Isi

O le a se mea e totō i luga o se fugalaau i totonu o le paolo?

Sa ou nofo i loʻu fale "e le o galue" se tasi eria e le masani ai le la ma e le o se taimi umi. Ioe, ou te le iloa po oa fugalaau e mauaa ai iina. Tau mai ia te aʻu, o le a se mea e sili ona lelei e toto i luga o se fugalaau i totonu o le paolo ina ia le mamae ai laau?

Pe a faʻapipiʻi se fugalaau i totonu o le paolo, e tatau ona e mafaufau pe o le a le ituaiga o laau totō o le laau e iai, faʻapea foi le tuufaatasiga o le fanua i le fugalaau, ma le maualuga o le susu. E taua tele le fuafuaina o le tikeri o le togalaau i luma, o lona uiga, o le a le umi ma le umi o le malamalama o le la. Afai ei ai foi se laau i luga o le fugalaau, e tatau foi ona amanaia, aua o le a maua ai se ata faaopoopo.

Laʻau mo fugalaau i le paolo e lua ituaiga:

  • paolo-alofa - latou te ola lelei i le paolo, ma i le la e susunuina laula (fern, periwinkle);
  • malu-faapalepale - mo lo latou atinaʻe masani o le a le afaina ai le faaopoopoina o le la, ae o le a le mou atu i le paolo (viola, astilba).

Fugalaau mo nofoaga malulu malu

E mafai ona avea ma fugalaau i lalo o laau poʻo puipui i matu ole fale. Afai e leai se maualuga o le suamalie o le 'upega tafaʻilagi, e lelei tele le totōina o riki seleselega (snowdrops, tulips, daffodils). O o latou vaitau o le a oʻo mai i luma o le pale o le laau e foliga mai.

O le siaki e matua tutoatasi lava mai le la. O le a faia ai se matagofie lanu meamata lanu meamata mo laau totō.

O se 'aufaʻatasi umi ma lau lanu meamata poʻo le lanumoana o le a lagona lelei foʻi iinei. E le fefe o ia i le malulu, ma e le lelei i le alu. O le totoina i ia nofoaga e le fautuaina se fale talimalo i se laʻau teuteu teuteu o laulaau ina ia le avea ma se tasi.

I lalo o le pale o pale o laau o le paina e mafai ona e tupu mai ai atigivae e aunoa ma le tele o taumafaiga - o le lanu o laulaau e le suia e oo lava i le taumalulu ma e ufiufi ai le fugalaau ma se lanu lanumeamata matagofie. Periwinkle o loʻo i ai meatotino tutusa. Ae afai e te ola ae mo fugalaau, e le o ni laulaau, e fautuaina e tuʻuina atu sina laititi laitiiti ma totō se mea e paʻu ai i se nofoaga pogisa.

Totoga mo moega laʻau faʻafefete

O le a oʻo mai aʻa i lalo o le paolo, lea na o mea e manaʻomia e faʻasalalauina ai le malamalama - e mautinoa lava o le a leʻa ese mai le la, ae o le a le fuga tele, ae o le a tuʻuina atu uma lona malosi i lau.

E latalata ane i le aoauli e mafai ona e totoina i luga o vaʻaia e fetaui ma soʻo se eleele.

E tusa lava pe i ai ni maa i totonu o le fugalaau, e le tatau ona e aveeseina - galo le galo-e leai-e le faʻamalosi faʻamalosi maʻa ma fatuina se laufanua uiga ese.

O se lapoʻa mafiafia e ufiufi ai se fugalaau fugalaau ma le ayuga - e matua leai lava se manaʻoga e alu.

O le phlox manaia matagofie o le a avea ma se vaega susulu i luga o se fugalaau malulu. E le gata i lea, latou te fiafia i la latou fuʻa mai le ogatotonu o le taumafanafana i le tautoulu. Ma afai e oʻo mai le tau vevela i lenei moega fugalaau, e le mafai lava ona taʻalo i le phlox. E pei foi o malulu malulu.

E manaia loto mama mo le fatuina o se talaaga. O le vao e telē tele - e tusa ma le mita le maualuga, o lea e sili ai le totoina i tua, ina ia aua nei ufiufi laau totō.