Fugalaau

Matou te galulue faʻatasi ma laau totō i le masina o Fepuari.

E le faigata tele ona mafaufau i se laufanua taumalulu, pe a afifiina le lalolagi i se veli paʻepaʻe sinasina, e agi le matagi malulu ma malepe le kiona. O le tagata o ia Fepuari o loʻo soʻosoʻo e le faʻavaivaia lona tulaga, o loʻo ia umia le lalolagi o loʻo ola i le pisa ma le filemu. Ae na o luga lava o le auala. I lalo o le tumutumu o le fale, i le mea e manaia ai ma mafanafana, fugalaau e le mafaatusalia e fuga i luga o faamalama, ia e tumu i le malosi ma le manaia. O le a le mealilo i le fatuina o lenei mamalu? Le galuega faifai pea a tagata alolofa i laau totō.

Faʻamalosia fugalaau - o se faʻaaliga o le alofa mo tagata

E ui i le mea moni e ese mai fafo o le faamalama ia Fepuari, e fiafia fugalaau i fatu fugalaau matagofie i totonu oo latou fale. Ina ia faia lenei mea, latou te faʻaaogaina le faʻasalaga - o se gaioiga e mafua ai ona fuga se laau i se vaitaimi le talafeagai mo ia. O le tele o taimi, o lala o le ituaiga o meaola nei e filifilia mo lenei faʻamoemoe:

  • Faʻasologa
  • kiona;
  • tulip;
  • hyacinths;
  • daffodils.

Sauniuniga mo le faʻasalaga amata i se taimi umi ao lei amataina le faagasologa. I le tautotogo, pe a oʻo mai greens, filifili ni faʻataʻitaʻiga talafeagai mo le faʻasalaga. O le matauina o le laau toto, o tagata taumafanafana e tosoina pupuu, o lea latou te le maua se taimi e fuga ai. Ina ia mafai ona manuia fugalaau, e masani ona fafagaina ma fafagaina. O se taunuuga, o le pulufana e puʻeina ai se numera tele o elemene aoga o loʻo teuina i totonu seia oʻo i le taimi o le faʻasalalauga.

Fale teu mea totino i se vevela vevela pulega ua faavaeina e tagata suʻesuʻe. I le masina o Iulai - e leai se maualuga e maualuga atu i le 23 tikeri, ia Aokuso - e oo i le 17. Afai e le mafai ona fatuina i le fale, e sili atu ona lelei le faatauina mai o pusa i faleoloa faapitoa.

O pusa lapoa o le saʻo sao e talafeagai mo le faʻatosinaina o le gaioiga. A o leʻi totoina, e faʻasaʻolotoina mai fua maʻa. O le eleele e aoina i totonu o le ulo, e aofia ai eleele e fefiloi ma le oneone (1: 1). Ona totōina lea o pulu i ni vaega se 3 pe 5 i se mamao e 1.5 cm. E tatau ona latou nonofo faʻamafanafana, e aunoa ma le paʻi o le tasi i le isi. O le loloto o le eleele i lalo ifo o le tino e tusa ma le 8 cm. O le pito i luga e tusa ma le 2.5 cm.

O le faʻaaogaina o meafaitino, lea o le a faʻaaogaina mo le faʻasiliina ia Fepuari, e faʻaaogaina i le faʻamafanafana. E teuina i le vevela o le 9 ° C mo le 4 po o le 6 vaiaso.

A uma ona faʻasusu, e fai ipu i totonu o se potu malulu ma le vevela ile 5 i le 9 tikeri. E i ai iina seia oʻo mai le greens, pe a uma ona tuʻuina atu i se potu mafanafana. O aso muamua muamua e 10 latou te tutu ai i le pogisa, e faʻavavevave ai le tuputupu ae o laʻau. Ina ia faia lenei mea, ufiufi fugalaau i se pulou pepa uliuli. O lea na latou totogo ai i le tautotogo o le tautotogo, o afifi na faʻamautuina mo le faʻapalaina i le amataga o Fepuari. Ma, o le faaalia o le alofa mo tamaitai pele, e mafai lava ona faia i se fugalaau fugalaau fou.

Vaʻaia faapitoa fale o loʻo i totonu

E tusa lava po o fea o loʻo nonofo ai tagata, latou te taumafai e teuteu o latou fale i totonu o laau. I soo se taimi o le tausaga, e manaʻomia e fugalaau mea e faʻalogo i ai, ae maise lava i le taimi o Fepuari i fafo. O le taimi nei ua amata ai la latou "tautotogo punavai."

Laʻau e tupu i totonu o ogaumu poʻo ipu tetele e tuʻuina atu i potu vateatea, lea e tele le malamalama. E mafai ona avea o ni feʻau faʻasolosolo poʻo se tau. I le taimi lea, e fugalaau fugalaau ma faʻafeinu i se vaifofo o fugalaʻau. Ina ia saunia, ave le 10 lita o le vai ma le 15 kalama o le faʻamalosi. Faʻafefiloi ma faʻaaoga e avea o se vai inu.

Ia Fepuari, e fautuaina e suʻesuʻe le polo pito i luga o le eleele i totonu o pusa fugalaau. Afai e maua le ulu po o lauulu lanumeamata, e fautuaina e aveese. Mo le puipuia, o loʻo ufitia luga o le papa i ni maa poʻo ni maa laʻitiiti.

O fugalaau olaola tetele o le taimi lea e faʻapipiʻi ai i ni koneteina fou. E taʻu mai i aʻa e sau mai le pu ile pito i lalo o le ulo. O nisi fugalaau fugalaau e masani ona faʻavasegaina. E aofia ai:

  • otiffenbachia;
  • siaki;
  • ficus.

