Isi

Uiga o ituaiga siliva lapopoa Kiova

Faatasi ai ma le fale vevela mai tagata tuai na matou maua ai fugalaau ma fugalaau. Ma afai e leai se mea e maua ai fualaau, suamalie ma lapoa, ona fai ai lea ma se blackberry sina mea e le fiafia ai - mai lea tausaga i lea tausaga o le a fanau mai ai vine i mea laiti ma le manaia. O le tuaoi na vaivai i le tilotilo atu i lo tatou mafatiaga ma folafola atu e vavaeina ni fualaau aina mai Kiova blackberry mai lona togalaau i le tautotogo, fai mai ua tele tele ana fua. Faʻamolemole tuʻu mai se faʻamatalaga o le Kiova blackberry variety ma uiga lelei o le seleselega.

I le filifilia o fualaau aina, e manaʻomia e le au fai togalaau le maualuga o mea e manaomia i le tele ma le lelei o le seleselega, e aofia ai le vavalalata. O fualaau uliuli ola maloloina e masani lava ona tupu aʻe i totonu o nofoaga o loʻo i tua. O se tasi o ituaiga e sili ona fiafia i ai o le Kiova blackberry, e tusa ai ma le faʻamatalaga ma le faʻamatalaga o le ituaiga tele o togalaau faʻatoʻaga.

Vaʻaia Varietal o Kiova

O BlackBerry Kiova o se ituaiga tuai, e ola i luga o le vao, e maualuga atu i le 1.6 mita. O le lanu, o laulaau e valiina i le lanu meamata. Fuga i le paʻepaʻe papaʻe ma se lanu piniki piniki.

O se mea taua tele e faapea, o laʻau faʻatuina e maua lelei le fua o le seleselega, ae afai e tele naua ovaries, e sili atu le faʻavaeina o se lagolago pe nonoa i luga ina ia latou le malepe.

I le tau mafanafana, e amata i le ogatotonu o Iulai, o laʻau tetele tele e amata ona ola i totonu o vao - i se isi faaupuga, e le mafai ona valaʻau i latou. O nisi o fuataga e tusa ma le 20 g ia mea taitasi, ma o le mamafa o le mamafa e tasi e tusa ma le 15 g. O foliga o le blackberry o se tulaga masani, lapotopoto, uliuli, ma se lanu lanu moana. O fatu i vine e laiti ma toetoe lava a le vaaia. O le tofo e taatele i tusi suamalie, o le ita o se mea itiiti, ae o le manogi e ofoofogia.

O le fuaina o le blackberry e tumau mo le 6 vaiaso, e ui lava o le fua mulimuli e tumau ai le tele o lona fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

I le faaopoopo atu i le lapopoa tele o le fua, o Kiova blackberry ei ai isi faʻaopoopoga e iloa ai mai isi ituaiga, e aofia ai:

  • o vine e faigata tele ma faʻafefe lelei femalagaaiga;
  • ma le tausiga lelei, o le a fiafia le togavao i se seleselega tele;
  • faaumiumi le fuaina;
  • maualuga faigata o le taumalulu - e le mafai ona faʻamalo le vao e tusa lava pe 23 tikeri o le kiona;
  • lelei le tetee atu i faʻamaʻi, aemaise lava, ia pala, anthracosis, lapisi ma le paʻu manogi.

E le gata i lea, e na o le tasi lava le toe foi mai: o vaega uma o vao, ma vine, ma laulaau e ufiufi i ni uumi uumi, ma o le a faʻalavelaveina ai le tausiga o vine ma le seleseleina o vine.

E taua foi le maitauina o le fuaina o fualaau aina i nisi o taimi e mafua ai faafitauli pe a tuputupu aʻe lenei ituaiga i itulagi i matu: e le lava le taimi e gaosia ai mea uma aʻo leʻi amataina le mailei malulu.