Laʻau

Krinum

Crinum o se vaomatua vaomatua e fiafia i eleele malulu i luga o auvai o se vaitafe, sami poʻo le vaituloto. O nisi ituaiga meaola e mafai ona tupu i luga o tauʻaʻe mataga. O le laau ei ai vaʻaiga tetele tele. Faʻatasi ma le lautele pe tusa o le 25 simita, e mafai ona latou oʻo atu i le umi o le tusa ma le 90 inisi. O lapisi Krinum e lapopoa foi, e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita le umi. E fuga mai le laau i lanu paʻepaʻe matagofie po o fugalaau lanu piniki, e pei o lili.

O fugalaau fugalaau ma mea teuteu e faʻaaoga le krinum o se teuteuga teuteu i fale tetele, taʻavale ma fale talitutusa. O le laau e tupu lelei i tulaga o le togamalulu, ma nisi o meaola i totonu o meaola o le sami.

Krinum tausi i le fale

Nofoaga ma moli

Krinum o se laau telefoni. Na te manaʻomia le susulu o le la ma e leai se faʻaaliga o ata. O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o se laau i le susulu malamalama o le la e sili atu ona malosi. Afai ua toto le laau i luga o se faamalama, ona avea ai lea o se faamalama ma se itu i le itu i saute o se nofoaga lelei. Puipui paʻu o le crinum mai le faʻafesoʻotaʻi i le tioata faamalama - atonu o le ae maua le la.

I le mafanafana o le vaitau, e ono i fafo fafo le fale, ae aua neʻi faʻafefe timuga. Aʻo tuputupu aʻe krinum i le fale i le tausaga atoa, taumafai e faʻaauau le faʻafeoloolo o le potu, e oʻo lava i le taumalulu-taumalulu.

O le tele o le malamalama o se laau e manaomia i taimi uma, e oʻo lava i taimi pupuu o le ao. Ona o lona le lava, e mafai ai e le krinum ona faʻamalu laʻau laiti. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e faʻaaogaina nisi faʻamalamalamaga faʻamalosi mo le tusa o le sefuluono itula i le aso.

Lulu

O le saʻo lelei o le vevela mo le krinum e faʻamoemoe ile amataga.

Laʻau o aferika Aferika i Saute i le taimi mafanafana (tautotogo - taumafanafana) e tupu lelei i le vevela o le 22-27 tikeri o le vevela i fafo. I le taumalulu, ao malolo, e manaʻomia e le krinum le vevela o le 2 i le 6 tikeri Celsius.

Laʻau mai i le telefoni itulagi e fiafia i le malulu o le ea, tulaga o le greenhouse ma le leai o ni matagi malolosi o le matagi i le taumafanafana. Ae i le vaitau malulu, e manaomia e Krinum se potu ma le vevela o le 14-17 tikeri le vevela. I ia tulaga, o le a lelei le tau malulu.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le tele ma taimi o le faʻavaivai e faʻalagolago i le taimi o le tausaga ma le vaitaimi o le atinaʻeina o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaʻomia tele le suāvai ma masani. Faaitiitia le fafaga i le faaiuga o le fuga. I le malologa, e manaʻomia pea e le krinum ona faʻamamaina, e ui lava e seasea lava.

O le eletise o le Krinum e le tatau ona mago e oo lava i le taimi o le taotoga, ona o le laau o loʻo i ai ni aʻa malolosi malosi e manaʻomia ai le susu tumau.

Faatasi ai ma le fesoa- soani i le fafaga, e mafai ona e faaosofia ai le amataga o laau totogo po o lona iuga. Faʻaitiitia poʻo le taofia o le eleele palapala mo se taimi puupuu, o taimi o vaitau e suia. O le mea lea, e mafai ona vave fuga le krinum i le taumalulu.

E le afaina ai le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o le laau. E mafai ona fufulu ni laupepa i nisi taimi i se laʻau susū.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Pe a aliali mai le uluaʻi talavou, e mafai ona e faia le pito pito i luga luga. Mulimuli ane, i le 2 vaiaso, o lenei faiga e faia soo seia oo i le faaiuga o le vaitau fuga. E fautuaina le faʻaaogaina o fugalaau faʻapitoa mo le totoina o fualaʻau totō i le fale. Maelega ma faʻaaogaina ia lavalava pito i luga e tusa ai ma faatonuga i le afifiina.

Soo

Mo le crinum, o loʻo faʻapenaina le faʻaleleia o le palapala: oneone lapoʻa, peʻa, eleele laʻau, humus (tasi vaega o vaega taitasi) ma le eleele eleʻele (lua vaega). O vaega o malala faʻaopoopo i le faʻafefiloi o le a avea o se faʻafitauli faʻapitoa.

Suiga

Krinum o se laau o loʻo i ai se aʻa maualuga e manaʻomia ai le faʻaeteete lelei pe a faʻatulagaina. E mafai ona vave faʻaleagaina aʻa o vai, suavai. E fautuaina le totoina o laau matutua pe a ma le tolu tausaga. Filifili se taimi e leʻi amataina ai le vaitau tuputupu aʻe.

O le laau e tatau ona muamua faasusulu ina ia mafai ona faigofie ona aveese mai le fugalaau. Vaʻaia ma le faʻaeteete aʻa ma aveese soʻo se vaega ua faaleagaina. O le ipu crinum manaʻomia se voluma tetele ma loloto. I le pito i lalo, ia mautinoa e sasaaina se alavai faʻavaivai o le uamea lautele poʻo le pebbles o le vaitafe. Ua totoina le pulu i le eleele ina ia tumau pea le tasi vaetolu o luga o le eleele.

Krinum propagation

Krinum faʻalautele e fatu ma pulu. O le metotia o fatu e faʻaaogaina i mataupu e seasea tupu. O le faʻalauteleina o pupuvaga ua manatu e sili ona talafeagai ma taatele.

O le sili atu o tama teine ​​teine ​​i luga o se laau matua, o le tele o le tupu aʻe o tupu. O le mea lea, aua le faanatinati e vavaeeseina mai le krinum. Ma o lo latou taua e atagia mai i le amataga o le vaitau o le fuga o se laau talavou.

E tatau ona totoina se sipisi i totonu o se tamai ulo (e le sili atu ma le sefululua senitimita) ma ola i totonu o lenei atigipusa mo le tausaga. Ona tatau lea ona totoina le laau i se ipu tele. O le tele o le faʻasusu ma le fafagaina vave o le fafagaina e taua tele mo laau laiti mo le atinaʻeina. O le fugalaau o laau totō e maua mai tamaʻi tamaʻitaʻi amata i le tolu poʻo le fa tausaga.

Maʻi ma meaʻai

O lenei fale vevela e lua mea faʻamaʻi faʻamaʻi - o se apogaleveleve mite ma se mealybug. O foliga vaaia o se apogaleveleve e mafai ona vaaia i le i ai o se upega tafaʻilagi i luga o laulaʻau ma fatu. O le mealybug e masani lava ona natia i totonu o laʻau. O le tauivi o nei meaola faalafua e na o le fesoasoani lava ia o meaola mo iniseti mo laau toto.

O se tasi o faamai masani o le krinum o le pala o le aʻa, lea e mafua ona o le tele o le inu.