Laʻau

Ruellia poʻo le dipteracanthus tausiga ma toe gaosia

Roullia, e pei o Crossandra, o le aiga o Acanthus. O lenei laau e le o mamafa i tulaga i fafo atu ma e manuia le totoina pe a alu i le fale. E iai le isi igoa - Dipteracanthus.

E tupu tele lava i le Amerika tropical, ma e mafai foi ona maua i Asia ma Aferika. E tele ituaiga o ruellia (e tusa ma le 200 ituaiga), o loʻo i ai faʻateleina laau totō, ae o loʻo i ai foi vao ma isi laau. E naʻo se numera faatapulaaina o ituaiga o ituaiga o loʻo ola aʻe i le siosiomaga o le fale.

Faamatalaga lautele

Ruelia vave ona tupu ma faʻalauteleina i le fesoasoani o le vavae ese, ma mo e fiafia i le totoina o fugalaau, e le o se fale faʻalavelave. O Ruelia e matagofie, umi, lau laʻau. I nisi o ona ituaiga, o laulaau e lanumeamata lanumeamata ma le i ai o vela vevela, o isi o laula lanumeamata faigofie, ma o nisi taimi ma se mamanu. O ituaiga fale o nei laau totō e paʻu i lalo, ma maua aʻa pe a latou fesootai ma le eleele.

Lilac poʻo fugalaau mumu-lanu piniki a Ruellia e talitutusa ma fugalaau o laau taʻitasi o le aiga Gesneriaceae (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le streptocarpuses), ae e le fesootai. O fugalaau Rowell o loo i totonu o laupepa o le axil i luga o le au. I le amataga lava o le pupu vine, latou te vave paʻu: o latou fuʻa e amata mai le taeao i le afa aso. Ma, ua suia i latou i isi fugalaau fugalaau fou, lea, i le isi itu, e fuga mai, amata mai le masina o Aokuso ma faaiuina ia Tesema. O le taua tele o nei laau toto e faalagolago i le moli - o le tele o le malamalama o loʻo i ai, o le faʻalauteleina o le faʻatoʻaga e faʻaauau pea.

E seasea lava ona faatauina le taavale a Roullia. O le mafuaaga o lona vave vave ona fuga ma e le talafeagai mo gaoioiga faapisinisi, aua o le a le tosina atu soo se tasi. E faʻaaogaina e pei o se masini vavalaʻau, ma, e pei o se palapala palapala, mo le totoina o togalaau malulu.

Ituaiga o Ruelia

Ruellia Portella O se laʻau faʻapena e ola lelei ma le i ai o pusi e ola ai e aʻafia i le pito i le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le eleele. O laulaau ei ai se foliga lautele, o se lanu lanumeamata lanumoana, o la latou vaega pito i lalo o se mea mumu. Ua valiina veins i paʻepaʻe paʻepaʻe susulu. O le lanu o le laau e lapopoʻa ma susulu ma e matauina i le faaiuga o le vaitau o le taumafanafana.

Ruellia Devos - O se laufanua lauolaola suamalie ma se lala lala. O lona maualuga e tusa ma le 30-45cm. Le lanu e tasi, lilac poʻo le paʻepaʻe, i le ogatotonu o gaʻo petal - lilac. O le taimi fiafia mo le totoina o le autumn ma le taumalulu.

Roullia e tele-faʻafeifo - o se laau ua faʻalauteleina e totōina aʻa tetele ma lanu tele i le foliga o le logo (umi - tusa o le 10 cm, lautele - 8 cm). O le lanu o loʻo i le tumutumu o le fana ma o loʻo i ai se lanu violē-lanu piniki. E fuga i le taumalulu ma le autumn, i tulaga o malamalama talafeagai.

Roullia tausiga ile fale

E sili ona lelei le fugalaau ma faʻalautele i totonu o potu e pei ona susulu pe a mafai, pe a fai e itiiti se malamalama, ona amata ai lea ona tupu le vaetogo ma atonu o le a le totogo le laau. O le i ai o faʻataʻitaʻiga e mafai ona taʻitaʻia ai laulaau i le pito i lalo o le ala.

O le Roullia laau e sili ona fiafia i le mafanafana, i le taumafanafana e 20-25 ° C, i le taumalulu - 16-18 ° C. O se faailoga o le vevela o le eleele e taua tele; e matua faasaina le teuina o le laau i luga o se faamalama malulu.

O le mea sili mo le laau o le fatuina lea o le maualuga o le susu, ae o le a tupu e tusa lava pe i ai se faailoga masani o le vevela. Afai o le ea vevela o loʻo i ai i totonu o le potu vevela, ona mafai lea e laulaʻau ona pisi ma faʻagogo.

E maua lava, i le gasologa o le tausaga, e le faatagaina ai le lalolagi e faʻamago. I le taumalulu, e mafai ona e faʻaitiitia le vai i taimi uma, ae i le mea e tupu ai le vevela i le ea.

I le tau mafanafana ma le tautoulu, pe a tupu mai le fugalaau, e fafagaina le eleele ile mineral fertilizer, faalua i le masina.

E ola Ruelia i le eleele mai se tuufaatasiga o turupa, laʻau, humus fanua, faapea foi ma oneone ma peat. E le o se mea e sili ona manaʻomia i luga o le ituaiga eleele, aua e mafai ona e faʻatau se mea faʻapitoa.

Faʻafeiʻaiga ma faʻalauteleina le faʻasolosolo ruellia

O lenei fugalaau e masani lava ona le toe totoina, na o aʻa o aʻa e totoina mai tamai tioata i totonu o se ipu faapitoa. Ruellia e tupu vave vave, ma e tatau ai ona aʻafia ni mea fou mulimuli ane. Ia totoina soo ni fasilaau i totonu o le ipu e tasi. Afai e itiiti se avanoa e totoe i totonu o le ulo, e fuga le laau.

O le laau e faʻaleleia e faʻaaoga ai le vavae. E aʻafia i le i ai o le vevela o le 20-25 ° C i le vai. Ona sosoo lea, o le faapipiiina o le seleselega e faia ina ia latou galulue malosi. O se taunuuga, latou te totoina i totonu o se lautele, ae papaʻu.

Maʻi ma meaʻai

Ruellia e matua puipuia lava i meaola faalafua eseese, ae o iniseti e pei o le papaflies ma le aphids e mafai ona afaina tele ai le atinae o le laau. Afai e aʻafia le laau i nei mea faʻamaʻi, ia faʻaaoga togafitiga faapitoa e pulea ai.