Fugalaau

Laʻau sili ona lelei. Avanoa Maualuga - Rococo

O le laʻau matagofie ma le manaia o le "Rokoko" i le muai foliga o foliga mai o se sui o lapisi tuai ma e fiafia i le matagofie o le matagofie. Ae e le faigofie tele: o se taimi faʻaonapo nei, faigata ma le faʻapitoa lea na o le "faafoliga" o le matua. O fugalaau fugalaau malulu e faigata tele, e peiseai na valiina e lima o le tusiata lima lanu lanu apricot ma mana malosi e maua ai Rococo le ulutala o se tasi o togalaau sili ona lelei ma seleselega, ae o amio lelei e aoga foi e tatau ai foi le eseesega o viiga.

Rose "Rokoko" (Rokoko). © Baumschule Horstmann

O amio teuteu o se faʻalosolo faʻaonapo nei

O rococo roses e i ai i totonu o laau laʻau laʻau laiti: o se tamaitai lalelei e manaia le manaia, e faalagolago lava i tulaga, o le a oʻo i le 120 i le 150 cm O le taimi nei, ae e foliga mai o se tasi tuai e faafetai i le foliga le mafaatusalia o fugalaau, o le toe fuga o laau. Na maua le rosa i le 1987 ma o le filifiliga a le Tantau, i le asō o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga Siamani sili ona lelei. "Rococo" o se tipi, lapopoʻa ma umi le fuga o le rose.

Silhouette ma laʻau

O le laau e foliga e pei o se vao, uumi, matagofie ma e peiseai e oso i luga: o le maualuga e le sili atu ma le 1 mita le maualuga. O lala o le rose, e ese mai i le tele o le palealii, e le mafai ona gafatia ma tele, e vaʻavaʻai uma i totonu o le pa, ma avea o se faʻalaʻau laʻau. O laumei e faʻamaonia e ala i le vave faʻaleleia, matua mafiafia, malosi. O laʻau e manino lelei le lanu, pouliuli, ma le lanu lanu enaena, e le o se mea e foliga mai e manaia ai le lanu o le lawai.

Taimi o fugalaau

Rococo e fuga mai i le amataga o le taumafanafana, ae o le vaitaimi e tupu mai ai le tele o fugalaau matagofie o le a matua faateia ai oe. Ma le mea uma, o lenei rose ma se foliga mai anamua na teuteuina togalaau seia oo ia Oketopa, ina ua amata aso muamua malulu o le tautotogo. O fugalaau e puipuia mai timuga, ae faasolosolo malie lava, e aunoa ma le leiloa o la latou lalelei.

Fugalaau foliga

Fugalaau tetele o lenei ituaiga e aoina i se pulumu, e oʻo atu i le 10 cm le lautele ma e le fiu mo le tusa ma le 2 vaiaso. E oo lava i le Rococo buds e matagofie: lanu samasama, na o le piniki luga, ma se aulelei manaia matagofie, e foliga mai e laitiiti tele i tua o fugalaau tetele ua fuga mai. I le "Rococo" latou te le mautonu, e foliga mai e manaia, e maua mai i le susulu o laʻau moli le manaia. A maeʻa le fugalaau, e foliga mai o le rosa e sili atu le matagofie o le faʻafetai i le lanu moli. O le manogi e le malosi, ae matua susulu, e le masani ai ma fua.

Rose "Rokoko" (Rokoko).

Lanu lanu

O le paleni o lenei rosa e na o le faamamafaina ai o lona agavaʻa. O le lanu moana lanu suamalie ma felafolafole vaivai o le leo e faatusa i le tamaoaiga o le apricot ma le lanu piniki e lata ane, lea, pe a uma ona matala le fugalaau, ona toeitiiti lava o le kulimi. I le latalata i le autumn, o le lanu o fugalaau ua amata ona sili atu ona pale.

