Isi

O sina mea e uiga i fomaʻi ma elemene o loʻo maua

E le o se mea faalilolilo e le gata i le alofa ma le tausiga e tatau i le totonugalemu o laau ona manaomia i le olaga i aso faisoo, ae faʻapea foi i le fafagaina faapitoa, lea e aofia ai le tuʻuina atu o vailaʻau oona. O le a lenei mea mo? Ioe, o le fugalaau e le maua ai minerale ma vitamini. Talu ai o fugalaau o ola ola olaola, o lona uiga o le tausiga ia i latou e tatau ona toetoe lava a pei o fanau iti. E aoga le pulea o latou tulaga, foliga vaaia ma le soifua manuia lautele. O le tuuina atu ia te i latou o tausiga, e sili atu le tele o mea e maua mai e le tagata e teuteuina vine e sili atu nai lo mea na te tuuina mai: matagofie laau lauolaola, vave vave ona tupu, foliga matagofie ma foliga matagofie, ma, ioe, o le manuia o le faamamaina o le ea, i le faaopoopo atu, o " Faatasi ai ma ni taumafaiga laiti, e maua ai e le tagata e teu vine le tele o faamanuiaga mo ia lava, e tumau pea i le uliuli.

Tatou te le finauina le mea moni e faapea o le palapala mo fugalaau i totonu e aofia ai minerale talafeagai ma meaʻai, ae maise lava pe afai o le mea e fai mo le laau na fatuina ma le agavaʻa pe a mafai. Ae peitaʻi, pe a maeʻa le masina pe lua, o le a faʻapouliuligia le lalolagi, ma amata ona lagona e le fugalaau se manaʻoga faanatinati mo le faʻaleleia. E tatau ona manatua i le mafaufau o se laau e manaomia ona fafagaina o le a vave lava ona e iloa e uiga i lea mea ma ona foliga vaaia: o le a faasolosolo ina leaga, ae e sili atu le aua le aumaia ma avatu le fesoasoani o le vitamini i taimi talafeagai, talu ai e le mafai e le fugalaau ona tausia lelei lava ia. O le mea moni, i faleoloa fugalaau, o fata e paʻu i le tele ma le tele o fomaʻi. Ave ma fafaga e tusa ai ma faatonuga: aua le sili atu, aua neʻi galo ma o mea uma e masani. Ae ui i lea, o tagata faʻataʻitaʻi uma lava, ma e sili atu foi ona i ai se tagata tomai faapitoa, e tatau ona i ai muamua ni manatu pe o le a le uiga o elemene ma mea latou te 'aʻai ai. O lenei mea o le a faʻaolaina ai le soifua maloloina ma neura o le fale i le tagata e teu ai vine.

Ina ia mafai ona tupu le fugalaau e masani lava ma e le manaʻomia se mea, aua le maʻi ma fiafia i taimi uma e ola ai, e taua le oʻo mai o elemene o loʻo i lalo: sulfur, iron, calcium, magnesium, o le lalolagi e mauoa, faatasi ai ma le nitrogen, phosphorus ma le potassium sili atu ona faigata, e manaʻomia ona faʻaopopo atili. Ma o le a latou maua le manuia, o latou ia o le faavae mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe o le fugalaau.

Ma le isi itu e uiga i elemene taitasi i auiliiliga atili. O se oa moni ma le elemene sili ona taua mo le aʻa o meaʻai o le fugalaau gaʻo. E lelei le afaina o le tuputupu ae ma e taua mo le fugalaau i lenei taimi. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le "faʻaleleia o otaota" i le vailaʻau, e mafai ona oʻo atu ai i le tele o fesuiaiga o tisipenisi o laau, o le mea lea, faʻapupulaina ai le gasegase i faʻamaʻi. Ma le faʻaeteete, e manaʻomia lou fafagaina o fualaʻau totō ma le eletise, talu ai ona e tuʻuina atu le faamamafa i le atinaʻeina o laʻau ma le aʻa, aʻo faʻasaina le fugalaau.

Ma iinei fumela na o le faafeagai o se panacea mo le totogo pe lata ina fuga laau. E le gata i lea, o le phosphorus e manaia tele le digestibility. O le faʻaitiitia o fululaau o le faʻaitiitia lea o le tuputupu ae o le fugalaau ma le fuga o ia lava.

O mea e manaʻomia mo paluka? O le mea moni, o le faʻamalosiina o fusi o le fugalaau, faʻatasi ai ma le potassium e sili atu ona aʻafia ai faʻamaʻi, ei ai sona aoga aoga i luga o photosynthesis. Le matauina o le le lava o le potassium e faigofie: o pito o laulaau i le taimi lava e tasi, pe a uma, oti, ave le foliga o le mu.

O le mea lea, pe a faʻatau le faʻatau i totonu o se faleoloa, e tatau ona e gauai atu i lona fatuga. O le suʻesuʻeina ma le totoʻa, ma le iloa o le a le ituaiga "mea lanu meamata" ma pe o le a le taimi atonu e manaʻomia, e mafai ona e faʻatau saogalemu.

Fertilizers e mafai ona faʻasaina ma minerale. E le o le faapea o le tasi e leaga ma o le isi e lelei, e lua ituaiga aoga. Ae mo le tele o vaega, o le filifiliga e pa'ū i luga o le faʻaleniina o le eleele (fuga, manulele manu), ona o le uiga faaalia i meaola e sili atu ona lelei. O loʻo i ai se fua mo le fugalaʻau faʻasusu i manu felelei: 1 tbsp. o se sipuni o paʻu o manulele e sasaa i totonu o se fagu lita e tolu ma faʻaoga mo le tusa ma le sefulu aso. A maeʻa le faʻamalosiina o le faʻafefeteina, e faʻavaivai i le vai 1: 1. E le gata i lea, afai e te fafagaina lenei laei 1: 2, e lelei tele mo le fafagaina i aso uma.

Ae e le o lona uiga e tatau ona e faʻailoaina le faʻaleleia o minerale.

I le faaopoopo atu i na o loʻo lisiina i totonu o le tusiga, e tele elemene taua e aoga ma talafeagai mo totonu ole vaomatua, ae naʻo le taimi e tatau ai ma ia saʻo lelei.