Laʻau

Faʻatoʻa togafitia le tausiga o le fugalaau a le Flower ma toe gaosia

O fugalaau a le fugalaau e aʻafia ai le aiga o le Kamupani. O lenei mea totino e sili ona mataʻutia pe a alu i le fale, o lea e talafeagai ai mo se tagata e teuteu vine fugalaau. Laʻu totonu o le totonugalemu ole gagana, lea ei ai lona igoa lona lua o Tradescantia Prychalatnaya.

Eseese ma ituaiga

Reo Papillomavirus o se laau lauiloa lenei i luga o pupu, lea e foliga mai o le tele o mea papaʻe ma paolo matagofie o laulaau. I le tradescantia, o laʻau o le rheo e toʻalua ona lauulu, ae o nisi o vailaʻau e iai uiga iloga i le lanu.

O le tele o togalaau ei ai fafo o le lanu lanumeamata, ma o totonu ei ai le lanu violē. O le umi o le lau e mafai ona oʻo atu i le 30 cm ma le lautele pe a ma le 6 cm. O le lapoa tele o lenei laau ma le ogaumu e mafai ai ona faʻaleleia le susu ma faʻafeiloaʻi ai taimi o le lāmala ma le mamalu.

O fanua o le Aigaland o vaomatua o Amerika i Saute. E tupu i le natura i luga o auvai o vaituloto ma vai vevela.

Reo motley - faʻamatalaga ile atumauga o le Antilles. O le laau e tele laulaau e oo atu i le afa mita le maualuga, lea, o le matua o le laau, o le telē tele. O foliga o le laupepa e faasolosolo lelei. I fafo, o le laupepa ei ai se lanu lanumeamata lanumoana i totonu o le lanu uliuli. Inflorescences e mama, laiti i le telē. O le fuga i tulaga lelei e tupu i le tausaga atoa.

E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamatalaga o togalaau i le samasama. O lenei meaola ei ai lanu samasama i luga o laulaau. O nei ituaiga meaola e mafai ona i ai lanu ma beige hue i luga o le lau.

Faʻaleleia aiga

Malamalamaina se fugalaau e pei o le tele o faasalalauina, e le aofia ai le la susulu. O le nofoaga e sili ona lelei o le laau o loʻo i sasaʻe poʻo sisifo. Afai o le nofoaga e pa'ū i luga o le la ma le la i le taimi o le aoauli, e sili atu le tuʻuina atu o ufiufi.

I le taumalulu, e manaʻomia e le fale tele le malamalama, a leai, o laulaau o le fugalaau o le a leai o latou foliga teuteu matagofie. Pe a tausia se laau toto, e tatau ona aveese ia vao vao, ma e tatau ona tuu se laau e tasi.

O le laau e fiafia i le malulu o le ea e aunoa ma feeseeseaiga ma tusi. I le taumafanafana, o le vevela e tatau ona tusa ma le 13 tikeri, i le taumalulu ia le itiiti ifo i le 12 tikeri.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le faʻamalosiina o le laau e sili ona fiafia i aso uma ma faʻalelei. E oʻo lava i le faʻamago mo taimi pupuu o le palapala e afaina ai le tulaga o le laau. I le taumalulu, e sili atu ona le lelei le suavai i le palapala, a le o lea, o le rhizome o le laau atonu e amata ona pala. E tatau ona faʻafeinu le vai i le mafanafana vevela potu ma tuʻu ai mo le aso e tasi.

E sili atu le faʻamamaina o lālā o le laau mai le sprayer i le tele o taimi i le taumalulu, pe a amata le taimi vevela. Ma i le tau mafanafana, e sili atu le tuʻuina o se atigipusa ma se fugalaau i totonu o se fata ma susu susu. Salu i vai mama.

Tuʻuina o le gagana ma faʻamalaʻau

O tagata liliu mai oe na oʻo i le matua e tusa ma le lua tausaga e tatau ona lua tausaga, ma tagata matutua i le 5 tausaga. O gafatia tele e tatau ona filifilia, talu ai o le aʻa e masani ona tupu i le lautele. E sili ona lelei le totoina i totonu o pusa palasitika, latou te puipuia le umi o le palapala, e le pei o ipu o loʻo i ai. E sili atu le lelei o le totoina i le tautotogo.

Fafagaina o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo mo ituaiga laau toto. Faʻateleina le fafagaina o aso uma e 14 i le taumafanafana.

Laufanua mo le fugalaau

O le palapala mo le laau e tatau ona tumu i meaʻai ma le humus ma pasi lelei le ea. O le tuufaatasiga o le eleele mo le gagana e tatau ona aofia ai le palapala palapala, sodi, peat, humus, oneone paʻu ma le alavai lelei ile pito i lalo o le tane. Ave uma mea tutusa.

Faʻaleleia o le fugalaau

Faʻapenaina e ala i le vavae ese mai le apex poʻo le itu itu mai le fale matua matua. E mafai ona e aʻafia le tipi i totonu o le vai poʻo i totonu o se moli uila, lelei eleele palapala ma tausia le vevela e tusa ma le 23 tikeri.

Afai o aʻafiaga e tupu i le vai, e tatau ona e aveese ia laʻau pito i lalo i le nofoaga o le faatofu i le vai, a leai o le a latou pala.

Faʻaauau i fatu e tupu i le lūlūina o fatu o le eleele malamalama, e aofia ai peʻa ma oneone. A maeʻa ona ufiufi le atigipusa ma se ata tifaga poʻo se tioata e faʻavave ai le faʻaleleia ma faʻaleleia le eleele. O masaniga e masani ona o faatasi. I le oʻo mai o se pea o laʻau, e tatau ona totogo laau i pusa eseese.