafana i le fanua

Manua mo tiga faʻatasi

Sasaa se luʻu o 'apa mago o le mutia fugalaau i le vai inu, ona faʻapogisa lea ile vevela vevela mo le 5 minute.

Tuu le mea lelei. I se foliga mafanafana, faʻaaoga i ni sooga, i luga o le ata ma le sikafu sulu. Fai 30 minute.

Fai meaʻai seia oʻo ina mou atu le tiga.

Nai lo le fufuluina o le suavai, o le susu e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le malosi.

Siberia fua mo le maʻi pipili

'Oti se vao mamago o le mutia fulu - o le mea pito sili ona aoga.

Ave sina lima o le mutia ma aʻa (pe fia se mea e fetaui i lou lima), sasaa se lita o vai inu. Aʻo faʻamalulu, inu nai lo le lauti seʻia oʻo i le faʻaleleia o le faʻaleleia. E fesoasoani mai i le maʻi pipili, faʻalauteleina pe toe faʻamaʻi.

A faʻaaogaina le mutia o le mutia mo togafitiga faafomaʻi, aua le sili atu i le fualaau o loʻo taʻuina i le fua. O le televave ua tumu i le oona tele.