Isi

E faʻapefea ona faia se laʻau i le eria e taatele i vao?

Fautuaina pe faʻapefea ona faia se mutia i le eria e taatele i vao. O le a le lamatiaga mai le mutia o vao ma ei ai ni auala mo vave ma faʻamalo manino ai le eleele mai ai? O a mea e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le palapala ina ia latou le aafia ai le mutia ma fugalaau i le lumanaʻi?

O le faʻamamaina o le eleele mo vao mai le vao o le mea muamua lea e fai pe a faʻapipiʻi le mutia i totonu o se nofoaga faʻasao. O le galueina o le vao mai weeds e avea ma galuega autu e le gata i mataupu pe a luluina le mutia mo le taimi muamua. O ia galuega e faʻatinoina e pei o se vaitau fuafuaina mo laʻau o loʻo iai nei.

O le a le matautia o vao?

O vao vao e mafai ona mafua ai le faaleagaina tele o se fugalaau po o le mutia, taofia le atinaʻeina o laau muamua po o fugalaau. Laʻau e vave faʻafefe le susu, faʻamago le palapala, ma ave meaʻai mai laau, puipui ai latou mai le atinaʻeina. E le gata i lea, e pei o le fusifusi, wheatgrass ma le gingerbread e maua ai mea oona, e oo atu ai i le oti o isi laau toto ma le palapala i luga o le saite. E oʻo lava i le eleele lanu uliuli, e le pine ae liliu atu i se mutia lea o le a le mafai ona tupu ai fugalaau sili ona lelei i le tausiga.

O foliga vaaia o vao e pei o le sinapi poo le teleainainoa i luga o le fasi fanua e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina i laau totō na totō i luga o le fugalaau. Laʻau masani ma vao vao - o se nofoaga sili e ola ai iniseti faʻamaʻi. E le gata o se lanu lanumeamata e mafai ona pagatia, ae o se togalaau foi ma se togalaau pe afai latou i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona e iloa nisi o tulafono e uiga i le auala e faia ai se vao i luga o se togafiti e sili atu i vao, ma pe faapefea auala e faamama ai le eleele mai vao vao e sili ona aoga i aso nei.

Tulafono ma metotia o togafitiga eleele mai weeds

Muamua lava, e tatau ona e malamalama o le vaega i lalo o le mutia e tatau ona faʻaleleia ma faʻamaʻaʻaina atoatoa vao ao lei totoina laau totō. E ui lava o fatu na totoina o le a uma ona tuʻuina atu ni fatu, e le o le veleina, poʻo le togavao o le a maua ai se taunuuga. E tatau ona faʻamamāina e le gata i luga o le palapala, ae ia aʻafia foi aʻa e ala i le veleina o le mutia. I luga o sea eleele, o le mutia, totō, ma mafai ona tetee atu i le tuputupu ae o meaola faalafua i le tele o taimi.

Latou te faʻagasolo le 'upega tafaʻilagi i ni auala eseese

  1. O le vaega tele o le mutia ua filifilia mo le totoina o mutia ma fugalaau e tatau ona vela ma togafitia i le ratio 2: 4 ma fualaau oona. O lenei vailaau o le a faʻaleagaina uma vao. O lenei metotia sili ona aoga i le amataga o le tautotogo. O se vaega itiiti o le fugalaʻau o loʻo faʻafefiloi i totonu o le eleele, ma le lua vaiaso mulimuli ane, o loʻo faʻaaogaina uma mai vao leaga.
  2. E masani lava o meaola faalafua i totonu o le eria ua avea o ni galu e sili atu ona tupu. I lenei tulaga, ua pasia le laʻau ma se rake masani poʻo se paluga, ona tuʻuina atu lea o se vaifofo o fugalaʻau minerale ma le sulfate uʻamea i totonu o le palapala (i le fua faatatau o le 9: 1). O Moss ua faʻamanuiaina foi e ala ile vaivai, ae o lea galuega e tatau ona faia i le taumafanafana.
  3. Lonterel 300. O se mea faʻapitoa faʻaonaponei faʻaonaponei mo le faʻaleagaina o meaola faalafua e pei o le buckwheat, sorrel, plantain, tarelion, chamomile. I le taimi lava e tasi, o le oloa e gaoioi ma le filifiliga, e aunoa ma le aʻafia o fatu ua uma ona totoina i luga o le mutia. O le Lonterel-300 e mafua ai le oti atoa e le gata o le vao, ae o aʻa foi, e puipuia ai aʻa mai le tuputupu ae.
  4. O le afā Forte o se isi tagata maʻi malosi. E aoga le meafaigaluega, ma o le mea e sili ona taua - mo se taimi umi faʻaumatia e oʻo lava i ituaiga sili ona malosi ma tumau o ituaiga meaola faalafua. E le gata i lea, o le Afa o Aste e fesoasoani e tatalaina le eleele, ma "faʻalelei". I le lumanaʻi, o le galue ma le eleele o se fiafiaga!

Ua na o le vaega taua lenei o tulafono ma metotia mo le puleaina o laau - meaola faalafua. A e faʻatau i lenei mea poʻo lena vaifofo ina ia faʻaumatia lau laufanua vao, ia mautinoa e feutagai ma tagata tomai faapitoa, suesue i faatonuga mo le faʻaaoga tatau o vailaʻau.