Laʻau

Popular Euphorbia

O le euphorbia e paʻepaʻe le blank o se tasi lea o ituaiga masani o le euphorbia i luga oa tatou faamalama. E masani ona taua o le pama mo se vaega o laupepa i le pito i luga ua faapotopoto i se mea e tutusa ma se laupepa. Latou te fai mai foi o le cactus, ona e iai se mea e gaosia i le tino ma lanu paʻepaʻe - o ni mea ua mate. Paʻepaʻe paʻepaʻe paepae, poʻo le euphorbia (igoa Latina mo euphorbia uma) e talitutusa ma le selu euphorbia. E iloa le eseesega i le taimi o le fugalaau.

White-eared Euphorbia (Euphorbia leuconeura)

O fugalaau o le selu ua felafoaʻiina o loʻo aoina i luga o ni paʻu e oo i le 5 cm le umi, ma o laʻau paʻepaʻe o loʻo i totonu o laʻau o laʻau, e aunoa ma ni uumi. O le ufiufi paʻepaʻe papaʻe e le lelei i le tausiga ma vave ona tupu, e manaʻomia le tele o le malamalama, ae i le tautotogo ma le taumafanafana e tatau ona natia mai le susulu o le la ina ia leai ni laʻau mu. O le faʻasaga i le taumafanafana e tele, ma i le taumalulu, e na o le aloese mai le faʻamago ese mai le eleele. I le taumalulu, o le mea autu o le taofia lea o le suavai ina ia le pala le aʻa.

White-eared Euphorbia (Euphorbia leuconeura)

O le fugalaau lea e totoina ai le euphorbia e tatau ona lautele, papaʻu, ma le alavai ma le alavai i le pito i lalo. E le lelei le atiaʻeina o aʻa. O le faʻafefiloi o le eleele e faia mai le palapala (e mafai ona faʻaopopo le peʻa) ma e tatau ona iai oneone. E manaʻomia e togālaau le toe totoina i soʻo se tausaga, ma tamaiti i tausaga taʻitasi. Euphorbia paʻepaʻe vevela e faʻalauteleina e ala i lanu, ma sili atu i fatu. O se pusa faʻatasi ma i latou e paʻu pe a matua, e felelei ese fatu. Latou te totogo vave pe a latou ulu i le palapala susu ma alu atu loloto i totonu. O le Euphorbia e le manaʻomia ona sosoloina, e le fefe e faʻamago, ae o le vevela ma e le talia le maualalo o le vevela (i le taumalulu e le tatau ona paʻu i lalo o le vevela o le 15 tikeri). Lafoaʻi o laʻau maualalo, aemaise lava i le tautoulu, o se faʻagasologa masani o meaola. I le tautotogo, o lau laʻau fou o le a ola i luga.

White-eared Euphorbia (Euphorbia leuconeura)

E pei foi o isi siama, e faʻasaʻo le sua susu pe a afaina, e aofia ai le euphorin, o se mea oona e mafua ai le mu ma le faʻavevesi o le mucous membranes. O le mea lea, e le tatau ona e totoina i totonu o le potu o tamaiti.