Fale taumafanafana

Spirea: o le a le mea e foliga mai ai se laau ma le auala e tupu ai

O le fuga o laau toto e tutusa lelei ma punavai paʻepaʻe teuteu - o latou laʻau felafolafoaʻi, e sosolo i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona teuteuina soʻo se vaega. O le mea moni, o le paʻepaʻe papaʻe naʻo ituaiga o meaola e olaola i le tautotogo, ma fugalaau-fugalaau fugalaau ua i ai ni fugalaau piniki piniki. O i latou uma o ni tagata sili ona lelei o le meli, o lona uiga latou te tosina mai pi i le togalaau, lea e aoga mo le faʻafefeteina o isi laau.

Ituaiga o laau toto ma ata ma faʻamatalaga

O le laʻau teuteu o le spirea o le aiga Rosaceae. E sili atu i le 80 ituaiga o laau toto e masani ona taatele i totonu o laufanua mafanafana o Europa, Sasaʻe

Asia ma Amerika. I le tele o meaola, o laʻau o loʻo faʻafefeteina ma le alofa, na faia e tagata Eleni anamua ia pale ma pulou e teuteu ai fale ma malumalu. Mai le upu Eleni "hoop (wreath)" ma e foliga mai o le igoa o le laau.

Ina ia amataina, faitau le faʻamatalaga lautele ma ata o le laʻau - faʻapitoa, faʻavave vao. O le maualuga e oʻo atu i le 2 m, o le foliga ma le lanu o fugalaau ma laulaau e ese. O lau lanumeamata lanumeamata o le pala i le tautoulu o le a avea ma samasama auro, susulu mumu, po o se moli lanumeamata. E matagofie tele Spirea i le taimi o le fugalaau, lea e umi lava le umi.

Vaavaai pe faʻapefea ona foliga se laufanua - tele fugalaau lanu eseese (mai le paʻepaʻe papaʻe i le fugalaau loloto) e faʻapipiʻiina i totonu o laʻau faʻapitoa, paniculate, spiky poʻo pyramidal inflorescences:


I nisi o ituaiga o mea leaga, o le pupuni uma e ufiufi, i isi - ua na o le vaega pito i luga, i isi - i pito o le mama.

E tusa ai ma le taimi o le fuga, e vaevaeina le vaeluaina i ni vaega se lua: o le tautotogo ma le tau vevela. Toto o le vaega muamua o fugalaau paʻepaʻe na faia i luga o paʻu o le tausaga talu ai. I le taumafanafana e totogo fugalaau fugalaau i luga o pamu o le tausaga o loʻo i ai, ma fugalaau e piniki, mumu po o fusi.

O le tele o ituaiga o totogo-fualaʻau e olaola i totonu oa tatou togalaau. I lalo ifo e mafai ona e maua se ata ma se faʻamatalaga o le laufanua o foliga sili ona lauiloa.


Spirea Wangutta. O le maulalo o vao ma lala laʻau faʻafefeteina. O laulaau e lanu meamata, lanu i lalo, i le tautoulu lanu samasama ma lanu viole. O fugalaau sinasina-paʻepaʻe e aoina i le tele o infiltration, ma ufiufi atoa le pana. Fugalaau e amata mai i le ogatotonu o Me mo le tolu vaiaso. O le fua o se laupepa fatu tele.


Spiraea o le anufe. Laʻau e oʻo i le 2 mita le maualuga ma lala uumi uumi ma se pale lapoa lautele. O laulaʻau ua faʻaloloa, ovoid, lanumeamata lanumeamata, i le tautoulu latou te lanu samasama. E tele fugalaau paʻepaʻe e aoina i vaʻa.

E pei ona mafai ona vaaia i le ata, o lenei ituaiga o sikuea sikuea e faaluaina le umi e pei o petals, o le mea lea e foliga mai e foliga mai o le vaivai o mea leaga:


Mamoe i le amataga o Me, o le fugalaau e 2-3 vaiaso.


Laʻau tele (finauga). Le vaaiga pito sili ona matagofie i le totogo o le tautotogo totogo. O le pale e lautele, salalau. Ua faʻafefeteina pupu. O laulaau e laʻititi, faʻatauvaʻa, faʻafefe i le apex, faʻatasi ai ma vaitusi, malamalama lanumeamata. Fugalaau paʻepaʻe e fai ai se faʻataʻitaʻiga, e pei o le ufiufiina o laʻau i luga o le umi atoa e le o iloa laulaau. Ua faaigoa e le tagata lenei ata "faatoanofotane." E fuga mai ia Me.

Totoina, tausia ma teuteuina laau toto

Ae e te leʻi ola i le spirea, e manaʻomia ona e tausia se vaʻaiga lelei. O meaola uma lava e faigata, e le mafai ona ola i eleele, o nisi ituaiga e mafai ona ola i totonu o ni paolo. A maeʻa ona totō fatu laau, e manaʻomia sina tausiga laiti - e matua le lelei lava ma faʻafefe. Ova e vave ola vave, faʻafeiloaʻi lauulu, teuteu, toe totoina.

I le tausiga o le eleele, teuteuina e fai ma iloiloga po o le a le vaega o le laau e: fugalaau i le tautotogo e fufulu vave pe a uma ona tupu, ma fuga i le afa lona lua o le taumafanafana i le amataga o le tautotogo. I le tautotogo totogo-fugalaau, vaovao tuai (7 tausaga pe sili atu) ma ave faʻamaisa ua aveesea. O fualaau o le tau vevela e manaʻomia le teuteu malosi - mai le fa tausaga, o le vaega atoa o le vaomatua e selesele i tausaga taʻitasi i le 30 cm mai le eleele.

O le Spirea e faʻapupulaina i le vaevaeina o le vao, vavae ma aʻa.

E leai se togalaau e tasi e mafai ona faia e aunoa ma lenei laau manaia. O se mea manaia tele o le meli. E totō Spiraea i se nofoaga lauiloa, i ni vaega, i luga o auala. E mafai ona faʻaaogaina i laau taʻitasi - o le a lautele ma faʻalautele le vao. Lelei mo pa puipui. Laititi-tuputupu ae laufanua e foliga lelei i tuaoi ma rockeries. O nisi ituaiga o meaola e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o eleele i luga o mauga ma slopes.