Fale taumafanafana

Vine ma laau toto mo se ola, ola faʻateleina, faʻasalalau ma faʻamalosi

O le toatele o tagata e ona fale fale ma fale latou te taumafai e faʻapipiʻi le faʻaogaina ma le faʻailoga oo latou fale. O se pa o le olaola vave, faʻalelei, faʻalelei o le a avea o se auala sili ona lelei i paʻu piliki mūmū ma fausaga o faʻamaumauga faʻamau. E le faigata ona tupu se pa puipui i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Ua lava lea e filifili ai se laau e mafai ona faʻafefeina ai le tau, ma maua ai le tausiga lelei.

O le totoina o se puipui mai se laau totō tele i le tasi vaitau e le aoga. O lenei mea o le a tele ni vaitau. Mafaufau i le vaʻavaʻai o laau mo puipui ma vao.

Barberry Darwin

O se filifiliga sili ona lelei o vao vaovao mo puipui. O le barberry a Darwin e tupu lemu, e manaʻomia le tausiga talafeagai. O laau iti e tatau ona teuteuina ma mamanuina ina ia latou ola lelei ma fiafia i le pule o fale. O lala o le laau e latalata vavalalata o le tasi i le isi, o laau tuitui ua i luga ia i latou. I le faaopoopo atu i le matagofie, barberry e puipuia le fanua mai malo e le o manaomia ma tuaoi lafumanu.

Ina ia mafai e le togavao ona faia le sao saʻo i le taimi o le tuputupu ae i foliga o se pa puipui, e totoina le totoina i le mamao e 25 sene mai le tasi ma le isi pe i le faasologa o le fusi. E tasi le tausaga talu ona totoina, e tipiina ai lala talavou o le ogalaau i itu. O isi vaega autu o loo faaauau pea ona ola ae. O laau matutua matutua e sili atu i luga o mita 1.5. I luga o vao, o fugalaau lanumeamata moli, lea ua suia i fua lanumoana.

Barberry lapopoa

O le laau e fai i le vaomatua mo puipui. Barberry matutua e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 2.5 mita. I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o ona lālā e faʻatonu maualuga. O le matua ua tupu le laau, ua paʻu i lalo. Afai e le tipiina lala, e mafai ona ola e oʻo i le 3 mita le umi ma punou ile eleele. O laʻau o le laau e le lavalava, e lanu mumu le lanu.

O laulaau e laiti, oval ma se pito pito i luga, e oʻo i le 2 inisi le umi. O fugalaau vaiti vaʻesea e fuga mai i le tautotogo o le tautotogo. O le laau o loʻo i ai fugalaau samasama samasama, e faʻaputuina i ni paʻu mata. I le taimi o le fugalaau, o se manogi manaia e sau mai le togavao. I le amataga o le tautoulu, fugalaau fugalaau ua suia i fua lanumoana. E i ai ni foliga lapopoa ma se lautele o le sili atu i le tasi le centimita.

Faʻasalalau o le Cotoneaster

E vave ona ola vave le laau i le togalaau ma e le manaʻomia ai le tele o tausiga. Faatoagaina e le Faatoaga lenei laau faapitoa ona o le tele o laulaau ma fugalaau le taua. E mafai ona totoina le taʻavale i ni laufanua matala ma le paolo. O laau matutua e oʻo i le 50 inisi le maualuga. O nei laau e faʻafeiloaʻi soʻo se tau. Tupu i le maualalo o le vevela, o le aʻa e le oti e aunoa ma se malulu mo le taumalulu.

O laʻau e lapotopoto lau, faʻatonu i le tasi itu. I totonu o le mafanafana o latou lanu lanumeamata e lanu. Faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, o lau lanu mumu. E fuga faʻatalanoa faʻatasi ma le fugalaau lanu mumu, lea i le amataga o le tautotogo ua suia e fua mūmū.

I le tausaga muamua o le totoina, o le a maua ai le malosi o le cotonear. I le taimi o le totoina, e nonofo mamao mai le afa mita. I le gasologa o le tuputupu ae, o le vao ua avea ma pa puipui maualalo, e manaomia ai le seleselega faaletausaga. O lālā talavou o loʻo teuteuina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le faʻaoga.

E le manaʻomia le suāsusu i le suka. E oo lava i le taumafanafana, e le sili atu ile tolu taimi i le masina ona faʻafeinu ai le cotoneher. Afai e amata ona mamae le laau ona o mafuaaga e le iloa, ona mafai lea ona e faʻaopoopo le fuʻa i le eleele ma faʻamalosi i aʻa o le vao.

Thuja

E tele ituaiga o faʻatoʻateleina, tuputupu aʻe, ma le faʻamalosi mo le puipui.

Thuja Brabant

O le laau o loʻo i ai le pale faʻamau. O se tagata matua e oʻo atu i le maualuga o le lima mita. Ua vave ona tupu le laau. Faatasi ai ma sina tausiga, o le laau toto e tupu i tausaga uma i le 40 centimita le maualuga ma le 20 inisi le lautele. Totoina o se pa puipui i se mamao e afa mita le tasi mai le isi. Afai e te faʻapalapalaina le palapala ma faʻaauau pea ona toto le laau, a maeʻa ni nai tausaga, o le lau o le lanumeamata lanumeamata e maua mai i le arborvitae. E teu le togavao i le amataga o le tautotogo ma le leva o le taumafanafana, i sauniuniga mo le taumalulu.

Thuya Smaragd

O le tele o laau vao mo puipui na aumai mai le Caucasus. E mafua mai i ituaiga eseese. O le foliga o le pale o se mea e sili ona lelei. E maualalo le vevela o le ea. E ese mai lanu lanu meamata o le pale i le tau malulu. E faasolosolo malie lemu, o lea e le manaʻomia ai le faʻasolosolo ona tipiina o lālā.

Mo le togavao e faʻamalieina le pale lanumeamata, e tatau ona faʻamamaina lelei. E le taliaina e le laau le lamala ma vave faʻapala.

Thuja Holmstrup

Faʻatau e le Faatoaga o lenei laau ua fuafua mo le sili atu ona paie tagata umia fanua. O le totōina o Holmstrup ua pala, o se olaola olaola, faʻaalia, ma le puipuia, e le mafai ona e popole i lona aluese. Trimming le manaomia o le laau e le silia ma le tasi i le lua tausaga. E faaopoopo e Thuja le 5 inisi le lautele ma 11 inisi le maualuga i tausaga uma. O le Coniferous krone e ese mai i isi ituaiga i lona matagofie. I le taumalulu, e tumau pea le lanumeamata o le laau.

Ivy

E i ai ituaiga o vine e leai ni vine mo pa puipui.

Ivy masani

O le laau e fai i se poloka e faʻataʻavale ai le puipui. E masani lava toleniina e Ivy le taumalulu ma le maualalo o le vevela, ae le o le faʻapalapalaina o lau. Lenaina e Liana ma ona lala pa puipui, upega ma laau. A puipuia e se fale mai le matagi, e ola pea i le malulu tele. Afai e te aveeseina mai le pa ma faʻaaoga le ivy masani e pei o se palapala, ona ola ai lea i le taumalulu, o le a ia manaomia le mafiafia o le kiona ia le itiiti ifo i le 15 senitimita.

Ina ia mafai ona totoina se vine, ua lava lea e tatala ai le palapala lea e ola ai. E masani ona ola le lili masani mo se taimi umi. E tele ona laʻau, e tutusa ma laʻau lau, ae laiti. Le lanu o lala o le lanumeamata lanumoana. Lea o se lanu sili atu ona matagofie ma le tele o veins pogisa ma mama, e fuafua i le matua o le laau ma le vaitau.

Ivy Colchis

O le Liana e i ai moli matala. Pe a totoina i tafatafa o se pa, vao mafiafia latalata i laau, e mafai ona aʻe i luga i le maualuga o le 28 mita. O lau o Colchis ivy e tele. Latou te oʻo atu i le 22 inisi le umi, 15 inisi le lautele. O laʻau i totonu e lanu uliuli i lanu, i tafatafa o le itu o loʻo i ai se moli malamalama. O faʻamalosaga o le laau e ufiufi i lauulu.

E fuga mai Ivy i fugalaau e tele, laiti i le telē. Stamens e sili atu le telē i petals latou lava. Fugalaau e suia i fua, ma le lautele e oo i le 1.5 centimita, i totonu o le fatu e oʻo i le 6 fatu. Colchis ivy e tupu lelei i le paolo, e fiafia i le susu. Faʻasaʻo le maualalo o le vevela.