Laʻau

Laei mo laau

O le taua tele i le tausiga o fugalaau o ipu ia latou te ola ai, faʻapea foi ma le filifilia saʻo o le ituaiga ma le tele o le fagu. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau totoa e faalagolago tele i lenei mea. O ituaiga eseese o ipu e tatau ona filifilia e faalagolago i uiga o meaola o laau.

O ipu falaoa e masani ona faʻaaogaina. O latou uiga lelei o le faʻamalosi ma le gafatia. O le faʻafitauli o le mafuaʻaga o le faʻaleleia o le vai, faʻafefeina o le eleele e mafai ona tupu, ma o lenei mea e aʻafia ai le aʻa. Aua le faʻaaogaina i lalo o laau mama.

Fugalaau (Fugalaau)

O potopotoga faʻapitoa ua leva ona faʻalauiloaina. O lo latou gafatia e taofi vai e sili atu le maualuga nai lo le omea. O lenei mea e tatau ona amanaia pe a fausama ma ia mautinoa e leai se faʻaogaina o vai.

O le aoga o ipu polystyrene o lenei mea e manava. Ae peitai, e masani lava ona faʻaaogaina, talu ai e le toʻa, e faigofie lava ona fesuiaʻi, aemaise lava pe a oʻo atu le tele o laau.

O lapisi sukalati e matua le susu, o lea e le mafai ai ona e totoina laau i totonu. Ae talu ai ona o latou matagofie tele, latou te tuʻuina le autu (omea poʻo palasitika) i le laau.

O ipu faʻafefetefu uma ei ai uiga uma o ipu faiva faigofie. Ona o le loloto o le loloto ma le soifua maloloina, o le faʻaleapeina o le vai i totonu ia i latou e sili atu le malosi na i lo se ipu.

O ipu sima o loʻo i ai o latou lava meatotino e pei o ipu sima. Latou te totoina laau tetele e le talafeagai mo ipu.

Fugalaau (Fugalaau)

O ogalaau laupapa e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma le lamatiaina o le faaleagaina o laau toto. A e fai ni meaʻai, ia mautinoa e leai ni laupepa tele i le va o laupapa, ina ia le mafai ona tafe le palapala ma e le tafe le vai.

O koneteina mo laau toto e mafai ona faia i le palasitika. E tatau ona i ai se pu mo le tafe o le tele o vai. O le tulafono pito i sili ona taua mo i latou, o le faʻamautinoa le lelei o alavai. Mo lenei mea, e tatau ona i ai pusa faʻavaivai i le pito i lalo, faʻapitoa foi ma mea talafeagai e faʻafefe ai (alavai o ipu uʻamea, faʻalautele le gaʻo, ma isi).

O ato vavalati e foliga lelei ma i le tele o mataupu o loʻo tautau. Ae ui i lea, o le eleele o loʻo i totonu e sili atu le paʻu tele nai lo isi. Talu ai ona o lenei mea, e manaʻomia ona faʻafeinu i latou i le tele o taimi. O ato uma e tatau ona ufiufi i mea faʻapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina. E tatau ona ufiufi le vicker mai le vine i le polyethylene e puipuia ai le fufulu. Mo le uaea po o le uʻamea, faʻaaoga vailaau faʻapipiʻi-polisylene linings, moa masani poʻo le faʻamafaʻailoga faapitoa.

Fugalaau (Fugalaau)

E tatau ona manatuaina o laau totő i totonu o fagu poo pusa i aso vevela vevela e mafai ona vave faʻagogo, aua, e le pei o togalaau masani, o latou aʻa e le mafai ona faʻaogaina le tele o vai mai le palapala o loʻo umia i totonu o le fagu. O le faʻainuina masani o vai e taua tele mo na ituaiga laau. Ina ia aloese mai le faamago, i aso vevela vevela e te manaʻomia e fafagaina faalua i le aso (taeao ma afiafi). Aʻo faʻavaivai, faʻatali mo le tafe mai o le vai mai le alavai.

Aua nei faatagaina le palapala i totonu o tane e faʻamago, ona o lenei mea, e mafai ona faʻavaivai le vai. Afai o le eleele e matua matutu, e tatau ona e tuu le fagu i le laau i totonu o se koneteina lapoa ua faatumulia i vai mo ni nai itula, o lea ua matua susu ai le otaota.