O laau

Tausiga o le autumn ma le sauniuniga i le taumalulu

Faʻatau e le Faatoaga le paina o se laau matala, o lea e tatau ai ona saunia ma le faaeteete mo le taumalulu, ma le tele o le gauai ma le onosai. Mo se uiga faapea e uiga ia te ia lava, o le a mautinoa lava e ia se seleselega lelei i le vaitau mafanafana o le a sau. O le sauniuniga o lenei fualaau aina mo le taumalulu e aofia ai le tele o laasaga autu.

E faʻapefea ona saunia se pi mo le taumalulu

Nofoaga o le fale

Amata le seleselega e ala i le aoina o fua o totoe i lala ma lalo o le laau. E taua tele le faamamaina o le vaega o le paʻu, pau paʻu, mulch. O nei mea uma e mafai ona avea ma se mea lelei faʻalaʻaulaʻau faʻapitoa pe a maeʻa se faʻapitoa faapitoa ma se vaitaimi patino. Afai e te tuua uma nei mea i le eria i le va o laau, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi eseese.

A maeʻa ona faʻamamaina le togalaau, e fautuaina e toe faʻaleleia le mulching layer i totonu o le poloka poloka o pears. E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se meaola mo lenei faʻamoemoe, sei vagana ai vao vaomago, aua e mafai ona avea ma se nofoaga manaia mo fuamoa o fanua.

Teuteu

A maeʻa maeʻa maeʻaeʻa, e mafai ona e alu i le teuteuina o fualaau aina. Autumn o se taimi avanoa e aveese ai lala uma ua faaleagaina ma mamago o le a le toe aumaia soʻo se manuia i le aganuu ma o le a le mafai ona fua mai i le vaitau fou.

Taofiaga

Scab o se maʻi faʻaleagaina lea e aafia ai laʻau ma fua. E mafai ona e puipuia le pi mai lea mea ma le fesoasoani o le puipuia o le fufuluina o le autumn i se vaifofo o le Urea (5%) poo sauniuniga faapitoa faʻapitoa. E tatau ona pupu le pale atoa o le laau ma lona ogalaau.

Afai o le tuputupu ae tiga ua faia i luga o le paʻu o le paʻu, ona tatau lea ona faʻamamā, fufulu i se vaifofo faʻafofo (mo se faʻataʻitaʻiga, suauu sulfate), ona togafitia lea o vaega ua faʻamamaina i ituaiga o togalaau.

Fertilizer application

O laʻei pito i luga o loʻo i ai faʻamalama ma le potassium, faʻafeiloaʻi i le tautoulu, o le a faʻaleleia ai le malulu o le pi ma faʻamalosia ai ona faʻamamaina ona fafie. Peitai e le fautuaina le fomaʻi oona e faʻaaogaina i le tautotogo, talu ai ona o le meaola e faʻaalia ai le foliga mai o ni vaovao fou, ma o le a latou le ola lava i le taumalulu. Mo laau vaivai, o lenei laei pito i luga o le a na o le leaga.

O le taimi e faʻaaogaina ai le faʻamaʻiina i totonu o ogalaau o fualaau 'aina e fesoasoani ia i latou e amata vave le vaitau o le fugalaau vave ma aumai ai le tele o meaʻai.

Mo fualaau taʻitasi, ma faapitoa mo pears, o se paluga o faʻamaʻi mai superphosphate ma le potassium sulfate ua fautuaina. E tasi le sikuea sikuea o le fanua o le a manaʻomia ai le siʻuni sipuni o fualaau taʻitasi. O lenei kulimi faʻafefiloi e tatau ona sasaa i totonu o vaieli saunia (pe a ma le 20 cm loloto), vai tele ma ufiufi ai palapala.

Faʻasa

O le tele o le suālaʻau e manaʻomia faapitoa mo laau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, pe a vevela le vevela ma vevela, ma le toʻulu ma sina timu. E tatau i paʻu matutua uma ona maua pe tusa ma le selau pakete vai.

Pest protection

O iniseti leaga e afaina ai laau i le tautotogo ma le taumafanafana, ae i fuamoa o le taumalulu ma mea leaga e pei o le 'aina o le paʻu matala ma le lelei. A maeʻa a latou "taumafataga" e mamae le laʻau ma mafai ona oti. O le mea e sili ona puipuia e puipuia ai mai le meaʻai, o ni lala vavalaʻau, o se moli paʻu mūmū i nai laumei laiti, pulupulu poʻo se paluga na saunia lelei mo le ufiufi o ogalaau o fualaau aina. Le tuufaatasiga o le paluga faʻafefe: vai ma tutusa tutusa o mullein ma le omea. O le "paʻepaʻe" mafiafia e faʻaaogaina i ogalaau o pears ma faʻafefe ese ai tagata asiasi e leʻi faʻaaogaina ma lona manogi manogi le lelei.