Tala Fou

Amazing Rutaria - O le aʻa togalaau i luga o lau 'upega tafaʻilagi

O le manatu o le "rutaria" e sau mai le upu Peretania "aʻa", o lona uiga "aʻa". O se faʻavae lenei e faia e le tagata, e aofia ai aʻa o laau, pamu, maa ma ogalaau. O le tuufaatasiga e faʻapipiʻiina e laau eseese ma mea e le masani ai. O lenei manatu faʻaonaponei ma faʻalelei e mafai ona avea ma penina o lau togalaau. Faʻamamaina i fugalaau ma vine o laau lanumeamata, o le "aʻa togalaau" o se faʻataunuʻuga moni o se tagata tomai atamamai.

O fea e lelei tele e faʻavae ai le tuufaatasiga

O le laasaga muamua i le fatuina o lau lava togalaau o le filifili lea o se nofoaga. E i ai sou totoa tuai i lau teritori? I le itu, e mafai ona e fatuina se rutarium e faʻaaoga ai se aʻa o se nofoaga tutotonu.

Afai e te tosina atu i meaola, ma e te manaʻo e te alu i totonu o le lotoa ma lagona ese mai tagata, faʻalauiloa le laupepa o lau 'upega tafaʻilagi mo se auala e ola ai. Afai e te fiafia i avanoa avanoa e teuteuina i foliga matagofie o meaola faʻanatura ma meaola, ona mafai lea ona e fatuina se fatu saʻo i le ogatotonu o le togalaau.

O se nofoaga lelei o le a avea foi ma vaituloto. O le latalata ane i le vai e toʻafilemu, ma o le mamanu matagofie o le matafaga ma lili ma le vevela mea teuteu o le a fiafia i taimi uma.

O loo matou sauniuni mea e faaaoga

O le isi laasaga o le maua lea o mea. Ina ia amata, ia tilotilo solo. E tele taimi e mafai ona maua saʻo i luga o lau 'upega tafaʻilagi. Old triftwood, maa ma lala o le a faia. E faigofie ona e mauaina le tootoo i le vaomatua lata ane ma le vaitafe. Auina atu tamaiti e aoina mai ni maamaua o foliga matagofie. O le tele i lenei mataupu e le afaina, o mea uma o le a faalagolago na o ou mafaufauga.

Aua le togi ese le paʻu o le laau, o le a avea o se teuteuga mo le lumanaʻi i luma.

Ia mautinoa ia faaopoopo ni fagu lanu, foliga teuteu o gnomes, pini ma soo se mea e le masani ai, ae o mea e fatufatu i lala ma maa.

O laau iti, laau toto, moa ma fugalaau fugalaau o le a avea ma vaega taua o le rutaria. E mafai ona e totoina laumei ma strawberries, o le a latou felagolagomaʻi i le tuufaatasiga atoa.

O le avefeʻau o le rutaria e tusa ma le 3 tausaga.

O vaega uma o le laupapa e tatau ona faʻaaogaina i vai inu e faʻaumatia ai aʻa i totonu o vaʻa. Ona tatau lea ona faʻagogo ma togafitia le laau i se faʻafefiloi o paʻu o palau ma pala. E sili ona lelei le faʻaaogāina o lanu lino ina ia le faʻaleagaina ai foliga masani o le meafaitino.

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se fatuga i le ogatotonu o loʻo i ai se alo, ona tatau ai lea ona faʻamamaina le vaʻaiga o vao ma otaota, ma o le efuefu i le ogatotonu e tatau ona ave i le maualuga. Aua e te paʻi atu i le galu - o se lanu matagofie lea e foliga lelei i rutaria.

Faatasi ai ma maʻa, e faigofie le tulaga. Ua lava lea e filifili ai i latou i le lapoa, fufulu mama ma mama mai toega vao. E mafai ona e ufiufi i latou i vali ma varnish ma ufiufi i le ogatotonu o le tuufaatasiga. Ma e mafai ona e nofo i luga o maʻa maa o tala fatu taleni, fatuina o se nofoaga taaalo mo tamaiti.

Lisi

Fai se ata tusi ma ata tusi o le faasologa o le lumanaʻi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina auaunaga faʻapitoa i le initaneti, pe na o le tusia o se fuafuaga i luga o pepa. Faʻaalu lou taimi ma tusi uma elemene i le faasologa, amata mai le ogatotonu ma agai i pito.

Mafaufau i mea e uiga i le tuputupu ae ma le faʻalagolago i le susulu o le la o na laau o le a e totoina. A maeʻa faʻataʻitaʻiga, ona toe asiasi lea i le nofoaga na filifilia ma siosiomaga. Afai e fetaui mea uma, ona mafai lea ona e alu i le tulaga o le fatuina o le tuufaatasiga.

Foafoaga o rutaria

O elemene sili ona tele e tatau ona tuʻu muamua. Taulai atu i luga o le fuafuaga sauniuni, tuʻu le viliva ma maʻa. I le va oi latou, e tatau ona e tuʻuina sina avanoa ina ia e savali e mama ma fetuunai le laufanua.

Aʻo faʻapipiʻi mea eletise, ia manatua o pou ma pou e tatau ona eliina ma le saogalemu i totonu o le eleele ina ia latou le mautonu.

O le taimi lenei o teuteuga. Faaali lou mafaufauga, e leai ni tapulaa. Figurines ma figuna faatulaga i totonu o vaega tetele. Sau i luga ma se tasi fuafuaga ma aumai i le ola. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e totoina se gnome e puipui ai le ulufale atu i le togalaau, ma faʻapipiʻi manu e tipi mai paʻu o loʻo i tua.

Totoina laau

Pe a sauni le siosiomaga, matou te totō laau totō. O se mumu e tatau ona faia i le ogatotonu o le opo lea na e aveese muamua ai le pefu tuai. Liligi le eleele i le faʻafefiloi o faʻamaʻiina i totonu ma lulu ai. E mafai ona e totoina ivy ma fern, ma i le va oi latou - asters ma fuga vine. Naʻo le suʻesuʻe muamua o mea e le fautuaina e totoina i vaʻalata.

O le avanoa i totonu o lala tetele ma mailei ua totoina i ni ituaiga o mea suamalie. I ogalaau e mafai ona e tuʻuina fugalaau susulu.

Faia ni tuaoi

O le teritori o rutaria e tatau ona tapulaa. E faia lenei mea e faʻaaoga ai maʻa poʻo fagu ua tuʻu i totonu o se laina. Matou te fautuaina le suia o lanu, ona sili atu lea ona manaia le tuaoi.

Aua e te fefe e faia fetuunaiga i le fuafuaga ma le suʻega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a matagofie i le faʻatumu o laufanua e leai se totogi ma le iliili poʻo le maʻila.

E tatau ona malamalama o elemene laupapa o le a pala ma malepelepe i ni nai tausaga, o lea e tatau ai ona e toe suia. A leai, e ese mai i le tausiga o laau ma lapisi otaota, o le tausiga o le rutaria o le a le tele se taimi e te alu ai.

Manatu mo le faʻaaogaina o pamu tuai, vao i totonu o le atunuʻu - vitio