Fugalaau

Faamatalaga auiliili o le Panicled Hydrangea Vanilla Freise

Faʻalumaina hydrangea Vanilla Freise (Vanilla Freise) i le pito i luga o le lauiloa i totonu o faifaatoaga. Ou te manao e paʻi atu i ona fuʻa vaalele-inflorescences. I le vaʻaia o nei fugalaau ia le itiiti ifo i le tasi, e na o lou mafaufau pe faʻapefea ona totoina sea ituaiga laau i lau togalaau fugalaau.

E te iloa se togavao e paʻepaʻe, pulapula lauulu, pulapula lemu? O le mea lea e vaʻaia.

O le tagata lauiloa Farani o Eriko Renault o loo galue talu mai le 1989 e atiina ae se fugalaau malulu, pulusua.

Na mafai ona ia faia se laau e fuga mai toetoe lava o le taumafanafana, ma o le lanu e suia mai le paʻepaʻe i le amataga o le fugalaau i le pipi mafiafia e oʻo i le iuga o le fuga, ae o le pito i luga o le pyramidal inflorescence e tumau pea vanilla-paʻepaʻe.

O le fugalaau e faʻatusatusa i le faʻasalaina o le kulimi kulimi ma le kulimi, o le mea lea o le igoa o le ituaiga Vanilla Freise - vanilla strawberry. O le ituaiga na muamua faʻafeiloai i le 2006 i Plantarium i Netherlands ma manumalo ai i le tele o taui.

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga o le panicled hydrangea

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o le panic hydrangea Vanilla Frize o le vao toto e oo i le 2 m, lala e fesuisuiaʻi, lanu mumu, o laulaau e lanu meamata. O fugalaau e laiti, e aoina i faʻamau, e tele mea e oʻo i le 30 cm le umi. O le vanilla Frize e fuga mai le amataga o Iuni ia Setema.

I le amataga o le fuga, o se lanu paʻepaʻe sinasina, ona amata lea ona liu piniki le fuifui, i le faaiuga o le fugaina o le vine atoa, vagana ai le pito i luga, ua avea ma lanu ulaula.

O le uiga ese o le ituaiga o fugalaau e amata ona maua se lanu piniki ao le i faia isi ituaiga, ma e leʻi leva ona paʻu.

Vanilla Freisty e tele naua mea e mafai ai ona latou punou lala, aemaise i le matagi ma le timu, e sili ona lelei le nonoa o le vao i le taimi muamua.

Panicle Hydrangea Vanilla Freise na amata mai le amataga o Iuni ia Setema

Faʻataʻitaʻiga Fugalaau Fugalaau

O le Hydrangea Vanille Fraise ua faʻalauteleina i auala nei:

  • toso;
  • vaevaeina o le vao;
  • lafoaʻi.

Mo le faʻatoʻaina e ala ile tipi ave sina lalagaina vine o le Hydrangea paniculata ma 2-3 otaota o lau (laulaau e tatau ona vaeluaina le afa) ma tuu i ni tioata i vai.

A maeʻa foliga o aʻa, e toto lala i totonu o ipu. Mulimuli ane, pe a mauaa, ua totoina i se nofoaga tumau.

Faatasi ai ma le metotia o le vaevaeina o le vao e manaʻomia ona e vavae ese mai le vaomatua ma aʻa ma 2-3 tumutumu ma laau i se nofoaga ua saunia.

Ina ia maua se totogo mai se taoto o le lālā talavou o loʻo punou i le eleele ma faʻamau i lenei tulaga seia oʻo i le faʻavaeina o aʻa.

I se nofoaga tumau na totoina:

  • i le itu i saute i le taimi o le tautotogo-tautoulu;
  • i le itu i mātū, o faʻatulagaga o loʻo faʻatino i le tautotogo.

Faʻafefea ona faʻapipiʻiina le vaʻaia o le hydrangea:

Toto ma tausia Vanilla Freyz

O le fuafuaga mo le fugalaau e sili ona lelei ona tuʻuina atu i le la pe i totonu o le paolo. I totonu o le paolo, o le a le mafai e le laau ona tuʻuina atu ni paʻu lapoa ma o le a le susulu ia mea.

