O le togalaau

Faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i kālati faifaatoaga

E mafai ona e totoina kāloti pe a sau le kiona i le palapala (amataga, ogatotonu o Aperila). Talu ai o le atigipusa o fatulati o loʻo i ai suauu tāua, o le aʻa o le aʻa e tupu mai mo se taimi umi. Ina ia faatelevaveina fatu laau, e tatau ona totogo fatu e ala i le sasaina i latou mo le 4-5 aso ile vai mafanafana. A uma ona "sua" fatu, e ave i fafo mai le vai, mago ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le faʻamaʻa. O le vevela o le teuina i aso taitasi e tatau ona tusa ma le 0 ° C. E le gata i lea, o fatugogogogo e totoina i le eleele susu i le loloto e le sili atu ma le 2 cm le mamao ile va o le moega e 32-42 cm, ma le va o vao i le laina lava ia - 16-18 cm O le fatu o le 0.5-0.6 g / sq. mita E tatau ona ou fai atu o Karoti na totōina i le taumalulu, e maua ai se seleselega i le taimi muamua.

Kāreti

Ina ia sili atu le taʻavale i le mea e ola ai kaloti, o se fualaau e totogo vave (mo se faʻataʻitaʻiga, salati, pasisa, pi) e fefiloi ma ona fatu. A maeʻa laʻau moni muamua o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le laau, e faʻataunuʻu le vao. O le toe faʻalanuaina o loʻo faia i le sefulu i le sefululima aso talu mai le muamua. E faia i se auala e iai le vaeluagalemu o le 2.5-3 cm i le va o laau totō. E faaopoopo i le vevela, o moega o kāloti e tatau ona faʻamamāina i taimi uma vao vao ma faʻamalo. O le masani ma le tele o le faʻavaivai e faalagolago i le maualuga o le vaʻaia, ae i soʻo se tulaga, e tatau ona tuʻuina atu le suavai i le eleele ia le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso.

Kāreti

Afai e le lelei le totoina o le lūlūina, ona e manaʻomia lea e faʻafefiloi ma se vaifofo e saunia mai le susu (1:30) poʻo le manurele (1:10). A maeʻa le "mumu mumu" mai le eleele, e mafai ona liligi ifo i luga o le eleele le tamai ashisi laupapa, lea, o le i ai o le tele o le potassium, o le a faʻaleleia ai le gaosiga. I se tulaga masani, e sili atu le lelei o le faʻaleleia o le eleele mo kokolati i le taimi muamua e ala ile faaopoopo ile 6-8 kilokalama o le humus i le 10 sq.m. eli fanua. E faia lenei mea i le tautoulu i ni nai masina ao lei amataina.

Kāreti

Ina ia puipuia stains i laulaau, e taua tele le filifilia aemaise o ituaiga faʻasaʻo. E mafai ona puipuia ni laʻau Karrot e ala ile ufiufiina o aganuu ma se upega faapitoa. I le auala, o faataitaiga o loʻo faaalia ai: o kāloti o le vave totoina o loʻo faʻaalia i parasi laʻititi nai lo kāloti ua tuai.

Ae mo le aoina, e sili atu ona lelei le taʻavale aʻo leʻi oʻo mai le malulu. I le taimi lea, aʻa o aʻa e totoina ai le tele o vitamini ma meaʻai.

Kāreti