Fugalaau

Vitio ma le faʻamatalaga o le faagasologa o le gaosia o le zamioculcas i le fale

O Zamioculcas e lauiloa i tagata e ola i le fugalaau ona o le tuputupu aʻe faʻafeiloaʻi o lanu lanu meamata ma le lafoaʻiina, ae o le gaosiga e mafai ona avea ma maa tuʻia tele. O se ata vitio i le auala e suia ai le Zamioculcas i le fale o le a fesoasoani e aloese mai mea sese ma vave vave ona iloa se mea faigata, ae tatau mo le togavao.

O le lavelave o le suia o le aganuu lea na pa'ū i luga o windowsills mai Aferika o le lalo ifo o le eleele zamioculcas e le gata ina ufitia ai fatu, ae faapena foi malolosi malolosi o rhizomes. O a latou mea leaga i le taimi o le vevesi poʻo le vaevaeina o le vao e mafai ona mafua ai se faʻasalaga umi ma le tiga, o le fesuiaʻi o aʻa.

I le faaopoopo atu i le tausiga o aʻa, o le tagata Aferika e matua faigata lava:

  • e ala i le taimi o le totoina;
  • palapala eleele;
  • le tele ma e oʻo lava i mea o le ulo.

O le mea lea, o le tausia lelei o Zamioculcus, o le totoina i le fale e le afaina ai le faanoanoa mo le laau ma le fugalaau, e tatau ona e saunia muamua mo lenei faagasologa.

Zamioculcas le toe gaosia pe a uma ona faʻatau

Afai o le Zamioculcas faatoa aumaia i totonu o le fale mai le faleoloa ma o loʻo i totonu o le fagu feʻaveaʻi, a maeʻa le 2-3 vaiaso o le nofo i totonu o le fale e tatau ona toe totoina.

E tele mafuaʻaga mo lenei:

  1. O laau totō totō na totōina i totonu o se fasi fualaau i totonu ole palapala e faigofie ona sasaaina pe, i se isi itu, misi le taimi e manaʻomia ai e le fale le susu.
  2. E le gata i lea, e masani ona leai se alavai faʻavaivai i totonu o le pusa afi, ma o lana matafaioi e taʻalo i ni avanoa tetele i le pito i lalo lea e faigofie ona ulu ai aʻa o zamioculcus. O le mea lea e faigata ai ona tausia, gaioiga i le lumanaʻi ma aʻafia ai le lelei o le peti lanumeamata.

O se vitio auiliili e uiga i le totoina o Zamioculcas i le fale o le a saunia ai mea uma mo lona faʻatinoga. Ma e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e faigofie ona feagai ma se galuega taua.

Filifiliga o pot ma tapenapenaga mo le gaosiga o Zamioculcas

Afai o le gaioiga o Zamioculcas ina ua maeʻa ona faʻatauina e tusa lava pe o le a le vaitau, ona sili lea i le faʻatulagaina o se faiga masani i se taimi o loʻo sauniuni ai le fale mo le tuputupu aʻe ola. I le ogatotonu o Rusia, o lenei vaitaimi e pau i masina o le tautotogo.

Suigaina o le Zamioculcas i le tautotogo e mafai ai e tubers ona faʻaleleia atili le faʻaleleia o tulaga fou, ma, e ala i le faʻaaogaina i totonu o ni mea fou paleni, e mafai vave ona tutupu le lanu meamata.

O le faʻafeiloaʻiga e muamua i le filifiliga o le fagu mo le laau. I le tulaga o le zamioculcus, e taua le filifilia o se koneteina o le a fetaui lelei i le telē, ae o mea uma. O aʻa malolosi e matua malosi lava e mafai ai ona latou lofituina se atigipusa o se filo manifinifi po o se mea e oso ai i luga o laumei papaʻu poʻo tioata.

A o tuputupu ae Zamioculcas, o ipu ua le faʻaaogaina ua faʻamaonia le sili atu. E lava le malosi, ae i le taimi lava e tasi, o le ogatotonu o le omea e le faʻalavelave ai le ulu atu i le ea ma le aveesea o le susu o le susu mai le palapala.

