Laʻau

Le tausiga o Abutilon i le fale: ituaiga, ata

I totonu o le aiga o malvaceae e tele laau totō e tatau ona gauai i ai, lea e aofia ai le faʻalelei. E tosina atu ai le mafaufau ia te ia lava e ala i ona ituaiga ituaiga eseese, ona e tupu mai i foliga o se laau laʻau, laau po o se laau toto. Na maua e ia le tufatufaga sili i Amerika, Asia, Ausetalia ma Aferika. O ona nofoaga e avea ma vailaʻau ma vailaʻau o loʻo i luga o le konetineta, lea e sili atu i le 150 ituaiga o vailaʻau e maua.

Abutilon lauiloa o le maple interior, lea e mafai ona faʻamatalaina e ala i le i ai o laʻau vaivai vaivai. O latou uiga masani o le i ai o se pepa i totonu o le fale ma se tipiga faʻamalosi, lea e tutusa lelei lava ma le teuteuina o mea. E le gata i lea, o lenei laau toto e lauiloa o le maea. E mafai ona faʻamalamalamaina e le mea moni o le fiva malosi e faia ai le fiva, lea e mafai ai ona gaosia le maea ma fusi.

E masani ona iai le tele o faʻatoʻaga i totonu ole atunuu ole lalolagi. Na maua e ia le lauiloa ona o lona le fiafia. O lenei laau o loʻo i ai se vaega televave vave, e faaopoopo i lenei mea, o ona fugalaau e matagofie lava foliga vaaia. O le mea lea, o le i ai o le faʻaogaina i totonu o le potu o le a mautinoa lava le sili atu ona manaia.

Pe a fatuina ni tulaga lelei, o le fugalaau mafai ona oʻo i le maualuga o le 2 mita. I tausaga talu ai nei, o se fuainumera tele o ituaiga eseese ma ituaiga o meaola ua gaosia, e ese mai le tasi i le isi, o le paolo o laulaau ma mea leaga.

O le a le mea e foliga mai ai le tagata e faʻaaoga?

I totonu o le aiga ma e le gata o ni fai togalaau, o le pusalone (pala o totonu) ua salalau e pei o se laau laʻau ma laau. O lenei foliga o le fale i totonu e iloga i lau lapopoa, e pei foi o le paʻu i lalo o moli eletise, lea e teuteuina i ni uumi uumi.

Ua i ai i vaiaso muamua o le tautotogo o le tautotogo fiafia i fugalaau na o le amata ona mamae i le faaiuga o le autumn. Faatasi ai ma le eseesega eseese o mea, o loo i ai ituaiga e fuga mai i taimi uma. Atonu latou te fesuisuiai i le lanu o laulaau, atonu e lanu meamata, lanu po o le gaʻo. O fugalaau fugalaau e iai ni uumi uumi ma pestle e foliga tutusa foi: e mafai ona lanu paʻepaʻe, moli, lanu piniki, mumu, auro ma lanu paʻu. E le gata i lea, o laau e mafai ona ese i le foliga o le fugalaau, i luga o le faavae lea e iloga ai ma faigofie ituaiga o meaola.

E masani foi tagata suesue i lenei laau, oe manatu o se laau tulaga ese. E tusa ai ma i latou, o le tuputupu ae o le aoga e aoga mo tagata e masani ona oʻo i le atuatuvale. Muamua lava, o suiga lelei mai lona i ai o le a lagona e tagata o loʻo galulue a latou galuega i le ofisa ma e aʻafia ai ma tulaga faʻalavelave. Faamalieina le aafiaga toeitiiti lava oi tatou uma lava e mafai ona lagona, lea e sili ona faʻaalia i le fuga o le vaʻaia. I le taimi nei, sa le mafai e saienitisi ona malamalama i le mafuaaga na mafua ai lenei mea, ae na talitonuina e le toʻatele o tagata fugalaau fugalaau le aʻafiaga o le gaogao.

O ituaiga taatele masani o le tagata

O lenei fugalaau e matua ese lava, aua e aofia ai le tele o ituaiga mea manaia e mafai ona avea ma se mea teuteu lelei i totonu o le fale.

Abutilon Sello

O se uiga iloga o lenei ituaiga laau toto o le i ai lea o lau paʻu. O le maota o le fale ei ai se laʻau faʻalauteleina, lea e saʻo, e tupu ai lau laau. O laʻau ei ai ni lobes e tolu faʻaloloa faʻatasi ma se manoa lima.

O le teuteuga o lenei ituaiga o moli lanu violē faʻatasi ma vela piniki. O le taimi vavalalata e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma faʻaauau pea seia oʻo muamua i le kiona. Pe a fatuina ni tulaga lelei, e mafai e laau ona oʻo ile 2 mita le maualuga.

