Laʻau

E faʻapefea ona aumaia le susulu i laulaau o totonu o laau

Laʻau mai totonu o lauʻau teuteu ma fualaau i totonu o le fale e foliga matagofie pe a tausia a latou laʻau mamā. O le lalelei matagofie o laʻau ola maloloina e faʻaalia ai le tulaga o laau ma le lelei o latou tausiga.

Faatasi ai ma taualumaga faʻatagaina i le faʻatupulaia o fua i totonu o le fale i aso nei, e masani ona aofia ai le na o le suāsusu, laʻei pito i luga, faʻaleleia taimi ma teuteuina, ae faʻamamaina ma teuteu lau. O lenei mea ua mamanuina ina ia maua ai le lanu e manaia le susulu ma foliga lelei. Ae le o falelaau uma e manaʻomia le faʻamalo, ma e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma taʻitaʻia e tulafono manino.

Totonu o fale e togafitia ma le laulaʻau.

Aisea ou te manaomia ai se "lanu susulu"?

Le matagofie, lanu susulu i aso nei ua manatu o se ituaiga o tulaga o se fale e lelei ona teuteu ma maloloina. Ma o le tele o "togafiti" o lona uiga o le tuuina mai o le laʻau o se mea matagofie faapitoa i aso nei na lofituina moni ai fata. Faasalalauga fautuaina i latou mo toetoe lava o fale uma i totonu, e aunoa ma se faʻasalaga. Ma i le taimi lava e tasi, e toaitiiti tagata e manatu e le o mea uma i totonu ole aganuu e manaʻomia le polishing, ma mo nisi e mafai foi ona avea ma mea e faʻaleagaina ai. A uma mea uma, solo, suauʻu, poʻo se faʻateleina o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi e tusa lava pe talafeagai, ae le suia mo le tausiga lelei. Ma faʻalagolago i le mea moni o le totoina o le laau ma se moli o le a ese foliga ese, e le aoga.

O a laau e mafai ona "susulu"?

Faatasi ai ma totonu o laau o loʻo i ai le tele o ituaiga meaola e le manaʻomia ai le faʻamamaina o laulaau ma e fefefe i soʻo se fesoʻotaʻiga le amanaia. Fugalaau po o le teuteuina o laau, e le susulu mai laulaau mai le natura, ma le pala, vevela, maaleale, maaleale, faapea foi ma ituaiga uma o laau prickly, selaginella, ferns ma cacti, e le manaomia le lafoaia o mataupu faavae.

O le "Gloss" e mafai na o na mea e maua ai totonu ole fale, lea e lamolemole le laulaau, e tusa lava, e susulu, e le o se mea itiiti. O le faʻamalosi e talafeagai lelei mo croton, redgrass, dieffenbachia, ituaiga uma o ficus, ivy, pama, philodendrons, monousra, aspidistra, nematanthus ma le tele o isi fugālaau ma laulelei. Ae e matua le talafeagai lava, mo se faataitaiga, i le senpolias, pelargoniums po o le begonias.

O auala uma lava e mafai ona e tuʻuina atu i ai le faʻamalamalamaga o laulaʻau ua vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. Polani, po o le matagofie o le gaosiga o fale gaosi oloa.
  2. Faʻasalaga fale.

Industrial Gloss Products

O oloa faʻapitoa na faʻatau pe faʻaaogaina aerosol-igoa e taʻua o polishes po o mea faʻafiafiaga e masani ona le fuafuaina mo le faʻamalieina. O nei sauniuniga faʻalavelave ma le tele o ituaiga o gaioiga na faʻataʻitaʻiina ma o le paʻi mulimuli i le tausiga o totonu o laau.

Toeitiiti lava o tagata gaosiga uma o oloa ua faamoemoeina mo totonu o laau o loʻo i ai lona lava faʻalanu. O loʻo faʻatau atu i foliga o se aerosol, faʻavalea faigofie poʻo le vai. O nei sauniuniga e tuʻuina atu ai i le laau se susulu faapitoa ma se foliga maloloina mo se taimi umi. Ma o le eseesega i foliga vaaia o le laʻau pe a uma togafitiga faʻatasi ma se moli poʻo le faʻamaina o le vai e matua malosi lava. Bright gloss, o se lagona o le le mautonu o le tulaga e manaia tele. Ae i tua atu o le "susulu" vaaia o le vaega pito sili lea ona taua o lo latou aafiaga: o ia oloa, e tusa lava po o le a le foliga, e faia muamua le galuega o le puipuia o laau mai meaola faalafua ma faamai e ala i le faia o se ata faaopoopo po o se pa i luga o lau.

Faʻasagaina o se fale faʻatasi ma se laʻau lanu.

I lona aafiaga, o le vai ma le aerosol polishes e matua ese lava. O fualaau suamalie e faʻaaogaina mo na o laau totoa ma lapisi lapisi, e pei o mea e maua mai i le monetra poʻo le paʻu paʻu, lea e mafai ona fufulu lima. O le aisa ma vaovao e faʻamoemoe mo mea totō uma, e aofia ai ma mea e le manaʻomia - togavao ma ni mea laiti, tatala, ma vane fua tele e le mafai ona fufulu lima.

