Fugalaau

Matou te suʻesuʻe auala eseese o le faʻaleleia alocasia

Alocasia o se faʻafeiloaiga alofa mo se tagata e fiafia i totonu o togalaau. O nisi oi latou e talitonu o ituaiga eseese eseese o le a teuteu le potu, faatumuina le ea i le soifua maloloina. O le tuua o sea togalaau o le togalaau o le a faigofie - o le ae manaʻomia tulaga tutusa mo laau uma. Faʻafouina o le alocasia i le fale o le laasaga muamua lea i le faʻatinoina o le fuafuaga.

Alocasia faʻalautele auala

Afai o le fale ei ai le tagata matua matua, ona maua lea o mea mo le toe gaosia. Alocasia faʻalauiloa i auala eseese:

  • aʻa tamaiti;
  • aʻafiaga o le vavae ese i le taimi o le gafa;
  • toso faʻasolo;
  • sosolo i le aʻafia o le lau;
  • fatu fatu.

O ituaiga uma o le toe gaosia e faavae i le mauaina o tulaga lelei mo le fatuina o se aʻa maloloina lelei ma soo se auala e toe gaosia ai. O lanu lanumeamata o le laau e aʻafia i totonu o le meaʻai; i lenei tulaga, o le vai e le o se sootaga vavalalata. Ae ui i lea, ei ai manaoga faapitoa mo le sui.

Tulafono lautele mo le faʻaaogaina o alocasia

Ina ia mafai ai ona tupu vave le faagasologa, o le galuega a le tagata e teu vine o le faatulagaina lea o taimi uma o le mafanafana o le palapala, lea o loʻo faʻaauau ai le faagasologa o le fatuina o aʻa muamua. I lenei tulaga, e tatau ona i ai i totonu o le palapala, peat, perlite, moa sphagnum ma le oneone. O lona uiga, o le aʻa e tatau ona susu, mafanafana ma manava. Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻalauteleina o le lele.

O le isi gaoioiga masani mo ituaiga uma o le toe gaosia sei vagana ai fatu. O vaega uma e tatau ona faʻamago ma fufuluina i se faʻamaʻi pipisi. E mafai ona:

  • fuʻu eleele muʻu po o se laupapa lamolemole o le carbon carbon activated;
  • paʻu paulo paʻu;
  • laupapa fafie.

Latou te faʻaaoga foi togafitiga ma aʻafiaga o aʻa.

Mo le faʻaleleia o alocasia, e masani lava ona filifilia le taimi o le tautotogo, pe a amata le galue malosi o meaola i le natura. Ae o le taina e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga sei vagana ai le taumalulu. I le taumalulu, o se pasene maualuga o taumafataga.

O galuega uma e fesoʻotaʻi ma le paʻi atu i vaega suamalie o le laau e tatau ona faia i totigilima. Aveese tamaiti ma manu mai nofoaga ma fale mo le umi o le galuega.

O le manaʻoga mo le tuufaatasiga o le palapala mo laau totō ua uma ona tuʻuina muamua aʻa ma ua totoina mo se taimi umi. Mo le alocasia, ua filifilia le eleele le mama ma le maualalo. O sea ituaiga e mafai ona faʻatau i totonu o se faleoloa faapitoa pe na e saunia e oe lava. Folatila e faʻaaoga eleele eseese e faʻavae i luga o fanua o peat ma fanua.

O le mea taua o le eleele e tatau ona faʻafefeina le vai, malamalama, manava. O se siʻosiʻomaga o le siosiomaga e maua ai le faʻamavaeina o le aofaʻi saʻo o suauu meli mai le palapala. O le mea lea, e taua le tausisia o manaʻoga uma. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga eleele e mafai ona:

  • humus poʻo le vermicompost - 2 vaega;
  • fanua laupepa - 2 vaega;
  • turf land - 2 vaega;
  • peʻa ma oneone - 1 vaega vaega taitasi;
  • moa sphagnum - 2 vaega;
  • coal paluga, vermiculite, piliki mumu i le aofaiga - 1 le vaega.