Abutilon Hybrid

O se tasi lea o sui lauiloa o Amerika, lea e aofia ai le tele o ituaiga. O le tele o taimi, e tupu aʻe i le foliga o se laʻau mumu faʻatasi ma se paʻu enaena. O laulaau, e masani ona tolu-lobed poʻo le lima-lobed, ei ai foliga faʻapitoa. E le gata i le laʻau o loʻo i ai, ae le gata i fugalaau, e teuteuina i foliga o le logo. O loʻo tausia i luga o petioles, e oʻo atu i le umi o le 12 cm. O a latou fuga e matua eseese lava, e mafai ona sinasina, mumu, auro poʻo le paʻu. O le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona ola e oʻo i le 1.5 m.

Abutilon Darwin

E ui lava i le mea moni e faapea o lenei ituaiga ua taʻu mai ai mea teuteu, e le masani ona maua i totonu o fale o le au fai togalaau. I le vaitau o le tuputupu aʻe, o lenei meaola e fai laulaʻau lapopoa o le tolu-lobed form, o loʻo teuina i luga o petioles umi, o loʻo i ai i luga o le siliki ma pupu vine, e ola umi e oo i le 1 m. O laʻau o loʻo i le pito i lalo o le aʻa e mafai ona i ai se foliga e fitu. O le lau o loʻo i le ogatotonu, e pei o se tulafono, ua matua lautele. O fugalaau o foliga lanu, moli ma vela mumu. Mai se tasi o sinus e leai se sili atu nai lo le 3 faʻaletonu e mafai ona ola. O nei vailaʻau faʻalelei e amata ona fuga mai i vaiaso muamua o Aperila, ma o le soloina o faʻalavelave faʻafuaseʻi na tutupu i le faaiuga o Setema.

Abutilon Juliet

O lenei ituaiga e sau mai isi ona o lona maualuga maualuga. O le fiafia foi ona o lona vave tuputupu ae, talu ai e mafai ona faaopoopo i le 5 cm i le vaitau. O Abutilon Juliet e lelei mo le ola i totonu o le fale ona o le le mafaamamaina o tulaga, e le gata i lea, ae tumau pea ona fugalaau i le gasologa o le tausaga. O fugalaau e tele lava, oʻo atu i le lautele o le 6 cm. Pe a faʻatupulaʻia lenei ituaiga i le lūlūina o fatu o fugalaau muamua, e mafai ona e faʻatali sei maeʻa le 5 masina.

Le tausiga a Abutilone i le fale

Mo tagata fugalaau fugalaau masani, o mea i totonu o le fale e fiafia i ai ona o lona le lelei i le tausiga. Ae ui i lea, pei o le tulaga i isi laau uma, o loʻo i ai tulafono e tatau ona mulimuli ai. E ui lava o le malamalama e aoga ia Abutilon, e le tatau ona susulu. O le mea lea, i le taumafanafana e fautuaina e tupu i luga o le faapaologa, ia saunia le malulu. O le faʻaauau pea o le paleni e tatau ai. O lenei fuataga o le a fesoasoani e faʻateleina ai le alualu i luma.

Ina ia mafai ona fuga tele le kululu i taimi uma, e tatau ona e faʻapipiʻi soo i se pusa talafeagai. E le mafai ona faamoemoeina fatu o Abutilon pe afai o le aʻa e matua afifiina uma le palapala eleele. O lenei mea e tatau ona amanaia, ma o lea la, o koneteina e faʻaaogaina mo le faʻaaogāina e le tatau ona ese tele i le voluma mai mea ua mavae.

Filifiliga eleele

O le laau e sili lona lagona i mea uma i totonu o se ipu ua tumu i le lalolagi atoa mo fugalaau i totonu. I nisi tulaga, e lelei foi eleele eleele, mo le sauniuniga o mea nei o le a manaomia:

  • Pepa o fanua, peʻa ma le oneone i tutusa;
  • Lua vaega o le eleele palapala pala, o le tasi vaega o le humus, o le tasi vaega o le eleele lanu ma le tasi vaega lona lua o le oneone.

Faʻasa

O le tautotogo ma le mafanafana o vaitau taua ia i totonu o le fale, aua o le taimi nei e matua malosi ai ma ulu atu i le vaega o le fugalaau. Mo lenei mafuaʻaga, i lenei taimi o le tausaga e tausia le fale e manaʻomia ai le tele o le suāsusu.

  • A uma le isi vaiinu, faʻatali mo ni nai itula, ona faʻafefe lea o le susu o le susu mai le pusa;
  • e taua tele le mataʻituina ma le faʻaeteete o le susu o le eleele, aua afai e umi le umi e aunoa ma se vai, e mafai ona mafua ai le pau o laulaau ma laʻau;
  • ia Novema, o se faaitiitia o le gaosiga o gaioiga ua matauina, o le mea lea ua siitia atu ai le suavai i se faiga faapaleniu mama seia oo ia Fepuari.

Laʻei pito sili

Ina ia faʻamalieina le manaʻoga mo le tagata o loʻo i ai i meaʻai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina faʻamalaʻau. O laʻei pito sili e tatau ona faʻatinoina mai ia Mati e oo i Setema. E iai foʻi se aafiaga lelei o le faʻaofiina o le slurry.

