Laʻau

Tausiga o Orchid

O Orchid e aofia i le aiga Orchidaceae - o le tele o aiga monocotyledonous, lea e aofia ai le toeitiiti sefulu vaesefulu o mea totino uma o le lalolagi. O lenei aiga ua leva lava, talu ai o uluai sui sa maua i luga o tusitusiga o le Late Cretaceous era. E le na o Antarctic e maua ai kulimi, ma tupu i soʻo se mea e iai tulaga talafeagai mo o latou nofoaga. O le tele o ituaiga meaola e sili ona fiafia i mea oona.

O le upu orchis, lea na tuuina atu le igoa i le fugalaau, i le faa-Eleni o lona uiga o se fuamoa. O le lauiloa lauiloa o le aiga o Orchid o le Vanilla planifolia, o paluga e aumai ai le manogi vanilla malosi.

O le tele o ituaiga o meaola e olaola. E le o maua e le kulupu le mauaina autu o laau toto - o le faaluaina o le faagasologa o feusuaiga. O nisi o ituaiga meaola e mafai ona ola e oʻo i le lua mita, ae o isi ua tupu le tuputupu aʻe.

O le ituaiga olaga o pepese e matua ese lava. O le tele o ituaiga o vailaʻau o loʻo ola i luga o laau, faʻaaogaina ia i latou o se lagolago ma fesoasoani e tau mo le malamalama. O isi na latou filifilia ni mauga maualuluga, e maua mai ai i le mafiafia ma le gaogao - o faaputuga o laau ma vai e faaputuputu iina. O loʻo i ai lalo o sui o le aiga latou te le vaʻaia le la, ma o latou fugalaau pollinate palapala iniseti.

O le manaia o pipi ua leva ona faʻafefe tagata. Sa fegalegaleai o ia ma le amioletonu ma faalumaina i le mealilo o le tele o talafatu. E oʻo lava i aso nei, o loʻo ola le talitonuga faʻasaga i le va o vaomatua, e le gata o manu, e aʻafia ai tagata. O le mea moni, o fugalaau fugalaau o loʻo i ai, ae fafaga i totonu o fale ma vaʻaiti laiti e maua i latou ia latou fugalaau.

Tausiga tatau i le fale i le fale

O le lautele e talitonu o le tosods are very finicky and loody i le fale. E moni lenei mea, aua o le fugalaau e manaʻomia le maualuga o le maualuga o le suamalie ma e le faʻafefeina le mago ma le pefu. E oʻo lava i le lua poʻo le tolu taimi e faʻaleleia ai le maualuga o le susu mo sina taimi. E sili atu ona ola i nei matagofie uiga matagofie i totonu o greenhouses.

Afai e te usitaia manaoga lautele mo le tausiga, toetoe lava o ituaiga uma e mafai ona tupu i le fale e aunoa ma se faigata ma ausia ai le fugalaau. O le mea autu e le o le faʻagaloina e taua tele mo se laau e mataʻituina se vaitau momoe.

Nofoaga

Iloiloina le togi mo le fale e tatau ona i luga o se mata lanu po o totonu o se pusa tioata faapitoa, ia manatuaina le fiafia i le mafanafana mafanafana. Afai o le fua o le vevela i aso taitasi e teuina i le maualuga o le 15-16 tikeri mo se taimi umi, e mafai ona mafua ai le fauina vave o fugalaau. O fagu ua falaiina i totonu o koneteina o loʻo faia i le omea poʻo le palasitika, i le mea e tele ni pu i lalo, ma e sili atu ile puipui. Aʻo laʻitiiti le fale ma e leʻi oʻo i le matua, e sili atu le aveeseina o le ponuncle.

