Laʻau

Ma o le a se mea e te iloa e uiga i mea aoga o le tea a le hibiscus?

O le ituaiga o hibiscus e silia ma le limasefulu ituaiga, o nisi o mea o loo manaomia i mea teuteu ma gaosi oloa. Ae na o le tasi le hibiscus, lauti ma mea aoga o lenei lanu mumu ma se manogi suamalie o le inu ua lauiloa i le lalolagi atoa.

O lenei ituaiga o hibiscus ua taʻua o Rosella poo Hibiscus sabdariffa, o ana laau i le vaomatua e mafai ona maua i Initia. E ala i le naunau o le malaia, e oo lava i aso anamua, na auina atu le aganuu i Sasaʻe Tutotonu ma Aferika i Matu. O iinei, mai cupmine fugalaau ma fugalaau o le hibiscus na tupu, na amata ona latou faia se fuga o se lanu mumu lanu mumu, o se manaia manaia lelei ma le tele o uiga taua.

I aso nei, o le hibiscus poʻo le hibiscus tii ua gaosia i gaosi oloa e le gata i Initia, Aikupito, Sudan, lea o le mea inu ua leva ona avea ma tu masani. O togalaau a Rosella e totoina i Java, Asia i Saute, ma e oʻo lava i Amerika i Saute.

Faʻavaeina o le lauti o le hibiscus

O le mea muamua lava e tosina atu ai le gauai i le tea o le hibiscus o se lanu matagofie e le masani ai.

Anthocyanins e tuʻuina atu lenei lanu i le vaiinu. O nei mea faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina e avea ma faʻaopoopoga meaʻai ma maua ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata. E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o nei mea:

  • fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto;
  • tetee i le faaputuputu ma le teuina o le cholesterol;
  • saili le talosaga i le puipuiga ma le puipuia o le atherosclerosis, faʻamaʻi pipisi, fatu fatuga ma tuʻituʻi.

Faʻatasi ai ma mea aoga o le hibiscus e tatau ona mafua ona o se maualuga o mea faʻaonaponei, vitamini, vailaʻau oona, lea e fesoasoani i le faatumauina o le leo ma le soifua manuia.

Faʻaaogaina e le gata i vevela vevela poʻo le malulu, ae o loʻo tumau pea pe a maeʻa. I vaega o le fugalaau ua faamaluluina i le vai vevela, o se vaega taua o mea amino, vailaau fualaau aina, ma pectins o totoe.

Faʻaaogaina o mea totino o le hibiscus ma le afaina mai ai

Mumu, toetoe lava o le ruby ​​hibiscus tii ei ai antispasmodic, mea laititi, meaola diuretic. E oo lava i aso anamua, sa faʻaaogāina muamua le faʻafefeteina e faʻafefe ai le vevela, ma fugalaau fugalaau na faʻaaogaina i le fesuisuiai, le lelei o manuʻa faʻamaʻi ma le toto.

I aso nei, ua sili atu ona lelei le suʻesuʻeina o le tuufaatasiga ma gaioiga a le hibiscus, ma e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o Rosese Sudanese, e pei ona latou taʻua o le hibiscus, e le gata o mea antipyretic ma siaki, ae o le gafatia foi;

  • teena le gaogao;
  • fesoasoani le fetogi;
  • e faʻavae ai le galuega o le mea e gaosi ai meaʻai ma le vavae;
  • fufulu le tino o toxins, faaputuga o gaʻo, metala mamafa ma toxins;
  • faʻaleleia le ate ma le vevela.

O mea aoga o le tea o le hibiscus e manaʻomia pe a oʻo mai le taufaʻamataʻu o le faʻavaivaia o le tino pe a mavae ni faʻamaʻi ogaoga, malosi, ma aʻafia galuega. I lenei tulaga, o se mea matagofie matagofie:

  • Faʻafefe lelei le maʻi vaivai vaivai;
  • faaleleia le faia o le faiʻai;
  • faateleina le leo;
  • faʻaagaoioia puipui a le tino.

O se teuteuga i le malulu ma le vevela foliga e mafai ona aoga e avea o se vaega o le puipuia o le kanesa, faapea foi ma le le atoatoa o le gaioiga i le vaega o meaʻai, osofaia o le tino ma isi faamaʻi matautia.

Ona o le gafatia e fufuluina ai le tino ma le iai o meaʻai taua, vitamini, lanu mumu mai fugalaau fugalaau Sudanese e fesoasoani e toe faʻaleleia ma faʻaumatia uma toxini pe a uma ona inuina le ava malosi pe faʻamaʻi meaʻai.

Afai o le tina i le lumanai e leai ni faʻailoga o se faʻafitauli o le maʻi, ona aoga lea o lenei vailaau mo faʻamatalaga o le maitaga toxicosis.

O faʻamaoniga mo le aveina o le tea o hibiscus

Talu ai o le tuufaatasiga o le lauti o se tele o meaola e iloa ai lona manaia, mago lelei, i nisi tulaga, e le na o faamanuiaga o le hibiscus e mafai, ae e afaina foi. O le faʻateleina faʻateleina o le 'elemene oona i totonu o le vai gastric e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli o le soifua manuia ma le maʻi o le peptic poʻo le gastritis ma le maualuga maualuga.

O loʻo i ai se faʻafitauli o faʻamaʻi o le tino, aemaise lava pe afai ei ai i se tagata se vailaau i lenei mea pe o loʻo i ai se faʻalauteleina o le faʻalogo i laau poʻo meaʻai. Ona o aʻafiaga le lelei i luga o le paʻu ma gaioiga o meaʻai, e le tatau ona tuʻuina le tea o le hibiscus i tamaiti i lalo o le 1-3 tausaga.