E tatau ona iloiloina pe a tulaʻi Vanilla Freyz le mamao i le va o vao - e tatau ona silia ma le 1 mitaaua ua vave ona tupu le laau.

O le lua e tatau ona afa le tumu i le humus ma le peat - hydrangea e fiafia tele i le eleele lafulemu.

Aua nei faʻalolotoina le ua. O le laau laʻau o loʻo i ai se aʻa aʻa, e manaʻomia ai le fausiaina. O le fua o le faʻaaogaina o le vai e 2 pakete i le fafie i le vaiaso.

Aua nei faatagaina le faʻafefeina o le vai i le pito i lalo o le togavao i le tautotogo mai le faʻafefe o le kiona ma aemaise lava i le autumn, e leaga ai le hydrangea.

E sili le lelei o le mulumuluina o le eleele i le galu, tipi paʻu o le pine po o le pau o nila mai se vao vao e puipui ai le susu, i le taimi e tasi, ma acidify le eleele.

E le gata i lea, mo le lelei atili o le fugalaau, e taua tele le faia o ni mea faʻamaʻi se lua i fugalaupapa i le taʻitasi: i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, i le amataga o le fuga.

Pe a totoina le hydrangeas, mafaufau i le mamao i le va o vao - e tatau ona silia ma le 1 mita

Teuteu

Mo fua lelei e tatau ona tipi i le tausaga taʻitasi. O le teuteuga e faia i le tautotogo ae leʻi amataina le vaitau tuputupu aʻe. O lala uma ua faapuupuuina e le 2/3 o le uumi. Oti lala tuai, vaivai.

Toe faʻafouina le vao ua vavaeina lala i le eleele e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae o ni vaovao fou. O le toalaiti o lālā e alu i luga o le vao, o le a le maua ai le tele o mea, ae o le a tele ma sili atu le matagofie.

Trimming ua faʻanoanoa hydrangea. Fautuaga ma Tini:

Sauniga o le taumalulu

I le tausaga muamua o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le tausiga faapitoa - manaomia e ufiufi le laau mo le taumalulu. I le lumanaʻi, e manaʻomia e hydrangea se malutaga mo le taumalulu pe afai o le vevela e pa'ū i lalo ifo o le 30 ° C.

Aua nei galo e uiga i le vaivai o lala e mafai ona malepe pe a sau le kiona mai luga o taualuga, ma faapipii puipuiga mo i latou i le taumalulu.

Tauivi ma iniseti ma faʻamaʻi

E seasea ona maʻi maʻi Hydrangea ma osofaia e meaola faalafuaae o loʻo tupu lava.

E faʻafetaia ai miti ma le aphids na lava le fufuluina o le laau i se fasimoli solution. I mataupu faigata, togafitia ma se iniseti.

Chlorosis o se laau e tupu - pe a felafolafoaʻi laulaʻau, ma e tumau pea laumei veins. O lona uiga o le fugalaau e leai se uʻamea ma e faʻafefiloi ma le uʻamea o le sulfate poʻo le uʻamea uʻamea e faʻamalolo ai.

Le foliga mai o lanu uliuli, uliuli, paepae i laulaau faʻamaonia le iai o faʻamaʻi. I lenei tulaga, o togavao e togafitia i le malie.

Vaʻaia Hydrangea ma meaola faalafua: chlorosis, moli vavave ma aphids

Talosaga

O le ituaiga o le a faia ai soʻo se togalaau, matagofie e pei o se pa puipui. O le filifiliga aupito sili lenei mo le fuafuaina o alalaupapa, e faʻaaogaina foi i eleele nofofua.

E sili atu le matagofie i totonu o fatufatuga faʻatasi ai ma le faʻasoa, faʻamalosi ma teuteu. O mea matagofie ma fefaʻatauaʻiga ma mea faʻapitoa o hydrangea Vanilla Freise.