Fugalaau

Faʻamalie Chord

O fugalaau mulimuli o le autumn, faapea foi ma le amataga o le tautotogo, e sili ona fiafia ia i tatou ... O laulaau mulimuli e faataamilo mai laʻau, manino ma lautele i totonu o le togalaau. Na pasi le kiona muamua, ma toe solo uma mea ma toe liusua. Ma o le faʻalelei o asters o loʻo tumau pea le fugafulafua e avea o se mea sese matagofie o le natura. O tamai fulufulu e le popole mo i latou.

Ae o le manaia o fetu e fuga mai e le gata i le tautoulu. E lua ituaiga o alster aster - paʻepaʻe ma paʻu-lilac, latou te fuga mai ia Me-Iuni. O nei mea e maualalo i luga o le laau o le rhizome ma le basal rosette o laulaau ma le "daisies" e oʻo i le 6 cm le lautele. Sa ou totoina se manulele lanumoana i se vaeluaga latalata i le aʻe aʻei luga o le Rose Flaments, o ona lala faʻalauleʻa na faʻaputu i le eleele. O le osofaʻi o le fugalaau o le fugalaau fugalaau e fausia ai se punavai e sili atu i luga o se lanu lanumoana lanumoana. Ma o le aster paʻepaʻe na natia malulu le kapeta laka piniki o le fasimoli laʻau.

Na ou ola aʻei nei fatu mai fatu, ma luluina i luga o eleele. Na latou totogo vave, ua totoina lelei laau toto, e ui i le May. Lumalu i le tausaga lona lua. O lenei la ua matua tele, mai lea taimi i lea taimi ou vaevaeina i latou i le taimi lava e uma ai le puaʻa po o le tautoulu.

Perennial autumn aster (Symphyotrichum)

Autumn Asters - New English ma New Belgian - alu i lalo o le kiona i lona fugalaau atoa. Ma i le ala, o latou o se tasi o laau mulimuli o le meli, e matua puipuia ai le nectar.

Uumi, toetoe lava o loʻu maualuga, New English aster Barz Pink totoina i le pa i autafa o le buddha a Tavita. O le aster na fuga mai ia Setema, pe a oʻo mai pea le pulupulu lanu violē ma a latou manogi o le meli. E foliga mai na "tosina" e lenei ulugalii ia te ia lava ia pepe uma i le eria. Astra e matua matagofie lava, faafetai i le lanu violiki "laisies" ma le iva o le 4 cm faatasi ai ma se nofoaga pogisa. Na ou totoina i le kamupani o le licc tradescantia ma le phlox Manuia faatasi ma pulou ulaula ma se lanu sinasina o fugalaau. Na foliga mai o se motu lanu viole i le ogatotonu o le autumn autumn - lemoni ma le lanumumu mumu ma foliga o le chrysanthemums.

Astra Sam Beckham na matua fuga mai lava e leai ni laulaau na vaaia i tua o se ao paʻepaʻe o mea leaga. Blue aster Oktoberfest Na ou tuuina atu Kanada i lau tuaoi (ma o se laau manaia tele). Ou te momotu ese ona aʻa i le taumafanafana ina ia mafai ona suia le fugalaau i se aso mulimuli ane.

E tele ituaiga o vao o le vao o le vao, e le maualuga, mai le 25 i le 50 cm, ae e fuga mai e pei o se mea lelei ma mo se taimi umi. O lenei pau, matou te faamemelo i le fuga o le lanu mumu Sienilanu piniki Tianalanumoana Audrey. O a latou laulau faʻamaonia, palakalafa, lau paʻu e sili ona faʻalauteleina e lelei i totonu o se togalaau fugalaau fefiloi ma se tuaoi lanu moana.

Perennial autumn aster (Symphyotrichum)

E mafai ona toe totoina i luga o le eleʻele i soo se taimi, e oo lava i le taimi o le vevela ma le amataga o le fuga, e vave ona toe faʻaleleia o latou aʻa. E faigofie lenei mea mo le teuteuina o moega fugalaau lea ua gaogao i le tautoulu ina ua mavae le tuua o taumafanafana vevela.

Ou te gaosia ni fuga o le autumn i le tautotogo e ala i le vaevaeina o le vao ma tafe i mama o rhizomes. O se vaovao malosi e tupu mai i se vaeluaga laitiiti e le autumn. Ae e oʻo lava i nei asters e mafai ona vavae, ma i le taumafanafana. O le apical cuttings 5-7 cm le umi ua mauaʻa i totonu o se kiona.

E fiafia uma asters i le la, e ui lava latou te pagatia sina paolo (e ui lava e mafai ona i ai ni faʻafitauli i le fuga). Latou te le faʻasalaga i eleele, latou te le fiafia na o le malosi o le vai ma le vai. E mafai ona latou ola ma fuga e aunoa ma se tausiga. Ae latou te fugalaau e sili ona manaia i luga o laʻau faʻafeololo faʻamafanafana faʻamafanafanaina ma le humus ma le mineral fertilizers. Asters e tali mai i le fafagaina, i le amataga o le tautotogo ou te aumaia uma le faʻalalauina o minerale, i le vaega o le budding Ou te fafaga asters i le maika ma le potassium.

Perennial autumn aster (Symphyotrichum)

I le taumalulu, sa ou tipiina lau laau ma le aufaʻilagi ma tuʻu ai i latou i le nofoaga mo le taofia o le kiona. Rhizomes o asters e mafai ona oso ese mai le palapala, o lea ou te saluina ai se eleele laitiiti i luga, ma laau toto i le taumalulu i le kiona e aunoa ma ni faafitauli.

Perennial asters e lelei i luga o le mutia, i ni mea e aofia ai laau teuteu, i fugalaau o ituaiga uma, e aofia ai le "leo-tone" poʻo le lanu lanu.

Mea e faaaogaina:

  • L. Obukhova Samara, ma. V.-Sancheleevo