Laʻau

Fusi

O le kulupu o se laau poʻo se vao e maua i le aiga o Kluziev, na faaigoaina ia Carolus Klusius, o se tausi vine mai Netherlands. O le laau ei ai le isi igoa - "laau o autographs." Afai o le tusiga e tosoina i luga o laulaau o le kulupu, pe a maeʻa ona faʻaleleia lau laʻau, o le a mafai ona vaaia tusi mo se taimi umi. O le lauʻeleʻele o lenei togalaau o vailaʻau o Amerika ma vailaʻau faʻapitoa.

O le kulupu o se fualaau vao. O le tele o ona ituaiga o meaola. O manulele latou te tauaveina fatu, lea, e pauu atu i totonu o le plexus o lala, amata ona ola. Muamua, ua fausia aʻa uaea e fesoasoani i le laau e faapipii i le paʻu laau; faasolosolo malie, ola le aʻa, oʻo i le palapala ma aʻa ai. Ina ua mavae sina taimi, na matua afaina ai le laau talimalo i le fusi.

O laulaau o le laau e pupuu-uila, leai, paʻu, e tu i tua; luasefulu inisi le umi, e oo i le sefulu i le lautele. O fugalaau e mai i le fa i le iva vaovao gaʻo, lea ei ai le manogi manogi ma e valiina i paolo malulu: paepae, piniki, samasama, lanumeamata-paʻepaʻe. O le fua o le kopa o loʻo suitulaga i se pusa lanu enaena lanumumu, paʻu, o lona lautele o le 5-8 cm. A oʻo i le paʻu, e matala i foliga o se fetu, o loʻo i ai fatu i totonu, faatofuina i le mumu.

Faʻaofuofu i le fale

Nofoaga ma moli

O le kulupu o se laau telefoni ma e manaʻomia le susulu, ae le o le faʻamalama faʻamalamalamaina. Faatasi ai ma le le lava o lau tulafono amata amata ona faʻalauteleina. I le taumalulu, e manaia i le faaopoopoina o fuʻa kulupu e oo i le 12 itula.

Lulu

O le fugalaau e sili ona lagona le lelei i mea uma i le vevela o le 25 tikeri, i le taumalulu, e mafai ona faaitiitia sikola i le 20 tikeri. E fiafia Clusius i le tele o ea fou, ae e le tatau ona e tuua o ia i le ata.

Faʻamamaga o le ea

E manaʻomia e le kulupu le maualuga o le faʻaleleia o le malulu i le ea vaʻavaʻai, o lea e tatau ai ona faʻavasegaina faʻapipiʻi le laau i le vai tumau.

Faʻasa

Oloa matagofie i fafo Atu o le Clusius e le mafai ona faʻafefe i le suavai. Mo lenei mafuaʻaga, o le fausua e tatau ona faʻagasolo ma na o le taimi e toetoe lava a uma ai le meaʻai. O le palapala e faʻamalūlūina i le susu, faʻaleleia i le vai poʻo sina vevela. E mafai ona e mataʻituina le maualuga o le maualuga ole maualuga o le elemene e faʻaaoga ai se mita eletise faʻapitoa.

Soo

E manaʻomia e Clusius se moli, faʻaleleia lelei eleele palapala, lea e aofia ai laʻau ma fanua faʻasoa, peʻa, oneone ma vermiculite.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fertilize flusia i le tautotogo ma le taumafanafana faatasi ai ma le tele o vaiaso e lua. Mo le laei pito i luga, o se fomaʻi faʻalavelave ma microelements e faʻaaogaina, faʻaitiitia 50% sili atu ole fuainumera. I le taimi malulu, e le manaʻomia ni laei pito i luga, sei vagana ai faʻamalamalamaga faaopoopo.

Suiga

E le mafai e le togavao ona faʻafefeina le totoina. Mo lenei mea, e faʻaaogaina le metotia o le faʻaaogaina ma, sili, i le taimi mafanafana. Malosiaga e tatau ona faia e tusa ai ma le maualuga o aʻa.

Faʻaopoopoga faʻamalosi

E le faigofie le faʻapipiʻiina o le faʻaaogaina. Mo lenei mea, i le tautotogo ma le mafanafana, e faʻaaogaina ai apical cuttings. O aʻa e tatau ona i le vevela o le 25 tikeri. E sili ona lelei lenei mea i totonu o se kativaʻai ma le vevela maualalo, e ufiufi le fatuga i ata tifaga poʻo tioata. Muamua, o le petioles o loʻo teu i mea e faʻamalosi ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Kornevin.

E umi se taimi e alu ai, e tusa ma le 3-4 vaiaso. E le gata i lea, o le kulupu e mafai ona faʻaleleia e fatu po o aʻa. Ua fautuaina e aua nei faʻaʻimiʻese le lūlūina o fatu, talu ai e vave lava ona vave galo lo latou gafatia.

Maʻi ma meaʻai

Afai e siakiina le laau e tusa ai ma tulafono uma, e seasea ona mafai ona osofaia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O le mealybug o le mea aupito sili lea ona matautia mo le kiona, o le apogaleveleve e mafua ai le tele o le afaina. Ae o faʻamaʻi faʻamaʻi e masani lava ona afaina i le tele o vaiinu ma le vevela o le vevela.

Faiga lauiloa o fuʻa

Clusia rosea - lanu piniki o le kulupu. O se mea taua lenei, o loʻo faʻatusalia e se laau poʻo se vao, o laulaʻau lapopoa e oʻo atu i le 20 cm, lapotopoto po o le rhomboid i foliga, faatasi ai ma ni petioles laiti, o se paʻu lanumeamata lanumoana. O le olaola tuputupu ae o loʻo i ai se sua samasama-lanu meamata, faʻamalosia, maua ai le manino ma le faigata.

O fugalaau o loʻo i luga o laʻau, o lanu piniki po o le kiona-paʻepaʻe, pipiʻi 6-8 lanu lapotopoto o peti ma pulu samasama auro e tele. O le lanu lanumeamata lanumeamata ina ua maeʻa le matua ua liu enaena ma tatala. O fatu o loʻo i totonu o se lanu mumu lapoa.