Faatoaga

Faʻatoʻaina o manu i le fale mo tagata amata

O le tausia o 'oti o susu o le a maua ai e le aiga se vai inu o le tino. O le gaosia o 'oti i le fale mo le amataina o le a le foliga faigata. Mai meaola uma, o le 'oti e manatu e sili ona le lelei. Ae ui i lea, o se manu e leai ni mea e mafai ona faʻaleagaina le vavalalata i le va o tuaoi mo se taimi umi, pe afai e faatagaina le tuulafoaia.

O fea e amata ai le tuʻuina o 'oti i le fale

E masani ona fafagaina'oti o susu. Afai o le sini o le tausiga o le maua mai lea o Angora fluff, e tatau ona e filifilia aano o manu ma le fatu mo le fausiaina. Mo le fausiaina, e mafai ona e faʻatau mai se manava faʻavave i luga o mea faʻatafunaina poʻo tamaiti matutua. E sili atu ona lelei le faʻatau mai o se pusa poʻo se 'oti mai le fatu, lea ua uma ona faʻamaonia ona uiga lelei - le lelei o le susu po o le lalelei o le fulufulu mamoe. O nei meatotino o loʻo tuʻufaʻatasia i le fanau ile laina ole tina.

Filifili se tausi maʻi i le lumanaʻi - faatulaga lona fale. O le tausia o'oti i le fale mo le amataina o faila e faigofie ona faʻatulagaina. O le mea masani lava, o 'oti o le afa lea ma le savali. O le a manaʻomia le faʻamamago ma le leai o ni faʻamau. I luga o le fola o le fale e tatau ona i ai se mafiafia papaʻu o moega, se nofoa poʻo se poloka poloka, mo le taoto i se nofoaga mamā, mago. E teu le 'oti i totonu o le lafu e aunoa ma se galu.

Hay i totonu o se fafaga ma le vai i se pesini - o le seti pito i lalo. Afai e faʻaumatia le 'oti, e tatau i lē e ana ona iloa le taimi e totogi ai. Afai e faatauina mai manu laiti, o le a tausia eseese tamaitai ma o le ulugalii muamua e tupu ile tausaga e tasi ma le afa tausaga.

O le gaosiga o le susu susu e faʻatatau tonu lava i le amataga o le tagata gaosi. Afai na fanau o ia mai se 'oti susu, o le a maua foi e le fatu le tele o susu i totonu o le susu.

Afai e ave le pepe fou i totonu o se fale mafanafana i le taimi lava e uma ai ona toto, e le talia o ia e lona tina. E tatau ona ia taina tamai mamoe uma.

I le taumafanafana, e seleseleina'oti i luga o laulau pe fafagaina foi i mutia fou. Ae o le tuputupu ae le faʻamapulaʻa o vaevaega o le a faʻamalosia pe a ma le 4 itula i le aso e savali ai le manu pe faʻafeleleaʻi pea vae. A leai se mea e fai ai le vao, vaovao, faʻatoʻaga meaʻai ma aʻa i le togalaau. I le taumalulu, o le toesea o vaovao i le fafagaina o'oti e le mafai ona suia i le fafagaina o fua. O le vevela o le lafu e le tatau ona pau i lalo ifo o le 10 C, mo tamaiti faatoa fananau mai, a itiiti ifo ma le 12 tikeri.

O le mea e tuʻu ai le 'oti na tatau ona malosi. O le a ia suesueina uma tulimanu ma taumafai e alu. Afai e teu e le 'oti se isi auala i luga o le pa i tuaoi, o le ai ai se mea leaga. E fafagaina e manu le lafu i lalo o le vaavaaiga a se tagata faifaatoʻaga, pe ua nonoa i se pine. Latou te talanoa ma le alofa i manu, togafitia i latou i se falaoa ma le masima.

O manu le lelei e ai:

  • vao vao pe a uma ona vele;
  • umukuka otaota;
  • fua o laau toto;
  • vaomago, vaovao, vao mutia.

O faamatalaga laiti e uiga i le tausia o 'oti i le fale e maua ai se manatu o' oti mo se amataga. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia lou mauaina o tomai tausimaʻi, ia e masani i le taumafataga o le fafagaina ma le tausia o tamaiti.

