Laʻau

Dracaena i le fale

Dracaena o se fale teuteu o le fale ma se foliga matagofie matagofie. E le o se mea e ofo ai, pe a uma, o le dracaena e sau mai Aferika ma o se fale vevela. O lenei laau e faʻamalosia ai totonu o ofisa, fale.

Dracaena (Dracaena) - o se genus o laau o le aiga Asparagus, laau poʻo laau totogo. O le numera o ituaiga meaola e tusa ma le 110.

E mautinoa na e vaʻaia se dracaena ia le itiiti ifo ma le tasi i lou olaga - o le laau e masani lava. O se laau afu lea e aofia ai se rosette o laulaau i luga o laina mama. Faʻavae i tausaga e avea ma se ogalaau. O le laau e mafai ona oʻo atu i le manaia tele e oʻo i le 2-3 mita le maualuga. O laʻau o lenei laau e vaapiapi ma e faʻaloloa mai le 15 i le 75 centimita le umi. Talu ai o le dracaena e aʻafia i laau le lelei, o le tausiga o le a le mafua ai ona e le tatau ai i se faafitauli.

Dracaena marginata "tricolor". © Maja Dumat

Fale tausi mo Dracaena

Malamalama aua o le dracaena e taua tele, o lenei laau e fiafia tele i le malamalama. I le fale, e tatau ona teu dracaena i le itu i sasaʻe poʻo sisifo o le fale. Afai o le itu i saute lea, e tatau ona puipuia itiiti mai le susulu o le la. Afai e itiiti sina malamalama mo ia, o le a vave ona ia faʻatagaina oe e iloa, o le a leiloloa ona lau lanu pe a mavae sina taimi.

Dracaena Derema "Lemon ma Lime".

Faʻasa. Dracaena e fiafia i le susu e le itiiti ifo nai lo le malamalama. E mafai ona e fafagaina le tele o le laau, e aunoa ma le fefe i le masusu. O le faailoga muamua e manaomia e le laau le suavai le eleele ile luga o le ulo, ua lava na o le eleele na magoto mai ile centimita ma toe mafai ona toe inu le laau. E fautuaina ina ia faʻamalo le eleele mago aʻo leʻi faʻamafa. Mo le faʻaleleia o le vai, e sili atu le faʻaaogaina o vai faʻaputu poʻo le fufulu ma faʻamafanafanaina, pei o laau uma. I le taumafanafana, o le dracaena e fafaguina i le tasi aso i aso uma e lua, ma e tatau foi ona sosolo. I le taumalulu, i le avea ai o se tulafono, o le laau o loʻo i totonu o se taimi malolo pe o loʻo fai mai e moe, e tatau ona faaitiitia le vai i le tasi i aso uma e fa. Afai e itiiti se vai mo le laau, e amata ona mou lau lau.

Dracaena Marginata "Lua-Lua".

Afai o lau dracaena fale ua matua tupu, e mafai ona e totoina, i se isi faaupuga, faʻapipiʻi. E mafai ona tupu i le tele o auala: e ala i fatu, tipi, tipi mai luga o le laau.

O le auala muamua e talafeagai pe a faʻatau sau fatu i se faleoloa, ae o le lona lua ma le tolu e mafai ona faʻaaoga i le fale. Faʻapenaina e ala i le oti e pei ona taua i lalo. E tatau ona filifili se talavou talavou, lea e mulimuli ane e tatau ona tipi i ni nai faasoesa 4-6 centimita le umi. O vaega taitasi e tatau ona i ai fatugaʻo. I le isi itu, tipi le paʻu ma pipii i le eleele ua saunia. Mo le taimi muamua, e tatau ona tuu le fale i se nofoaga mafanafana. Laʻei mai le pito i luga o le dracaena, o le auala sili ona faigofie. O pito i luga o le laau e tatau ona vavae ese ma tuu i totonu o se ipu vai ina ia maua aʻa, e ui o le a tele se taimi, e tusa ma le 3-4 masina. A maua le aʻa o le laau, e mafai ona totōina i totonu o le ulo.

Matou te moomoo mo oe manuia! Tuu oe i lau dracaena e te fiafia ai!