Fugalaau

E totoina peonies i luga o moega fugalaau ma manu

O le talafaasolopito o le fatuina o peony e silia ma le lua afe tausaga, lea na faia ai le tele o ituaiga ma ituaiga eseese. Ae e tusa lava po o le a le tele o suiga o peonies, totoina ma tausia i le laufanua talu mai lena taimi e le i iai ni suiga tetele.

I le faamemelo laʻau lapotopoto ma le fugalaau mataʻina i lea tausaga ma lea tausaga, o le tagata nofo i le taumafanafana o le a ia iloa uma mea faʻapitoa o tekinolosi tau faʻatoaga ma ia iloa mea e fiafia i ai nei mea matagofie.

O ituaiga uma lava e tutupu mai peony e sau mai Eurasia ma Amerika, o loʻo faʻatusalia mai e le laʻau ma le vao. I togalaau Rusia, ua leva ona faamaonia e laau ua latou le lelei ma mafai mai le 10 i le 20 tausaga le ola ae fuga i se tasi nofoaga e aunoa ma le toe totoina.

O le nofoaga mo le totoina ma le tausiga o peonies i luga o le eleele

O le nofoaga mo le totoina o taloni e filifilia ina ia lelei le fale e mafai ai ona le gata i le tasi le vaitau, ae o ni tausaga foi. Talu ai ona o lenei aganuʻu e mama ma e faʻafefelaʻi le vevela, e mafai ona faʻafeiloaia se paolo malu malu e oʻo atu i le 3 itula i le aso, ae fefefe i le matagi malulu ma le ata, latou te filifilia se fuafuaga faʻapitoa e tusa ai ma ona manaʻoga ma le paolo mo itula sili ona manaia, itula o le aoauli.

Mo le tele o tausaga, o le aʻa o le peonies e mafai ona loloto i le 70-80 cm. Ia faʻafaigofie le tausiga o peonies i luma o le totōga, faʻalogo lelei i le lamatiaga o lologa i luga o le 'upega tafaʻilagi ma le paʻu i le mūmū po o le vai. O le faʻamausali tumau e tele ai le aʻafiaga o le pala ma le oti o le vao atoa.

O le tuputupu aʻe faʻamalosia o taloni e manaʻomia se potu, o le tumutumu e taʻitaʻia ai i se faʻalavelave i le fugalaau, foliga mai o faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Tulaga o le totoina o Peony:

  1. O le totoina o lua e faia i se mamao o le 1-1.5 mita mai laau afu ma isi laau totō.
  2. I le laau pito lata ane tuu se avanoa o le itiiti ifo i le 2-3 mita.
  3. Aua e te totoina peonies saʻo i lalo o puipui o fale ma puipui.
  4. I le va o vao, faalagolago i ituaiga ma ituaiga, tuu mai le 70 i le 180 cm le avanoa avanoa.

O se malamalama, na malupuipuia mai le matagi o le matagi na maua, ua oo i le taimi e tausi lelei ai le palapala lea o le a tupu ai le peony. O le eleele ma se faʻafitauli e le faaituau poʻo le faʻamaʻalo e tatau ona lafoaʻi, faʻamalolo, maloloina. Ua faʻamaluluina oneone palapala i humus, peat, ash ash and deoxidized with flour dolomite. Pe a talafeagai ai, faʻafefiloi eleele lauʻeleʻele. E mafai ona sili atu le lelei o le palapala eleʻele e faʻaaoga ai le oneone ma se vaega toʻaitiiti. Lafu o le fale e lelei, ae vave ona toso le pelenozem.

Tulafono mo le totoina o talo mo le tausiga i fafo

E le pei o le tele o togalaau aina, pe a totoina e taua le tuua o le tuputupu aʻe i luga o le palapala faaleagaina pe o luga foi, o le a atili loloto le loloto o peonies. O aʻafiaga, lea na tupu mai ai atigipusi mulimuli ane, ua malelemo i le 3-7 cm, e fuafua i le maualuga o le eleele.

Afai e le faia lenei mea, o le vaega sili ona maaleale ma taua o le laau o le a le puipuia i le timu, kiona ma le la. Ae ui i lea, e oʻo lava i le loloto o le fatuina o le peony i le lauʻeleʻele, o le tausia o lea mea e le gata ina galue, ae faʻapea foʻi le leai. O nei laau totō e fai ma laʻau lauolaola i le tautotogo, ae latou te fuga faʻavaivaia pe ua mumusu foi e fai ni laʻau.

Peeni faʻatulagaina tulafono:

  1. O le totōina o lua mo peonies e oʻo atu i le loloto o le 80 cm mo laau totō ma oʻo atu i le 60 cm mo le tele o vailaʻau faʻamalosi. O le lautele o le lua e 60 ma le 50 cm, i le faasologa.
  2. O le pito i lalo e ufiufi i alavai e aloese ai mai le suavai.
  3. O le lua vaetolu o le lua ua tumu i se meaʻai ua gaosia ma le 100-150 kalama o le superphosphate, tasi le sipuni o le sulfate uʻamea ma le fagu lita o le ivi o le ponaivi po o le pefu laupapa.
  4. Pe a pa'ū le aʻa o le aʻa i totonu o le eleele, o loʻo latou ufiufi pea i eleele palapala mo le isi 15-20 cm ina ia mafai ai ona faʻalagolago le fatuga i lalo o le palapala.

