O le togalaau

Vaʻaina o le mauga o Arnika ma le faʻaleleia meatotino faʻaaogaina

Mountain arnica e taua foi o le mamoe o le mauga ona o le upu arnica e sau mai le upu Eleni anamua "mamoe". Faʻatasi i le aiga Asteraceae.

O lenei laau manaia ma fugalaau lanu samasama susulu ua lauiloa mo ona togafitiga faafomai. Masalo o le mafuaʻaga lena i le natura e mafai ona maua i se taimi mulimuli ane. O nisi ituaiga o mamoe ua puipuia ma lisiina i le Tusi Ulaula. Ae o le mea e lelei ai, o lenei fugalaau e le faigata ona tupu i se fuafuaga a le tagata lava ia.

O le a tatou iloa lelei lenei laau manaia ina ia mafai ai ona fatuina ni tulaga i la tatou togalaau e latalata i le natura pe a mafai ai.

Eseese o Arnica

Arnica mountain photo

I le natura, e sili atu i le tolusefulu ituaiga ituaiga mamoe. O mea taatele o le:

  1. Arnica mountain. O le mea na fanau mai ai lenei laau o Carpathian Mountains. Faʻasao i luga o mauga i vao faʻasalalau poʻo vao vaeluaina. Maualuluga i le mita. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso.
  2. Arnika Sakhalin. E maua i le natura i totonu o vaomatua ma mauga o Sasae Mamao ma Sakhalin.
  3. Arnica e pala. O lona atunuu o Amerika i Matu, ae o loʻo ola o ia i Lusia. O fugalaau e samasama pe moli.

Mountain's arnica ua matua le fiafia lava. O lenei laau e toetoe a le mafai ona tupu i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia. Ae o ona "aiga" (Sakhalin ma leafy) e le lelei ma e masani ona faaaoga mo le mamanu o moega togalaau. E le gata i lea, i le tulaga o mea teuteu ma mea aoga, latou te le maualalo ifo i mauga.

E faʻapefea ona ola aʻe arnica?

Vaʻa mauga i Arnika ma tausi

I totonu o le togalaau mo ia, e tatau ona e piki i luga se laʻe maualuga i le eleele laulelei. O le fugalaau e fiafia tele i le faʻafeinu ma e le faʻafeiloaʻi ai le faʻafefe o le susu i le palapala. O se tagata matutua e mafai ona faʻafeoloolo le malulu. E le tatau ona ufiufi mo le taumalulu.

O le mamoe mamoe e lua auala e faʻasili ai: totoina fatu pe vaeluaina rhizomes o se tagata matua.

1. Toto fatu o Arnica. Ou te lulu i latou i le tautotogo i le eleele e le sili atu i le lua senitimita. I le masina, e totoina fatu. O le fili autu o fualaau o le totogo totogo. Laʻau ma vevela. E le manaomia le fafagaina o le laau. O le totoina i lenei auala o le a fuga mai i le tausaga. Arnica e oʻo atu i le mea aupito sili ona matagofie mo 3-4 tausaga talu ona totoina.

2. Vaevaega o le rhizome a se tagata matua. Ina ia faʻaleleia le totoina poʻo le totoina o se fugalaau i se nofoaga fou, e tatau ona e vaevaeina le rhizome. Fai i le tautotogo po o le autumn. O iinei, o le mataupu faavae autu e saʻo. O le aʻa o le laau, e ui lava ina malosi, e le loloto ma tuputupu ae i luga ma e faigofie lava ona faaleagaina. I se nofoaga fou, e vave vave ona aʻafia aʻa. Afai latou te totoina i le tautotogo, ona oʻo lea i le taumafanafana o le a latou faʻafeiloaʻi i le vavalalata faauo. Faatasi ai ma le totoina o le autumn, e tatau ai ona ufiufi laau ma lala laau paʻu ina ia aua nei tolotolo i le taumalulu.

I vailaau ma le cosmetology

Arnica mountain aoga aoga

E le o le laau atoa e faʻaaoga, ae na o ona fugalaau ma aʻa. O ato fugalaau e selesele mai ia Iuni ia Iulai. Ona faʻamago ai lea i totonu o se potu faʻataʻavale, aloese mai le susulu o le la. I le malogo, o le faaputuga o loʻo teuina mo le lua tausaga, aʻo tausia ai meatotino aoga.

Laʻau vai ma teuteuga o le ava mai Arnica

Faʻaaogaina e pei o se faʻamaʻi faʻamaʻi, choleretic, anti-inflammatory, solosatic agent. E faʻaaogaina le mamoe mamoe i le gynnecology. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi mai fugalaau Arnica, e mafai ona e faʻaititia le cholesterol ma faateleina le puipuiga. O le aʻa o le laau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le fatu ma toto toto. E tusa ai ma fale faʻamalositino, "aiga" e le ese tele mai mauga arnica. E ui lava i togafitiga faʻaleagafesa ma le faleopathy masani faʻaaoga mauga arnica. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le ituaiga.

O aoga aoga o le mamoe o le mauga e mautinoa e le mafai ona faafitia, ae e le mafai ona e mafaufau ia te oe lava. E tatau ona matua matauina le fua ma le umi o le tagofia o fualaau faasaina. I mea uma, o arnica o se laau oona. O le taofiofia e mafai ona mafua ai le oona.
Masalo i le lumanaʻi, o le mauga arnica i le natura o le a mou ese atoa. E sili atu ona taua le tuputupu ae o ona "aiga" i totonu o le togalaau, ma puipuia ai se laau maloloina ma matagofie.

I le galueaina, toe gaosia, tausiga ma le faʻaaogaina o arnica, vaʻai i le vitio: