O le togalaau

Aveesea strawberries: totoina ma tausi

O le maua o se fualaau vaomago e le na o le pau lea o sini a tagata e fiafia i fua manogi ma matagofie. Faatasi ai ma le sosolo, o fualaau o vine sa i ai ituaiga eseese. O le Farani na amata mai ai le upu "remontant" o lona uiga "toe olaola." O lona uiga, i le gasologa o le vaitau, e fesuisuiai le aganuu i le tele o taimi ma maua ai se seleselega. E masani lava, e maua faalua e le au fai togalaau le fua faalua, i se tulaga e le masani ai. O le tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni e faʻapea, a maeʻa ona fua, e vave ona amata fugalaau ma fugālaʻau fugalaau mai fatu ma fatu. O le mea lea, o le tasi togavao e maua ai le faʻatoʻaga ma se tele o vine. E amata i le ogatotonu o le tautotogo ona amata taumafa ma faaiʻu i le tau o le tautotogo.

Ina ia faʻamautinoa se meaʻai lua, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa fua o le fualaau aina, suavai lelei, ma fafagaina i fugalaʻau.

Na o le pau lava le fualaau o le vine, "Queen Elizabeth", "Fresco" e le mafai ona "mitamita" e pei o se togalaau e iai fua tetele. O vine e laiti ma e le lelei ona puipuia. O le mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina pea o vao, o le "galuega" faaauau pea o le laau. Ona o lenei mea, o "malosiaga" ua faaitiitia, o le aganuu e amata ona afaina, faavaivaia ma tuuina ai vine laiti. O le faʻafefe o strawberries i le fale o le a fiafia i le tagata alofa i fua manogi e mafai ona maua i le faaiuga o le autumn. O le mea taua lava o le iloa lea o se togafiti toe teuteu o le totoina ma le tausia lelei o fua.

Uluaʻi fuaʻaga

A maeʻa le tausaga muamua o le totoina, o le fugalaau faʻataʻoto mai fatu ma fualaau e tuʻuina atu e tusa ai ma le fuaina lona lua na o le 30%, o le taimi lona lua 70%. E masani lava, pe a uma le uluaʻi seleselega, o le togavao o le oti e ola ai. Ae afai o le vaitau muamua e manuia, o le vao e ola i le 3 tausaga. Mo i latou e manaʻomia ona maua ni fua tele, e tatau ona e lafoaia le fua muamua. E tatau ona aveese uma peduncles, ma i le tautotogo. O fua o le seleselega e sosoo ai o le ai ai le tutusa tutusa ma ituaiga o togalaau.

Ina ia faʻasalalau strawberries i luga o faʻatautaia, e manaʻomia e le tagata fai togalaau ona lafoaʻi le seleselega lona lua, talu ona ave e le moa le malosi mai le vao, ma e le mafai ona e faatalitalia fua. I se isi itu, e tatau ona e fafagaina le eleele i le faʻamaʻiina, siaki elemene, meaʻai. O le mea lea, o le a le faʻaaluina e strawberries le malosi i luga o le fausiaina o paʻu ma alavai.

O ituaiga eseese o le teuteuina o strawberries

O faʻatoʻaga faatoʻaga nei, e ese mai a latou paʻaga matutua, e mafai ona faigofie ona latou faʻatau fatu o fugalaau ma fualaau. I totonu o se faleoloa faapitoa poʻo se kamupanī faifaatoaga, e tele ituaiga o aganuu e mafai ona fua mai i le tele o taimi i le vaitau. E tofu i latou ma ona lava mea uiga ese. O faifaatoaga e sili ona fiafia i ituaiga suamalie suamalie ma suamalie ma vine tetele ma tino. I le faaopoopo atu i le tofo, o le tetee o le aganuu i microbes, faamaʻi, ma felauaiga ua amanaia.

O faʻailoga iloga e aofia ai:

  • fualaau faʻatoʻai remontant Queen Elizabeth;
  • fugalaau "Fresco" remontantny;
  • bezososny toe faaleleia togalaau;
  • tautau;
  • Irma
  • "Lyubasa";
  • Faʻaaloalo, ma isi.

E faʻapefea ona toto toe teuteuina strawberries

A filifilia le strawberries, latou te gauai muamua lava i le tofo. O lenei faʻamoemoe e faʻamoemoeina na o le malepe o fualaʻau paʻu. E le gata i lea, mo le filifilia, e tatau ona totoina ni ituaiga eseese ma pe a uma ona fua, filifili le mea e sili ona lelei mo le totoina.

O loʻo faʻatuputeleina le fiafia o le Faatoaga i le toe faʻaleleia o fualaau mai fatu, ona e sili atu le mamā. Mo le totoina o le strawberries, e fautuaina e faʻaaoga eleele e fuafuaina mo fualaau faisua. O le suavai o le eleele e tatau ona le itiiti ifo i le 70-80%, e aunoa ma ni pulumu. O se pusa tele e 15 cm le 15 cm e talafeagai e pei o se atigipusa, e sasaa ai le palapala i totonu, ma totoe ai le 3 cm le maualuga. Ua sasaa le sua i luga o le eleele ma sausauina i se tamai palapala o le eleele vevela, faʻafefeteina i vaitafe lanu vai.

O le faʻafefeina o strawberries i totonu o se kativa e manaʻomia ai le tele o tausiga. E tatau ona faʻamalamalamaina, pe a fai o aso e pupuu, e tatau ona faʻamautuina le moli. O le tele o le malamalama, o le tele o fatu o le a oʻo mai. O le fagu atoa e ufiufi i se mea manino - o se ata tifaga ma faʻapipiʻiina i totonu o se potu e maua ai le vevela o le potu. O le a tupu mai muamua tupu muamua pe a mavae le 3 vaiaso, lea e faʻafefe 1-2 taimi i le vaiaso.

Vaʻa i fafo

O fualaau aina tetele o fua eseese eseese e tupu tele i luga o eleele palapala. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e totoina fatu laau ma totōina i le amataga o Me i luga o le saite. O le eleele e tatau ona tatalaina muamua, faʻamamaina o vao matutu, vao vao, faʻamago ma faʻamamaina palapala. I pupu e te manaʻomia e toto ai se togavao, 'aveʻesea mai le pusa faʻatasi ma se paluga o le eleele, suavai lelei ma fufulu le aʻa ma sauniuniga faapitoa "Kornevin". I luga o le vaomatua, e tatau ona faʻatulagaina le eleele ina ia leai se mea i totonu.

I le tuputupu ae, fuga ma fua mai o strawberries, o le eleele e tatau ona matala, faʻafeinu, faʻaleleia faaopoopo, ma faʻamaina vao.

Pe a togafitia meaola faalafua, o vaifofo mai galala ua faʻafefeina i le vai e faʻaaogaina. E tolu ulu o le keleka ua fafagaina i le pakete vai e tasi. Faʻamalosia se aso, sulu ma vai faʻataʻamilo i le vao. Mai le faʻafefe o manulele-malie nifo, faʻafefete ma taʻalega o le a fesoasoani. Afai e faʻafefe ai pepe, latou te le fiafia foi i le manogi o le kalaiki. O otaota e vavalalata mai le suamalie suamalie i totonu o fagu ma le suamalie suamalie, lea e tatau ona tuu faataamilo i le nofoaga o le 'upega tafaʻilagi faʻatasi ai ma fualaau faʻasaga tele-fuamalie.

Toe faaleleia le ampel Strawberry

O lenei ituaiga e faapitoa lava le manaia mo i latou oe fiafia e tupu aʻe le faʻamalolo i le fale.. Faailoga Faʻailoga:

  • Faʻafitauli i le kiona.
  • Faʻasologa umi o fua.
  • Fualaau tetele.

E amata ona fua mai Strawberry e le o se mea lelei i le masina o Me, o le seleselega mulimuli e seleseleina i le amataga o le malulu. O laau taʻitasi e fausia a itiiti mai o le 20 peduncles, lea e maua ai le lata i le 1.5 kilokalama o vine mai le vaomatua. E le gata i lea, i tulaga mafanafana, o le seleselega e totoina se seleselega i soo se taimi o le tausaga, lea e maua ai se faʻamaoniga e maua mai ai fua e oʻo lava i le malulu. O vine o mea manogi, meaʻai, suamalie, o se manogi manaia.

Mo le totoina o se moli teuteuina o le sukalati, o le palapala o le oneone ma le humus e tatau ona saunia mai se fua faatatau o le 3: 5.

O le paluga ua saunia e vevela i totonu o le ogaumu i le vevela o le 80-100 tikeri 3 itula. Faʻamasinoga e tatau ona faia ia Fepuari, Mati. Laʻau faʻasalalau lemu ile luga, faʻamamaina. Ua ufiufi le fagu i se ata vali. O tupu muamua e aliaʻe mai i le masina, e faʻavave le faagasologa, e tatau ona tuʻu le koneteina i luga o le fagu o le pusaaisa mo aso e 3. Ona faʻapipiʻi lea o pusa i totonu o se potu ma le vevela o le 22 tikeri, pe a uma ona foliga mai laʻau, totogo laau, ma teuina i totonu o se potu i le vevela o le 15 tikeri. E mafai ona faʻaleleia eleele i le 6 pe a foliga mai e 6 laina i se mamao o le 25-30 cm i se siaki siaki. Tausiga faifaipea - vevela mama, tatalaina o le eleele, faʻafeinu, faʻamaina o le faʻamaʻi.

E tusa ai ma fautuaga a le au fai togafesa, e tatau ona maua i le malulu ni sisi i le falemaʻi ile tele o taimi mo sina taimi puupuu. Ua vaeluaina vao magogogogo, ua ufiufi le fagu i mea.