Laʻau

Tausiga talafeagai ma le totoina o fugalaau toto i le fale

Guzmania - o se fugalaau i totonu ma se foliga vaaia. O le vaaia o lenei matagofie o le a fuga mai, e le mafai ona le alofa ia te ia. O laulaʻau lanu meamata faʻatasi ma mumu mumu, lanu samasama po o le piniki e pei o se moligao mumū e faia e le lanu meamata. Ma a iloa e le au fai fugalaau le faigofie ona tausia, o le fugalaau e mulimuli ane manumalo i se nofoaga mamalu i totonu oa latou fale laau.

Faʻamatalaga ma uiga, o le fanau mai o lenei fugalaau i totonu

O lenei lalelei na i ai lona igoa i le faʻaaloalogia o le tagata malaga mai Sipaniolo ma le tausi vine Anastasio Guzman, o le na muamua faamatalaina lenei laau i le 1802.

Guzmania e afua mai i le epiphytes, e pei o isi sui o le aiga o Bromelia (o le atunuu o le tele o vaomatua o tropical Bromelias o Amerika i Saute ma Initia), e pei o le orchids, mo se faataitaiga.

I le siosiomaga masani, e tupu aʻe le fugalaau i papa ma luga o aʻa o laau tuai.

I le fale, o ia e oʻo atu i le 35 cm le uumi ma oʻo atu i le 45 cm i le laʻau. E i ai sona laupepa, o uiga o sui o le aiga Bromelia, lea e aoina ai le vai.

O aʻa e malulu ma e le manaʻomia se sootaga malosi ma le eleele.

Guymania e tasi le taimi e fuga ai, mulimuli ane ai ona oti ai lea o le tina, ma tuua ai i tua o se tamai fana - "pepe."

E fuga mai i le 3-4 masina, fiafia i lona lanu lanu. E le o tagata uma e iloa o lālā susulu e le o le fugalaau lava ia, ae na o vaega o le fugalaau, e matua ese lava.

Guzmania e tasi le taimi na fuga ai, mulimuli ane na mate le tina, ma tuua i tua o se taina laitiiti - "pepe"

O ituaiga ma eseese ituaiga e ola ai i le fale

Guzmania e silia ma le 130 ituaigaae i le fale e toaitiiti lava ua matutua. O mea nei e sili ona lauiloa:

Reed poʻo Guzmania Minor

Le ituaiga laʻau sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. O le laau e iloga i lanu lanu meamata ma lanu matagofie.

O le paʻu laitiiti e umi se taimi ma e matua le mautonu lava i le tuua, ona o lona tulaga ua avea ma tulaga maualuga i lona tulaga.

Guzmania laʻititi

Guzmania toto mumu

O le laau ei ai lona uiga lanu mumu po o le samasama i laulaau, e oʻo atu i le maualuga pe tusa ma le luasefulu minute le umi. O lau e punou ifo i lalo, faʻaalia se laupepa goblet matagofie. E fuga tele i le tautotogo.

Guzmania sanguinea

Mose

O le laau e oo i le maualuga o le limasefulu senetimita ma se laulaau e oo i le valusefulu senetimita.

O se uiga iloga o lenei ituaiga o meaola o ona vevela vevela i luga o laulaau, lea e maua ai le mea totino e sili atu le matagofie.

O pupuu e maualalo, ae o loʻo faʻavae, o loʻo i ai ni lanu piniki mumu. E toto le laau i le taumafanafana.

Guzmania musaica

Donnelle Smith

O le togalaau e oʻo i le tolusefulu minute le maualuga ma e tusa ma le onosefulu senetimita i le laulaau.

O se vaega o lenei ituaiga o vavalaʻau o le i ai lea o fasi pale i luga o laulaau. O le faʻasolosolo o le tuputupu ae i le tulaga o se panicle e oʻo i le sefululua sima le maualuga.

Guzmania donnell-smithii

Tempo

O se uiga lelei o lenei ituaiga o mea totino o le lanu auro lea o laulaau, lea e fatuina ai se pulou lapisi i se mea mumu sesega.

E ui lava i lona matagofie, e manatu faigata tele ile Tempo ile tausiga o fugalaau i totonu o aiga, o lea e seasea ona fafaga i le fale.

Guzmania tempo

Tuutuuga mo le totoina o laau i le fale

Lulu

Guzmania o se togalaau o vailaʻau, o le mea lea e tatau ona mafanafana le vevela ma ia faʻalelei pe a mafai.

E manaʻomia le taumafanafana tausia le vevela i le luasefululima tikeri o le vevela. I le taumalulu ae e le mafai e le vevela ona paʻu i lalo ifo o le sefulufitu tikeri o le vevela, a leai o le fugalaau o le a malulu ma mate.

Malamalama

Laʻau e fiafia ile paolo, o le mea lea, o le a sili atu ona lelei le tuʻuina o le fugalaau i luga o pupuni o sisifo ma sisifo o le fale ma le ofisa.

I le itu i matu, o le a ola le vao, ae atonu e fuga mai, ma i le itu i saute - i le taumafanafana o le a vevela tele mo le fugalaau, ae i le taumalulu, i se isi itu, e leai se nofoaga sili atu mo le totoina.

