Isi

Le faʻamalosia o tamato i luga o aʻa e lua e ala i le tuiina - faʻasalaga

Talofa tagata fai togalaau, fai togalaau ma fai togalaau! Atonu o le taimi nei e te tilotilo i le lau, e te vaʻavaʻai atu i nei fomaʻi ma mafaufau: "O le a le ituaiga o fatu o lenei? O ai o loʻo tupu aʻe?" Ioe, o nisi taimi e totoina ai foi fatu laau pe a toto vave fatu, pe a leai se malamalama ma e leai se malamalama, pe afai e le lava meaʻai, o fua tonu ia e ave e le toatele o outou i o latou nofoaga. Ona amata ai lea o se taotoga eseese. E te liliuina ia pu, faʻalolotoina, tuʻu ai luga.

Sui Faʻatonu o Sciences Faʻasaina Nikolai Petrovich Fursov

Ae ou te manao e ofoina atu ia te oe ni fua, pe afai ei ai, ma aemaise lava pe afai e tele naua ... A uma mea uma, o nisi taimi e aumai e se tuaoi se isi: "Ave ni fatu, ave!" - "Ma e tele mea ou te maua!", O le isi e tutusa lava le mea. Leai se mea e totō ai fatu. Ona o le mea moni, o nisi taimi e tutupu ai le tele o laau toto, e mafai ona e ola malosi, vao lelei. Muamua, ia faʻateleina le gaosiga o oloa, faʻatupulaʻia fua o fualaau 'aina, faʻamaʻaina, faateleina le mana ma le malosi o laau totō, ma faʻateleina le tuputupu ae o le vaitau.

Vaavaai, o loʻo i ai ni auʻau totō, o nisi o ituaiga eseese, o isi o latou fatu. O lea matou te faʻaleleia ai le tulaga o se ituaiga lelei poʻo se faʻaogaina e ala i tui. Matou te faʻapala, o lona uiga, matou te faʻafesoʻotaʻi le aʻa o se tasi laau ma le aʻa o se isi laau, ae le o se mea atoa, ae o le mea moni lava i se nofoaga pe a ma le 7 cm.

Faʻaleagaga - faʻapipiʻiina o tipu o laau totō e ola latalata ane

Vaavaai, tasi le laau, se isi laau. Afai tatou te faʻafesoʻotaʻi i latou i se auala faapena, ola faʻatasi i lenei nofoaga, tipiina se laau iti laʻititi i le vasega, ona tatou maua lea o ni aʻa se lua. A o totoina i latou, tatou te ola i itu eseese, o lea o le ai ai ni a tatou aʻa se lua e fafaga ai le tasi vaega i luga aʻe o le eleele.

E te manatu, o le sosolo o le sosolo o le a faateleina tele, o le avanoa i lenei vai i laau toto. O fua o le a amata ona ola, lautele, televave vave, ia sili atu ona lelei. Ma o le mea pito sili ona taua, o le a tatou le fiafia mo se taimi uumi ona o laau lafoai.

Matou te tipi i luga o ogalaau o tamato, ma tipiina se vaega laitiiti o le paʻu

O le a le mea e tatau ona tatou faia? Mo se faʻataʻitaʻiga, filifili se nofoaga o tui. E tusa ma le 15-20 cm mai le palapala. Matou te ave ma aveese pe a ma le 7 cm - se vaega manifinifi o lenei peʻa pito i luga mai le tasi tomato - taumafai i mea nei (o le mea lona lua o loʻo i ai se nofoaga e faʻafesoʻotaʻi ai, pe afai e tatau ai, e mafai foi ona e aveeseina lau laupepa. , ma 5-7 cm le uumi (vaai i ou lagona lagona lelei).

Matou te faafesootai nofoaga o le tipi

O le taimi nei e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi, nonoa se maea manoa. I aso ua mavae, e oo lava i se paluga sa faaaoga ina ia faia ai se maea, ma o lea e faalagolago ai, filemu, e faia ai se faamalama. O le mea e sili ona taua, ia i ai a tatou tisipenisione o le tasi e paʻi uma lava i mea ua faaleagaina o se isi laau. O lea matou te felelei. E mafai ona e faʻaaogaina se ata palasitika.

Ave se ato pepa mama mama, tipi i ni fasi uumi umi. O lea o le a matou fusifusia ai, toe fai a matou tui, ma amata ona toe afifi. O le mea e sili ona taua o le faʻapipiʻiina o laau ina ia latou matua fesootaʻi ai ma nei manua ua faamanualia. E mafai ona mausali, e te mafaia i kiliki laiti - e le lelei. Ma fusi i le taimi lenei.

Matou te faatulagaina le nofoaga o tui o tamato

Ina ia mafai ona fesoasoani i laau totō e ola i ni popolega, e tatau ona tatou fafagaina le laau, e tatau ona tatou tilotilo i le susu o le eleele, ia mautinoa ia tuʻuina atu le malamalama lelei. Ma pe a tutupu aʻe nei nofoaga, tatou te faʻamamaʻo le vaega tatou te le manaʻomia.

Ma o le taimi e totoina ai - ma o lona uiga e tatau ona tatou faʻalauteleina sina mea laiti, o le mea lea e faʻalauteleina ai le meaʻai i laau uma e lua - e te le tuleiina lenei nofoaga, mo lenei mea, aʻo le i totoina, naʻo le faia o se nodule mai se maea ma puipuia ai lenei mea. Ona ola lelei lea o le laau. E te aveeseina lenei pale, ma tuu ai nisi o ituaiga eseese o le varietal, ma fai ma faataitaiga o le aveeseina o ituaiga e te le manaomia, lea na e filifili e faʻaaoga e faʻalelei ai le tulaga o le varietal, o le a lau mea e fai?

A uma ona ola faatasi laau, aveese le pito i luga ole tomato le taua

Vaʻai faalemafaufau ua oʻo mai le mafanafana, o loʻo e totoina se laau, ma ua tupu lenei pale pe ua tupu aʻe ni laasaga. E te tipiina i lenei auala, faapuupuu se laulaau, faapuupuu, pe afai e tatau ai, se vaega o le laupepa lona lua. O iinei e te maua ai le au. E te togiina le aʻa i totonu o se mea e faaosofia ai aʻa ma tuputupu ae, ma totoina i lalo o se ata tifaga. Ioe, o le laau o le a faʻagesegese ai lona tuputupu ae, o le a le amata ona ola vave pei o le a amata ona totoina la tatou laau, ae, e ui i lea, o fua o le a mautinoa lava ona fausia i luga, ae o sina fua itiiti o fua. Ae ui i lea, o le ae maua pea fua mai le laau ua aafia. Afai o le a taʻu atu e se tasi ia te oe o le totoina o na lala vavae poʻo laasaga, mo se faʻataʻitaʻiga, e tutusa lelei lava mai le vao pepe - ou te fesili atu ia te oe, aua e te talitonu i ai. E tatau ona e aoina le 50-70%, ae o lenei mea, e le o se mea laʻititi. Ou te moomoo ia te oe o tui lelei, o laau totō matagofie ma seleselega lelei.

Sui Faʻatonu o Sciences Faʻasaina Nikolai Petrovich Fursov.