Laʻau

Ivan ma Maria - o se fugalaau na siosiomia e tala masani a tagata

Talu mai aso anamua, o lanu lanumoana ma lanu samasama o Ivan da Marya ua fai ma faailoga o le faamaoni. O se tasi o tala masani e masani ai e faapea e toalua tagata e fiafia i ai ina ua maeʻa le faaipoipoga na maua e uiga i le sootaga toto i le va oi laua. Ma ina ia aua neʻi faalataina e le tasi le isi, na liua i fugalaau matagofie e faigata ona fenumiai ma so o se isi laau.

Fugalaau faʻamatalaga

Ivan da Marya - vaitau taʻitasi, e oʻo atu i le afa mita le maualuga. O le aʻa e i ai ni suckers faapitoa, faʻafetai i le fugalaau e faʻapipiʻi atu i isi togavao ma ola i luga o ona sua. O le amio saʻo, e ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, o loʻo faʻaalia e ala i le tautau. O laʻau moa-lanceolate e iloga i ni pepa umi.

O fugalaau lanu samasama uma e teuteuina i se lanu moana, viole, fusi poʻo le lanu violē. I le faaiuga o le vaitau o le fugalaau, lea e tumau i le taimi atoa o le tau mafanafana, o le ovoid fualaau ua faia. Mulimuli ane, o fatu o loʻo i totonu o atigipusa e avea ma meaʻai mo le vaomatua.

Isi igoa fugalaau

E malamalama tagata uma o le igoa e faʻaaloalogia ai tagata alolofa o Ivan ma Mary e faatatau i tagata. E le gata i lea, e mafai ona e faʻalogo i le tele o isi mea: Ivanovo mutia, vine, togafiti masani, samasama, togafiti. I suʻesuʻega faasaienisi, o se laau taʻitasi ua maua e pei o le vao.

Vaega o le tuputupu ae ma le "natura" o le laau

O le tele lava o Ivan ma Marja e mafai ona maua i togalaau, faʻasalaga ma vaomatua o le konetineta o Europa. E ola pea le laau ona o le vai, palapala, le la ma le carbon dioxide, e maua ai le isi vaega o le malosi mai isi laau ma fugalaau, fafaga rhizomes i vaomatua lata ane. I lenei itu, o brown browns o ni semi-parasites ma meaʻai paleni.

O le aoina ma le faʻamalolo o meatotino o laau

I le avea ai ma fofo faaaoga le vaega uma o le ea Ivan ma Maria: aʻa, lau, fugalaau, fua. E amata le seleselega i le tautotogo o le tautotogo ma faaiuina ia Setema I le taimi muamua, o le mea na aoina ua faʻamago i totonu o se vaʻa lelei, ona tuʻuina ese lea mai isi laau. E taua foi le manatuaina o le vao e vave vave ona leiloa ona uiga ma e talafeagai mo le faaaogaina ma le manuia i le sefulu masina muamua.

I vailaau, o le mutia e faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o le fomaʻi. O le kuka kuka mai Ivan ma Maria e faʻaaogaina mo fatu ma manava o le manava. O le faʻaopopoina o se vailaʻau faʻamaʻi i le taele e fesoasoani i le faʻaumatia o le rūmāmatika, faʻamaʻi ma le maʻi pipisi o le paʻu.

Fualaau fugalaau lelei:

  1. O teuteuga e faʻavae i le oak browning o le a fesoasoani i le faʻaumatia o paʻu o le pa, scabies or scrofula. Le saunia i le lita o vai ua tunu, 3 tbsp. punetipi o togalaau faamaloloina. A maeʻa le lua itula, ona faʻauʻuina lea o le mea e faʻafefeteina ma faaopoopo i le faletaele pe faʻaaoga mo solo i le lotoifale.
  2. Mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga, fatu fatu, ma le faʻaaogaina o le televave ma osofaiga o le epilepsy, o le faʻasalaga o mea e fesuisuiai e ese. I lenei tulaga, 1 tbsp. l O Ivan-da-Marya ua sasaa i se ipu vai inu, o loo tauanau pe tusa o le afa itula ma ua maeʻa. Mo togafitiga lelei, e faʻafefiloi faʻalua i le aso i le afa o le tioata.
  3. O le tamaʻi laau lafoaʻi, faʻapea le ivan da maria paʻu, e faʻaolaina ai le vave faʻamalolo o manua.

Contraindications

Faʻasaga i le manaʻoga e faʻaoga ivan da marju i togafitiga, i taimi uma e taua le manatuaina o uiga leaga o le mutia. O lenei mea e mafua ona o le faʻaaogā faʻafofoga. Aucubin (rinanthin glucoside), o loʻo iai i fatu o le ulu o le vao, ei ai sona aafiaga faʻaleagaina i le tino, lea e masani ona faʻaalia i lagona o vaivaiga, faʻaitiitia le gaioiga o le fatu, le mautonu pea. Afai e aliali mai nei uiga, pe a uma ona faʻaaogaina fualaau o Ivan-Maria, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

I totonu o Ivan ma Marya

Mariannik Dubrovny o se sui o vao vao, e ui e le taofia ai e le au fai togalaau le tele o ituaiga o fale i luga o igoa o Ivan ma Marya. O se tasi o nei ituaiga e aofia ai le begonia tuber, lea e taua foi o le campanula poo le "faatoafaiava ma le tamaʻitaʻi." Aiga fugalaau i le tele o auala e ese mai i latou lava:

  • foliga vaaia. O le begonia tubous e toetoe lava o le taamilosaga atoa i le tausaga, i lenei itu, o le a avea o se teuteuga mo soʻo se ituaiga o totonu. O le laau e fai ma faatusa o ituaiga fugalaau e lua: faalua, e tutusa ma rosebuds, ma masani, e aofia ai le 4-5 petals;
  • fesoʻotaʻi ma togalaau vao;
  • faʻalauteleina e le gata i fatu, ae faʻapea foi i le vavae.

I lona natura moni, o Ivan ma Maria e atoatoa mo le teuteuina o ni mea i le tuaoifaia i maa po o maa. Ae o le amanaia o le mea moni o le semi-parasite, e le o le toatele o tagata e filifili e tuua oak groves i a latou lava poloka.

Ivan da Marya