A filifilia se nofoaga mo fugalaau, ia taʻitaʻia e le tulafono: "itiiti le susulu o le la nai lo lona sili atu"

Totogi

E fiafia le fale i le susuae o le mea autu e le o le faʻaaogaina. I le tau mafanafana, moli le fugalaau i le gaosiga, vai faʻafefeteina, e lelei le faʻaopopo sina sina fugalaau.

I le taumalulu, i se isi tulaga, faʻaitiitia le faʻamautu i se tulaga talafeagai.

Tulaga mo le totoina o se fugalaau:

Faʻafefea ona tausi

Laʻei pito i luga o se laasaga tausiga

Fertilizers e le taua tele mo le faʻatali. I lalo o le natura masani, o le fugalaau e ola i se siosiomaga faapitoa Spartan.

O le tele o taimi, e fafagaina e le faifaatoaga le laau mo le lelei ma sili atu le tele o fua. E sili ona lelei lenei mea mai ia Me ia Aukuso.

Mo le fafaga e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o auala faapitoa mo le faʻamalosiina o le palemelia, e taua le na o le faia o le fofo e fa taimi e vaivai atu nai lo mea ua tusia i totonu o faatonuga.

E faʻapefea ona faʻafefe vai, faʻafia ona fafaga

Guzmania e tatau ona fafagaina i se vai mafanafana, mautu i le taumafanafana i aso uma, ma i le taumalulu tasi i le vaiaso e lava. E taua tele le puipuia o le palapala mai le tele o le vai, e sili atu le suavai itiiti ma le itiiti ifo nai lo le sili atu.

Auala e tausi ai:

Faʻaleleia e fatu, faʻaliliuina e tamaiti (pe faapefea ona totō se fugalaau)

Guzmania e mafai ona faʻasalalau e fatu poʻo faʻatasi ai ma le fesoasoani a "tamaiti."

Fanauina o fatu: o fatu e le manaʻomia ona tanumia i totonu o le eleele, ae na o le fufuluina o le eleele i luga ia i latou ma ufiufi i se pusa paʻu, ma tuʻu ai le fugalaau e tu i le la. Taimi, mafanafana ma le susulu o le la ma o le ae tuputupu ae ai i luga o tagata talavou.

Faʻafouina e ala i gaioiga (tamaiti): a maeʻa le gusmania matua, e tuua i tua se tasi o gaioiga. O nei laasaga e mafai ai ona e totoina se fugalaau: vavae ese ma le faaeteete, faʻamaʻi ma faʻavasega.

Mo le taimi muamua, matou te ufiufi foi i se pusa paʻu e faʻamafanafana ai le vevela ma le susu. Oti ese tamaiti ina ia mafai ona gaosia, e mafai pe a oʻo i se maualuga e tusa ma le sefululima senitimita.

O lenei metotia faʻatulagaina e sili atu ona talafeagai. ma sili atu ona lauiloa i le au fai togalaau.

Faʻapefea ona vavaeese tamaiti:

Faamai ma le Puipuiga o Faamai

Bromeliad e ono aʻafia i faʻamaʻi pipisimafua mai i le maualuga ma le maualuga o le vevela i le potu.

O le puipuia o lenei mea, o le mea moni, o se auala talafeagai e fafaga ma pulea ai le vevela o le siosiomaga o le laau.

E tele taimi e mafai ona aafia ai se fugalaau i se apogaleveleve, moa, aphidspe afai e le lava le susu i le potu. O togafitiga e faia e ala i le togafitia o vaega ua aafia i se fasimoli solution.

Puipuiga o le faʻaleleia taimi talafeagai o le laau.

Faigata ma mea sese o le tuputupu ae

Aisea e le fuga ai?

Afai e le totogo le toto - o loʻo i ai se mealilo pe faʻapefea ona fai se fugalaau. Ina ia faia lenei mea, tuu le apu apu ma / poo le faʻi eli i le palapala ma ufiufi ai le polyethylene.

E le pine ae amata ona tu i fafo le ethanol, lea o le a amataina ai le alualu i luma. E taua i le taimi lava e tasi e taofia ai le pala ma togi ese lenei pusi fua i le taimi.

Isi faafitauli

Afai e le lelei le tupu o le toto - Taumafai e faʻafeiloaʻi i se nofoaga sili atu la.

Aisea o le fugalaau e lanu samasama po o masi? Atonu e leai se paolo ma / poʻo se susu. Taumafai e faʻaleleia lenei mea e ala i le suia o le tausiga o laau i le itu o le tele o vaiinu ma fesuiaiga o nofoaga.

Afai o le fugalaau e liu samasama pe ua maeʻa, leai se paolo ma / poʻo le susu

Guzmania o se laau e sili ona leaga ma se tulaga sili ona talafeagai lelei i tulaga ola. O le eseesega o laulaʻau ma fugalaau fugalaau o le a teuteuina ai soʻo se potu, pe o se ofisa poʻo se fale malulu.

Faʻafetai i le faʻaaogaina o tulafono faigofie mo le tausiga o fugalaau, o lau faʻatulagaga o le a aumaia le olioli mo se taimi uumi i lona matagofie ma le soifua maloloina.