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau

O le rococo rose e mafai ona faʻatauina uma i totonu o pusa ma faʻamautuina aʻa. E tatau ona totogia faapitoa le siakiina o le rhizome: o aʻa e tatau ona malosi, aua le faʻatalanoaina, e le faʻamago, e aunoa ma ni mea e faaleagaina ma pala. Ole fuainumera o tipu i luga o fatuga e le tatau ona itiiti ifo ma le tolu.

Tulaga lelei mo Rococo

O lenei laʻau matagofie o le a le fetaui ma se paolo malamalama. Ina ia ausia se laʻau umi ma le tele mai le rosa, ia taumafai e tuʻuina atu i le la, mafanafana ma nofoaga avanoa. O le tele o le la e susulu ai se rosa, o le a sili atu le matagofie o le a fuga mai.

O le eleele e faigofie foi ona piki. E pei o soo se rosa, o ia e tatau ona i ai le maualuga, faʻaleleia, maualuga meaʻai, mea faʻafiafia pe faʻaleagaina. Vaʻaia lelei le alavai: e tusa lava pe itiiti ifo le lamatiaga o le vai ma le suavai e tatau ona alofia. Faamolemole ia matau e le mafai ona totoina Rococo i se nofoaga na tupu ai isi rosa.

Rose "Rokoko" (Rokoko). © Kor! An

Totoina o rosa

A o lei totoina, ia faʻaalu se taimi e faaleleia ai le eleele. O le mea e toto ai le eleele e tatau ona loloto leliina ma le faaeteete e tatala ai le palapala, ona saunia ai lea o lua totō, ma taulai atu i le tele o le rhizome. Faʻafefiloi le palapala e aveese mai ia i latou i le faapalaga, pe'ā tatau, tuʻu le alavai ile pito i lalo.

Aua nei galo e uiga i laau totino: faapuupuuina uma aʻa i le maualuga o le 10-15 cm, aveese vai vaivai ma faaleagaina. Suavai i laau i totonu o pusa, ma fufulu fatu laau ma se aʻa mautu mo le itiiti ifo ma le tele o itula.

O lenei lanu eseese e talafeagai mo le tautotogo ma le totoina o le autumn, ae i totonu o itulagi ma ogaoga ogaoga Rococo e sili ona totoina i le tautotogo.

E manaʻomia e le Rococo le tele o potu ma e matua nofouta i faʻalavelave i le ea. Ma o le rosa mo le tele o tausaga e le aveesea ai lona teuteu, toto i luga o se mamao e tusa ma le 80 cm - 1 m i isi Roses po o laau tetele. I totonu o le sone ua vaeluaina, e sili atu ona lelei le le faʻaaogaina tele o mea tetele ma uumi.

Mo vao masani i le pito i lalo o le lua, e tatau ona e faia se tamai faaputuga ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le vaʻavaʻai i luga o le lua. Lisi o rosa e totoina i le faʻasaoina o se uʻamea. A tuʻuina se rosa i le toto totoga, ia mautinoa o le masani masani o le uluina o rosa i totonu o le pusa, ma ia fai ma aʻa faʻamau, ia mautinoa o le lima o le grafting e 3-5 cm i lalo o le laina eleele. Faatumu le lua o le totoga, solo le palapala i le eleele, ona fai lea o se alaleʻa mai le eleele faataamilo i le nofoaga ma faʻafefeteina tele. I le taimi lava e uma ai le faʻatinoga, faia se laʻau o le mulch, ma pe a totoina i le tautoulu, fai se otaota.

Rose "Rokoko" (Rokoko). © Kor! An

Rococo Care

Faʻasagaina o lenei laʻau, e ui lava i le umi o le vaitau, e manaʻomia na o taimi umi lava o le lāmala. O le loloto o le galo o le palapala, e ui lava e le masani ai, o le a mafai ai ona ola pea le rosa seia oo mai le tau malulu.

