Isi

E faʻapefea ona tuʻuina atu se togalaau i luga o se tolotolo?

Talu ai nei sa maua ai se fale mafanafana i luga o se mauga. Matou te fuafua e tu ai iina e pei o se togalaau e mafai ona ola ai lanu ma nisi fualaau faisua. Fautuaina pe faʻapefea ona tuʻuina atu se togalaau i luga o se taula?

O loʻo i luga o le malifa, e leai lava se mafuaaga e le fiafia ai. O le mea moni, ina ia talafeagai lelei mo le ola ma le totoina o faatoaga, o le ae faia ni taumafaiga. O le a tatau ai ona fuafua saʻo le 'upega tafaʻilagi, vaevaeina i ni vaega ma faʻamalosi. O nei mea uma o le a faʻaititia ai tupe faʻafaigaluega tupe, ae o le taunuuga e aoga.

Le lelei ma le le lelei o le tau

Aʻo le i faia le faʻatulagaina o le togalaau i luga o se nofoaga o loʻo i luga o se mauga, e taua le iloiloina o ona lelei uma ma mea le lelei.

Faatasi ai ma itu taua o lenei faatulagaga, o mea nei e mafai ona iloga:

  • se nofoaga faapea, pe a mamanuina lelei, o le a maua ai se uiga uiga ese;
  • o loʻo i ai se avanoa sili e mamanuina ai ata paʻu ma alavai;
  • o le 'upega tafaʻilagi e manino le iloa mai le fale, aemaise lava i luga o le pito i luga;
  • i se nofoaga malulu, e le mafai ona tafe le vai;
  • o le tolotolo i saute o le a mafai ai e oe ona totoina ni mea totō, aemaise lava le manaʻo e faʻamalamalama.

O faʻafitauli matuia e aofia ai le tele o tupe teufaafaigaluega, pe a faʻatusatusa atu i fanua laugatasi. Pe a fuafuaina se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e gauai atu i ia tulaga:

  • talu ai o le a faʻavaivai le vai i taimi uma, ae le o le mimilo i totonu o le palapala, e tatau ona faʻaleleia le tele o laau;
  • Aua le tuʻu fale fale nofo i le pito i lalo o le 'upega tafaʻilagi ina ia alofia ai lologa;
  • solofanua e tatau ona faʻamavaeina, faʻamalosia atili le faʻasalalau;
  • e masani lava ona galo e le itu i matu le totoina o togalaau o se avanoa e ola ai ona o le leai o se malamalama.

E faʻafefea ona tuʻuina atu se togalaau i luga o se tau

Faatasi ai ma se auala agavaʻa, e oʻo lava i fanua e le mavaʻa ma se maulalo o le sili atu i le 15%, e mafai ona e faʻapalaina se togalaau. O le tali talafeagai i le faafitauli o le vaevaeina lea o le 'upega tafaʻilagi ma faʻamalosia i latou.

Ina ia faia lenei mea, filifili le eseesega i le maualuga ma vaeluaina e le tele o le tulaga faʻavae. O le isi, o le 'upega tafaʻilagi o loʻo vaevaeina i ni vaega o se tele tele. E faasolosolo lava, mai le pito i luga, fausia se terrace. O le eleele ua oti na pa'ū i le tulaga maualalo ma ua faʻaaogaina e fausia ai le saite. O faʻalavelave faʻalavelave e faʻafefe pe faʻaogaina foi.

Ina ia aloese mai le pala o palapala, e faʻapipiʻi faʻamalosia faʻamalosi i puipui puipui. Mo a latou gaosiga, ua faʻaaogaina le uʻamea ma faʻamalosi faʻamalosia. O puipui ua faia i laupapa e foliga matagofie, ae peitai, e le o se mea umi. O le fausiaina o puipui tumau o maʻa e taugofie. I le faʻapipiʻi faʻatasi o maʻa taʻitasi, e faʻaaogaina ai se sima. O lenei mamanu o le a sili atu ma le tasi le tausaga.

I le faʻaopoopoga, e manaʻomia ona faʻapipiʻi paipa alavai i luga o le 'upega tafaʻilagi, lea e faʻafefea ai le vai pe a timu le timu mai le pito i luga i lalo.

O laau toto e totoina i totonu o le puipui o le terrace (pe a uma ona tumu muamua le eleele oona), pe tuu i pusa.

E le mafai ona tuu le moega i luga o le pito maualalo. Mo le togalaau, e tatau ona e filifili se fasi fanua e maualuga atu, e susulu e le la ma aunoa ma ni pepa.

Ina ia faʻamalosia le tumutumu, e totoina ai aʻa i se aʻa malosi, e pei o le dogrose, lilac, sea buckthorn, ma le kuki Iapani. E totoina i foliga o se pa, o ia laau o le a avea foi ma puipuiga mai le matagi.