Laʻau e fuga i le taumalulu, e fautuaina e siitia i ipu fou i le masina o Fepuari. I le taimi lea, latou te malolo, maua le malosi.

Pe a faʻapipiʻi se fugalaau, e matua susu le palapala ina ia le faʻaleagaina le aʻa. Ina ia mafai ona vave aʻafia le fugalaau, latou te tuʻuina ese mai le susulu manaia o le la ma faʻapipiʻi i taimi uma.

O fugalaau fugalaau ua toe teuteuina ua teuteuina faalelei, ma tuuina atu ia i latou se foliga manaia. I le faaopoopo atu, Fepuari o se masina talafeagai mo le vavaeina o fugalaau i totonu. O le vaitau lena o loʻo faʻaalia mai ai e le uterine chrysanthemum foliga laiti e talafeagai mo le toe gaosia. E vavae ese ma le faaeteete, ona maua lea i ni pusa eseese. I le galue malosi mo le lauiloa i le faaiuga o le taumalulu, e mafai ona e "malolo i luga oa matou laupela" i le ogatotonu o le totoina o laau i totonu o le tausaga atoa.

Faamoemoe o le saunia o fuga laau

A oʻo mai le tautotogo i le tulimanu, o tagata fiafia o fugalaau i Fepuari e amata ona mafaufau e uiga i mea latou te fiafia i ai. Latou te taumafai e aua le misia le taimi taua, a ia lulu le fatu o fugalaau mo tipu. Ina ia faia lenei mea, e taua le filifilia o mea lelei e totoina ai laau ma ola manuia ai fualaau laiti.

A o le lūlūina, o le fatu ua gase i se vaifofo faapitoa e aofia ai le vaivai o le gaosiga o le paseka faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le apocone. Ave fatu i lea mea ma alu mo le 12 itula i le vevela o le potu. Ona tuu lea o ipu i le pusaaisa mo le taimi lava e tasi. E faʻaauau le faʻaauau seia oʻo ina tupu mai le lanumeamata.

Talu ai ona o le totogo o laau e ola malie tele, ua totoina ia Fepuari ina ia mafai ona i ai i le taimi mo le vevela o le tautotogo. O le tele o taimi i lenei vaitau, e tupu aʻe fugalaau e pei o:

  • petunia;
  • salvia;
  • viola;
  • pansies.

Ina ia ausia le sini autu, e taua le mafaufau i manatu autu o le totoina o fugalaau.

Pusa talafeagai

Mo le lūlūina o se fuainumera tele o fugalaau faʻaaoga laititi (pe tusa ma le 5 cm) atigipusa laupapa ma se mea e mafai ona aveese. O ia koneteina e leai se avanoa, ae e matua le talafeagai lava le aveeseina o fatu mai ia i latou. O nisi faifaatoaga latou te lūlūina fatu i fagu tuai, ipu, pusa pepa. Ae i totonu o ia pusa otaota o le faʻaleleia o le eleele poʻo le faʻavaivai o le vai e mafai ona tupu.

E sili ona lelei le totoina o fugalaau mo tipu i totonu o pusa paʻu, ipu palasitika, ipu faapitoa. O le mea autu o le faʻasaoina o le aʻa o fualaau pe a faʻapipiʻi i totonu o koneteina fou.

Laufanua lafulemu

O le tuputupu ae manuia o le totoina o fatu e faalagolago i le lelei o le eleele lea e totoina ai fatu. O le filifiliga sili lava o le faʻatau i se faleoloa. O nisi tagata nonofo i le taumafanafana na latou saunia le eleele ia latou lava. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 le vaega o le turf i oneone e tutusa, ma le 3 vaega o le paʻu. E pei o le faʻaaogaina o mea faʻaleleia, iliili lelei poʻo le oneone gaogao e faʻaogaina.

E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaogaina le eleele lea e faʻaaogaina ai ia laau. Sporeso o isi sigi, anufe anufe ma fatu vao e tumau pea i totonu.

Nofoaga lelei mo laau

O fua o fatu ua lūlūina muamua ua tupu i le pouliuli atoa seia oo ina aliali mai pine lanumeamata. Ona tuu lea o koneteina i totonu o se potu e tele ai le malamalama. O se nofoaga lelei lava o se fagu, o se avanoa poʻo se loggia vevela.

Faʻasusu vai masani ma laʻei pito i luga

Faʻasagaina o fatu e faia i le faʻaaogaina o se fagu moli po o se fagu ma se keli vaʻa. I le taimi muamua, o susu e susu i se vaivaiga vaivai o le paluga o le gaʻo i totonu o se fua faʻatatau ina ia le afaina ai le totogo.

Seia vagana ua totō laau toto ile laufanua, e tatau ona fafaga. O le fofo e mafai ona saunia tutoatasi, e faʻaaoga ai le 1 vaega mullein i vaega e 20 o le vai. O nisi o fai togalaau e faʻaaogaina faʻamalaʻau faapitoa mo laau toto i le pepa ua maeʻa.

O le faʻaaogaina o nei fautuaga faigofie, e mafai ai ona e ola manuia i fualaau o fugalaau, e ui lava o le Fepuari e talimalo i luga o le auala. Pe a malulu ma malulu le faamalama, ma e le moe le fugalaau i luga o le ogaumu, o le a ia faʻafeiloaʻi le tautotogo e siʻosiʻomaga e le laumei. Ma o le fiafia moni lenei o ana galuega.