O sauniuniga mo le tuʻuina atu o le susulu i laulaau e tatau ona faʻaaogaina mulimuli lava i faʻataʻitaʻiga a le kamupanī, faʻapipiʻi i metotia ma metotia faʻaaogaina ua fautuaina mo faʻamaumauga taitasi. Vaʻaia le tele o faʻamaʻi: pe afai e masani ona faʻaaogaina, e faʻamalosia le fausia o se 'ea ma le malulu i luga o laulaʻau, e aʻafia ai laau e sili atu nai lo le papaʻu o le pefu. E mafai ona faʻaaogaina i se vaega itiiti, e seasea lava ona mafai, na o le taimi e matua manaʻomia ai le faʻaleleia o foliga vaaia matagofie ma puipui laau. Ina ia aloese mai mea sese pe a faʻaaogaina ia mea ua saunia e faʻaleleia foliga vaaia, e tatau ona e faia se suʻega i luga o se tasi pe sili atu laupepa, ona vaʻaia lea mo le 2-3 aso le lagona o le laau pe a uma le faʻamalosiina o vailaʻau.

E iai foi ni puipuiga mo vavega:

  1. O polu e mafai ona faʻaaoga mo na o laau totino o loʻo i totonu o le malamalama felafolafoaʻi poʻo le uila paolo. Afai e faʻaalia i le susulu saʻo o le la, e mafai ona latou mafua ai mumu kemisi.
  2. O nei sauniuniga e le mafai ona faʻaaogaina i lalo ifo o laulaʻau, e totō ma aemaise lava fugalaau (faʻapogai ai le faʻalavelave faʻalavelave tupuga, lafoina o greens ma faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina), ma faʻaaoga foi mo laau e manaʻomia ai le faʻaleleia o le tino.
  3. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e tatau ona e fufulu laulaau mai le efuefu ma le palapala i soo se auala faigofie ma faʻamago le greens.

Fufulu laʻau mai le efuefu ma palapala.

Fufulu laʻau mai le efuefu ma palapala.

Laʻau o se fale e togafitia ma lau laʻau.

Faʻaaoga aiga e faʻatatau i fualaau faʻatau

O le fale poʻo le tusiga faʻafefesoʻotaʻi o lona uiga o le faʻaleleia atili o le lanu o laulaʻau o "tinamatutua", e le o ni faʻafouga faʻapenei ma le taugofie o faʻaoga faapitoa o mea faʻapitoa ma faʻamalosi.

Pepa o le suka, suasusu, suauu, pia, olive olive, vaifofo vaivai o le sua o le lemon, acid citric po o le vineta (1 tbsp o le sua o le lemon, 1 tbsp o le vinika, 1/4 tsp o le citric acids e faaaoga mo le 1 tbsp o vai) ma isi mea natura ma e le gata o fualaau oona e faʻaaogaina ina ia faʻaleleia atili ai le susulu o le la, ia tuʻuina atu ai i le fale se foliga sili atu ona lalelei. O nei mea e maua ai le suavai e faʻaaogā e faʻaaogā ai masini mūmū, sponges poʻo fusi paʻu.

O le le lelei o le faʻamalosi ile fale e sili atu ona maualuga, e pei o mea lamatia i laau totő. O oloa gaosiga faʻapitoa e faʻaalia i le maualalo o le faʻaogaina ma le le mautonu o le aʻafiaga o le tino i le atinaʻeina o le fale lava ia. E le gata i lea, o tupe a le fale o tinamatua, e pei o se tulafono, o le tele o le taimi ma le taumafaiga e faʻamalosi ai laʻau, e manaʻomia ai se filifiliga umi o vaega, tuufaatasiga, ma suʻesuʻega faifaipea. Afai e le fufuluina ia laulaau, ma e sili atu ona faʻaaogaina i ni aofaiga tetele, e mafai ona latou faia se siosiomaga e lelei mo le salalau atu o le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Pe e te manaʻomia fualaau faʻasaina ma se faʻalauiloaina o aʻafiaga i luga o laau, e tatau ona e filifili mo oe lava ia. Faʻatau lelei mea lamatia. Ma ao le i gaosia le laau, ia mautinoa e siaki le aoga i luga o lau, ae ia faateleina le taimi mo le siakiina o le laau i le 1 vaiaso.

Faʻamatalaga faʻamalosi ile fufuluina

O faʻaaliga taʻitasi o faila e foliga mai o fale o loʻo i totonu o le fale, ma alalaga e uiga io latou soifua maloloina, teuga ma le maoaʻe o tagata e ona. O le matagofie o laʻau o le uiga sili lea ona taua mo meaola uma i totonu, lea e tatau ona tausia e tusa lava po o le a le vaitau, le tulaga o le atinaʻe ma le tuputupu ae. Ae o le ausiaina o le atoatoa e mafai ona na o le taimi lava e ola maloloina ai laau ma maua uma tausiga maelega latou te manaʻomia. O le leai o se tausiga lelei e masani lava ona iloa e le setete o lauusiusi. Ma o le tausiga lelei o le auala sili lea e tuʻuina atu ai le susulu e tuʻu ai.