Malamalama

E lagona lagona lelei o kulimi i lalo o le malamalama. E tatau ona tuu le moli i se mamao e 30 centimita mai le fugalaau ma faia se "solar" mo le tusa o le 12 itula. O le malamalama o le malamalama ua fuafuaina i se auala aoga. Afai e faapuupuuina le aufaigaluega i totonu o le laau, ma o laulaau ua tuu i lalo pe ua faaloloa i luga, o loo i ai le tele o aveila malamalama. Laʻau laititi, umi ma faʻamalosi tino faʻavae - o se toe foʻi. O se pusa tioata ma fugalaau e mafai ona tuʻuina i se mafanafana, tusa lava pe le lava se mea e susulu ai.

Lulu

E mafai ona vaevae kulipi i ni vaega se tolu: o le vevela-alofa, ala-vevela ma le malulu. Faʻalagolago i le ituaiga o orchid, e tatau ona filifili le vevela lelei mo le fugalaau.

O taʻavale alofa e fiafia i le puleaina o le vevela i le vaʻaia: i le ao - 15-32 tikeri, i le po - 15-18 tikeri. O le maualuga o le vevela orchids e lagona le lelei i le vevela o le 18-22 tikeri i le ao ma le 12-15 tikeri i le po. E manaʻomia tele le vevela ile 22 tikeri C i le aso ma le 12-15 tikeri i le po.

Taua! Toetoe o ituaiga ituaiga o laau o le a tupu lelei i le vevela o le vevela o le 18-27 tikeri i le ao ma le 13-24 tikeri i le po.

Faʻasa

O le iniseti e fafagaina i le kuka, vai faʻafefeteina, faʻafefiloi ma le suamalie poʻo vai faʻafefe - vai inu vai tuʻuina masima i luga o laʻau, faia se ufiufi paʻu i luga o le taimi. O laʻei sili e mafai ona faia i le taimi o le suāsusu.

Faʻamamaga o le ea

Orchids fiafia i se maualuga maualuga o le vevela o le ea, ma i vevela vevela poʻo totonu o potu o loʻo i ai le mafanafana o le taumalulu, o le lua i le tolu taimi e faʻapipiʻiina ai e le aoga. E ui lava mai lea taimi i lea taimi e tatau ona faʻamamaina le kulimi mo le tumama. E le mafai ona suʻeina le laau pe afai e tu i totonu o le la, ma i le taimi e fufulu ai, e faʻatinoina le faʻatinoga ina ia le maua ai le susu i fugalaau.

E sili ona lelei le faia o le totoina i le taeao po o le aoauli. I le po, e mafai ona faia lenei mea pe a le maua le fugalaau i luga o le televise poʻo le faletalimalo, ae i totonu o le potu. O lona uiga, e leai se tulaga lamatia o le a paʻu le vevela i le po.

O le vaʻalele lelei o le ea o le autu taua lea ma taua tele mo le fale o le inisiua. E mafai ona e faʻalauteleina le faʻaleleia o le ea pe a faʻaleleia fualaʻau i vailaʻau faʻapitoa, i totonu o greenhouse greenhouses ma greenhouses. E sili atu foi le faʻalotomaualalo o le a avea ma se terrarium i le vai e tu i autafa o le vai po o se vai vai masani i iʻa. E manaia le tuʻuina o se orchid i luga o se paʻu ma pepe ma vai. O se isi mea e mafai ona avea ma se pusa kusi, o le a le manaʻomia ni maa poʻo ni maa, o le a suia i latou i le lisi o loʻo i ai iina.

Suiga

Afai e te faʻatau sau inisiua i totonu o le faleoloa, ona e le manaʻomia lea ona faʻapipiʻi vave. O le fugalaau e mafai ona tupu i lona tulaga mo le lua tausaga. E manaʻomia se tochili vave vave, pe a faʻapea o le faleoloa na faʻaaogaina sphagnum moss e fai ma sui.

Orchids ma Feng Shui

E talitonuina o fugalaau orchid e vavae ese mai faafitauli i aso uma ma fesoasoani e saili le agaga faaleagaga. Orchids fesoasoani e taulimaina le atuatuvale ma musuia ai tagata atamamai. O lanu mumu lanumumu e tuliesea le palasi ma le le fiafia.