O le togalaau

Vaovao o le pati: oa sauniuniga e faʻaaogaina mo le faʻagasologa o tufatufaga pe a uma le germination

O le patato o se fua tele-laina. Mai le taimi e tapunia ai fatu i fua muamua e masani lava ona ave mai i le 10 i le 25 aso, e fuafua i le eseesega. O le mea lea e aʻafia ai le mea moni o pateta e matua teteʻe lava i osofaʻiga leaga. Afai e leʻi faʻaaogaina le vaovao mo pateta, pe a uma le germination, ona faʻaititia lea o le fua ile 75-80%. E le gata i lea, o vao e maua mai faʻamaʻi e mafai ona faʻaumatia uma ai le pateta.

O le a le aʻafiaga o togafitiga faʻamalosi?

O le manatu o le faʻaaogaina o soʻo se mea e mafai ona pulea vao o loʻo i ai se fatu fatu. O le gaosiga o masini e le faʻatagaina ai le ono mafai ona faʻamaʻi siama i le vaega lanu meamata o le palu pateta. E le gata i lea, i le vavaeina o le pito i luga o vao, e te le maua se faʻamaoniga atoatoa o lona faʻaumatia. O le tele o vao e amata ona ola ma le malosi sili atu.

E taua le filifilia o le vaovao saʻo, faamasani oe lava i le taimi o le faʻaaogaina, ma mafaufau pe o le a le paluga mo le susunuina e mafai ona ulufale o se vaega taua.

A o leʻi faʻaaogaina le vaovao, e tatau ona e mautinoa o loʻo mulimuli mai tulaga nei mo togafitiga manuia:

  • O le faaputuga eleele e tumau pea i le foliga o se otaota pe a uma le veleina e tatau ona faʻamautu;
  • Pe a totoina fatu i le eleele, e tatau ona i ai i le loloto o le itiiti ifo ma le sefulu senetimita. A le o lena, o le mea galue malosi e mafai ona ulu atu i le sone o siteki o pateta;
  • O le fausaga o le eleele totoina e tatau ona laʻititi, lea o le a fesoasoani i vaovao e tufatufaina atu i luga o lona mafiafia;
  • E tatau ona i ai i totonu o le 80% le susu o le eleele, sei vagana ai i lenei tulaga o le a faʻamaonia e le vailaʻau le malosi atoatoa.

O le auala e faʻaaogaina ai le vaovao, faapea foi ma lana filifiliga, e faʻalagolago i le tuputupu ae o le pateta ma i luga o le tuʻuina atu o vailaʻau o vao lea e tatau ona faʻaumatia. Mai vao i luga o pateta, o sauniuniga e mafai ona faʻaaogaina e gaosia ai togavao i le amataga o le faʻaleleia o le vaitau e aoga tele. Ua mamanuina e faʻafefe ai vao ma togafiti faʻatau.

O se augatupulaga fou o fualaau oona o loʻo faʻaalia i luga o maketi o faʻatoʻaga, o mea nei o sauniuniga eleele ia e avea ai le olaola ma se mea taua. O se vaega o le togafitiga muamua o le germination, ma faʻalavelave ai le tuputupu ae o le tele o vao taʻitasi tausaga. E faʻapefea ona faʻateʻa ese le talo i totonu o togalaau pateta? E faʻapefea ona aveese le mutia o se pulu malulu ma le pogisa mai moega? E faigofie lava mea uma - ua lava le faʻaaogaina o le vaovao i le taimi tonu e totoina ai vao leaga muamua.

O aoga o togafitiga o le vaomatua

O tagata taʻitasi nofoa mafanafana e iloa o le faʻaaoga masani o vaovao i luga o pateta e maua ai le lelei, ma e aoga tele i le tele o vao. Ae i lenei tulaga, e le mafai ona faia e aunoa ma ni tuusaunoaga. O le mea e sili ona faigata o le tau ma se fusifusi, e le gata na te faalavelave i le tupu atoatoa o fatu, ae faʻasaina foi le vaega o le vaomatua, faʻasaina i ona lava vine. I totonu o la tatou eria, o lenei faafitauli e sili ona talafeagai, ma o le tele o palu pateta e manaomia le veleina masani ona o lenei mea.

