Laʻau

E faʻafefea ona faʻaleleia se orchid i le fale

Phalaenopsis o se tasi o ituaiga masani o le orchid e tupu i le natura masani i eleele susu o vaomatua o Ausetalia, Southeast Asia ma Filipaina Filipaina. O lenei vaomatua o le totoina o laau toto o le aiga o Orchid ma e ese mai isi aganuu i le tele o le galo o aʻa, o le ogatotonu ma i le taimi lava e tasi o le lau o le lauusiusi ma se lanu susulu ma matagofie ma teuteu fugalaau i lanu paepae, piniki, lilac, violet ma isi lanu.

I tulaga o potu, o le aganuu e fiafia i le faʻafeinuina lelei, e le fiafia i le maualuga o le susu i totonu o le palapala ma le faʻavaivai i le vai, e le lelei le faʻaogaina o le suavai ma e matua faigata tele i le tuufaatasiga o le palapala lea e tupu ai. Mo le tuputupu ae atoa ma le atinaʻeina o se laau totō, ua fautuaina ia tausia lelei tulafono uma o le tausiga ma le tausiga, ae maise lava manaoga mo le faʻamaina ma le malulu o le ea.

Nofoaga o le galue ma le vevela

E tatau ona teuina se ulo fugalaau ma se laau i totonu o se potu mafanafana (ia le itiiti ifo ma le 18 tikeri) i lalo o le faʻasalalauga. Faʻasalaga le susulu o le la e leaga ai le fua. O le sili ona lelei o le vevela i totonu o se potu ma se orchid i le taumalulu, tautotogo ma le taumafanafana e mai i le 20 i le 24 tikeri Celsius. I le tau o le tautoulu, o le aganuʻuina o le vaomatua e totogo fugalaau e sauniuni mo le taumalulu. O le mafuaʻaga lea mai ia Setema ia Novema, e manaomia ai e le fale ni mea mālūlū - mai le 14 i le 16 tikeri Celsius. O ia tulaga e mafai ona faia i le togi, toe faʻaleleia i luga o le fola poʻo luga o le faletusi.

Auala Faʻasalaga Orchid

Ina ia fetaui ma tuutuuga mo le totoina o totonu o laau i le natura, e tatau ona faia le suavai i le ituaiga o "timu vevela". O le togi lava ia e tatau ona ave le tele o le susu e manaʻomia ile aʻa. Soo se ipu tioata (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tamai aquarium) e sili atu nai lo se ulo e iai se orchid, e manaʻomia ona faʻatumu i se tamai laulau o le faalauteleina o le omea, sasaa vai pe tusa ma le 1 centimita le maualuga ma tuu ai se laau i totonu. O se atigi pusa faʻavaivai i le pito i lalo o le a mafai ai e le fugalaau totonu ona ave le tele o le susu o loʻo manaʻomia.

Vaega o le fausiaina ma le susunuina

E tāua tele le faʻavaivai o le vai i le taimi o le faʻavaivai ma le pulupuluina e le pa'ū i luga o fugalaau ma tulaga tuputupu aʻe, aua o le a oʻo atu ai i latou i le pala ma le oti o le laau atoa. O le susulu tele o le susu ma le susu susu e avea ma puna o fomaʻi afaina e lagona le lelei i se siosiomaga malie ma salalau vave. E mafai ona faʻaumatia e le fulufulu le togi i se taimi puupuu.

Talu ai ona o le maualuga o le maualalo o le ea e maua mai ai le susulu o aʻa o kulimi, ua fautuaina e faatumauina i le faʻaleleia i aso uma, ae naʻo masina mafanafana. O se atomizer lelei e lelei atoatoa mo nei auala, lea e faʻamamaina ai le ea i luga o laau.

Faʻasaina tapulaa

E tatau ona faʻamapulaʻa le faʻamalosi pe afai o loʻo sauni le laau mo le fuga o le lumanaʻi. E fautuaina le fesiitaiga o le gafatia i le aganuu potu i tulaga malulu faatasi ai ma se vevela o le ea e tusa ma le sefuluono tikeri Celsius, ma faaitiitia ai le tele ma le tele o le fausiaina.

Suavai lelei mo le faʻavaivai

O le taua tele mo le atinaʻeina o le vaovao o le lelei ma le vevela o le vai e faʻafefe ai. E mafai ona e faʻaaoga vai faʻafefe masani, ae e tatau lava pe'ā uma ona faʻamautuina mo se aso. O le susu, o le vai mafanafana vai e lelei mo laʻau. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e ave vai faamama pe faamamaina i le vevela e latalata i le vevela o le ea i totonu o le potu teuteu pe 2-3 tikeri atili.