O eleele faʻatau mai e tatau ona faʻaopopo i vaega fou. O le taua tele o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga i soo se auala. E masani ona faʻaaogaina le laʻau mo alocasia. Ina ia totoina laau i se nofoaga tumau, e tatau ona uumi le ulo, o le pakete o le foliga lelei lea. E tumau ma maualuga i le taimi e tasi. O le faʻalauteleina o le kele e masani ona filifilia mo alavai, ae mafai ona faʻaaogaina pebbles poʻo ipu ua gaui.

Alocasia faʻaleleia e fatu

A oʻo i le totoina o se tagata matutua i le aʻa, e mafai ona vaaia ni neoplasms. O nei ni nodules - o tamaiti e mafai ona tuʻuina se fale fou i le masina pe lua. O le mea lea, e manaʻomia ona vavae ese ma le faaeteete mai aʻa ma tuu i se mea faapitoa mo le germination.

O le fagu muamua mo le fatu laau ua maua aʻa e mafai ona avea ma ipu masani o la latou mea taumafa e mafai ona faʻaaogaina i se pu faʻavaivai. O le nodule aʻa o le a lafo ese lona lau muamua ma tatala pe a ma le 2 masina talu ona totoina.

E naʻo fatu e faʻafefiloi le alocasia o le paolo, tuʻu ai lenei laau matagofie i luga o se aʻa umi mafiafia e oso aʻe i luga ae o le ulo, e le faʻamalosi.

Faʻapaʻaga i lau o alocasia

Mo le faʻaleleia, ave le lau laititi pito i lalo faatasi ma le au. Mo le tele o itula, o loʻo lauina le lau, ma maua ai le avanoa e faʻaitiitia ai le tugor. A maeʻa lenei mea, e teuteuina le petiole, togafitia ma se aʻa e faʻaleleia ma faʻapipiʻi i se mea faapitoa mo le aʻafia.

O se mafanafana mafanafana o le microclimate, ventilation, e tumau pea ona tausia, ma i le masina o le a sau ai aʻa talavou. A uma lea, ona totoina lea o le lau i le sauniaina o ipu ma eleele lelei, ae latou te faaauau pea ona tausia i lalo o le vaomago seia oʻo ina aliali mai le aʻau o le isi lau laau mai le eleele, o lona uiga ua totogo le laau ma ua tupu. A o faʻalauteleina e se laʻau o le alocasia, e tatau ona e togafitia o ia e pei o se pepe, aloese mai le faʻamafanafanaina, faʻataʻitaʻiina, faʻamago ese poʻo le tele o le susu.

O le laau na faʻatauina i le faleoloa e tatau ona faʻapipiʻiina i le taimi lava e pasia ai le taimi puipuia. Alocasia, tuputupu ae e tusa ai ma tekinolosi a Holani, e fafagaina i luga o hormones e vave ona muta ma amata ona matelaina le vao. I le puipuia o lenei mea mai le tupu, e manaʻomia e le laau ona sui le eleele, i le taimi lava e tasi e totō ai aʻa ma aʻa o loʻo i luga. O le mea lenei mo le gaosia mulimuli mai. E oʻo lava i se fugalaau ua paʻu laʻau e mafai ona toe faʻafouina e ala i le faʻapipiʻiina o le rhizome i se mea fou fou.

Fuaina o le alocasia

I le fale, o le alocasia e le fuga tele, ma o fatu e seasea. Latou te faia i luga o le paʻu i foliga o lanu mumu po o samasama. O le fatuina o fatu e tausia ao latou i totonu o se atigi susu. O le mea lea, o le alocasia e faʻapipiʻiina e fatu e tatau ona fou, pe a latou susu pea. Ua saunia le eleele ma le eleele malosi mo fatu e faavae i luga o peʻa, humus ma oneone. O fatu ua maeʻa ona faʻamaufaʻailogaina, ae ua faia fua e faʻapipiʻi le palapala i le ufiufi o le pusa i tioata poʻo ata. E pipiʻi vaovao, faʻafefete faʻalua ma mulimuli ane faʻapipiʻi i se nofoaga tumau. Alocasia o ituaiga eseese o loʻo faʻalauteleina e ala i fatu. O isi auala faʻaleleia e le mautinoa ai le matagofie o laʻau.

Laʻau faʻamalosi aʻa i totonu o se mea faapitoa, faʻapea foʻi laulaʻau.