Tito o se vaovao maualuga o lona autu autu o tausaga taʻitasi ma le faʻalauteleina o vaovao. Ae e ese mai ia i latou, e lelei lava le aveeseina o le faafitauli o le vevelaina o talo, e pei o le vao o laau birch. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaoga uma solo ma faʻatasi ai ma mea mai le vaega o le metribuzin. Pe a totoina laau totō, e leai se afaina o le kemikali ia i latou, e naʻo luga o vao. O le oʻo i totonu o le eleele palapala - vave faʻavave ma leiloloa ona meatotino. E mafai ona faia ni fuafuaga e tusa lava pe o timuga; e le faʻaitiitia le gaioiga pe a timu 30 minute pe a maeʻa.

O le tigā a Tito i luga o moega o pateta e aoga tele ona o lona gaosiga gaosi - rimsulfuron. E tuʻuina atu i le maketi i le ituaiga o pusa tioata. I le faʻaopoopoga i pateta, e faʻaaogaina foi mo poloka o togalaau ma tamato ma fanua o sana. O loʻo faʻavasegaina o se vaʻalele pe a maeʻa le faʻaleleia o lau laau i le filifilia ma le filifilia.

E le afaina le faʻaaogaina o le laʻau, pe a uma ona taofia le mafai gafatia o le vaevaeina o siama. O le tuputupu ae masani o le vao ua vave tu, ma o le oti lava ia e mafai ona matauina i totonu o le lima aso mai le taimi o le pulumu. E le afaina ai le siosiomaga, o lea e matua saogalemu lava.

Ae e te leʻi aumaia le fusi i luga o le pateta, e tatau ona e faitauina ma le totoa ia faatonuga o loʻo tuʻuina i le vaomatua.

Faatasi ai ma le lelei o le vailaau faasaina e mafai ona maitauina le mea moni e faapea o lona faaaogaina o le a suitulaga atoatoa i togafitiga ma le muaʻi tulaʻi mai ma avea ma sui sui. O vao e faʻaumatia pe a maeʻa le faʻapipiʻi tasi, o le faʻaaogaina faifai pea e masani ona le talafeagai. O le afa-ola lea e faʻamalosia ai le vailaʻau i le palapala e sefulu aso.

"Lapis Lazuli" mo fanua o pateta ua faʻaaogaina e le itiiti ifo nai lo isi fualaau o lenei ituaiga o gaioiga. O lana gaioiga e mafai ona faʻamalamalamaina o se mea faʻapitoa, e pei ona taʻua-inisiua. O le palapala o le eleele o filifiliga filifilia, i se isi faaupuga, o se sauniuniga eleele lelei. E faʻaaogaina uma e avea o se sui o le a tulaʻi mai ma le sui mulimuli mai. O le pateni ma gaosia i luga o le teritori o Rusia, e gaosia i le foliga o se paʻu mūmū, o loʻo teuina i totonu o se pusa paʻu pepa mo sipisi laiti. O le avanoa le mafaagaloina o Lazurite o le vaitaimi lea o lona aafiaga malosi i vao.

A maeʻa se togafitiga e tasi, faʻalavelaveina o le a le toe i ai ni laau i le vaega o loʻo togafitia i le vaitau. E osofaia uma le lua o le vao ma ua mate le totogo. Ole fua ole fua ole a fuafuaina ile faavae o le salalau o vao, le tulaga o le eleele totoina ma le tele o le fanua. O le elemene autu autu o le metribzin, lea e mafai ona faʻaumatia cereals, faʻataʻitaʻiga faaletausaga mo le lua vaiaso. I tulaga faigata, atonu e tatau ona toe togafitia, lea e faia i le masina e tasi pe a uma le muamua i le vevela ma le vevela o le tau, ma le lua vaiaso mulimuli ane i le tulaga o le maualuga ma le timu.