Meaai

O mea uma e faʻaogaina ai le kukaina o fagalaʻau ma anufe

I le avea ai o se meaʻai, o tartlets ma pulou e sili ona talafeagai. E le na o le matagofie faalelagi, ae e matagofie foi matagofie. Itiiti, toetoe lava a leai se mamafa, o ato e tumu i mea eseese, e afua mai iʻa poʻo aano o manufasi i fualaau faisua. E mafai ona filifilia le paluga e pei o se paluga paluʻu pe fou foi. O se mea mataʻutia faapena o le a faia ai se nofoaga lelei mo se aliʻi e faʻatumu.

O nisi nei o mea masani ma manumalo-recipes mo tartlets ma pulou e fefaasoaaʻi e taʻitaʻi taitai o tatou taimi. Afai e te usitai ia latou fautuaga ma i le taimi e tasi e faʻaaoga lou mafaufauga, e mafai ona e fatuina mea ofoofogia mataʻina mo le laulau fiafia.

Seleseleina ato

O le mea moni, o le auala sili ona faigofie e faʻatau ai 20-30 vaega o ato na saunia ma faia saʻo i le sauniuni o le faʻatumu. Ae ui i lea, o tagata tomai faapitoa i mea taumafa e faia mea uma lava. Ina ia tao le 20-25 tartlets, o le a manaomia e le talimalo:

  1. Tipi le paluga. Muamua faʻapipiʻi le pata (100 g). Ona fufulu lelei lea i le 200 g falaoamata. O le taunuuga e tatau ona avea ma se mea itiiti. I le taimi nei, e tatau ona e liligi le 150 ml (5 tbsp.) O le vai aisa i vaega. I lenei tulaga, e tatau ona e togi mea uma vave vave.
  2. O le paluga pupuu e tuu i le pusaaisa mo le afa itula. Aʻo leʻi faia lenei mea, e mafai ona faʻaaogaina i se vaega ma afifiina i le fusifusi ata poʻo se pusa palasitika.
  3. Folasaga avanoa. Ina ia faia lenei mea, ia taʻalo le paluga paluga (1/3) i se mea manifinifi: 3-4 mm. Faʻaaogaina o se ipu malamalama poʻo se isi mea e tutusa lona laʻau ma le tele o le tao tao, tipi i lapisi lapotopoto.
  4. Fagoʻu meaʻai i le pata. Fausia ma le faʻaeteete liʻo taʻitasi i totonu o le fagu. E tatau ona pipiʻi le paluga i le faʻavae. Ina ia faia ni laʻau ma ni pulou mafiafia, e tatau ona tuʻia ato ato i se vavae.
  5. Fafaga. O le ogaumu e faʻapipiʻi i le 200 ° C. O le umi o le togafitiga o le vevela o le kuata o le itula. Ae ui i lea, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa. O le faailoga muamua o le sauniuni, o le faʻapipiʻi lea ua amata ona pala.

Galulue faʻatasi ma soʻo se isi ituaiga o kuka e sili ona lelei pe afai e malulu lima. Eseese, ae o le mea e le itiiti ifo, o le a le lele le paluga.

O lenei tekinolosi faigofie e fesoasoani e faia avanoa e aunoa ma ni taumafaiga. E mafai ona saunia i le afiafi o le gala. Teu ni ato lapisi i se nofoaga matutu ma tapuni. O se ogaumu poʻo se microwave e mafai ona avea o se nofoaga lilo.

Musulimu ma sisi

Se vaega o talafaasolopito. O le igoa o le ipu "tarte" e sau mai le upu Falani, lea i le faaliliuga o lona uiga o le "tatala piko". O le prefix "lette" o loo faailoa mai ai lona tele, lea ua matua laitiiti lava. I le taimi muamua, o le faatumuina mo ia o le pele cher jam po o fuamoa fuamalie. Ma na o le taimi na faia ai e lenei keke se meaʻai.

O le pito sili ona lauiloa o ni taʻai ma musipolo ma sisi, teuteuina i laau. Ole lapoa o ato e tatau ona filifilia i se mea lautele e mafai ona faigofie ai ona 'ai. E mafai ona e saunia i latou e pei ona taua i lalo:

  1. Fuga salu puʻu kuka (1 kg). E tatau ona faaopoopo le suauu o le suauʻu i le pusa o loʻo muamua. Muamua lava, e tatau ona fufuluina le aniani i le basini (olo ni nai pine o le suamalie mago). A oʻo ina manino le riki, e mafai ona e faʻaopopo musika ma masima.
  2. Laʻau O le taimi lava e oʻo mai ai le susunu o le susuga, ma faʻafefete ai maso, e tatau ona sasaa i le kulimi. E tatau ona latou ufiufi mea uma. Kuki i luga o le vevela vevela seia oʻo ina suamalie le fausaga.
  3. Grate 150-200 g o le sisi i totonu o le kuka kuka, ona faʻafefiloi uma ai lea.
  4. Faatumu fagu ma tao i totonu o le ogaumu. Afai e aliali mai se kerupi auro, e mafai ona aveesea.

O se tasi o tulafono autu o le kukaina e leai se lapisi tele, aemaise lava le falai. Ma i le kamupani o le basil, o se paluga pāpā, aua a faʻafefeteina e maua ai se manogi manaia.

O nisi tagata kuka e faaopoopo le aniani pe a uma ona tafe le vai mai maso. Ae ui i lea, latou te lūlūina i totonu o se isi mea falai. Mo se tofo piquanti, e mafai ona e faʻafeiloaʻi sina kāloti ma faʻaopopo le pepa pepa.

Faʻasalaga Faʻatauga Lelei

O nisi taimi e te manaʻo ai i se mea fou ma tulaga ese. Mo gourmet moni, o nei mea faigofie o le a foliga mai e taatele. O le mea lea, o ia conservatism e mafai ona faʻaitiitia le saogalemu:

  • fuamoa moa;
  • gaogao (e manaʻomia ona fufulu eseese i le masima masima);
  • sausage;
  • sana;
  • moa lelati pipi (cherry);
  • Paprika;
  • letusi;
  • greens (pasili, cilantro po o dill);
  • olive.

O mea muamua e fa e alu i le auala autu ma e faʻaopoopoina aʻo leʻi faia le kuka. O isi mea aoga uma o se vaega o le mea teuteu. Fuafuaina o filifiliga mo tartlets ma pulou pulou o loʻo tuʻuina atu i le ata, ma o faʻamanatuga e aofia ai le faʻaopoopoga o le mayonnaise poʻo le yogurt. Ae ui i lea, o tagata o aano o aano o manufasi o meaʻai fualaʻau o le a tasi le nifo. O le mea lea, e tatau ona e faʻaopopo se mea taua - aano o manu.

Ma le moa

Faʻasalaga faʻafefete / puʻu puʻepuʻu o le a tuʻuina atu i le ipu se manogi e le mafaagaloina ma se uiga tulagaese.

Fipo, susu poʻo ogavae e lelei mo lenei faʻatumu. E mafai ona kukaina sina mea itiiti pe faʻaaogaina. O le mea lea e le mafai ona e faia e aunoa ma se faapaologa, aua ua i ai se manogi manogi i aso nei. E mafai ona e sola i le po poʻo le 3-5 itula aʻo leʻi kuka. O nisi nei o filifiliga:

  1. E faavae i luga o le lemoni. Faʻafefiloi le sipuni tele ole suāuʻu manogi ma le sua o le lemoni e tasi. Meaʻai: pepa uliuli, masima, rosemary ma le basil. E mafai ona e faʻaaoga sauniuniga sauniuni - curry poʻo hops-suneli.
  2. Uaina faatasi. Faʻafefiloi le sinapi, apple cider vinegar (i le 1 tbsp.) Ma se ipu uaina (paʻu paʻepaʻe) e faia ai se masini tutusa. Faaopopo le masima ma le pepa, faapea foi ma le mumu.
  3. Kefir Ina ia saunia, e tatau ona e tilotilo i ni nai fasi paluga o le kālati, faʻapea foʻi ma le togiina o le afa o lemoni. Faʻafefiloi lenei ma le 0.5 l o lefir (1% gaʻo), faʻasuina i masima, pepa ma laume. Tipi se sipuni tele i totonu o mama. O nei mea uma e tatau ona fefiloi, olopala i aano o manu.

E taua le matauina e leai ni fautuaga i soo se fua mo fualaʻau ma moa ma pulou, aua o nisi e le manatu e tatau ona faia soʻo se faʻavae ma moa. Ae ui i lea, o le totoina i totonu o se siosiomaga oona o le a avea ai le aano ma agavaivai. O se taunuuga, o le a liusuavai i lou gutu.

O le faʻaaogaina tele o fesoʻotaʻiga faatekinolosi e faʻafefete ai le moa moa ma aniani. Muamua, tipi le aniani ma aano o manufasi. O le pani ma le suāuu e tatau ona vevela. E tatau ona falai faʻasalaga, ona faaopoopo lea i le moa, ae naʻo le mea mulimuli. E tatau ona faia lenei mea ina ia tumau ai le gaʻo i totonu o ipu. O le faʻatumuina o le kuka na faʻamamaina ma gaosia i le mayonnaise. Ina ia tofo, e mafai ona e faaopoopoina fulufulu o le sipuni, pi, sana ma le pepa. I le taimi nei, e tatau ona e tuʻuina ma le matagofie ia fasi tolo ma moa i luga o se pepa tao tao. Sii le sisi i luga ma tuu i totonu o le ogaumu, ona matamata ai lea.

O le faalilolilo o musika iloga e taoto i le tekinolosi oa latou sauniuniga. O laʻasaga uma o le faʻavelaina o loʻo faia i luga o le vevela maualuga ma le vevela faʻafuaseʻi.

Soo se aano o manufasi e lelei lelei i launiu, apricots mago mama. O nei oloa e faaopoopo ai se paʻi suamalie i le meaʻai. A uma mea uma, ona iloa lea o le taumafa taumafa e faʻafefiloi ai mea faʻafeagai: o le suamalie, oona ma le oona e faʻafefeteina ma suamalie.

O lea la, o nai fualaʻau faigofie o le a fesoasoani i le sauniaina o fualaau matagofie i pulou, lea i le faaiuga o le a tatau ai le ulutala - o le ipu o le tausaga.