O le tausiga o Peony i le lauʻeleʻele i le tautotogo po o le autumn e amata vave i le maeʻa ona totoina. E faʻapipiʻi lelei le eleele ma faʻafeinu i le fua o le 8-10 lita o le vai i le vao. Afai o le totogo o laau e totogo ma taumalulu i luma, e masani ona mulimulitaʻi ma se 10-senetimita o le peat. I le amataga o le tautotogo, tausia pea pea le faʻaauau.

Totoina o peonies i le eleele: tautotogo po o le autumn

O le taimi sili ona talafeagai mo le tagata fugalaau ma le lelei mo le totoina o le peony o le amataga lea o le tautoulu. I le taimi nei, o le aʻa o le faʻalauiloa o loʻo faʻatupulaia, ma ua toe faʻaleleia pe'ā uma ona fuga ma faʻapupula le malosi.

Afai e tatau ona e totō i le eleele avanoa ma tausi i talo i le tautoulu, e tatau ona faia i le 30-40 aso ao leʻi amataina le tau malulu malulu. I lenei tulaga, o se tagata matua ua gaosia le laau po o se fatugaina talavou na maua mai le vaeluaina o se togavao e mautinoa e ola ma e le malolo i le taumalulu.

O le taimi o le totoina o mea teuteu e faʻalagolago i le tau o se vaega patino. O le pupuu o le tau mafanafana, o le vave ona e faʻaleleia le saunia o lua ma le totoina o mea.

Taimi o le lisiina:

  1. Ua totoina le laʻau i fanua tatala i Siberia ia Aokuso, Setema ma Oketopa, ma i le itu i mātū ua maeʻa 1.5-2 masina muamua nai lo le itu i saute.
  2. I totonu o le Urals, i le mea e matua fesuiaʻi ai le tau, o loʻo totoina ai laau i le eleele mai le afa lona lua o Aokuso i le ogatotonu o Setema.
  3. I le vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e totoina le fugalaau i le ogatotonu ma le North-West o le atunuu.
  4. Ma i le itu i saute o Rusia, e mafai ona totoina peonies mai ia Setema i le ogatotonu o Oketopa e aunoa ma le fefe mo le setete o le laau.

Pe a faʻatau mai ni fatu mai se vasega pepe pe ona o le vave oʻo mai o le tau malulu, o le totoga e tuʻuina atu i le tautotogo. O le mea e leaga ai, afai o aʻafiaga o laau, latou te le taliaina lelei sea ituaiga o gaioiga. E faʻavaivaia peonies pe a maeʻa le taumalulu mo se taimi umi, ma o nisi foi taimi mo le taumafanafana atoa e le mafai ona toe faʻaleleia.

I le faʻamamaina o aʻafiaga le lelei, o le totōina o peonies i le eleele i le tautotogo e vave faia, i le palapala susu pe a uma le kiona, seia oʻo le vevela o le tau, ma o laau totō latou te leʻi ola.

O le tuusaunoaga o ni talo ma se aʻa aʻa i totonu o koneteina. E mafai ona totoina e aunoa ma le fefe mai le tautotogo e pau.

Peony togafitia pe a uma ona toto i luga o le eleele

O le togalaau Peony e amata i le amataga o Me ma faaiʻu i le tautotogo. Tausia o peonies i le lauʻeleʻele i le amataga o le tautotogo e amata i se vaʻaia lelei o le faʻamamaina o le eleele, faʻafeinu, pe a manaʻomia, ma le faʻaleleia.

Peinuies e fafagaina vave, ae matua tele lava, e matua susunuina uma ai le eleele ma ona aʻa na faʻasao ai. Talu ai ona o le laau toto e ola lau laʻau ma sauni mo le fugalaau, e manaʻomia e le peony ni fugalaʻau ma vailaʻau atoatoa.

O le laei pito i luga o Peony i luga o le eleele tatala o loʻo faia i luga o le eleele susu. O lea e vave ona oʻo atu le paluga i aʻa, o loʻo faʻataʻamilo i le vaomatua, i le mamao o le 10-15 cm, e fai ai se pu papau lea e sasaa ai le fofo. I le tau vevela, aemaise lava mo laau laiti i lalo ole tausaga e 3-4 tausaga, e aoga le laei urea. E faʻatolu ona faʻaaoga faʻatasi i le tele o le 15-20 aso mai le taimi e aliaʻe ai pamu.

I taimi malogo, e faʻamamaina ai talo i le fua o le 10-15 lita i le vao. E taua tele le faʻamautuina o le eleele ile masina muamua pe a uma le totoina o le tautotogo.

I luga o le fuʻa o peonies, o fugalaau fugalaau e masani ona aveesea. I luga o laau talavou laiti ifo nai lo le 3 tausaga le matua, ua aveesea uma foi le vaivai. I le gasologa o le tau vevela matou te vevela le eria i lalo o vao, ma i le autumn, ao leʻi amataina le tau malulu, ua vavae ese tipu ma ua palapala le palapala. Afai e saʻo le totoina o laau toto, ma e maua e laau toto le tausiga lelei, ma o le uluai fuaina o le peony o le a amata i le 2-3 tausaga, faasolosolo lava ina susulu ma sili atu le ofoofogia.