Vaʻaiga, tausia, tausia o 'oti i le fale

O fanau lelei lelei e maua mai i 'oti i le amataga o le tautotogo. Mo lenei mea, e tatau ona faia le mating i le amataga o le tautotogo. I se tuliga, o se 'oti e tupu i se tama e le o se laina e fesootaʻi. Afai e leʻi tupu le matamoe, pe a uma le 15-22 aso o le a toe popole le manu. O le a tupu le fanau i le 147-150 aso. E tatau ona e ave saʻo tamaiti. Ua soloiese le pepe, ua aveese le siaki mai le isu ma le gutu, ua faatagaina e tui le 'oti, faapipii i le uʻu poʻo le milky colostrum i le itula muamua talu ona fanau mai. Afai o le vevela i totonu ole uarota ole tina e itiiti ifo i le 15 tikeri, e ave atu tamaiti i se potu mafanafana ma o le maea umbilical e togafitia ma faʻamaʻiina ile iodine. Afai o tamaiti o loʻo faʻasolosolo, latou te nonofo faatasi ma lo latou tina i totonu o se potu mafanafana ona alu ai lea o le susu e fafaga ai suāsusu. Pe a fafagaina o 'oti, o tamaʻi susu e maua ai le soifua maloloina ma le tele o fanau. O le faia o se lafu, e mafai ona e foaʻiina le susu i le tausaga muamua.

A maeʻa le fafaga faʻamalosi, e le faʻatagaina fanau e fananau mai i le laʻau o lo latou tina ma fafagaina mai le pepe. Ina ia aua le faia se mea sese i le fafagaina o tamaiti mai aso muamua o le olaga, faaaoga le laulau.

I le tolu masina, ua uma ona avea le pepe ma tagata matua ma maua meaai e tusa ai ma se isi meaai. I le lima masina, o'oti 'oti ua leva ona faʻaali mai. Ina ia maua se malosi o le tino, e mafai ona faʻatagaina le matua pe a mavae le tausaga ma le afa.

O le laulau o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona fafagaina tamaiti i le 2 masina, pe faʻapefea ona faasolosolo malie le masani o tamaiti i meaʻai, faʻamalosi ma aʻa i aʻa. O 'oti e tolu masina le matutua e tatau ona maua meaai ma mea faʻaopopo:

  • lanumeamata lanumeamata mai mutia, lala o vao;
  • vao - vaomago, vaovao, palach broch;
  • moa lanu meamata - silo;
  • fafaga faʻatoʻaga;
  • fatu saito;
  • vitamini ma minerale.

Tausia ia tamaʻaiga e manaʻomia ona eseese ma i le taimi e fafagu ai. Aʻo tausia le 'oti susu i tafatafa o le' oti, o le a avea le susu ma se manogi le lelei. O le mea lea, o le 'oti o le' oti e tatau ona aluese mai le lafu susu.

O manu matutua e tatau ona fafagaina meaai paleni paleni. O le mutia o le taumafanafana i luga o fanua e le mafai ona faʻaaogaina. Ae o meaʻai e fafagaina i totonu o se laufanua vaivai, e le mafai, o le a malepelepe solo. Ae ui i lea, e ese mai i 'oti, e leai se tasi e mafai ona feagai ma le faʻamamaina o laau matutu, o mauga maualuga, mea faigata. O le 'oti o le a maua ai se meaʻai e le o tafe ai manu tetele. Latou te 'ai ma le fiafia i le aoauli o le aoauli ina ua uma le seleselega o le fanua. O se manu matua e 'ai i le aso 6-7, tamaiti 2-4 kilokalama o vao. Afai e itiiti le fafaga i le fanua, e manaʻomia ona fafagaina manu i afiafi. E tatau lava ona i ai pea se meaʻai mai le peni ma inu faalua i le aso.

I le taumalulu, e 'ai e'oti le fafagaina o meaʻai, aʻa faʻatoʻaga ma meaʻai manu. Ae o brooms saunia i le taumafanafana o le a avea ma se meaʻai ma se faʻaopoopoga o vaitamini. Laʻau ma laʻau o le birch, oak ma hazel - talafeagai uma mo le fafagaina o lafu manu. O le inu ma le 'ai i le taimi o le fale e tatau ona mafanafana. O le faʻafefiloi o le fala o le osima ma le masima, e pei o mea faʻaopopo minerale, e faʻaopoopoina i fafaga taitasi. O le savali i le ea fou o se mea tatau.

I le puipuia o manu mai le pagatia o le paʻu i le taumalulu, e tatau ona selu ese le 'oti i isi aso uma, faʻamaʻu le fulufulu mamoe ma se vaifofo o le suauu i le vaiaso e puipuia ai mai le lice. O paʻu i totonu o le taimi e paʻu ai e tatau ona vavae.

O le gaosia o 'oti i le fale mo le amataina o faiva o le a avea ma laasaga muamua i le saunia o le aiga i mea faʻamalolo faʻapitoa ma fulu.