Fertilizers mo "Rococo" faia i le afa muamua o le vaitau, seia oo i le ogatotonu o Iulai. O le fuafuaga sili ona lelei e manatu ole fafaga faalua - amataga o le tautotogo ma aʻo lei tupu. Mo lenei ituaiga, e sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa mo rosa poʻo le faʻapipiʻiina o le tautotogo punavai ma fugalaʻau uma o minerale, ma lona lua faʻatasi ai ma fugalaau phosphoric-potash. Mo le faʻamafanafanaina aʻo le i fuga, e mafai foi ona faʻaaogaina faʻasusu.

O le teuteuina o se rosa o se faʻamaoniga o le matagofie o le vao ma le faʻasaoina o lona foliga matagofie. I le "Rococo" teuteuina o loʻo faia i le tautotogo, vavae ese i le eleele lava ia pine uma e faʻafefete ma lala matutu o loʻo alu i totonu o le pale. O pupule maloloina uma ma malolosi e faapuupuuina e le tusa ma le tolu o latou umi.

Mo le ausia o lanu felanulanuaʻi, mai le taimi o le totoina ma i le gasologa o le vaitau, ia tausia pea se vaega o mulch, faʻafouina ia le itiiti ifo i le 2-3 taimi i le vaitau. E le fiafia Rococo i le aʻafia o aʻa, ma e aunoa ma le mulching o le a le mafai e ia ona maua mai se aofaiga o mea leaga.

Saunia mo le taumalulu

I le faaiuga o le vaitau, aua nei galo e uiga i mea puipuia e puipuia ai le salalau o meaola faalafua ma faʻamaʻi. O lau uma ua paʻu mai le vao e ao ona aoina ma faʻaumatia aʻo lumanaʻi le taumalulu, e leai se mea e tuʻu ai seia oʻo i le isi vaitau.

E tusa lava pe a lava le malosi o le kiona, e le lelei le gaioiga a Rococo i le malamalama ma le malulu, o lea e sili ai le saunia o puipuiga faaopoopo ma fale mo le taumalulu. Aʻo leʻi oʻo i gutu o le autumn, e tatau ona totogo le rosa i le faʻaaogaina o le faapalaga poo le eleele masani, ma e tatau ona ufiufi lala i lala laʻau. E mafai ona e faʻaogaina le auala masani e vaʻaia le ea.

Rose "Rokoko" (Rokoko). © Aebi Kaderli

Pests ma faʻamaʻi

O se sosolo faifai pea, lea e seasea ona maʻi ma tumau i le tumau e oo lava i se tausaga taʻutaʻua. Mo Rococo, o le tulaga sili ona lamatia o le aʻafia lea o le kanesa (o se mu mumū), lea e faʻaalia i le mumu mūmū sesega, o le a faasolosolo malie lava le felafolafoaʻi solo lea e sosolo lemu ae faʻapipiʻi le ata atoa. I faailoga muaʻi o le maʻi, o aʻafiaga o aʻafia o roses e tatau ona vavae ese i lalo o le pou.

O vaega pito sili ona manumalo i totonu o faʻatoʻaga faʻatoʻaga:

  • i puipui o le maualuga maualuga;
  • i vaega toʻalaiti ma o se solo solo i luga o mutia ma eleele fiafia fiafia;
  • o se faʻavae faʻapitoa o fugalaau fugalaau ma mea faʻafefiloi;
  • i le matafaioi o se faamamafa maualuga i moega mo fugalaau;
  • i mea lanu felanulanuaʻi e nofoaga o tafaoga ma fanua.

Paʻaga silisili mo Rococo

Filifilia o vaʻai a le soa, e tatau ona e taumafai e aloese mai lanu paʻu mafiafia, lea e faʻavaʻa atoatoa ai le lanu o le Rococo ma ona uma. O lenei lili e sili atu ona tuʻufaʻatasia ma faʻasalaga ma le fuga i le malulu, lanumoana-violet poʻo le moli-samasama, paʻu muʻa. O le "Rococo" e lelei lava i le knifofia, fusi, lilies, spikelet lyatris, lavender, geraniums, vavaega matala, oisa uaina, veronica ma catnip.