Isi

Matou te faʻafaigofieina la matou galuega: o le a le mataupu faavae o le faʻaaogaina o masini inu taavale mo lala o loʻo i ai

Matou te fuafuaina le tausaga e sosoo ai o se "tele-scale operation" e tupu ai fualaʻau mo le faʻatau. O le fesili na tulaʻi mai e uiga i le faʻatauina o se tagata inu, aua o le ai ai le tele o manulele, ma e ese mai ai, ua i ai foi a matou faatoaga laiti. Ou te manaʻo e faʻafefe vai ma loʻu malosi. Faamolemole faamalamalama mai le mataupu faavae o le faagaoioiga o le tagata inu. Sa ou faalogo o loo i ai ni ituaiga o ituaiga mea faapena.

E taua tele mo tagata o loʻo nonofo i fale tumaoti ma se faʻalapotopotoga laititi o loʻo ola ae manu felelei ma manu ola maloloina, aua o le tausia oi latou o se galuega tele. O se tasi o matafaioi sili ona taua i totonu o le tuʻuina atu o vai mama ia latou uarota. O le asō e faigofie lava ona faia lenei mea e faʻaaoga ai tagata faʻapitoa moli. Latou te faʻaaogaina le tagata e ona le manaʻoga e siaki i totonu o le lua itula ma faaopoopo i ai se vaega fou o le vai, talu ai na latou tuʻuina mai na o latou, ae o sina mea itiiti lava. Aemaise lava, o le mataupu faavae o le taotoga a le tagata inu e mafai ona faʻataʻitaʻiina e faataitaiga o faataitaiga e lua.

Tagata inu manulele faigofie

O le meainu sili ona faigofie na faʻaaogaina mo moa e aofia ai se paleti ma se atigipusa laitiiti (fagu poʻo se fagu), faʻapipiʻi ma le ua i lalo. Pe a faʻatumu le fagu i le vai, o lona ua o loʻo i lalo o le vai, ae na o na vaega o le vai e manaʻomia e faʻatumu ai le lapisi o le fagu e sasaa i totonu o le apa.

O le tele o vai e le sasaa atu, aua o le ea i totonu o le pusa e sili ona tumu e sili atu nai lo le fagu. A pa'ū, ma le faʻaitiitia o le vai i totonu o le apa (o le manulele e inu), o le vai mai le fagu o le a sasaa faʻafuasei lava i le voluma e manaʻomia.

O le tausia o se tagata inu e faigofie ma e faʻaalia i le sui o le vai i aso taitasi ma fufulu le apa. E faigofie ona faia se mamanu faapena mai se pusa palasitika.

Meainu inu mo moa

Talu ai nei, o tagata inu inu o loʻo mauaina le lauiloa. O lo latou lelei o le le lava lea o se lapopoʻa lapoa e mafai ona feʻaʻei ai le manulele ma ona paʻu ma aumai ai lapisi ma otaota, vave faʻafefe le vai. E taua tele, aua o siama faʻamaʻi e vave faʻavave i totonu o ia vai, ma o le a amata ona maʻi tagata o le faatoaga.

I totonu o le mea inu, o le vai e mama i taimi uma, aua e maua i ni vaega laiti, lea e mafai ai foi ona laveai.

Malamalama i le faiga o lenei tagata inu mea e le faigata pe afai e te iloa le mea o loʻo i ai, ma o mea nei e na o le lua ni faʻamatalaga:

  • se tamai atigipusa mo le vai - o se faʻavaivai faʻamalolo;
  • o le nifo lava ia.

O le mea e faʻaaogaina ai le tui o se mea faʻapipiʻi, o totonu o le mea o loʻo i ai se valve (tele lava i foliga o se polo uʻamea) ma se pu. O le tagata inu e galue i lenei auala: o se mataua o le vai e tautau pea i luga o le alofilima, ae o le valve e le mafai ai ona tafe vave le vai ma taofia. E vaʻaia e le manulele le matāua ma tiliva le tootoo i lona gutu, na te gaoioi ma faʻaliliu le valve polo, ma o le mea na mafua mai ai se vaega o le vai mai le pu.

O le tino o le pusa paluga e mafai ona faʻamalosi faatasi ma le mafai e sui ai se paʻu poʻo se mea e tasi, po o se tasi vaega.

E mafai ona faigofie ona faia se meainu inu i le fale. Ina ia faia lenei mea, na o oe e tatau ona e faʻatau le nifo lava ia, faʻaofi i totonu o le tapuni o se fagu palasitini masani ma faʻapipiʻi i luga o se fale po o se isi nofoaga.