O le lapoa o le ulo ua filifilia nai lo le toto toto. O aʻa o le laau, i le natura na faʻaaogaina e faʻaleleia ai le susu i totonu o nofoaga e sili ona faigofie ona maua, naunau e ola i uta. Aʻo lei toe faʻatulagaina Zamioculcas i le fale, e pei lava i totonu o le vitio, e tatau ona aveese mai le koneteina tuai e aunoa ma le faaleagaina. I le tulaga o aʻa ua tupu aʻe i se loloto loloto, o le a matua faigata lava. O le mea lea, o potopotoga maualuga e manaʻomia le itiiti ifo ma le kuata e faʻatumu i le tele o le uamea lautele:

  1. O tamaʻi tama talavou o loʻo gaosia, pe faʻapipiʻiina e aunoa ma le faʻalavelaveina o le eleele, i tausaga taʻitasi, ma faʻatupulaʻia le tele o le fagu fou.
  2. O faʻataʻitaʻiga matutua e le aoga le faʻalavelave tele. Faatasi ai ma le matua, o le alualu i luma lemu, o lea e mafai ai e laau faapena ona suia o latou nofoaga i le 2-3 tausaga pe a tatau ai.

Afai e maua se laau tetele e maua ai o le vao e aofia ai ni vaega e faia e fatu taʻitasi, e sili atu le vavae ese ma le faaeteete ituaiga o zamioculcas. E sili atu ona faigofie lenei mea pe a fufuluina aʻa, faʻamamāina mai le mea tuai.

E faʻapefea ona saʻo le faʻatulagaina o Zamioculcas, o le vitio o le a taʻuina atu ia te oe i lea laasaga ma lea laasaga ma e taugata tele.

O le a le fanua e manaʻomia mo zamioculcas

I le natura, o zamioculcas e ola i luga o eleele papa o oneone ma sina vaega itiiti o le palapala humus. E faigata i le fale ona maua ana meaʻai ma le susu, e pei ona molimauina e fatu ma aʻa malolosi.

O le a le fanua e manaʻomia mo zamioculcas e ola ai i totonu o se fagu potu? I nisi o punaoa, mo laau totō, ua fautuaina e faia ni mea faʻafefiloi e faʻavae i luga o humus, fanua faʻatoʻaga ma le peat. O se mea faapena o le a maua ai e le laau le avanoa e ola vave ai le vaega eletise, ae o le tele o mea taumafa ma le susu o le a mafua ai le leaga o le aʻa o le zamioculcas - o le faafitauli autu pe a tupu lenei aganuu matagofie.

O le eleele mo le faʻaaogāina o le zamioculcas e tatau ona ola maloloina lelei, ae i le taimi lava e tasi, o le vaʻavaʻai, vaalele ma le susu.

I le avea ai ma se mea ua maeʻa, e mafai ona e ofoina atu le palapala mo le suavai. Afai na e faʻatauina se faʻafefiloi mo le faʻaleleia o fualaʻau, faʻaopopo pe tusa o le tolu o le tele o le salalau o le omea matala, fufuluina o le vaitafe oneone ma le perlite, faʻataʻapeʻapeina i ni vaega laiti o le malala ma penisini.

Faʻafefea ona saʻo le faʻatulagaina o Zamioculcas: o se taʻiala taʻitasi taʻitasi

O le auala pito sili ona faigofie o le toe faʻalauteleina o le laau. I le taimi lava lea e tasi, e leai se aʻafiaga o aʻafiaga o le aʻa, ma le zamioculcas o loʻo pauu atu i le eleele fou e faʻaauau pea ona tupu e aunoa ma se gau.

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i se tagata matua, ao le i toe totoina Zamioculcas i le fale, pei o le vitio, e tatau ona e faʻamamā le aʻa o toega o le mea tuai:

  1. O le laau, e aofia ai le tele o fatu ma vine e faalautele mai ia i latou, e mafai ona vavae ese ma liliu atu i ni laau totō tutoatasi, totoina i totonu oa latou ulo. O lenei mea o le a faafaigofie ai le tausiga o Zamioculcus ma faateleina ai le aoina o fale o le tagata e teu oloa.
  2. I le pito i lalo o se ipu na muai filifilia ma ni alavai faʻavai, ua sasaa atu ai se faʻalautele lapoʻa ole laulau e faʻafefe ai le susu.
  3. O sina mea susu susu e faataatia i luga ina ia mafai ona tapenaina atoa le alavai ma tuu ai le avanoa mo se nofoaga lelei o le aʻa o le zamioculcus.
  4. O le aʻa o loʻo faʻatumu e faia i se auala e i ai le vaega o le aʻa ma le tubers i luga o le eleele. A maeʻa le faagasologa, ona faʻapipiʻiina lelei lea o le sui.
  5. Faʻalauteleina le omea, pebbles poʻo isi mea faʻalelei talafeagai e tuʻuina i luga o le palapala e faʻafefe ai le susu ma puipui le eleele mai le faʻamalosi tele.

Afai e te faʻatulagaina saʻo Zamioculcas i le fale, ona tuʻuina atu lea i le laau sina gauai laitiiti, o le a tupu lelei ma i le gasologa o le tausaga o le a fiafia i laʻau lanumeamata teuteuina.