Faʻapenaina ma faʻatoʻaga

Ina ia maua ni togavao fou o le fale, e mafai ona e faʻaaoga le metotia o le lūlūina o fatu ma tipi. O le auala muamua e aoga tele ma e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga e iai lau lanu meamata.

Laʻau

O le auala faʻalauteleina e ala i le tipi e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o vailaʻau. Ae ui i lea, e sili ona aoga mo laau totoa ma laulaau eseese. E tatau ona maitauina, pe a faʻaaogaina le metotia o le lūlūina o fatu, e le mafai ona faʻafeiloaʻi meatotino a le tina i se fale fou.

O le Abutilone e mafai ona tupu mai i siʻosiʻomaga i soo se taimi o le tausaga. Ae ui i lea, ua fautuaina e le au atamamai le faia o lenei mea ia Mati: ia faia lenei mea, faʻaogaina ai le mutia, ona o le fufulu ese o fugalaau mai ia i latou. I le taumafanafana, e fautuaina lenei taotoga ina ia fuafuaina mo Aokuso. E sili atu pe afai o le a toe faʻaleleia ma le fesoasoani o le faʻaaogaina o le faʻamaonia.

  • Muamua, e tatau ona e saunia le tipi, lea e tatau ona umi lona umi e le sili atu i le 12 cm. A uma lena, e tatau ona e taʻe ese le tumutumu ma laʻau maualalo. I le avea ai o se faʻafefiloi eleele mo le aʻa, o loʻo faʻaaogaina se mea e faʻavae i luga o oneone ma peʻa;
  • I le maeʻa ona totoina o le 'au, e tatau ona e faʻapipiʻi se fagu i luga o le atigipusa poʻo le tosoina o se kosi palasitika E matua tatau lava ona fatuina le puleaina lelei o le vevela i le potu, lea e tatau ona fetaui i le vevela o le 25 tikeri. I le faaopoopo atu i lenei mea, o le totoina o laau e tatau ona fafagaina, faʻafeinu ma sosolo. O le tele o taimi, o le totoina o laau toto e umi se taimi, e le itiiti ifo i le tasi le masina;
  • pe a maua se aʻa lelei i le vavaeina, ona totoina lea i totonu o pusa taitasi ma le lapoa e oo atu i le 7 cm. Mulimuli ane, pe a tupu ae laau laiti o togafiti, e tutusa lava tulafono e pei o le tulaga o laau matutua.

O afea ma pe faʻapefea ona vavae ese mea?

I le faagasologa o le tausia o meaʻai i totonu, e tatau ona e mafaufau e tupu tele vave. O le mea lea, o teuteuga e tatau ona faia i le tautotogo. O lenei taotoga e faia e tusa lava pe leʻi amataina le ola o tipu, amataina le tolu pe lua-tolu o le uumi. O le mamao tonu e mafai ona fuafua e fuafua i le tele o le vao po o le laau. O se taunuuga o le teuteuina, e mafai ona tuʻuina atu i le laau se foliga matagofie ma le faʻatusatusa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia ma le umi. Mo weni talavou, o le faapipiiina o tumutumu o se fua lelei. Mulimuli ane, ua tupu le fale o le fale i totonu o se potu e talafeagai ai le fatuina o le maualuga o le vevela ma le vevela.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

E ui lava e mafai ona ola ae kullone i tulaga faigata, ae peitai soo se suiga o vaaiga e afaina ai i lona atinaʻe. Muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i fesuiaiga o le vevela, suiga i le malamalama, ma faʻamalosi malolosi, lea e mafai ona faʻafefe ai lau lau.

O le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe e mafai ona faʻamatalaina i se vaivaiga elemene i le palapala poʻo le faʻaogaina le lelei.

O le vaaia o laulaau e amata lanu samasama pe suia a latou lanu masani, e mafai ona manatu o le fale o le fale e manaʻomia le faateleina o le moli. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia pikiina se isi potu e sili atu le malamalama. Ae ui i lea, e le fautuaina e faia ni suiga tetele i le togavao, e tatau ona tupu malie mea uma, ma o le a manaʻomia ai le ufiufi.

Faaiuga

O Abutilon o se laau tele mo lo tatou atunuu. E sili ona taatele i le vailaʻau. Amerika, Aferika ma Ausetalia konetineta. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, ua mafai ai e le toatele oo tatou uso a tagata ona faamasani i lenei fale. Faʻamanatuina e Florists le faʻapitoa e le gata mo ona tulaga le lelei, ae faʻapea foi mo ana mea teuteu. O le mea lea, e mafai e soʻo se tagata faʻatoʻaga ona fiafia i nei fugalaau uiga ese, tusa lava pe o le a le poto masani

O le mea moni, o le a sili ona lelei le taunuʻuga pe afai e te tausisi i tulafono mo le tuputupu ae o le tamaoaiga. O le mea lea, e tatau ona e gauai atu i le laau mai le taimi e tupu ai mai le vavae. O le mea moni, ua i ai nei i le taimi nei o loʻo taoto le lumanaʻi, o le tausiga e mafai ona aʻafia ai le tele o mea e mafai ona ausia ai faʻamoemoe o lē e ona.

Fugalaau Abutilon