I le faaopoopo i le soifua maloloina o laau ma le tausiga o laulaau, o le lalelei o le laʻau e aʻafia i le 2 mea taua:

  1. Lafu ma le eleelea. O le palapala ma le palapala e faaputuputu i lau o laau uma i totonu, faapea foi ma meafale, ie, mea teuteu, ma soo se mea. Ma o soʻo se fale e manaʻomia ona fufulu laulaau i se mea sili atu nai lo le faʻaaogaina o se "mea faalilolilo" faʻapitoa. O le mea moni, solo le laʻau mai le efuefu ma se sipuni susu poʻo se ie e le gata o se fua e faatumauina ai le manaia o laumei lanumeamata. O le mea moni, o le faaputuputuina o palapala ile laulaau e taofia ai le masani masani o le photosynthesis, faia ai tulaga lelei mo le faasalalauina o meaola faalafua ma faamai, faalavelaveina le vevela o le susu, ma e ono mafua ai le leiloa o se lanu lelei, o le faaputuputuina o allergens, pollen, ma toxins eseese i le ea.
  2. Faʻafouina ma le faʻaleleia o lau. E tusa lava pe e te faʻaogaina le mea e sili ona lelei e faʻasalalau ai, o vaipuna e toetoe lava a le vaaia i mata o le a pauu pea i laulaau, "pefu" i latou ma saofagā i le faʻaleagaina. Ma o lea tulaga e mataituina pe a faʻaaoga soʻo se vai, e oʻo lava i le maualuga, faʻaleleia pe faʻamautu. Faʻailoga o le faʻaleleia ma le tele o tupe teu, faʻateleina le aoina o le pefu ma le vave faʻavaveina o le mulimuli i le leaga o le faʻaleagaina o mea e lua ma le soifua maloloina. O le aʻafiaga o le susulu i luga o le mama o laulaau e mafai ona faʻamasinoina i le tioata: afai e te le fesiitaiina laau mai le windowsill, ona maeʻa ai lea o le ipu ma avea ma palapala eleelea.

E ui i le mea moni e faʻapea, i aso nei o loʻo i ai sauniuniga faapitoa mo le faʻamamaina ma le susulu o lanu i laulaʻau o laau i totonu, e tatau ona amata le faagasologa o le "faʻafiafia" faʻatasi ma le faamamaina ma le tausiga lelei. A uma, o se laau e siomia e le tausiga e foliga le lelei e aunoa ma se fulufulu. Ma e le mafai ona e foia le le lava o le tausiga i se togafitiga faafomai: o le faʻaaogaina o sprays ma lona uiga na o oe e le aveesea le efuefu ma palapala, ae o le a faʻaleagaina ai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le susulu i laulaau, e tatau ona fufulu le laʻau mai le pefu.

Ua vaevaeina auala faʻapitoa i ituaiga e 2:

  1. Faʻamama solo.
  2. Faʻaalia, poʻo le fusi.

O fualaʻau lapopoa, e pei foi o laau totő ma laʻau ma le paʻu, malo malo, e faʻamamāina e le lima. Ma o laau totō ma laiti, faʻamalosi, vane vane pe tupu tele e sili ona faʻamamaina i le na o le salu.

O le faʻamamaina o laulaʻau lanumeamata mai le filogia ma le pefu o loʻo i ai ona tulafono tonu:

  1. O le auala mo le faamamaina o laulaau e masani lava ona faia i le taeao po o le aoauli, aua a o le i oʻo i le afiafi, e tatau ona faʻamago le greens.
  2. O le faamamaina ole laulaau e tatau ona faia i taimi uma e pei o le fausiaina poo le lalaga pito i luga. O le taimi sili ona lelei e 1-2 taimi i le vaiaso.
  3. E tatau ona aveese le eletise e le gata mai le pito i luga, ae mai tua foi o laulaau.
  4. Mo le faʻamamaina, e mafai ona e faʻaaogaina na o mea vaivai - ie, laupepa ma solo o le a le afaina ai luga o papatusi pepa.
  5. O le mea masani, o laulaʻau e fufuluina i se laumei sina paʻu poʻo le omomi, ae le o le susu ma e le mago.
  6. I le taimi e fai ai le faamamaina aemaise lava o le taumafa, e tatau ona le gata ina puipuia malu le meaʻai i totonu o le koneteina mai le susu ma palapala e ala i le ufiufi i se ata tifaga po o se pepa palasitika, ae ia faʻaogaina foi sina mafanafana, leai se mea malulu poʻo se vai vevela ma le otaota faʻamaʻapeʻapeʻavai vai.
  7. Faʻasalaga matuia, tulaga le amanaia, e mafai ona e faʻaogaina mea vaivai - o le asu o le fasimoli malu po o le mimiti. E tatau ona fufuluina i vai mama.

Afai e foliga mai ia te oe o le susulu o laulaau o lau palu lanumeamata mama e mafai ona sili atu ona mataʻina, e te manao e puipuia i latou ma maua ai le sili atu le manaia, e pei o le faʻamamaina o le paʻi, faʻaaoga se polisi i le aso e sosoo ai.